Forum » Programiranje » C# pomoč
C# pomoč
Draze ::
Rabil bi pomoč pri izdelavi naslednje naloge :
Napiši program, ki poljubno število izpiše v dvojiški, osmiški in šestnajstiški obliki. Za nova števila
sprašuje, dokler ne vtipkamo X.
program pa se mora zagnati v cmd oknu
Nekaj sem se sam mučil narediti vendar mi programiranje ne gre niti malo od rok
Je mogoče gdo ki bi se mu dalo napisati program in mi razložiti njegovo delovanje?
Napiši program, ki poljubno število izpiše v dvojiški, osmiški in šestnajstiški obliki. Za nova števila
sprašuje, dokler ne vtipkamo X.
program pa se mora zagnati v cmd oknu
Nekaj sem se sam mučil narediti vendar mi programiranje ne gre niti malo od rok
Je mogoče gdo ki bi se mu dalo napisati program in mi razložiti njegovo delovanje?
vorantz ::
pokaži kaj maš do zej
upam da si vsaj pogruntal to osnovno, da bere cifre dokler ne vpišeš x
kar se tiče oblik za cifre...ne vem sicer a maš zahtevo, da napišeš sam pretvarjanje
ampak dober hint: Convert.ToString(int, int)
kjer je prvi int cifra, ki jo moraš pretvorit
drugi int pa osnova (se pravi 2-dvojiški, 8-osmiški, 16-šestnajstiški)
upam da si vsaj pogruntal to osnovno, da bere cifre dokler ne vpišeš x
kar se tiče oblik za cifre...ne vem sicer a maš zahtevo, da napišeš sam pretvarjanje
ampak dober hint: Convert.ToString(int, int)
kjer je prvi int cifra, ki jo moraš pretvorit
drugi int pa osnova (se pravi 2-dvojiški, 8-osmiški, 16-šestnajstiški)
Draze ::
Hvala za vašo pomoč!
program mi deluje razen zadnjega dela ko stisneš tipko x se mora program zapreti
program mi deluje razen zadnjega dela ko stisneš tipko x se mora program zapreti
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Draze ()
xtrat ::
Vprašanje.
Naprimer uporabnika zaprosim naj vnese eno poljubno število.
Se pravi: int poljubno = int.parse(Console.Readline());
Jaz pa potrebujem, da uporabnik vnese tudi znak (besedo). Se pravi oboje hkrati. In pri tem naštevnem tip se program seveda sesuje.
int je naštevni tip za cela števila. Kako pa moram napisati, da uporabnik lahko vnese število in znak?
Če nisem bil dovolj jasen lahko podam primer. Lp
Naprimer uporabnika zaprosim naj vnese eno poljubno število.
Se pravi: int poljubno = int.parse(Console.Readline());
Jaz pa potrebujem, da uporabnik vnese tudi znak (besedo). Se pravi oboje hkrati. In pri tem naštevnem tip se program seveda sesuje.
int je naštevni tip za cela števila. Kako pa moram napisati, da uporabnik lahko vnese število in znak?
Če nisem bil dovolj jasen lahko podam primer. Lp
hendriks ::
string inputString = Console.Readline();
Seveda moraš potem ugotoviti ali je inputString številka ali ne.
xtrat ::
Console.WriteLine("Izberti tip klica.Za mobilna napiši Mobila ali pritisni številko 1, za stacionarna napiši Stacionarna ali pritisni številko 2");
int klici =int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("napiši tudi minut pogovora");
int cas = int.Parse(Console.ReadLine());
if (klici == 1)
Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.12);
else
Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.55);
Console.ReadLine();
Evo sem napisal en primer. pri int klici=int.parse.. bi moral vnesti ali Mobilna ali št 1. Kako pa to ugotovim ali je številka ali ne?
In kako pri stavku if napišem ali je klici==1 oziroma kilci==Mobilna. S čim nadomestim oziroma?
int klici =int.Parse(Console.ReadLine());
Console.WriteLine("napiši tudi minut pogovora");
int cas = int.Parse(Console.ReadLine());
if (klici == 1)
Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.12);
else
Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.55);
Console.ReadLine();
Evo sem napisal en primer. pri int klici=int.parse.. bi moral vnesti ali Mobilna ali št 1. Kako pa to ugotovim ali je številka ali ne?
In kako pri stavku if napišem ali je klici==1 oziroma kilci==Mobilna. S čim nadomestim oziroma?
hendriks ::
Console.WriteLine("Izberti tip klica.Za mobilna napiši Mobila ali pritisni številko 1, za stacionarna napiši Stacionarna ali pritisni številko 2"); string klici = Console.ReadLine(); int stevilka = 0; bool isStevilka = int.TryParse(klici, out stevilka); Console.WriteLine("napiši tudi minut pogovora"); int cas = int.Parse(Console.ReadLine()); if (stevilka == 1 || klici == "Mobilna") Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.12); else Console.WriteLine("Račun znaša " + cas * 0.55); Console.ReadLine();
Bo šlo?
vorantz ::
pri c# se navadi, da raje namesto parse uporabljal tryparse...ti prišpara sive lase marsikje
mihies ::
pri c# se navadi, da raje namesto parse uporabljal tryparse...ti prišpara sive lase marsikje
Bistvena razlika je, da parse rukne Exception, TryParse pa vrne false, ko tekst ni pretvorljiv v številko. Verjetno je TryParse tudi rahlo hiterjši v takem primeru.
http://blog.rthand.com/
SLODUG - uporabniška skupina
https://www.facebook.com/groups/slodug/
SLODUG - uporabniška skupina
https://www.facebook.com/groups/slodug/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] do - whileOddelek: Programiranje | 1338 (1060) | garamond |
» | C# Menjalec Valut (EUR to ...)Oddelek: Programiranje | 1637 (1550) | Goran's Blog |
» | Sode ter Lihe(C Sharp)Oddelek: Programiranje | 1677 (1475) | detroit |
» | [C#] razlagaOddelek: Programiranje | 1605 (1322) | krastača |
» | Naloga v C#Oddelek: Programiranje | 2620 (2120) | Hardstyle |