» »

WOL vklop izven localhost

WOL vklop izven localhost

petzup ::

V čem je problem da lahko znotraj lokalnega omrežja normalno zbudim oddaljen računalnik, medtem ko sem povezan v drugem omrežju mi to ne rata? V lokalnem omrežju ga vzbujam skozi ip 192.168.1.65 v drugem omrežju pa z statičnim IPjem modema. Imam Amisov modem Thomson TG872, omogočil sem tudi aplikacijo Wake on lan med Games in sharing ampak ne pomaga. Bi prosil za pomoč, še nastavitve WOL na modemu:

Ima kdo kakšno idejo?

zavajon ::

Imaš nastavljeno na mrežni (in/ali v biosu), da dovoli wake-on-lan?
Uporabiš pravo mac adreso mrežne kartice računalnika?
V komandi za pošiljanje magic packeta moraš namreč uporabiti zunanji IP modema in mac adreso mrežne kartice računalnika.

Če vse to pravilno delaš, imaš morda isti problem kot jaz z modemom Thomson ST780.
Ta ima mac adrese v dinamični arp listi, kar pomeni, da po določenem času izgubi povezavo med mac adreso in lokalnim ip. Zato je treba mac adreso spraviti v statično arp listo. Vendar je tu problem, ker se to lahko naredi le s telnetom, user, ki ti ga dodeli Amis, pa nima teh pravic. Včasih se je dalo za moj modem to shekati, a se zdaj žal ne da več.

refosk ::

zavajon je izjavil:

Imaš nastavljeno na mrežni (in/ali v biosu), da dovoli wake-on-lan?
Uporabiš pravo mac adreso mrežne kartice računalnika?
V komandi za pošiljanje magic packeta moraš namreč uporabiti zunanji IP modema in mac adreso mrežne kartice računalnika.

Pa še pravi port!

Sicer pa jaz uporabljam tole aplikacijo in dela od vsepovsod:
http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli...

zavajon ::

Ja, tudi port. Ne vem, zakaj ima vse tiste porte forwardane na 9, ko bi bil dovolj eden, npr 9 -> 9. Sicer pa jaz uporabljam kar wolcmd.exe, ki ga imam na ključku, ki je obesek za ključe.

Saj sem napisal da mi WOL dela znotraj lokalhosta in da je mac adresa pravilna, medtem ko lokalno uporabljam IP računalnika, če ma uporabim IP modema se pa ne zgodi gladko nič oziroma ga ne prebudi, port sem nastavil
Protocol Port Range Translate To ... Trigger Protocol Trigger Port
UDP 9 - 9 9 - 9 - -
upam da je ta pravilni, ampak žal še vedno nič.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wake on lan (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
526133 (4244) d0rK
»

PowerOn preko lana?

Oddelek: Strojna oprema
241797 (1214) jamiroq
»