Forum » Kaj kupiti » Vse o LCD od A-Ž
Vse o LCD od A-Ž
JPYoshi ::
En prav lep pozdrav vsem lastnikom Samsunga 913N!
Tudi sam sem lastnik tega monitorja, prikaz barv je odličen, ghosting nemoteč,...
Zanima me, če tudi vi imate "probleme" s črkami, namreč meni se zdi, da so ponekod rdečkaste, predvsem ko je pisava manjša, pa v Thunderbirdu je tudi moteče, wordu, na netu pa pri tistem manjšem tekstu - v glavnem pisava ne izgleda tak OK. Sicer sem bral reviewe, v katerih so pa samo omenjali da je kvečemu tekst pri samsungu malo manj oster, vendar še popolnoma OK. Zanima me, če se drugim lastnikom tudi to dogaja, ali je celo kje moja (ne tako) stara grafična kriva (GF 4 Ti 4200).
Problem se pojavlja samo pri cleartype-u vklopljenem - probaval sem tudi Cleartype tuning, spreminjal kontrast pisave, nič ni pomagalo. Cleartype na LCDju pa je skorajda muss, ko pa je pisava toliko lepša (no, v tem mojem primeru na čase ni !
Mogoče tudi če je se kateri uporabnik zelo posvetil temu, katera nastavitev za Fine in Sharpness je najboljša...
Najlepša hvala za odgovore!
Tudi sam sem lastnik tega monitorja, prikaz barv je odličen, ghosting nemoteč,...
Zanima me, če tudi vi imate "probleme" s črkami, namreč meni se zdi, da so ponekod rdečkaste, predvsem ko je pisava manjša, pa v Thunderbirdu je tudi moteče, wordu, na netu pa pri tistem manjšem tekstu - v glavnem pisava ne izgleda tak OK. Sicer sem bral reviewe, v katerih so pa samo omenjali da je kvečemu tekst pri samsungu malo manj oster, vendar še popolnoma OK. Zanima me, če se drugim lastnikom tudi to dogaja, ali je celo kje moja (ne tako) stara grafična kriva (GF 4 Ti 4200).
Problem se pojavlja samo pri cleartype-u vklopljenem - probaval sem tudi Cleartype tuning, spreminjal kontrast pisave, nič ni pomagalo. Cleartype na LCDju pa je skorajda muss, ko pa je pisava toliko lepša (no, v tem mojem primeru na čase ni !
Mogoče tudi če je se kateri uporabnik zelo posvetil temu, katera nastavitev za Fine in Sharpness je najboljša...
Najlepša hvala za odgovore!
alum ::
jaz nimam tezav z barvo pisave...je namrec taksna kot mora bit...za nastavitve pa je mislim da par postov vise napisano, al pa na prejsni strani...
drejc ::
Se vedno ni monitorja ki bi bil podoben L90d+ po zmogljivostih.
Ja to pa res...tolk neenakomerne osvetlitve in takih glavobolov ne dozvis tut na 5let starih 15' LCDjih
3p ::
JPYoshi: Mislim da so tisti barvni odtenki na robu cleartype-a slabost postopka ( glej)... Da se ne da nič naredit. Jaz sem do zdaj še na vseh LCDjih videl tiste barvne mavrice na robovih cleartype črk in so me tako motile, da imam cleartype izključen (pa sem probal tudi tuning). Tak na pamet, zna biti zadeva večji problem pri monitorjih, ki imajo nižjo ločljivost (manj DPI) - beri, pri 19''.
kuglvinkl ::
drejc. niti v sanjah. Vsa jedra od NV25 in R300 in RV250 naprej imajo dva RAMDACa v jedru.
Jest prisluov absolutno nimam, pa imam dva VGA kabla (2×CRT).Sicer pa je to off topic.
Gand, zamenjaj karto.
Jest prisluov absolutno nimam, pa imam dva VGA kabla (2×CRT).Sicer pa je to off topic.
Gand, zamenjaj karto.
Your focus determines your reallity
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kuglvinkl ()
Ne vem kiro kartico ma G, razn tega da je od Nvidie. Je biu pa matrox svoje cajte prvi k je meu locena, tak da sm zgleda mal za cajtom
Dzuro10 ::
Jst se pa odločam med samasun 193N pa 193P pa ne vem kerga nej uzamem. Zato kt na kompu delam vse- špili, filmi... A ma 193N kontrast 700:1 al 800:1? Kva priporočate
tnx
tnx
OldSkul ::
Naslednjo soboto, dobim Samsung 193N ter še nov računalnik, tako, da bom poročal kako se obnese-precej detaljno, ker se nam začnejo takrat počitnice.
flipflop ::
Koliko mislite, da je vreden leto in en mesec star CTX S730G DVI, brez DP ali kakšnih drugih napak?
ponky ::
Ker je forum glede te teme zelo obsežen,bi prosil za eno dotično informacijo.Sem uporabnik CRT-monitorja Sony Multiscan 520GS 21'',ki mi sicer zelo dobro služi,a se zaradi ve nižjih cen in mojih oči ogledujem za lcd.ji.V oči mi je padlo nekaj modelov,najbolj pa sem nad karakteristikami navdušen pri Samsungovih modelih in sicer 19 im 20-21'',ker bi bil prehod preveč hud.Torej zanima me kako se pri delu obnese Sony SDM-HS94P,ki ga dobim v Italiji za cca.170.000 sit? Kakšne modele bi mi mojstri na tem forumu še priporočili? Seveda 19'' lcd je minimum,uporabljam pa za vse,od iger,filmov,uporabniških programov,foto-editing.....Hvala za pomoč.
marnit ::
Baker: pomojem misli 913N
En je spraševal... mislim da ma 913N 800:1 kontrast + 300 cd/m2 kar ni slabo
En je spraševal... mislim da ma 913N 800:1 kontrast + 300 cd/m2 kar ni slabo
baker ::
Ja pri temu 913N 1x piše, da ima kontrast 800:1 drugič pa 700:1.
Kaj je pravilno nevem, vem pa da je tudi 700:1 že zelo dobro.
Kaj je pravilno nevem, vem pa da je tudi 700:1 že zelo dobro.
LordWorm ::
Ponky ce bos kupil vec kot 19" bo slabo za spile, ker bos moral pri 1600x1200 gnat.Poleg tega dost spilov ne podpira te resolucije.
Kar se tice 19 in vec incnih lcdjev se mi zdi v slo bol svoh izbira.
Kar se tice 19 in vec incnih lcdjev se mi zdi v slo bol svoh izbira.
glinik ::
Če se kupi 20 ali 21" LCD, pomeni da si pred časom. To pa dobro vete kako je s tem. Filmov ne moreš gledat, razen HDTV itd. Film moraš pač gledat od vsaj 2-h metrov (tudi DVD kvaliteto). Špile moraš imet na 1600x1200, skratka, res. 1600x1200 še nima najbolše potpore računalniške industrije. OK, za text je res vredu. Heh, pa še svinsko sragi so...
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
[MYTiX] ::
glinik: to si mal neumnost reku.
Jst si ne predstavljam delat na res nižji od 1600*1200. Za surfat, ircat, in igrackat se, je res odvolj ze 1024, sam za kaj bolj resnega pa je ze ful premal prostora.
Za filme gledat je pa TV.
Jst si ne predstavljam delat na res nižji od 1600*1200. Za surfat, ircat, in igrackat se, je res odvolj ze 1024, sam za kaj bolj resnega pa je ze ful premal prostora.
Za filme gledat je pa TV.
podpis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: [MYTiX] ()
ponky ::
Ja,mislil sem zaenkrat na Samsunga 913N ali Sony HS94P.Ima kdo izkušnje s katerim izmed njiju? Zaenkrat mi kot oblika in odzivni čas 12ms še najbolj odgovarja Sony,le da sem zasledil,da so Samsungi tudi zelo dobri.Pri Sony-ju je vsaj 20-30% višja cena za isto zadevo.V glavnem sem včeraj videl tegale Sony-ja in me je kar prevzel.Moral bi še pocukati trgovca za rokav,da mi bi ga malo probal zalaufati na različnih uporabniških aplikacijah in kakšni igri....Prosim za mnenje tehle dveh modelov....
Sony HS minusi:
-špegu, če maš luč nad/za sabo
-nima pivota
Samsung 913 minusi:
-nima dvi
-nima pivot
Rabš to za šiht/filme/špile/obatroje?
-špegu, če maš luč nad/za sabo
-nima pivota
Samsung 913 minusi:
-nima dvi
-nima pivot
Rabš to za šiht/filme/špile/obatroje?
Gadjit ::
Pred kratkim sem kupu monitor Samsung SyncMaster 920 T:
Nekaj lastnosti oz ugotovitev:
-ima kontrast 1000:1, kar je več kot preveč tudi ob močnejši svetlobi
-odzivni čas 25 ms mi ne dela preglavic (iger še nisem probal ker jih ne igram)
filmi tečejo zelo zelo lepo.
-ghostinga ne vidim oziroma ga ni (mogoče pri igrah sam ne vem no)
-zelo lepo in hitro se da preko pripadajočega programa nastavit čudo stvari (kontrast...) , še nisem
imel potrebe nekaj specifičnega (razen kontrasta in svetilnosti) nastavlat
-ima dvi in analogni vhod (DVI zakon z malo starejše radeon 9000 64 MB)
-da se ga montirat na steno
Moti me:
-kabel za analogni vhod fiksen!!! (no za DVI tudi)
-v držalu oz. stojalu monitorja se skozi luknice vidi kot bi bil pripravljen za dva majhna zvočnika, bedno!
(sej jih nebi hotu met! sam prah gre not!)
Želel bi še:
-nagib monitorja horizontalno kot 180 stopinj
Aha:
cena 125.000 SIT v BigBang (vem da bi ga lahk cenej dobu sam tam sem ga na moji mašini tud sprobu!)
Tolk od mene.
Nekaj lastnosti oz ugotovitev:
-ima kontrast 1000:1, kar je več kot preveč tudi ob močnejši svetlobi
-odzivni čas 25 ms mi ne dela preglavic (iger še nisem probal ker jih ne igram)
filmi tečejo zelo zelo lepo.
-ghostinga ne vidim oziroma ga ni (mogoče pri igrah sam ne vem no)
-zelo lepo in hitro se da preko pripadajočega programa nastavit čudo stvari (kontrast...) , še nisem
imel potrebe nekaj specifičnega (razen kontrasta in svetilnosti) nastavlat
-ima dvi in analogni vhod (DVI zakon z malo starejše radeon 9000 64 MB)
-da se ga montirat na steno
Moti me:
-kabel za analogni vhod fiksen!!! (no za DVI tudi)
-v držalu oz. stojalu monitorja se skozi luknice vidi kot bi bil pripravljen za dva majhna zvočnika, bedno!
(sej jih nebi hotu met! sam prah gre not!)
Želel bi še:
-nagib monitorja horizontalno kot 180 stopinj
Aha:
cena 125.000 SIT v BigBang (vem da bi ga lahk cenej dobu sam tam sem ga na moji mašini tud sprobu!)
Tolk od mene.
Maja love U forever!
glinik ::
[MYTiX], zakaj so to neumnosti? Neumnost je tudi, če si kipiš avto z 300 KW, katerega samo po mestu voziš. Pravim samo, da so po mojem mnenju 20 in 21" pred časom. Vse stvari, ki so pred časom se nikakor ne izkoristijo. Če potrebuješ monitor za delo, potem je to nekaj drugega. Očitno imaš takšno delo, da ti taka res. prode prav. Ampak za 80% ljudi je res. 1600x1200 prevelika oz. neizkoriščena.
Lp
Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))
Je vredno razmisleka ...
Je vredno razmisleka ...
mrpiagg ::
mah trapast forum slotehv ... odgovarjam na sto let star post .. eh
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mrpiagg ()
PDog ::
Pri Enaa sem kupil monitor Samsung 710T, sem zelo zadovoljen. Ko sem ga prinesel domov in stestiral ni imel nobene mrtve pike, danes, en dan kasneje pa sem opazil eno mrtvo piko (belo). Kakšne izkušne imate z mrtvimi pikami, ali vas zelo motijo in a se mi splača nest nazaj monitor, lahko ga zamenjam za drugega, a s tem reskiram, da dobim kakšnega še z kakšno mrtvo piko več. Res pa se mi ne da hodit vsak dan tja. Torej zanima me kako vas motijo mrtve pike?
JACK1 ::
Mene pa zanima kako lahko ima LCD SAMSUNG 913N kontrast 700:1 nekateri pa 800:1
Gre pa za isti LCD!!!!
LP
Gre pa za isti LCD!!!!
LP
Ti kontrasti ki so navedeni so pač navedeni od proizvajalca in jim je večrat v interesu da dajo večjo cifro... drgač pa na tem testu so imerli kontrast 738: 1.
LordWorm ::
Ne in jih se kak teden nebo.Hyundai se je najprej naredil neumnega in kao ni opazil da bi bilo kaj narobe.
U glavnem slej ko prej so priznali in obljubili nove, brez te napake.Cez 1 teden bom spet poklicu kaj je novega...
Mislim da se splaca cakat, ker je carski lcd
U glavnem slej ko prej so priznali in obljubili nove, brez te napake.Cez 1 teden bom spet poklicu kaj je novega...
Mislim da se splaca cakat, ker je carski lcd
Mene pa zanima če ma kdo podoben problem s 913N:
K igram nba2005 in ko se med tekmo pojavlja logo vsake ekipe opazim na sredini mrtev pixel, bele barve (na črni podlagi, modri podlagi...). Grem sprobat na namizje s črno, sivo, modro, rdečo barvo... ne opazim niti enega mrtvega pixla. A to pomen da bo ta kmal crknu al kako...? V drugih, hitrih igrah tega niiti slučajno ne opazim (čeprav se v nba beli pixel zlahka opazi).
K igram nba2005 in ko se med tekmo pojavlja logo vsake ekipe opazim na sredini mrtev pixel, bele barve (na črni podlagi, modri podlagi...). Grem sprobat na namizje s črno, sivo, modro, rdečo barvo... ne opazim niti enega mrtvega pixla. A to pomen da bo ta kmal crknu al kako...? V drugih, hitrih igrah tega niiti slučajno ne opazim (čeprav se v nba beli pixel zlahka opazi).
Dzuro10 ::
Mam 913N in morm rečt da je zakon! Na srečo nimam nobenga dead pixla
Monitor je res dobr za špile, razn za filme gledat bi blo dobr če bi mel mal večji vidn kot. Barve so tud ful lepe, sam so pr 193P mal lepše. Folk ne kupvat LG-jev kt so jajca, pa skor isto stanejo. Samsung je da best
Monitor je res dobr za špile, razn za filme gledat bi blo dobr če bi mel mal večji vidn kot. Barve so tud ful lepe, sam so pr 193P mal lepše. Folk ne kupvat LG-jev kt so jajca, pa skor isto stanejo. Samsung je da best
Sej ga tudi jaz nimam... se na crtju ista napaka pojavi. Drgač pa res carski monitor in sem prov vesel da nisem kupoval lcdja oktobra (kot sem sprva nameraval...).
smile- ::
loup - tudi meni se je ze zgodilo da sem med pisanjem v wordu opazil v levem kotu eno temno pikico - najprej mislil da je packa pa sem ugotovil da je pixel; ves razocaran minimiziram word in glej sment - pixel dela - nazaj dam word - ga ni vec.. - to se mi je zgodilo samo enkrat
verjetno se kdaj kaksen pixel "pozabi" spremeniti... :)
lp
verjetno se kdaj kaksen pixel "pozabi" spremeniti... :)
lp
Dead_Eye ::
Lastniki 913N - koliko vas ima dead pixle in koliko(1, 2 ali več...?)
Sem pač neodločen ali ga vzamem preko neta ali se odpeljem v ljubljano(mi je kar malo daleč...).
Sem pač neodločen ali ga vzamem preko neta ali se odpeljem v ljubljano(mi je kar malo daleč...).
The one and only
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dead_Eye ()
Dobil sm Della 2005FPW .
Prvi vtis super. Na hitro sm pogledu za DPji in nism našu še nobenga. Bolj podrobno čez čaš .
Prvi vtis super. Na hitro sm pogledu za DPji in nism našu še nobenga. Bolj podrobno čez čaš .
podpis
lambda ::
Zgoraj sem že postavil vprašanje kateri 17" LCD so trenutno najbolj aktualni, pa nisem dobil odgovora. Največ bi zadevo uporabljal za programiranje, včasih za obdelavo slik in kak pege narest, web surfanje, ... dobro pa bi bilo da se da v redu odšpilat kako rundo CS in in za pogledat kakšen DVD film.
Cenovna omejitev je nekako na 80k sit.
Trenutno sem najboj gledal za Samsung-a 710T alternative so še Samsung 710V, Sony LCD S73H, LG L1730S.
Prosim za kak nasvet in predlog ...
Cenovna omejitev je nekako na 80k sit.
Trenutno sem najboj gledal za Samsung-a 710T alternative so še Samsung 710V, Sony LCD S73H, LG L1730S.
Prosim za kak nasvet in predlog ...
Kakšne trike uporabljate, za odkrivanje DPjev? Jst sm dal fulscreen v PSju in poskusu belo, črno, rdečo, modro, zeleno in nisem našu nobenga. Kako vi poskušate?
V glavnem Dell 2005FPw je super, barve odlične (sploh za LCD). Ostrina .
Ima pa na žalost en problem in ga bom verjetno zamenjal. Zgoraj na sredini ful premočno sveti, če je tam črna barva. Bom pokazal slikco. Opazi se pa to če imaš cel zaslon črn al pa če gledaš film in je tema. Bomo vidli, kaj bojo rekli na Dellu.
jerry2: A tvoji Delli so enakomerno osvetljeni?
V glavnem Dell 2005FPw je super, barve odlične (sploh za LCD). Ostrina .
Ima pa na žalost en problem in ga bom verjetno zamenjal. Zgoraj na sredini ful premočno sveti, če je tam črna barva. Bom pokazal slikco. Opazi se pa to če imaš cel zaslon črn al pa če gledaš film in je tema. Bomo vidli, kaj bojo rekli na Dellu.
jerry2: A tvoji Delli so enakomerno osvetljeni?
podpis
OldSkul ::
Bil v Bofu in ko mi je tam preizkušal monitor za DP, je naredil tako, da je dal prvič zeleno nato modro itd. ZA OZADJE!
Kar lahko rečem o njem je samo OMFG IN WOW!!!!!
Ghostinga sploh ne opazim, ker verjetno ne vem kje gledat!
Od špilov sem igral Doom 3 in dela perfektno brez opaznega ghostinga. Barve so tudi dobre. V glavnem je to super monitor.
Kar lahko rečem o njem je samo OMFG IN WOW!!!!!
Ghostinga sploh ne opazim, ker verjetno ne vem kje gledat!
Od špilov sem igral Doom 3 in dela perfektno brez opaznega ghostinga. Barve so tudi dobre. V glavnem je to super monitor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()
Izib ::
Preprost programček za preverjanje Dead Pixl-ov.
http://www.dps.uk.com/freeware_DTP.htm
http://www.laptopshowcase.co.uk/downloa...
LP
Iztok
http://www.dps.uk.com/freeware_DTP.htm
http://www.laptopshowcase.co.uk/downloa...
LP
Iztok
TommyBoy ::
A mogoče že kdo ve kaj je zdej z tistimi NEC-ovimi monitorji, a so že v Sloveniji oz kdaj pridejo.
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500
AtaStrumf ::
Dead Pixel Tester - 163 KB
Dead Pixel Buddy - 288 KB
Zakon programčka, rukneš na disketo in gremo v nakup .
Dead Pixel Buddy - 288 KB
Zakon programčka, rukneš na disketo in gremo v nakup .
Amigo ::
Zdravo, sem nov, pregledoval sem poste pa nikakor nisem prišel do dokončnega zaključka, rad bi kupil 19" LCD Monitor, rabim ga za skoraj vse razen za špile (kdaj pa kdaj).
Kaj mi pripočate Samsung NEC ?? kateri model ??
Se priporočam
Kaj mi pripočate Samsung NEC ?? kateri model ??
Se priporočam
Genius has limits; stupidity does not.
murmur ::
presel iz sony 19" E400 CRT na samsung 21.3" 213T LCD in lahko recem samo wow. Ce mi je prvi ze pesal na 1280x1024 je trenutno
telih 1600x1200 za vola ubit. Barve se da skalibrirat v nulo, z ostrino bi lahko cebulo rezal. skratka mala r-evolucija. Vec kot toplo priporocam, sploh za tiste ki zaradi dolocenih aplikacij potrebujete malo vec prostora na ekranu.
telih 1600x1200 za vola ubit. Barve se da skalibrirat v nulo, z ostrino bi lahko cebulo rezal. skratka mala r-evolucija. Vec kot toplo priporocam, sploh za tiste ki zaradi dolocenih aplikacij potrebujete malo vec prostora na ekranu.