» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
43 / 168
»»

ZLOky ::

jery2: Pokliči na FMC oz. še boljš FMC Servis, so zelo, zelo prijazni. Pa še povedali ti bodo kaj pomeni Euro garancija. Meni se pa zdi, da to pomeni, da plačaš samo dostavo rezervnih delov oz. monitorja do FMC SLO.

By d mimo, FMC je uradni zastopnik za DELL in še marsikaj za SLO.

Opkow ::

Kolegica kupuje nov LCD in sicer Samsung 19" SM910T.
Zanima me, kaksne imate izkusnje z njim.

Sem razmisljal, da bi ji priporocal katerega drugega za katere sem precej siguren, da so tudi dobri glede na ceno. Sam se pojavlja dilema, ker ga ona lahko dobi novega za 30-40 K ceneje. Sem gledal tehnicne podatke, pa se mi zdijo v redu.
Vseeno, pa zelim slisat od vas, ki ga posedujete, komentarje o tem modelu.
Za dokoncno odlocitev. :)

Lp, Killer.

miha_ravnikar ::

Mrtvi pixli.

Pravkar sem kupil in prejel dva komada LG 1730p. Eden ima dva pokvarjena pixla, eden pa le enega. Kaj pravite, je to normalno, ali so me nategnili?

[MYTiX] ::

jerry2: Kako si zadovoljen s temi Delli po mal daljšem obdobju? Me zanima, ker se zanimam za nakup 2005FPW, ki je verjertno podoben.
podpis

Silvo ::

Točno en teden testiram LG1730P SUP,ter ga moram pohvalit.
Ima DVI,nastavljivo stojalo po višini,obrača se za 90 stopinj,Usb hub.
"Streljačina" se igra fenomenalno,nfs odlično,filmi pa odvisno od kvalitete.
Ne opazi se nikakršnih "senc" ter podobnih odstopanj.
Barve so lepe,močne vendar je potrebna kalibracija na začetku.
Do sedaj ni bilo nikakršnih"mrtvih pixslov"ter sem z monitorjem zadovoljen.
Če je tole komu v pomoč,ga toplo priporočam.

Lp
Silvo

glinik ::

Killer,

če tvoja kolegica ni nekak mahnjena na lepo sliko, potem je ta monitor super zadeva. Jaz sem testiral 710 model in se glede barv, slik in iger ne more primerjati z mojim Philipsom 109P. Za text so LCD itak zakon ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

A ve kdo kje bi se dalo v živo vidt Dell 2001FP in 2005FPw?
podpis

lambda ::

Odločil sem se, da si nabavim 17" LCD monitor, 19" ne rabim. Propravljen sem pa dat tja do 70k sit. Bolj ko gledam, bolj sem v dilemi glede tega Samsunga 170v - problem je v tem, da pogledam veliko filmov in me motijo kritike, da za to ni ravno dober. Je še kaka priporočljiva alternativa? In ali ima kdo ve kakšen bi bil ta Prestigio 17" LCD, glede na to da se firma kar dobro obnese na področju Prenosnikov?

jerry2000 ::

Z Delloma sem zelo zadovoljen, žal se je eden pokvaril po mesecu dni. Smola pač.
Jerry and Tom

Zanima me kašna je razlika med LG L1730B in LG1730P? Razen v designu. Kateri je boljši? In kakšne LCD še priporočate do 80k? Važno, da so barve ok, pa da se da tudi igrat (20ms je že dovolj, pomoje).

PS: Ni zame tako, da je 80k res meja.
podpis

Plastiq ::

Živjo!

Kupil 913N v BOFu za 110k SIT.
Monitor je super - s sliko sem zaenkrat zlo zadovoljen. Predvsem so barve boljše, kot sem pričakoval, saj sem slišal nekaj kritik na ta račun. Vidni kot je povsem zadovoljiv.

Sem pa ga sprobal že v trgovini in glej ga zlomka je imel mrtvi pixel nekje v sredini zgoraj (fiksirana ena barva), zato sem vzel drugega, ki ga imam sedaj pred sabo. In nato je prodajalec dodal, da se kar pogosto najdejo monitorji z mrtvimi piksli...
Previdno pri nakupih torej.

Nova pošiljka tega modela bo baje čez 14 dni, v BOFu jih še imajo na zalogi.

Amadej

JACK1 ::

Kako vidiš da ima mrtvi pixel? Nisem še nikoli videl do sedaj kako je to ker nimam velik izkušenj z lcd-ji

lp

baker ::

Zdej bom spet mal težil z gostingom, ki sicer ni niti malo moteč:
Mislim, da se na TEJ strani kar lepo opazi.
Ob strani glejte zraven pa se pomikajte po strani navzdol.
Ga opazite?

freserovski ::

pregledaš monitor, recimo daš belo ozadje in potem vidiš kako majhno pikico, ki je lahko različnih barv. Če je črna je pixel popolnoma mrtev, lahko da vedno sveti z isto barvo, recimo rdečo itd...
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

alum ::

baker...kaj si hotel povedat?!?

BigFoot ::

A ma slučajno kdo kakšne izkušnje z Iiyama ProLite 485-S? Cena je zelo ugodno, po videzu mi je tudi všeč, specifikacije ma pa tud čisto v redu (pa DVI ima).
Sem na netu iskal kakšen test, pa nisem čisto nič našel.

LittleDevil ::

Ali je že kdo zasledil ceno za NEC MultiSync 1970GX?

LP

@wakum: Hotel sem dokazati, da se, da tudi pri 8ms videti ghosting8-O .

miha_ravnikar ::

[MYTiX]: RAZLIKA MED 1730P IN B je v tem, da B nima f-Engine. Opazi se na sliki, saj je dosti boljsa. Sploh pa nimas debate, katerega bi vzel, ker imata trenutno v Comtronu oba enako ceno. P modele so dobili iz nove posljke in so sedaj cenejsi, so pa ze skoraj vsi razprodani in jih imajo samo se po poslovnih enotah. En monitor so mi brez problema zamenjali, za drugega pa se je izkazalo, da ni z njim nic narobe.

Imam pa vprasanje, glede VALOV, ki se konstantno pojavljajo na ekranu. Imam Analogni priklop, nativno resolucijo v priporocenem refresh rejtu, instalirane drajverje in uporabljam prilozen kabel. Nastavil sem ga z avtomatsko nastavitvijo, vendar slika nikakor noce biti minra. Uporabljam nCidia GeForce 4 integrirano na nvidia chipsetu 2.

Ima kdo kaksno idejo, slika rahlo valovi.

baker ni ti uspelo...

sicer pa lahko probas ful hitro premikat misko, pa bos videl sled...pa to tudi ni ghosting...:)

To ni ghosting? Kaj pa je potem to (jest sm se pa glih pametnga delat...)?

LordWorm ::

Ma itak da ni ghosting->probi s kolesckom gor/dol sibat, pa tega nebo, pa bi moral biti saj si na tak nacin hitreje pomikas gor/dol...

-U glavnem glede NECa 1970GX sem zasledil da bo ful huda zadeva.Nekak isto kot Hyundai L90d+ samo z bolsim brightnessom in kontrastom.
http://www.geizhals.at/a135842.html

-Hm lastniki Hyundaijev l90d+ ste nekako utihnili.No ce se kdo ne ve, ta model je defekten.Ne obstaja niti en L90d+, ki nebi imel te napake, ki je zelo skodljiva za oci.
Jst (kot lastnik l90d+) sem se s sefom trgovine zmenil, da pocakam kak teden, da jim Hyundai da odgovor kaj bo naredil, ce pa nebo nic pa denar nazaj.
Mogoce Hyundai ni zainteresiran za izdajo novih, zdravih modelov, ker ni vec prvi...ampak vseen bi se prodajal:\

TommyBoy ::

Fantje, kaj pa pravite za tale monitor. Oceno ima zelo dobro, sam me zanima še vaše mnenje. Hvala
Abit NF-7s,Barton 2080@2500,Radeon 9800se (saphir)@softtmod,Samsung TCCD DDR500

drejc ::

@Tommy: Se da to pr nas ali blizu meje nabaut?

windsurfer ::

Garet 33:
Jest sem svojga hyundaia vrnil.
A na e-misiji še niso dobili novih (nedefektnih) monitorjev?
Če jih dobijo, ga prec vzamem.

Tomi

Myth ::

Mogoče koga zanima. Comtron kmalu dobi pošiljko novih LG LCD-jev. Tako da bodo cene starim modelom še malo padle.
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

flashy ::

Kaj pravite glede sveže novice - LCD1970GX/19" ?

KLIK

V načrtu imam kupit !9" Samsung-a, zdaj pa več nevem... zato vprašam vas.
LP

glede 913N...jas ga lahko samo pohvalim, zaenkrat brez tezav z DeathPixli, ostalo ti itak pise v novicah...s sliko sem zadovljen (sicer nisem nek videofil;) )...DVIja pa morem rect, da ne pogresam (nisem sel imel monitorja z DVIjem, zato nevem kaj naj bi sploh pogresal:\ ...pravijo da je ostrina vecja, ce imas DVI, ampak jas sem z ostino 913ke zadovoljen)...

3p ::

Miha: glede teh valov preveri, če imaš monitor in računalnik na isti električni vtičnici (ista faza).

3p:js imam monitor in PC na enem podalsku pa slika ne valovi, razen v posebnih primerih v spilih za nekaj sec.

flashy:ja NEC zgleda da bo super, samo zakaj so mu dali samo 3/5 zvezdic?Kje bodo pri nas dobili tega NECa?
In ja, bolsi je od 913ke, samo js bi vseeno pocakal na teste.
Upam da bo slika na ravni L90d+.

Garret: Ja, saj. Jaz sem videl enega pošteno valovit, dokler NI bil na isti fazi kot računalo.

flashy ::

Zvezdice so 3/5 zato, ker ko sem jst videl stran je mel le eno, in sem mu dal 5 in je mel že 3/5, tko da zgleda da je bla ona 1 čist naključna, in še ne šteje saj je glasov le enih par, 2-4 mislim, pa še ti so bolj neresni...

A mogoče kdo ve kdaj in kje bo dobavljiv tale NEC MultiSync LCD1970GX-BK???

VASkO ::

v nemciji je ze dobavljiv, ker je na prad.de ze test, za pri nas pa ne vem. AMPAK...
ta monitor ima tisti nagravzni blesceci premaz za bolj crno crno barvo, ki pa naredi monitor taksen, kot da bi pred seboj imel ogledalo. par takih (sony x-black) sem gledal v mediamarktu in se mi taksen zaslon SPLOH ne dopade. enostavno prevec zrcalijo okolico. odbija se vsakrsen izvir svetlobe. priorocam, da si taksen monitor pred nakupom obvezno ogledate - podnevi ali v ne popolnoma zatemnjeni sobi je NEUPORABEN.

moje mnenje pac, monitor naj kaze sliko iz racunalnika, ne pa okolice tvoje sobe.

3p:Se pravi imam tudi jst ta problem.Kako pa da meni samo v spilu vcas zavalovi?Pa sej vecina folka ima samo eno el. linijo v sobi...sicer bom pa probal ukol obrnit vtikac tako da bo imel fazo drugje.

VASKO:ce je to res je monitor poden!Crna barva je na lcdjih je cist ok, nic motecega.Te tepci pri NECu so pa tako unicili eno od prednosti lcdjev.Men se ful dopade ker imam lahko luc skoraj v monitor ubrnjeno pa se da spilat.

Alexius Heristalski ::

Saj je Sony začel s tem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

igor0203 ::

@VASkO: Sam mam Sony HS74PS, ki ma X-Black tehnologijo, sam jst tega odsevanja okolice sploh ne opazim, čeprav mam takoj zraven monitorja namizno lučko pržgano. Je pa res, da ko je monitor ugasnen in so luči prižgane, potem že zrcal okolico, drgač pa ne. Moram pa ful pohvalt monitor, ker ma sliko zares fenomenalno, ostrina je tud huda, ghosting ni opazen...

VASkO ::

ja ko sem jaz gledal v te sonye, sem notri videl sebe + celotno okolico za menoj, tako da sem moral z glavo "delati senco" na zaslonu, ko sem gledal v razlicne tocke zaslona, da sem razlocno videl ikonice. ko mas na monitorju toliko odsevov, pol sploh vec ne ves, kaj je del slike, kaj pa odsev.

cakte, dam en link, kjer je v tem NECu vidna celotna soba, v kateri se nahaja pri dnevni svetlobi. SLIKA
kaj se vidi tukaj? vidi se odprto okno in svetloba ki prihaja skozenj, potem se nekaj, kar odbija svetlobo in je pred monitorjem (mislim, da gre za slusalke) pa tudi odboj osebe pred monitorjem je jasno viden.

EDIT: meni osebno se ta glossy premaz ne dopade, lahko da je pri vas drugace, zato najboljse, da si stvar pred nakupom ogledate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: VASkO ()

Garret: če ti slika samo včasih vzvalovi najbrž to ni to. Drugače pa cela zgodba o teh valovih in fazah... Pri nas v službi je sodelavec dobil LCDja... Priključil ga je in se čudil valovom (okoli miz so eni "kanali" (jim pravimo) z vtičnicami, ki načeloma niso na isti fazi). Pet minut smo se čohali po glavah, potem pa smo le poskusili z drugo vtičnico (imel sem že prej ene gremlinske izkušnje z vtičnicami in modemi) in valovenje je v trenutku izginilo. Če ga priključi nazaj na isto vtičnico: evo, valovi nazaj... In smo pol-strokovno ugotovili, da zadeva verjetno mora biti na isti fazi. Dejansko pa bi lahko bilo krivo tudi kaj drugega... ampak na nobeni fazi ni ravno kaka peč za taljenje železa priključena. :>

hrcek ::

Ojla

Mene pa se zmer zanima razlika v kvaliteti slike med 710T in 913N? A kdo to ve?:\
->hrcek

Folk navali na Samsung 193P. Pr enaa.com je 127k.

Gandalfar ::

A se je ze komu zgodilo da bi imel LCD prisluhe?

Dva syncmastra: 171P na VGA in 193P na DVI. Dogaja se mi pa da mi na 171P kaze prisluh slike iz drugega lcdja.

Wtf? :)

A komu dela software (magicbright&pivotpro) pod winsi 2003?

TribesMan ::

Gandalfar vzrokov je veliko. Od pokvarjene graficne kartice do slabih kablov. Se posebej ce mas VGA kable se to rado dogaja. Probaj z DVI kabli ce lahko. Če pa ni opcije pa daj kabla cimbolj narazen. Naj se ne prepletata. Če ne bo pomagalo je problem v grafični karti.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

TribesMan: kabla se ne prepletata. Sicer mi pa ni jasno kako lahko VGA kabel zavoha kaj pise v DVI kablu. Sem mislu da je eno digitalno drugo pa analogno?

Mogoce je moj ti4200 res ze malo v letih :(

TribesMan ::

Jah pol pa probaj menjat karto...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

To maš na eni kartici oba?

Mislm da majo nvidie en sam ramdac, edinole G400 ma dva. Če maš enga samga, to niti ni tolk presenetljivo, oz. ni lih ufo varjanta problema.

Vasko, če bi mal bolš pogledov bi vidu da to ni odprto okno ampak so vrata od sobe, tisti odsev k je na spodnji polovici ekrana je pa volan, ki ga ma tip na mizo pršravfanga, in tist močan odsev na sredini monitorja, ja to je pa BLISKAVICA od fotoaparata!!!

drejc: ja, dual-head kartica pac.

"Folk navali na Samsung 193P. Pr enaa.com je 127k."
zakaj ze:\

3p:aha.Pri men so pa driverji neki sumljivi ker to dela samo pri opengl spilih.

Se vedno ni monitorja ki bi bil podoben L90d+ po zmogljivostih.
««
43 / 168
»»