» »

Vse o LCD od A-Ž

Vse o LCD od A-Ž

««
42 / 168
»»

TRIROG ::

FAntje tkole vam povem ... dejmo se dobit ... pa 2 monitorja al pa vec vkup pa jih dejmo mal na ogled ... sej tuki nas ene 10 aktivno sodeluje pa bi blo prov zanimivo mal pokazat da vidjo tisti ki se se niso odlocili, kako in kaj je z temi mzadevami ...

Mislim ... glede na to da kamorkoli gres nikjer nimajo nobene igrce da bi res lahko stestiru monitor preden ga kups ...

za 193p lohk mene kontaktirate pa se bomo zmenil za kej ...

AtaStrumf ::

Jaz še vedno upam, da bo kdo kaj povedal :D. Poglejte recimo tole sliko, kjer se lepo vidi kako se zgubijo detajli v temi. V igricah je to lahko zoprno, a se da preživet. Mene to bisteno bolj moti v filmih in pa artefakti pri slikah. Tistega pa ne morem trpeti.

TRIROG zelo pohvalno, da si pripravljen iti tolk na roko, a še vedno mislim, da je bolj elegantno takole preko foruma, da vi testirate in pol poveste ostalim. Predvsem dosti več ljudi ima korist od tega.

Zgodovina sprememb…

@ata ... lej sej men je v interesu poslikat dogajanje pa butnt to kot porocilo sm ...ne sam da se dobi 5 ljudi pa to je to ...

glede slik pa temnih detajlov pa tkole ...
odvisno je od tega kako imas nastavljen monitor ... monitor more bit skalibriran pa je... ni nobenih problemov ... vids komot vse odtenke od bele do crne ...

mene bolj zanima kako se v obnese 913N v spilih ...dogaja se mi namrec da mam neostro sliko pri CS(193p) ... pa bi res rad vidu kako se obnese 913N ... zato i je tok do tega ... ker ce gres v stacuno ne bojo mel nobenga spila tm gor ... pa po moznosti bo se prek razdelilca prkloplen monitor ... ce pa prosis da ti ga samostojno prklopjo, al pa preko DVI pa itaq da je to prevec tezko ... tut ce mas kes za monitor domov uzet v zepu ...
POSer**** se na stacunarje te nase ...

AtaStrumf ::

V tem primeru pa itak fantje dobite se, poročilo pa objavte tukaj :D. Bomo dal pol še link do tega v novice :).

hudic je k noben z 913n ni videt zainteresiran ...

Myth ::

Najbolje da v Slo-tech daste predlog oz. v Vaših predlogih.
Drugače boste morali tukaj nonstop ponavljat to idejo, da se vas bo več zbralo. :\

en LP
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

damyang ::

Jazst sem za, da prispevam k dobrobiti ljudstva in prinesem pokazat odličen, vendar trenutno še defekten monitor, Hyundai L90D+, če se boste res kje dobili. Moj ima hibo, svoj črni žolč pa sem že izlil včeraj na mn3njalniku, kar bom prilepil malo nižje.

Najnovejša informacija je ta, da sem danes zjutraj klical na e-misijo in mi je prodajalec zagotavljal, da je to na vseh teh monitorjih tako in me je želel prepričati, da itak nimam kaj in da sem alergičen na LCD in da LCD ni zame in ne vem kaj. Za popizdit. V vsakem primeru sem mu jazst zagotovil nazaj, da bom v vsakem primeru uveljavljal garancijo, časa imam 36 mesecev, hehe. Ko se trenutno povpraševanje poleže, ker jih na trgu (vsaj slovenskem no) sedaj zelo primanjkuje, bom klical tja in malo povprašal kako je z ostalimi monitorji, ki bodo prišli kasneje. Seveda so sedaj vsi defektni, če so vsi iz prve serije, porkaduš. Vendar ta neenakomerna osveteljenost je v kurcu. Ni za dolgo uporabo.

moj citat iz mn3njalnika, od včeraj zvečer:
"Pred dvema urama sem postal ponosni lastnik Hyundai L90D+. Monitor je super, magari nimam veliko LCD izkušenj. Kolikor sem preizkusil FPS in The Matrix, dvd movie, je tekel kot podmazan.

VENDAR?!?!?! Kaj drugega kot 'hiba prve serije'. Levi zgornji kot mnogo temnejši kot desni spodnji. Ko ga prekucneš za 90 stopinj, se ta diagonalna preosvetlitev odrazi iz leve polovice na desno ali obratno, niti ni pomembno. ZELO MOTEČE! Ko sem dal sliko ozadja enobarvno, postane neznosno. Tisti desni kot tako močno sije, medtem ko je levi, kot bi bil v temi. Obup!!
Pred nakupom sem se zavedal, da morebiti dobim takega, tako da nisem bil pretirano razočaran. Prevzel ga je fotr, ker jaz nisem mogel in zato nisem utrujal, naj ga oreng pregleda v trgovini.
Kot je že nekdo s tega ali slotech foruma napisal, ga menda v e-misiji zamenjajo. Upam, da je temu res tako, ker jutri dopoldne sledi klic v trgovino.

Mogoče še zanimivost: v službi dnevno preživim 8 ur na dan pred monitorjem. Zadnje 3 do 4 mesece sem po naključju bil primoran uporabljati star 17" CRT Eizo, ki je tik pred grobom. Ves zamegljen, čuden,... vid mi je pokvaril toliko, da bolje da sploh ne pomislim. Ker je postalo neznosno, novega naročenega LCDja pa od nikoder, sem popizdil in si ta teden od doma prinesel fotrovega LCDja. V tem tednu se mi je zelo razdražen vid kar umiril, iz dneva v dan je bilo bolje..
Kje je moj point? Sedajle dve uri delam doma na tem novem monitorju in kaj mislite? Že samo med tem, ko tole pišem, vsake toliko časa pogledam stran, ker me zaradi te klinčeve osvetlitvene napake začenjajo boleti oči. Človek prav čuti, kako se oči napenjajo in do tega obdobja se res nisem zavedal, kako znajo oči boleti; že same oči, da bolečine v možgane ne omenjam.
Mogoče popolnoma zdrave oči tega sprva ne bi opazile. Moje, načete in trenutno še zelo razdražene pa prekleto so.

Da povzamem napisano. Monitor je zelo dober in je po mojem mnenju vreden svojega denarja. Vendar le pod pogojem, da ga pred nakupom sami stestirate in odnesete domov tistega, ki nima hibe. Hiba je tako očitna, da se ni treba pretirano potruditi, da jo opazite, niti slučajno pa ne potrebujete sokolovega očesa. Moja draga mati je takoj ugotovila, pa ima s tem toliko, kolikor imam jazst s kleklanjem. Če mi ga ne bodo zamenjali bo joj. Do Haaga!!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damyang ()

Alexius Heristalski ::

Zakaj potem še vedno trdiš, da je odličen monitor? Meni se ne zdi, če imaš tako hude težave z njim.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Dam... super ... se citamo ... bom odpru novo temo ... kako in kaj ... se ene par jih dobimo ( vsaj se enga ) (913N) anje ... ajde kdo je tuki z 913n pa bi ga prpelu do mene?

evo ... tuki je tema

Primerjava sodobnih LCDjev

PRIMERJAVA sodobnih LCDjev

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

marnit ::

TRIROG: jez bi svoj 913N z veselejm prispeval, sam ga ne mislim nikamor vozit 0:)

damyang ::

Alexius: mnja, imaš prav. Ta neenakomerna osvetljenost je pač meni osebno velik problem. Mogoče komu ne bi bil?
Dejstvo je, da praksa (gledanje slik, filmov in špilanje, kjer se hibe na opazi) dokaže, da je specifikacija na papirju resnična. Če ga sodim po tem, je to odličen monitor. Če ga sodim po vsem tem in še hibi zraven, definitvno odsvetujem trenutni nakup. Verjamem, da bodo napako odpravili in da lahko v prihodnjih serijah pričakujemo to, kar naj bi bil. Če temu ne bo tako, bo joj?! Potem res ne vem kaj bom storil, vendar tega nekaj mesecev ali let, ne bom mogel gledati. Pisanje v Wordu oz. delanje na pretežno svetlem ozadju je hudič. Saj ne vem kaj bolj opazim, temno ali svetlo četrtino. Svetla bode v oči, temno bi najraje osvetil s svetilko, hehe (govorim o primeru svetle podlage, česar koli že).
Nastavljanje brightnessa in contrasta ne odpravi problema, mogoče ga MINIMALNO omili. Prodajalec mi je nekaj tvezil o tem, da če znižam eno od teh dveh nastavitev na minimum, se problema ne opazi, v isti sapi pa pove, da njemu potem slika ni dovolj svetla. Halo?! Kako lahko monitor za 140 jurjev ponuja to, da bom nastavljal te nastavitve zato, da bom odpravil problem, ki ga monitor takega kova sploh ne sme imeti. Dober nasvet mi je dal, ja.. ni kaj! Poleg tega ne razumem, kako sploh lahko kaj takega priporoča, v zagovor takemu problemu. Saj ni on kriv? Naj raje pove, da se zaveda hibe in da bodo kaj ukrenili glede tega. Kakorkoli; vseeno sem preveril, če je res kaj na tem in sem ugotovil zgolj to, kar sem že napisal. Rahlo omili in to je to. Še vedno se v istem razmerju vidi prevelika osveljenost v enem kotu in obratno.
Bodočim kupcem svetujem, da ustavite konje pri nakupu oz. si ga nujno, NUJNO temeljito oglejte v trgovini. Mogoče bo celo brez hibe, ali pa je ne boste opazili (blagor vam ;)). Jaz vem, da ga bom menjal, ne vem kdaj in v kaj? Upam, da v isti model, z odpravljeno napako in čimprej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: damyang ()

drejc ::

Lastniki l90d+, kaj ste mel vsi ta feler z osvetlitvijo? Ste nesl nazaj in kaj so vam rekl v stacuni?

10x

Hair_Y ::

Mene pa zanima, ali ima kdo doma ali v službi LCD znamke DELL.
Če, potem kakšen je odziv nanj oziroma izkušnje.

Na AnandTech - ovem forumu, sem zasledil test najnovejšega 19' zaslona oznake 1905FP.
Obnesel se je enako ali celo bolje od legendarnega Samsunga 193P.
V Sloveniji ga prodaja podjetje FMC, cena pa okoli 156.000 sit.

slo-man ::

Mene pa zanima kako je kaj s tem lcdjem ta Zanima me ce je v redu za domaco uporabo igranje igric in to.

lp

Jeronimo ::

Lep pozdrav.

Nekako ste me prepričali v nakup SM 193N - vendar kot sem videl nima DVI vhoda. Ali DVI veliko pripomore k sliki ali ne? V čem je finta?

LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

LordWorm ::

Jeromino naceloma to ni problem.Ja dvi lcdji imajo malo bolso sliko.Ce pa imas mocen subwoofer pod mizo pa le kupi dvi lcd.Sicer pa bos zadovolen(spili, filmi) z analognim ce imas dobro grafo(katerikoli R9XXXje ze ok).

Drejc js konkretno se vedno cakam kdaj si bo mat vzela cajt da me zategne do stacune:) Kaj pa ti?Ti ga niso zamenjal?

Heh tale Hyundai ima nekje 600:1 in 250cd/m(emisija, enkat pa 700:1 in 300cd/m(behardware)...krneki:)

Jeronimo ::

Garrett - ne bom imel subwooferja, grafo bom imel GF 6600 GT.

Nič pol .... verjetno bom kupil Samsung 913N.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jeronimo ()

alum ::

ta tema je ze skrajno nepregledna, ampak bom se vseeno nekaj vprasal, da nebom odpiral novega topica...

monitor LG 19’’ L193ST, LCD, BS, TV - prebral sem da ima monitor vgrajen TV...kaj to pomeni? lasten TV tuner?

ima kdo kaksne izkusnje s tem monitorjem...kvalliteto slike (nekolilko nizji konstras 500:1)...in pa ce res ima lastno tv kartico, kaksna je kvaliteta slike...

/edit: kot zadnje mislim kvaliteta tv turnera

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: alum ()

smile- ::

Po prosnji TRIROG-a sem malce bolj vzel zale moj 913n pod drobnogled...

Kot prvo čez barve, in kontrast nimam pripomb in je glede na crt neprimerljivo...
Kot prvo kar me je pa motilo ze kaj hitro je obcutljivost na spremembo svetlosti slike glede na malo spremembo vertikalnega kota - je res da je vidni vertikalni kot 160° ali kolikor ze je - no kaj s tem mislim; ko sem za mizo imam monitor nagnjen da nanj gledam pod pravim kotom...problem se pojavi ko se zavalim na posteljo da bi gledal tv ali film - s tem se vertikalna pravokotnost spremeni za cca 20 - 30° - in glej sment - slika se kar občutno spremeni svetlejši deli postanejo temnejši - in to kar občutno - horizontalen kot ni toliko občutljiv, medtem ko je vertikalni kar močno...
po testiranju različnih resolucij sem bil tudi presenecen glede ostrine slike...
najboljša slika je seveda priporočena 1280x1024 - ali 60 ali 70Hz osveževanje ne prinese razlike...
je pa slika pri 800x600 res negledna - zelo neostra in bi brez tezav nasel crt monitor z boljso sliko... prav tako pri 1280 x 768 - tu je sicer boljsa kot pri 800x600 ampak dalec od tega kar monitor zmore... ostrina vseh ostalih se povecuje s samo resolucijo

funkcija auto adjust opravi svojo nalogo perfektno pri 1280x1024 medtem ko bi se pri nizjih lahko izkazala bolje - malce igranja (predvsem ostrina) in zadevo se da malce izboljsati...

pohvalil bi pa funkcijo magicBright - zadeva resno olajsa delo glede na razlicne jakosti osvetlitve prostora...

antirefleks opravlja svoje delo...

8ms in ghosting - to naj pa preveri kdo ki to opazi oz. igra igre kjer je to motece...

pa se ena kritika - za ta monitor (za ostale ne vem) v Sloveniji ni mogoce dokupiti PIVOT stojala - lancom ga iscer uvozi ampak samo vecje kolicine...za tujino pa zaenkrat se ne vem...
ce ma kdo kaj izkusenj s tem naj mi poslje ZS...

sum: glede na ceno lahko mirne duse recem da je vreden denarja

pismo bolj ko gledam manj mi je jasno ... a obstaja 19 colar pod 20 ms? Samsung? razen 913n ga ni anje ?

marnit ::

A ti sprašuješ če obstajaš še kakšen 19" LCD pod 20ms odzivni čas? Itaq (LG,Nec, Philips, Sony....) 0:)

Eschelon ::

Evo - kupil 913N v BOFu za 110k. S prodajalcem sva lepo pogledala za mrtve piksle (brez).
Dejstvo, da ima samo analogni vhod ne moti, ker monitorjeva elektronika zelo dobro zdigitalizira signal.
Prikazovanje slike v nižjih ločljivostih je enako slabo/dobro kot pri vseh LCD monitorjih. Ker sam zadevo uporabljam izključno pri igrah me kvaliteta slike ne moti. (Sam domnevam, da je ta problem še najbolje reševati na nivoju grafične kartice/gonilnikov).
TFT je res zelo občutljiv na vertikalni vidni kot, tako da je potrebna pravilna namestitev na mizi.
Ima nazivnih 16.2M barv, kar pomeni, da interpolira 6-bitne vrednosti na R,G,B kanalu. In tu leži edina bolj očitna napaka, ki mi jo je uspelo najti pri tem monitorju. V večini filmov napake sicer ni opaziti (razen izjemnega kontrasta monitorja, zaradi katerega so postali očitni DIVX in DVD artefakti, ki jih na CRTju opaziš, šele ko jih iščeš), pri enem pa je bilo očitno utripanje slike pri zaključnih napisih.
V Windows okolju je priporočljivo vklopiti ClearType efekt za aliasing črk.

To je prvi 19" monitor, ki si ga upam priporočiti vsem za igranje iger. Fino bi bilo, če bi uspelo razvijalcem v prihodnosti povečati barvno globino na kanal (recimo na resničnih 8bitov ali celo 12).

(Nastavitve: kontrast-60,svetlost-0,gama-1.nastavitev,barvna temperatura-normalna,korekcija posameznih barv-50,50,50).

PS: Računam, da bodo cene 19" monitorjev s kvaliteto, primerljivo s 193N, v roku 6 mesecev padle na 70k za končnega kupca. CRT se dokončno poslavlja.
Vedeti, razumeti, znati.

VASkO ::

to s tehnologijo in bitno globino pa je cisto odvisno od tipa panela, ki je v monitoru in TN ima pac 6bit na kanal, zato pa je tak hiter.

Men recimo ni jasno, zakaj proizvajalci delajo kvalitetne 19' S-IPS panele (najmanjsi ghosting tut pri visokih odzivnih casih, polnih 16.77M barv, žive barve..) z minimalno 25ms, medtem ko je veliko 20' S-IPSov z 16ms in 12ms (dell,hp).

Zanimivo pa tile 20' niti niso kaj dosti dražji od dobrih 19'-k (193P stane 15 jurjev manj kot HP2035, ki ima sicer drag S-IPS panel)

Emmm ... zdej res ne vem kje si gledu ... ampak na enaA majop 193p za 140k ... hp 2035 pa je 175k ... 25 jurjev razlike je pa ze kr dost ...

se bl splaca vzet913n k je samo 100k ...

Smo v EU btw. Evo priporočene (tanižje) cene:
-193p = 600EUR
-dell 2001 = 650EUR
-dell 2005 = 700EUR

Drgač pa je biu moj post bl namenjen začudenju, da proizvajalci ne delajo recimo 16ms S-IPS LCD panelov velikosti 19'...takih velikosti 17' in 20' imaš pa ko solate.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: drejc ()

Dr_M ::

no, zdej sm se se jest odlocu kupit LCD monitor (oz sm prisiljen kupit LCD, ker 2x CRT monitorja ne gresta v mojo mejhno sobco) .
za1x bi kupu 1, v roku parih mescov pa se enga.
zanimam se za 17" do max 120k sit.

pogoji so pa naslednji...
DVI vhod, polna barvna paleta (16.7M), odzivni cas pod 20ms, cim visji kontrast, cim vecji vidni kot, ksni zvocniki in podobna solata ni zazeljena.
zazeljene firme so samsung, sony, nec... ostalo me nekak ne zanima. se posebi ksni LGji in philipsi ne.

uporablju ga bom predvsem za hitre igre in za gledanje filmov, tko da je ksn motion blur zelo nezazeljen.

edit - kot mozni kandidat za nakup, bi biu tut CTX.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

boštjan ::

Dr_M,pol pa pot pod noge in v BOFa,BB in harweja,pa mislim,da še v JAE majo razstavljene
NF7-S,2500+@2200MHz,MSi 5900SP,LCD Philip 190X6,Maxtor DM+9 120GB SATA,
2*256 3200/A KHX, PSU 420W DF chieftek

Ko si ze glih firme omenju- naj nekdo raje nasteje tiste katerih se je treba izogibat pri lcdjih.

ja kr glej pol da bo meu S-ips matrico... pva je se vedno prepocasn za spile ... 17col sploh ne vem ce delajo s-IPS?

pa se to 20ms PVA > 20ms TN

za spile definitivno 913N
Za vse ostalo definitivno 193P

( moje mnenje ...)

al pa se mal pocakat da pride ksno nova tehnologija vn ...

po premisleku, sm se odlocil, da bi lahko v postev prsu tut ksn 19"...tm do ene 150k sit.
o samsungu 193P sm slisu velik dobrega, ampak se vedno ne vem kako se dejansko obnese pri filmih in spilih.
913N zgleda sicer solidno, ampak nima DVI vhoda. je ksn podoben model z DVI vhodom?

[MYTiX] ::

Zanimivo, da nočeš lG/Philipsa, ki ironično, izdeluje panele za večino LCDjev ostalih znamk.
podpis

hja...ma to sploh ni res, ampak to ni bistvo zdej.
philipsu ne zaupam vem, preveckrat ze nategnjen, LG pa - ce firma spremeni ime, se ne pomeni da je potem dobra.

emm ... 193p sem vceri nesu nazaj ker je biu za spile ( pofl)

v filmih se mogoce dobr obnese ... ne vem ...

kar se barv tice ... je to eden bolsih monitorjev ... samo ker pa dost spilam CS sm ga kr nazaj nesu pa u bofu na revezr uzeu 913N... ki je superca ...za spile ... vse ostalo je pa boh pomagej ...( ajde ni tko zlo slabo ...) lahko se oglasis kej na ZS pa se zmenva da pogledas 913N ...

Zdej glede DVI ... osebno je biu reakcijski cas za moje pojme se daljsi ko je bla zadeva na dviju ... sem testiral z R9600Pro ... tko da bom kr na Dsub kablu ostou ...

913n je trenutno edini model 8ms in ni nobenga ki bi meu DVI ( obstaja Hyundai l90d+ samo ma baje probleme z osvetlitvijo ...)

zal ti bom poedal sledece ... pocakaj se malo z nakupom ce bojo prsli ksni drugi monitorji poleti ... ce se ti pa mudi pa poglej ksn monitor 20" 12ms z S-IPS panelom ce hoces barve in hitrost ... HP naprimer ...2035 ce se ne motim ...

LP

razmisli o opciji ce mas kes ... da si narocis 193p po internetu,ga temeljito pogledas, pa vrnes v 15dneh ... al pa zadrzis ...

kot sm reku ... za hitre spile cs ut... ta monitor NI!

Wolverine ::

193P model imam že cca 3 mesece in sem nadpovprečno zadovoljen glede kvalitete. Veliko nabijam Call of duty preko neta in je ghosting opazen, vendar ne moti, ker pač nimaš časa opazovati okolice(get the point Trirog!?), filmi dvd in divx so super barve, enako osvetlitev vsepovsod. Kako to vem, ker imam pač možnost vsak dan gledat 10 različnih modelov lcd-jev in tako mi naj nobeden ne trdi, da je lcd za 30.000 sit cenejši še po vrhu boljši, ker se odkrito povedano posirjem na odzivne čase pod 20ms, vsi še samo odzivni čas gledate, o kvaliteti slike pa vam je itak vseeno.
Wolverine-entertaining special effects masterpiece:)

mal sm premisljeval da bi za spile kupu 913N in za ostalo 193P, ker sm meu tako ali tako namen kupit 2 monitorja, za 2 desktopa ali samo extended... :)

@ wolverine ... ti rec kar hoces ... ampak ko v CS nekdo skace pred tabo ... in je neoster ga je tezko zadet ... ne mislm se prepirat kaj je bols ... mel sem oba ... in zdej kar se slike tice sm povedu da ga 193p rula ... samo za spile pa ni ... mogoce ce se navads ... jst v cs z 193p nism NIC zadeu ...+ glava me je bolela po cca 30 min igranja ... z 913n sm zdele sopu BP 2h pa nobenih problemov ni pa nic ...

ampak kot sm reku lahko das svoj monitor ob 913n pa bos vidu razliko ... v odzivnosti ... in verjami da je to pomemben fakrot pri spilanju ...

ampak kot sem reku ... kar se vsega ostalega tice pa je 193P majka ... sej sm si zeleu d bi lahko oba zdruzu ... pol bi meu popoln monitor ... tko pa ... za 30 k trpim pomankanje barv ... filme pa itaq ne gledam na racunalniku ampak na TV ... tko da ...

neki sm pa slisu da se pripravla 173p+ ki naj bi biu PVA z 12ms response timeom ... ampak ga se ni na katalogu od samsunga ...

193P je zelo dober v filmih in kvaliteti slike na splošno. Njegova odlika je tudi enakomerna osvetljenost, kar je povedal že Wolverine. Edino v igrah se opazi ghosting, kar mene osebno v dirkačinah ne moti. Za hitre strelske igre (Dr_M, si imel te v mislih?) pa ne bi vedel, vendar glede na izkušnje drugih sklepam, da je moteče.
Če potegnem črto, je kombinacija 913N in 193P zelo dobra ideja. (Če je seveda res, kar pravijo o 913N.)

JACK1 ::

Ali so vsi SAMSUNGI 910N brez dead pixcle, ali je močno da jih kateri ima....
Ker jst če ga bom naročil mi ga bodo domov pripeljal tko da ga prej v živo nebom mogel sprobati.
Pa še eno vprašanje imam.Kateri lcd se bolje splača vzet LG LCD 19" L1915S
ALI :\
SAMSUNG 19" 910N
Jaz sem bolj za SAMSUNGA kaj pravite vi???:))

LP

913N ... drgac 910N je 25ms ce se ne motim? uni drugi je pa 16ms

kopriwa ::

Ok ta tema postaja že tok velka da se počasi že nič ne znajdeš. Vse skup pa zmedejo proizvajalci z svojimi oznakami, ki jih je miljon (X,T,P,V skor že cela abeceda sam pri samsungu). Tut jst rabm LCD, pa se še vedno ne morem odločiti al 17" al 19". In kot nekateri pravijom, v 5 minutah v trgovini tudi sam težko presodm kter monitor je boljši. Zato so uporabniška mnenja najbolša.
Eni pravjo da ima Samsungov 172X model ghosting. Drugi pravjo da so nekateri dobili drugačen model z isto oznako. Kako je zdej s tem modelom, ima ghosting ali ga nima?
173P vsi hvaljo zaradi oblike in slike. Je ta model to kar iščem, čeprov kdaj pa kdaj tut streljačine nažigam (kako je z 193P modelom, ima manj ghostinga kot 173P?)?
No pa da ne bomo govorili samo o samsungu, tut razprava o 19" hyundai modelu se še ni končala. Ima ta model še težave z osvetlitvijo?
Še enkrat pravm da se mi zdi ta tema že preobširna in komaj čakam na tist test, ki se pripravlja. Vsi te odgovroi vsaj mene dostikrat zmedejo saj so si mnenja nasprotujoča. Dosti vas je tistih, ki delate v računalniških trgovinah in ste že sprobali večino modelov. Povejte nam svoje mnenje. Comtron je poln LGjevih modelov. Pa se ne sliši kaj dosti o njih. KAko je z njimi? Se še da kje dobiti NEC 1760NX?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kopriwa ()

Takole ti povem ...

glede velikosti vzami 19" ker je pri samsungu razlike piclih 10k, sam sem tudi razbijal glavo ampak ko mas enkat 19" pol vids kaj si zamujou ...

Ce isces LCD za IGRE ( cs, UT, ... ) POtem pozabi na 193P ... sam sem ga imel in sem ga dal nazaj ker je bilo ghostinga prevec, problem se pojavlja ko tip skace okoli in ga hoces nameriti pa ni ostra slika
, kot sem ze zgoraj napisal pri PVA panelu je odzivni cas daljsi kot pri TN panelu ( 20 ms PVA > 20 ms TN)

Odlociti se moras ali zelis LCD za igre( CS ut ) Ali lcd za vse ostalo ...

sam sem si rekel takole ce kupim 193p in placam zanj 140k potem bi ( moje mnenje) moral biti to monitor ki ga bom imel vsaj 2 leti lahko brez tezav
ampak imam to navado da zelo rad igram CS ( in moji rezultati so padli ... )
potem sem ugotovil da lahko tistih 40k prisparam in kupim 913N pa ce bo treba cez 2 leti dam se 50k pa mam isto en monitor nov ...

Tako da razmisli a se ti splaca dat 150k za monitor ki je grozen za FPS igre( ker to 193p pac je ... )

Ce pa potrebujes monitor ki dobro zgleda, ima ODLICNE kote, Bozanske barve, super osvetlitev, potem le sezi po 193p(173p 17" verzija), drugace pa prste stran

ce isces LCD za igre potem zagotovo poglej (TN matrica) 17" 710T ( 12ms plus dvi)
¸ 19" 913N ( 8 ms Dsub only) ( v primerjavi v barvah popusi zoper 193p 100 na uro, edino v odzivnem casu je ta monitor majka, lahko ga priporocim - "moj mikro" mu je dal oznako dober nakup)
Za vse ostalo lahko le priporocim ( pva matrica) 193p (20 ms) 19" oz 173P 17" ( 25ms)

Priporocam pa ti tudi sledece ... gres v BOF prosis vodjo rac oddelka da ti dajo monitor na reverz in ga doma dobro stestiras in ugotovis ali ti je vsec... ali pa kupis monitor preko interneta, v katerem primeru ti tako ali tako pripade rok za odstop od pogodbe 15 dni ...

( BTW ce v enaa kupis stvar preko interneta in jo osebno prevzames ti vsilijo 8 dnevni rok, vendar po pogovoru z Uradom za varstvo potrosnikov , prevzem NE vpliva na rok ki ga ima kupec za odstop od pogodbe ... ce bo komu do kreganja... )

Ce rabis se kaj ... ZS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

kopriwa ::

Hvala ti za odgovor, verjetno bom res kar Samsunga 913N upaliu. Se mi zdi da je nekdo rekel da ga majo tudi v BOFu. Tko da bom šu ke pa se zmenu.

JACK1 ::

Jao narobe sem napisal 913N mislim in ne 910N.sorry
dajte mi prosim povedat kateri je bolši nakup, ker oba imata zelo dobre lastnosti.:D
SAMSUNG 19" 913N
ALI :\
LG LCD 19" L1915S

Med tema dvema absolutno Samsung!

Keyser Soze ::

Osebne izkušnje z 193P... Pri igranju ETja online in UT2004 offline je ghosting minimalen in ne vpliva na kvaliteto igranja. Morda toliko kot ene 5-10ms višji ping. Igralnost ni problem.

Barve so lepe, koti je izreden. Edino kar je, je velika pika. 1280*1024 je premalo za tak display. 1600*1200 bi bilo idealno. Ampak to je gledano z vidika CAD programov. Tam namreč ravna črta ni ravna, ampak nalomljena... Gledano z razdalje 1 metra.

jerry2000 ::

Zdaj bom lahko pa kmalu poročal kako je, če kupiš monitor v Nemčiji in se pokvari, ker se je eden mojih 20" Dellov pokvaril oz. ne dela več dobro, ima motnjo na sredini (vertikalno), ki se spreminja glede na nastavitev kontrasta v zaslonskem meniju...

Kdo ve kaj pomeni Euro garancija?

Jerry
Jerry and Tom

hrcek ::

Ojla

Mene pa zanima ker je boljši glede na barve vidni kot in nasplošno 913N ali 710T kaksna je osvetlitev pri 913N ter kako se vidjo fotke?

Hvala Lepa
->hrcek
««
42 / 168
»»