» »

Router client lease time

Router client lease time

nuclear ::

Rad bi onemogočil client lease time za enega clienta. Se pravi, da mi ne bi vsakič zvečer ob polnoči oziroma po nastavljenem ciklu restartalo povezave. Problem je, če sem na kakšne serveru me disconnecta. Kljub temu, da imam nastavljen static lease, mi še vedno reconnecta po 1440 minutah.

Router: Linksys WRTGL klasika

Trenutne nastavitve:

Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

Gapi ::

Ti očitno nimaš tega v tvojem routerju da za vsak komp določiš čas. Zato ti preostane samo še da spremeniš to tm na prvi slikci da daš večjo številko ali pa dhcp izklopiš in nastaviš na vsakemu računalniku statični IP.
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Gapi ::

Static DHCP Lease

Static DHCP Lease

Ti očitno nimaš tega v tvojem routerju da za vsak komp določiš čas. Zato ti preostane samo še da spremeniš to tm na prvi slikci da daš večjo številko ali pa dhcp izklopiš in nastaviš na vsakemu računalniku statični IP.
No person is rich enough,to buy back his past.

BaToCarx ::

blackbfm ::

dhcp nič ne izklapljaj, samo na tistem računalniku naštimaj statični ip, izven dhcp območja...se pravi po sliki sodeč bi rekel recimo da dodaj kompu ip nekje v rangu 192.168.6.10-192.168.6.99

nuclear ::

Batocarx, blackbfm to je pravilna rešitev da. Bi šlo tudi kaj je gapi rekel, ampak sem pustil na 1440minut.

Dodatnega inputa za posamezen static lease pa nimam ker je firmware iz 2008. Če nadgradim firmware na 24sp2 iz 2012, se nastavitve ne bodo spreminjale ali se resetirajo? Sorry sem malo pozabil, ker sem to delal.. hja.. par let nazaj.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

BaToCarx ::

Resetiraš ja. Tako da prepiši kar si na roko delal spremembe, ali pa shrani tam pod backup. In si zapiši točno kako verzijo/datum imaš. Tako da če novejša dela probleme pokneš nazaj staro pa backup naložiš in je.

Lease time nima veze, kot sem ti rekel v tisti temi. To je samo čas ko računalnik ki dobi preko dhcp ip, sklopiš, in vkolpiš nazaj v tistem času pa dobi isti ip, default je 24 ur. Lahko daš tudi na 3 minute, ko maš ip preko dhcp bo ostal.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BaToCarx ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ročno poiskati naslov IP kamere?

Oddelek: Omrežja in internet
153911 (3555) ToniT
»

Wrt45GL static client lease

Oddelek: Omrežja in internet