Forum » Omrežja in internet » Kako ročno poiskati naslov IP kamere?
Kako ročno poiskati naslov IP kamere?
k4vz0024 ::
Preko UTP kabla sem priklopil IP kamero. Kako se v Win 7 poišče naslov IP kamere?
- spremenil: k4vz0024 ()
Ribič ::
Jaz uporabljam najbolj popularen omrežni skener nmap.
http://nmap.org/
nmap -sP 192.168.1.0/24
Dobiš vse naprave, ki se odzivajo na ping, njihove MAC in IP naslove.
nmap -sS -p80 -open 192.168.1.0/24
Dobiš vse naprave, ki poslušajo na portu 80 (npr. konfiguracijska stran kamere)
http://nmap.org/
nmap -sP 192.168.1.0/24
Dobiš vse naprave, ki se odzivajo na ping, njihove MAC in IP naslove.
nmap -sS -p80 -open 192.168.1.0/24
Dobiš vse naprave, ki poslušajo na portu 80 (npr. konfiguracijska stran kamere)
Hvala
Je kakšen program, ki nadomesti predvajanje IP namesto v browserju? Tole v browserju pobere preveč zaslona.
Je kakšen program, ki nadomesti predvajanje IP namesto v browserju? Tole v browserju pobere preveč zaslona.
Spc ::
Če kamera dobi IP naslov preko DHCPja, bo zlistana v DHCP serverju na tvojem routerju.
Po izklopu in vklopu sem ugotovil, da gre mimo DHCP.
Če je to res potem ima kamera nek statični ip, poglej v navodila.
Ribič ::
SaXsIm ::
@echo off setlocal enableDelayedExpansion ( set /p "IP_Subnet=IP Subnet /24 (Example: 192.168.0.): " set /p "Start_IP=First IP: " set /p "End_IP=Last IP: " ) FOR /L %%G IN (%Start_IP%, 1, %End_IP%) DO ping -n 2 -w 250 %IP_Subnet%%%G% | FIND /i "Reply" echo Last IP checked: %IP_Subnet%%End_IP%
Pa ne rabiš nmapa nameščat. Drugače pa ima kamera sigurno možnost konfiguracije, pa nastavi statični IP naslov. Ponavadi na web serverju, ki ga poganja.
Za gledanje livestreama pa imaš na voljo različne aplikacije. iSpy, Luxriot, Zoneminder...
SaXsIm
Dokler ne ugasnem kamere (mogoče tudi, če dam rač. v hibernacijo), preko bowserja vnešen naslov omogoča prikaz slike. Če želim ponovno videti sliko moram restartati računalnik. Kako v Enkomu routerju nastaviti statični IP?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako v Windows 10 nastaviti statični IPv4 naslov?Oddelek: Operacijski sistemi | 3587 (3120) | Apple |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5190 (3596) | seba-beba |
» | Nujno Pomoč - Kamera IP nastavitveOddelek: Pomoč in nasveti | 7397 (6666) | pSP 3004 |
» | Manifest zbrisan pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6191 (5304) | xApeiron55 |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3050 (2066) | Cervantes |