» »

fix IP + dhcp

fix IP + dhcp

maxum ::

ok od ISP mam fix ip, na routerju enablan dhcp, na enem pcju vpisan fix ip, se poveze lepo na net vse dela..ostali pcji imajo dhcp...ipconfig mi pokaže fixen ip ki sem ga vpisal. a ko grem na router pod dhcp client table, mi pise da imam ip od dhcp-ja?!
kaj ne štima? saj sta lahko hkrati dhcp in fix ip...:(

Mr.B ::

Morda zato, ker ko si ga prižgal, si dobil IP od DHCP-ja, potem pa si vpisal Fixen IP. Route pa v svoji tabeli drži še nekja časa IP & MAC addreso......
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tilen ::

Routerju določi static lease na tvoj MAC in imej DHCP lepo mirno naprej. Sicer ne najbolj varna rešitev ampak za domačo rabo bo OK.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

sem se restartal router,modem...pogledal v DHCP avtive IP table (so drugi PCji)-mojga ni na seznamu očitno ker sem dal da mi ne določi samodejnega Ipja tega PCja...sam je problem ker ko grem s tem pcjem laptop na drugo mrezo moram potem spet vpisovat Ipje ko pridem nazaj sem mislil da se da da na routerju nastvim da si me zapomne...

@tilen:
kako določim static lease oz. kaj točno mi bo to naredilo?
lahk das en primer?:)

Tilen ::

V static lease določiš da bo v okviru automatičnega DHCP-ja nekaterim MAC naslovom v omrežju vedno dodelilo enak (lokalni) statični IP.

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

ja a ne vidim tega static leasa...
menu pokrije host name in domain name, ki je prazno...

če kliknem clone mac adress se ne "zgodi nič"..skopira mac mojga pcja a nič se ne zgodi...:|

Router je BEFRSR41

Zgodovina sprememb…

• spremenil: maxum ()

blackbfm ::

Ja očitno gre za drugačen router oz. firmware, na prvi sliki je ddwrt ti pa imaš orignal linksys. Kater model routerja sploh imaš?

ne vem kje naj bi bil ta static leease...:8)

Daniel ::

Glej, kolikor je meni znano tvoj model ne omogoča uporabe drugih Firmwerov (naj me kdo popravi, če se motim) ampak to omogoča od Linksysa trenutno le WRT54GL, na prejšnji sliki, ki jo je objavil Tilen je uporabljen DD-WRT Firmware, dober pa je tudi Tomato, ki ga uporabljam tudi sam. Če želiš nastaviti Static lease, boš moral v tem primeru menjati Router

z drugimi besedami ta router sux :(
dobro bom pa vsakič posebej vpisoval ip...:/

hvala vseeno..
lp

norcuron ::

Me je kar presenetlo tole, sem prekomot zgleda naštimu pred davnimi časi tist Tomato-jev Static DHCP :)
Great are mysteries of the mind ... or not?

mstrax ::

A ve mogoče zakaj na LinSysu ne moreš pogledat DHCP cliente ki so povezani preko WLAN-a.

Ker tam : Status-> Local Network -> DHCP Clients Table... kaže le tiste ki so preko kabla.

A mogoče ve kdo kje se pogleda za WLAN cliente ?

Daniel ::

Meni kaže priklopljeno Nokio preko Wlan pod Device List, Uporabljam pa Tomato(Victek)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Innbox v50 in ruter

Oddelek: Omrežja in internet
1910019 (9546) Malajlo
»

Wrt45GL static client lease

Oddelek: Omrežja in internet
8980 (833) BaToCarx
»