Forum » Loža » Porazno stanje ljudi v Sloveniji
Porazno stanje ljudi v Sloveniji
jalovec09 ::
Trenutno nimam nobenega vira, je pa na googlu o tem dost napisano, ampak izvirnost teme naj bo ne pa citiranje nekih člankov, zato tud mal bolj po domače.
800.000 delovno aktivnih ljudi
550.000 upokojencev
120.000 registrirana brezposelnost (cca 30% jih dobi državno pomoč)
To so približne številke, kar me tu sedaj najbolj moti je številka upokojencev, a mogoče kdo ve, koliko država nameni mesečno za upokojence in kako se lahko nekateri upokojijo že pri 50 letih !!!
Brezpsolenost ni problem samo nas, temveč je drugje po Evropi še slabše stanje, tudi drugod se ljudje vsaj tisti brez dela ne registrirajo.
Delovnega aktivnega prebivalstva je 800-900.000.
Kar me tu najbolj moti je upokojenci, številka je ogromna, penzija konec meseca le to mora država 100% zagotovit. Pri brezpsolenih in aktivnega prebivalstva, če ni dela ga ni, država ti ni nč dolžna zagotovit, max. pomoč znaša 260 evrov, dobijo jo samo najšibkejši. Delavcem so znižal plače za 20-30% in to njim, ki ustvarjajo, pri upokojencih kakšnih ukrepov ni bilo. Nova delovan mesta, tega se ne da rešit v nekja mesecih, trajalo bo še leta in leta.
800.000 delovno aktivnih ljudi
550.000 upokojencev
120.000 registrirana brezposelnost (cca 30% jih dobi državno pomoč)
To so približne številke, kar me tu sedaj najbolj moti je številka upokojencev, a mogoče kdo ve, koliko država nameni mesečno za upokojence in kako se lahko nekateri upokojijo že pri 50 letih !!!
Brezpsolenost ni problem samo nas, temveč je drugje po Evropi še slabše stanje, tudi drugod se ljudje vsaj tisti brez dela ne registrirajo.
Delovnega aktivnega prebivalstva je 800-900.000.
Kar me tu najbolj moti je upokojenci, številka je ogromna, penzija konec meseca le to mora država 100% zagotovit. Pri brezpsolenih in aktivnega prebivalstva, če ni dela ga ni, država ti ni nč dolžna zagotovit, max. pomoč znaša 260 evrov, dobijo jo samo najšibkejši. Delavcem so znižal plače za 20-30% in to njim, ki ustvarjajo, pri upokojencih kakšnih ukrepov ni bilo. Nova delovan mesta, tega se ne da rešit v nekja mesecih, trajalo bo še leta in leta.
- zaklenil: Mavrik ()

Gladi ::
bluefish ::
Zato pa je fino imeti konkretne cifre. Avtor pač opleta z nekimi splošnimi podatki, ki pa ne prikažejo celotne slike.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Olajšave za pokojnine nad 1400 €Oddelek: Problemi človeštva | 16073 (14611) | jalovec09 |
| » | Prihaja prvi večji test za zasebni pokojninski sistem (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 25897 (23008) | MrStein |
| » | Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 26115 (23753) | lexios |
| » | Predlog pokojninske reformeOddelek: Problemi človeštva | 4050 (3417) | UNIVERZUM |