Forum » Strojna oprema » I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320
I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320
Temo vidijo: vsi
vaščan ::
Ja to je moja napaka moral bi 2500k šibat na 4ghz da bi blo čist fer.
8320 je 7870
2500k je 7950
Nima veze na 1024 768 resolucije noben gpu ni bil bremza.
AC3 je tud zlo na cpu obešen sploh če daš vse do konca meni v mestih precej slabo dela na 2500k.
Zdej sm tko dal kištno nazaj tko da nimam več je blo pa zanimiv mal potestirat recimo tud borderlands 2 je včasih malo zalagal na amd sistemu.
Večinoma taki špili ki rabijo hiter cpu in niso preveč dobro optimizirani.
Žal mi je idino ker nisem sprobal battlefielda 3.
8320 je 7870
2500k je 7950
Nima veze na 1024 768 resolucije noben gpu ni bil bremza.
AC3 je tud zlo na cpu obešen sploh če daš vse do konca meni v mestih precej slabo dela na 2500k.
Zdej sm tko dal kištno nazaj tko da nimam več je blo pa zanimiv mal potestirat recimo tud borderlands 2 je včasih malo zalagal na amd sistemu.
Večinoma taki špili ki rabijo hiter cpu in niso preveč dobro optimizirani.
Žal mi je idino ker nisem sprobal battlefielda 3.
klkkkkkkkkkk ::
meni z fx 6300 lepo drži FPS-je... tud frendu z i3 2120(intel hd GPU), kar lepo dela okoli 25-30 fps-jev :)
Ni fora tuki hitrega CPU-juja
Far Cry 3 je kar dobro optimiziran... vendar pač nekateri imajo BUG... ki jih lahko povzročijo tudi GPU driverji :)
Recimo, tale ma boljše FPS-je kot ti z FX8320 medtem ko snema :)
Ni fora tuki hitrega CPU-juja
Far Cry 3 je kar dobro optimiziran... vendar pač nekateri imajo BUG... ki jih lahko povzročijo tudi GPU driverji :)
Recimo, tale ma boljše FPS-je kot ti z FX8320 medtem ko snema :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
Dej na 1024-768 resolucije ultra nastavitve AA off pa poglej v špilu na kolk fpsjev ti dela potem pa poskusi še na medium nastavitvah pa boš videl če je kakšna razlika pa v nobenem primeru nebi smel bit GPU limit če imaš vaj kakšno 7850 noter ali kaj močnejšega.
http://forums.ubi.com/showthread.php/73...
isti proc boljša grafa maanj FPS-jev, če misliš, da si prvi ki ima te težave...
Dej na max settings ... pa pri obeh POST FX na low ali medium ...
isti proc boljša grafa maanj FPS-jev, če misliš, da si prvi ki ima te težave...
Dej na max settings ... pa pri obeh POST FX na low ali medium ...
Zgodovina sprememb…
POST FX imam itak izklopljen v configu ker mi ni všeč vse preveč zablurano. Meni igra deluje super. Na kolegovem fx 8320 dam na high ali medium pa dela tud lepo čez 60fps samo na ultra je res grd cpu botleneck pri njem.
FlyingBee si poizkusil kar sem ti napisal?
FlyingBee si poizkusil kar sem ti napisal?
fr4nc ::
Na ultra je cpu botleneck?
A ni ponavadi obratno ??
A ni ponavadi obratno ??
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
Niso vse nastavitve v grafiki obremenjujoče samo za grafično kakšno reč mora tud cpu zračunat in na ultra ima v tem špilu očitno velik več dela kot na medium.
Sej pravim simpl ko pasulj nizka resolucija max nastavitve dost močna grafična vidiš kje ti je cpu bremza.
Zato pa nikar neglej butastih testov za cpu v igrah kjer testirajo na visokih resolucijah. V igrah ponavadi v tistih cpu omejenih je ravno na max nastavitvah kjer je fizika in geometrija najbolj zahtevna tista cpu bremza zato mora bit nizka resolucija da grafično kar se da izključiš iz testa in si merijo tiče res samo cpuji.
Sej pravim simpl ko pasulj nizka resolucija max nastavitve dost močna grafična vidiš kje ti je cpu bremza.
Zato pa nikar neglej butastih testov za cpu v igrah kjer testirajo na visokih resolucijah. V igrah ponavadi v tistih cpu omejenih je ravno na max nastavitvah kjer je fizika in geometrija najbolj zahtevna tista cpu bremza zato mora bit nizka resolucija da grafično kar se da izključiš iz testa in si merijo tiče res samo cpuji.
Na pa še nekaj glede cpuja in gaminga.
"For years, PC hardware sites have maintained that CPUs have little impact on gaming performance; all you need is a decent graphics card. That position is largely supported by FPS averages, but the FPS metric doesn't tell the whole story. Examining individual frame latencies better exposes the brief moments of stuttering that can disrupt otherwise smooth gameplay. Those methods have now been used to quantify the gaming performance of 18 CPUs spanning three generations. The results illustrate a clear advantage for Intel, whose CPUs enjoy lower frame latencies than comparable offerings from AMD. While the newer Intel processors perform better than their predecessors, the opposite tends to be true for the latest AMD chips. Turns out AMD's Phenom II X4 980, which is over a year old, offers lower frame latencies than the most recent FX processors."
"For years, PC hardware sites have maintained that CPUs have little impact on gaming performance; all you need is a decent graphics card. That position is largely supported by FPS averages, but the FPS metric doesn't tell the whole story. Examining individual frame latencies better exposes the brief moments of stuttering that can disrupt otherwise smooth gameplay. Those methods have now been used to quantify the gaming performance of 18 CPUs spanning three generations. The results illustrate a clear advantage for Intel, whose CPUs enjoy lower frame latencies than comparable offerings from AMD. While the newer Intel processors perform better than their predecessors, the opposite tends to be true for the latest AMD chips. Turns out AMD's Phenom II X4 980, which is over a year old, offers lower frame latencies than the most recent FX processors."
Buggy ::
dve stvari bi dodal k tvojem prispevku vascan:
-ti si stvari malce pomesal med sabo ...mesas hrenovke in slive
-slabo administrirana masina...mi intucija govori, da ti neki nagaja sistem
-ti si stvari malce pomesal med sabo ...mesas hrenovke in slive
-slabo administrirana masina...mi intucija govori, da ti neki nagaja sistem
Potem pa lepo prosim pojasni vpliv cpuja pri igrah. In kako se po tvoje najbolje testira cpu v igrah?
Vascan
far cry 3 ima take težave kakor assassins creed 3 samo, da teh ni toliko... pač enemu na i3/fx 4300 dela lepo.. recimo na i7 so bli pa kr neki fps dropsi :(
Uglavm kar hočm povedat, je da morš met tu mal sreče...
POST FX je gpu intensive
http://www.gamefaqs.com/boards/632848-f...
i7 + 560TI
far cry 3 ima take težave kakor assassins creed 3 samo, da teh ni toliko... pač enemu na i3/fx 4300 dela lepo.. recimo na i7 so bli pa kr neki fps dropsi :(
Uglavm kar hočm povedat, je da morš met tu mal sreče...
POST FX je gpu intensive
http://www.gamefaqs.com/boards/632848-f...
i7 + 560TI
Zgodovina sprememb…
NightHawk ::
Ali na tem forumu obstaja kak nezadovoljen lastnik FX procesorja? Ker zgleda, da so vsi navdušeni nad njim.
Janac ::
rapytor ::
Če bi imel več denarja bi sigurno vzel rajši i7.
Ampak ga tedaj ni bilo in sem srečen s procesorjem za kolikor sem ga dobil.
Razlike v igrah proti i5 3570k/4670k praktično ni.(še en razlog več, da sem šel AMD, ker je brat vzel INTEL )
Ampak ga tedaj ni bilo in sem srečen s procesorjem za kolikor sem ga dobil.
Razlike v igrah proti i5 3570k/4670k praktično ni.(še en razlog več, da sem šel AMD, ker je brat vzel INTEL )
_koki_ ::
večina je tudi diehard amd fanov, tak da...
diehard intel fans.. kot sem rekel imam oba procesorja
realno, mi je vseeno kaj kapite ali je to intel ali amd... (trenutno je FX 6300 p/p)
No če si želiš intel ga kupiš ali obrano...
PS:
Če se vrnemo k GPU amd fani nonstop govorijo, da jim nvidia skos delala težaave ali obraatno... Če ti nedel sistem lepo, potem si večino ti kriv, ker pač neznaš inštalirat driverjev...
Lp
Zgodovina sprememb…
pegasus ::
Ali na tem forumu obstaja kak nezadovoljen lastnik FX procesorja? Ker zgleda, da so vsi navdušeni nad njim.
Tisti, ki kupujejo AMD, imajo tehtne argumente za svojo izbiro in vedo, kaj hočejo. Niso tako nesamozavestni kot tisti, ki kupijo nekaj, kar vsi pravijo da je dobro, potem jih pa gloda črviček, kaj pa če mogoče vseeno ni dobro to kar so kupili ;)
NightHawk ::
Jest pa tukaj dobivam občutek da 2 ali 3je AMD fanatiki zaradi nesigurnosti v svojo izbiro sedaj prepričujejo še cel svet, da je to najbolj smiseln in daleč najboljši nakup.
Na drugem koncu imamo pa AMD, ki je priznal, da se ne more več kosati z Intelom (v high preformance segmentu) in da se bo osredotočal na ponujanje tega kar ima za nizko ceno.
Dandanes se gre vsak lahko psihoanalitika.
Sam sem imel 4 AMDje in 1 Intel procesor. AMD je vedno ponujal toliko ali več kot Intel za boljšo ceno. Sedaj ponujajo manj za nižjo ceno.
Na drugem koncu imamo pa AMD, ki je priznal, da se ne more več kosati z Intelom (v high preformance segmentu) in da se bo osredotočal na ponujanje tega kar ima za nizko ceno.
Dandanes se gre vsak lahko psihoanalitika.
Sam sem imel 4 AMDje in 1 Intel procesor. AMD je vedno ponujal toliko ali več kot Intel za boljšo ceno. Sedaj ponujajo manj za nižjo ceno.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Nighthawk
saj je vseeno, al maš amd al maš intel važn, da si zadovoljen!
lp
To je res.
Jaz sem 1 teden imel oba sistema doma in sem bil z amdjem nezadovoljen ker mi včasih pri igrah ni dohajal grafične kartice kar me je zelo motilo.
Zdej eni boste rekl nimaš pojma ampak kokr kol obrnem igre so delovale na intel sistemu bolj glatko.
Pa lahko tisoč grafov in testov nrdim samo to moraš enostavno vidt in probat.
filip007 ::
Po vaši logiki potem AMD tukajle uporablja Intel procesor.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.
Če si gpu omejen potem je vseeno kateri procesor imaš noter sploh na 3 monitorjih. Videe gledat in teste je brez veze to ko igraš igro čutiš na miški kdaj ne dela povsem glatko.
S procesorji je tko če si v igri cpu omejen bo na amdju delal špil slabše kot na intlu dejstvo.
En članek si preberte o cpujih. Škoda idin ko niso testiral še na nižjih resolucijah da bi grafično še bolj izključili iz enačbe.
http://techreport.com/review/23246/insi...
S procesorji je tko če si v igri cpu omejen bo na amdju delal špil slabše kot na intlu dejstvo.
En članek si preberte o cpujih. Škoda idin ko niso testiral še na nižjih resolucijah da bi grafično še bolj izključili iz enačbe.
http://techreport.com/review/23246/insi...
Sej tudi intel nedohaja GPU-juja pri špilih, samo dej na low sve settingse p ti bo tudi intel pri far cry 3 štopal GPU.
Vaščan... pa si si ti naložil driverje pa patche itd. za proc?
Al samo zdej nalašč zaničuješ AMD proc?
Jst glede intela nimam pripomb je odličen procesor itd. Vendar ni pa popoln....
Zdej jst pri far cry 3 nisem imel težav takih kot jih imaš ti... In kakor sem rekel z intelom sem p imel take težave, na koncu ugotovil, da je štopal RAM GPu-ja in slabi driverji pa z verzija far cry 3
Zdej, če hočš primerjat 2 proca mora bit vse isto ram itd. Tudi HDD isti, saj meni je tudi HDD delal fps dropse
Lp
Vaščan... pa si si ti naložil driverje pa patche itd. za proc?
Al samo zdej nalašč zaničuješ AMD proc?
Jst glede intela nimam pripomb je odličen procesor itd. Vendar ni pa popoln....
Zdej jst pri far cry 3 nisem imel težav takih kot jih imaš ti... In kakor sem rekel z intelom sem p imel take težave, na koncu ugotovil, da je štopal RAM GPu-ja in slabi driverji pa z verzija far cry 3
Zdej, če hočš primerjat 2 proca mora bit vse isto ram itd. Tudi HDD isti, saj meni je tudi HDD delal fps dropse
Lp
vaščan, dej nared take slike
ampak dodaj vse od gPu usge,GPu memory usage, do cpu usage/clock/core usage
Nimam več rač doma to je bil od kolega sem mu ga poštimal tko da ne morm sprobat lahko pa ti kaj na mojem intl sistemu sprobam če rabiš. Mel sem zadnje patche gor naložene driverji vsi naloženi sistem je deloval ok vse updejtano sej so igre kr dobro delovale ampak ne pa top kot sem pričakoval. Če bi amdjev 8 jedrni proc izpolnil moja pričakovanja bi jaz v prvi vrsti stal in s zastavo mahal ampak ni.
Tale video je pa tud smešen čudn je posnet jaz ko snemam mi špil normalno laufa mogoče 5 fpsjev manj kot brez snemanja. Program pač v ozadju snema s fpsji kot naštimaš 30 ali 60 špil pa more laufat normalno.
Tale video je pa tud smešen čudn je posnet jaz ko snemam mi špil normalno laufa mogoče 5 fpsjev manj kot brez snemanja. Program pač v ozadju snema s fpsji kot naštimaš 30 ali 60 špil pa more laufat normalno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
Aha, ne saj bom jaz z FX 6300 bom naredil benchmark ... na 4,5GHz
Zanimiv ravno snemaanje je pri FX dobro.. saj nič nepadejo FPS-ji .... glede steaming pa snemanja se pa i5 nemore primerjaz fx 8*** prej z fx 6***- ..
Zanimiv ravno snemaanje je pri FX dobro.. saj nič nepadejo FPS-ji .... glede steaming pa snemanja se pa i5 nemore primerjaz fx 8*** prej z fx 6***- ..
Pri snemanju je problem lahko tudi HDD. Vse delati na enemu je prevelik zalogaj.
Velika razlika je tudi, če snemaš v 1080p ali 720p resoluciji.
Ko pa igra uporablja le 4 jedra ali manj, je pa bratov i5 včasih tudi za 20 fps boljši.
Velika razlika je tudi, če snemaš v 1080p ali 720p resoluciji.
Ko pa igra uporablja le 4 jedra ali manj, je pa bratov i5 včasih tudi za 20 fps boljši.
Imam 8350(trenutno mam 4.4GHZ), drgač pa je stabilen tudi na 5+Ghz, vendar so temperature na meji(hlajenje je Coolermaster Seidon 120XL)
GPU pa imam 7870xt
Lahko tudi jaz kaj posnamem, pa da vidimo razlike.
GPU pa imam 7870xt
Lahko tudi jaz kaj posnamem, pa da vidimo razlike.
Jaz pri snemanju ti i5 ne pride zraven pri 1080p to je vsem jasno
katera plata
kolk T je mx pri 4,5Ghz?
katera plata
kolk T je mx pri 4,5Ghz?
Zgodovina sprememb…
Veš v čem je hec pri intlu so za snemanje s msi afterburnerjem pogruntal da intlova grafika dela in na cpu sploh ne vpliva snemanje če imaš le HDD dovolj zmogljiv. Pri meni to sicer ne deluje ker mi plata ne podpira grafe v procesorju na novejših platah pa to ni težava. Bom posnel kakšen video gameplaya raznih špilov da se vidi kako deluje na žalost sedaj ne morem ker mi je SSD crknil ga moram dat v garancijo Imam sicer 1Tb HDD ampak kolk je pa to vse počasn ko se enkrat navadiš na ssd in tud oviral bi snemanje.
Aha
Kakor jaz vem GPU nč neupliva na snemanje.. To, dela vse Proc
HDD tud nerabiš zmoglivost ?? predvsem, samo, d ma velik placa
RAM+Proc sta pri snemanju obremenjena
Kakor jaz vem GPU nč neupliva na snemanje.. To, dela vse Proc
HDD tud nerabiš zmoglivost ?? predvsem, samo, d ma velik placa
RAM+Proc sta pri snemanju obremenjena
Zgodovina sprememb…
hojnikb ::
intel ma v gpuju vgrajen h.264 encoder, tako da možno, da ti programi za snemanje izkoriščajo to...
Twitch recimo koristi quick sync, tak da bi v tem primeru mogu bit intel v prendnosti (ker pač cpu za to ni obremenjen)
Twitch recimo koristi quick sync, tak da bi v tem primeru mogu bit intel v prendnosti (ker pač cpu za to ni obremenjen)
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Plata je ASUS M5A99X EVO R2.0
Glede temperature v igrah pride jedro do 42/socket 50.
V prime95 pa po 20min preseže 75 na socketu in gre v throttle.
Pri meni se pozna, ker imam le en HDD. Ker pa imam 16GB rama pa sem si naredo RAMdisk 8GB in snemam tja gor.
Glede temperature v igrah pride jedro do 42/socket 50.
V prime95 pa po 20min preseže 75 na socketu in gre v throttle.
Pri meni se pozna, ker imam le en HDD. Ker pa imam 16GB rama pa sem si naredo RAMdisk 8GB in snemam tja gor.
klkkkkkkkkkk je izjavil:
Ja.. vseeno pravijo, da je počasen... ta encoder... čeprav zelo zelo zanimiva reč..
ti to resno ?
hardwareski h.264 je daaaaaaaaaleč hitrejši od cpu encoderja...
#brezpodpisa
Ja hmmm
Poglej... recimo tud z Nvidio se da uporbljaat ta encoder .. samo folk pravi da je prepočasno
To mislim z streaming seveda
"What these solutions bring most of all is frustration. Whether NVIDIA, AMD or Intel solutions, rapidity has been accentuated to the detriment of quality. It's rather surprising to see that with software such as MediaConverter from Arcsoft or MediaEspresso from Cyberlink, CPU encoders systematically give a better result in terms of quality than the integrated GPU encoders!"
mah preberi si tukaj vse... Jaz nisem v celoti prebral in tudi nebom :)
http://www.behardware.com/articles/828-...
Poglej... recimo tud z Nvidio se da uporbljaat ta encoder .. samo folk pravi da je prepočasno
To mislim z streaming seveda
"What these solutions bring most of all is frustration. Whether NVIDIA, AMD or Intel solutions, rapidity has been accentuated to the detriment of quality. It's rather surprising to see that with software such as MediaConverter from Arcsoft or MediaEspresso from Cyberlink, CPU encoders systematically give a better result in terms of quality than the integrated GPU encoders!"
mah preberi si tukaj vse... Jaz nisem v celoti prebral in tudi nebom :)
http://www.behardware.com/articles/828-...
Zgodovina sprememb…
Uglavnem ti špilaš špil cpu in gpu delata normalno igpu pa ti pomaga pri snemanju intel quick sync tko da gameplay zaradi tega ne trpi popolnoma nič kako kvalitetno posname pa nevem.
So pa to kr visoki bitrati recimo če snemaš 1080p pri 60fps je to kr konkreten fajl in ima disk lahko težave sploh zapisovat tko veliko datoteko ker je prepočasen. Zdej msi afterburner ima neko mjpeg stiskanje sprot tko da bitrati niso preveliki če pa snemaš v raw ti je pa običn HDD prepočasen.
So pa to kr visoki bitrati recimo če snemaš 1080p pri 60fps je to kr konkreten fajl in ima disk lahko težave sploh zapisovat tko veliko datoteko ker je prepočasen. Zdej msi afterburner ima neko mjpeg stiskanje sprot tko da bitrati niso preveliki če pa snemaš v raw ti je pa običn HDD prepočasen.
Zgodovina sprememb…
fr4nc ::
@vaščan:
Ti si dejansko primerjal sistem 1:
8320@4GHz + 7870
s sistemom 2:
i5 2500K@4.5GHz + 7950
?
In si razočaran nad FX-om, ker je sistem 1 slabši ?
1. Intel je dražji
2. Intel je za 0.5GHz=12.5% višje navit
3. grafična v 2. sistemu je dražja
4. grafična v 2. sistemu je boljša
Lp
Ti si dejansko primerjal sistem 1:
8320@4GHz + 7870
s sistemom 2:
i5 2500K@4.5GHz + 7950
?
In si razočaran nad FX-om, ker je sistem 1 slabši ?
1. Intel je dražji
2. Intel je za 0.5GHz=12.5% višje navit
3. grafična v 2. sistemu je dražja
4. grafična v 2. sistemu je boljša
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
Frand sploh ni poin to!!
Gre se zato, da ma slaabše FPS-je kor drugi z isto grafično
Gre se zato, da ma slaabše FPS-je kor drugi z isto grafično
Fail pri vsem tem je že to, da se take procesorje sploh rine v gaming mašine.
ti bi kr pentiuma zarino v 1500€ kišto
#brezpodpisa
in zakaj to nebi blo normalno dati tolk, če imaš ?
potem so tudi avti za nwm 100k€ nenormalni po tvoje ?
potem so tudi avti za nwm 100k€ nenormalni po tvoje ?
#brezpodpisa
Ajde dejmo nrdit primerjavo sm vseeno posnel en video pa ga danes zvečer naložim. Sicer zaradi snemanja je zanemarljive 2-3 fpsje manj ampak nič ne de sem dal na 30fps snemat da nebi blo prevelike obremenitve za moj bogi HDD in cpu zato ni slika čist tekoča vidi pa se približno fpsje in gpu usage. Grafična nikjer kjer sem snemal ni bila omejitev se lepo vidi v videu ki pride pozneje sem na mapi označil na kateri lokaciji snemam. Sem šel na eno bolj zahtevno cpu lokacijo v kamp kjer je res cpu na udaru. Pa naj tak video naredi še nekdo s fx 8350 na 4.5ghz.
Pa ne pozabit nizke resolucije da bomo res samo procesorje primerjal. Tko za foro nrdimo en tak simpl test. Video jutri ker imam slab upload in se bo nalagal celo noč na yotube hehe ajd čau.
Men je za avto 500eur preveč za komp mi pa ni panike dat 2000EUR.
Pa ne pozabit nizke resolucije da bomo res samo procesorje primerjal. Tko za foro nrdimo en tak simpl test. Video jutri ker imam slab upload in se bo nalagal celo noč na yotube hehe ajd čau.
Men je za avto 500eur preveč za komp mi pa ni panike dat 2000EUR.
Zgodovina sprememb…
DrYuri ::
Glede zapravljanja za pc je popolnoma brezpredmetno debatirat, saj je nekomu 300 eur preveč za pc, medtem ko nekati z veseljem zapravimo 1k ali več (če je dnar) :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | FX-8320 & 7850 - record! (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 44084 (39851) | fr4nc |
» | Nakup novega(gamer) namiznega računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 14076 (12965) | DrYuri |