» »

I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320

I5 3570K vs FX-8120 vs FX-8320

Temo vidijo: vsi
««
13 / 19
»»

rossekdj ::

procesor imam na 4200 grafo na stock je kr vredu se drzi od 75 do 90 % gpu usage na gonilnikah 13.1 ko pa navijem graficno pa kr fajn padejo procenti :S

D3m ::

Zanimivo. Pošlji ticket v AMD.

http://www.amdsurveys.com/se.ashx?s=5A1...
|HP EliteBook|R7 8840U|

problem imam tudi na crysis 3 sp in black ops 2 mi pada na 70% gpu usage se javi kdo da bi mi v bios pogledal preko TeamViewer ? ce imam vse vredu nastavljeno LP

Janac ::

Preko teamviewer tezko, razen ce mas MSi plato.

imam msi plato

fr4nc ::

Daj gor 13.2 Beta če bo kaj razlike...
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

Pro_moted ::

Glede na to da si probal na Intel procesorju in ni bilo razlik, potem mora bit težava kje drugje. Kot pravim tudi sam opažam nihanje GPU load-a med igrami in benchmarki (13.2 driverji). Prej tega na bilo (12.1 driver), z ASUS 7950 @ (1050/6000) . Procesor vedno na 3,6 Ghz, torej skoraj nič overclockan. Je pa res da Minimalni FPS se je nekoliko poboljšal (kaka 2 %), le max FPS se je znižal, tako da mi ni moteče, prej je bilo pač max 90 fps med igro, sedaj je pa je 70 fps naprimer.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

sumim drivere ker na 12.8 mi dela na 99 ampak na bf3 avtomatsko pač slabsi fpsji

rossekdj je izjavil:

problem imam tudi na farcry 3 sp in black ops 2 mi pada na 70% gpu usage se javi kdo da bi mi v bios pogledal preko TeamViewer ? ce imam vse vredu nastavljeno LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: rossekdj ()

bdoxx ::

http://www.tomshardware.com/reviews/bui...
zanimivo. kako i5 3570k + 7870 pohopsa AMD FX-8350 + 670

Kaj pa obratno?
|HP EliteBook|R7 8840U|

bdoxx ::

kaj obratno?

ABX ::

To je odvisno od igre, če je GPU ali CPU limited. i5> AMd in 670 > 7870.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

bdoxx je izjavil:

kaj obratno?

i5-3570K + 670 in FX-8320 + 7870
|HP EliteBook|R7 8840U|

Nwm... kolk vidim je vse playable - so where is point?
BF3: 65.4FPS vs 76.9FPS -> to je nekako merilo... IMO

Lep pozdrav,
Fr4nc

vaščan ::

Danes sem sestavil mašinco za kolega fx 8320 in gigabyte 990xa ud3 + 7870 1ghz edition zadeva šiba dal sem ga na 4ghz brez problema s stock voltažo.
Predvsem bi pa pohvalil hladilnik http://www.mimovrste.com/artikel/220000... hladilnik je top šit res je domala neslišen moraš ušes tišat na ohišje da ga slišiš pa dobro hladi 8320 na 4ghz prime 95 maximum heat in power consumption se segreje na 50-55 stopinj. Sam imam intla i5 ampak moram rečt kar sem sprobal tale amd sistem igre delajo čist isto kot na mojem mogoče so max fpsji malo nižji to je pa to.

klkkkkkkkkkk ::

Ima kdo
FX 4300, FX 6300, FX8350/20.... Dejansko me zamnima kako delujejo novi AMD... saj so veliko boljša izbira za prihodnost. Mislim, da bo počasi tudi I5 3570K žez 3-4 leta treba zamenjat. AMD FX8350 ali celi FX6300 pa zaradi 8-6 procesorjev lahko ostal v PC dlje časa.

Tudi vse konzole preklapljajo AMD. Na več core kakor vidim bo tudi PSP 4 imela 8 core. Aplikacije/igre trenutno uporabljajo 2-4 core razen Crysis 3, ki pa nverjetno uporablja 8 core oz. vse tam se pa vidi, da FX 6300 pride blizu 3570K.

Ima kdo I5 3470, 3570K, 3550P? Kako se navija intel? Deluje brezhibno?Glede porabe je pa veliko bolje kot AMD :D
LP

DrYuri ::

Imam 3570k, navija se kul, če imaš dober cooler(jaz imam navitega na 4.2 pri 1.17V). Imaš po internetu ogromno tem o navijanju in lahko vidiš koliko ljudje navijajo. Drugače pa čez 3 leta bo tako 8 jederni amd kot 4 jederni intel stara roba, tako pač gre. "future-proofing" pomoje sploh ne obstaja, raje kupiš nek dober vendar ne najvišji rang pcja in ga menjaš na 3 leta. bolje kot kupit zdaj top end, saj bo zelo podobno zastarel le da plačaš dvojno ceno. In pa ne mešat pcjev s konzolami ker imajo še vedno drugačno arhitekturo in na splošno delujejo drugače kot pcji.

DrYuri je izjavil:

Imam 3570k, navija se kul, če imaš dober cooler(jaz imam navitega na 4.2 pri 1.17V). Imaš po internetu ogromno tem o navijanju in lahko vidiš koliko ljudje navijajo. Drugače pa čez 3 leta bo tako 8 jederni amd kot 4 jederni intel stara roba, tako pač gre. "future-proofing" pomoje sploh ne obstaja, raje kupiš nek dober vendar ne najvišji rang pcja in ga menjaš na 3 leta. bolje kot kupit zdaj top end, saj bo zelo podobno zastarel le da plačaš dvojno ceno. In pa ne mešat pcjev s konzolami ker imajo še vedno drugačno arhitekturo in na splošno delujejo drugače kot pcji.

PS4 bo imel x86-64 procesor. Toliko o drugačni arhitekturi ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

DrYuri je izjavil:

Imam E8500 nativ na 4,1Ghz crysis 3 nažalost pri 1650x1080 nemorem na low poganjat :(
Tu si poglej kolk je Hitrejši Intel i7 od i5...
http://uk.hardware.info/reviews/3714/4/...
No potem pa še tole tukaj

DrYuri ::

D3m je izjavil:

DrYuri je izjavil:

PS4 bo imel x86-64 procesor. Toliko o drugačni arhitekturi ;)

To bomo pa še videli kako se bo obneslo, dvomim da 8 let ali koliko so že zdržali xbox360 in ps3. Time will tell :)

ABX ::

Prepočasni so že zdaj in niti ven še niso prišli. Ampak hej, za nekatere so good enough.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

dogo ::

Če še niste videli http://www.tomshardware.co.uk/Vishera-P... bomo videli kaj se bo realiziralo.

Da spet malo vprašam sem dobil od kolega pc za zrihtat pa je na default fx 8320 čudno delal turbo voltaža nenormalno visoka potem se underclocka med igrami na 3ghz in take zadeve. Malo sem šaril po biosu izklopil turbo ter nastavil ročno multi na 40x.
Voltažo je po defaultu šopal kr visoko zato sem nastavil offset - 0.52v.
Zdej računalnika nebom imel doma prou dolgo tko da nevem ali se bo v prihodnosti kaj podrlo ampak zenkrat izgleda stabilno ne gre se tukej za doseganje visokih overclockov ampak za neko optimalno delovanje in da se ne greje preveč. fr4nc ti imaš izkušnje s temi procesorji in nastavitvami. Prilagam tudi slikico
v idle na 1.4ghz je voltaža 0.85v v loadu pa 1.26v na 4ghz.

da bo slikca delala

za underclock sem pogruntal da je kriva nastavitev APM.
Sem pa malo razočaran nad procesorjem far cry 3 ni sposoben gnat na 60fps pri 4ghz.

Na kateri resoluciji ga goniš in katera grafična?
|HP EliteBook|R7 8840U|

SuperVeloce ::

vaščan je izjavil:

da bo slikca delala

za underclock sem pogruntal da je kriva nastavitev APM.
Sem pa malo razočaran nad procesorjem far cry 3 ni sposoben gnat na 60fps pri 4ghz.

60fps (za vsync) je ravno na meji za ta procesor pri 4ghz, malo je tudi odvisno od nastavitev, koliko fizike in tega pade na cpu.
Primer iz techspota
Primer iz tom's

Zgodovina sprememb…

Grafo ima 7870 ghz edition 1680-1050 nastavitve med high in very high. Pa ni problem v grafi ker sem opazoval gpu usage recimo kjer ni špil cpu intenziven grafo zabije na 99% in fpsji grejo na recimo 70-80fps ampak kjer je dost sovražnikov cpu limit load na grafi pade na 70-80% in fpsji na 40-50fps.
Ta špil pri mojem 2500k še ni padel pod 60fps zaradi procesorja. Pri 8320 na 4ghz pa se dogaja kar pogosto na cpu obremenjenih delih lool kaj ti bo 8jedrni proc če je počasen. Moči in navora dost gre pa nikamor

Zdej ga bom imel še 2dni doma lohka kej potestiram hehe. Tko na hitr kar sm probou mu za igre včasih manjka brzine teško s tem cpujem dosegat visoke fpsje.
Pri intlu mi prej 7950 poklekne predn cpuju zmanjka. Tukej je pa še 7870 včasih preveč. Lool

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

SuperVeloce ::

haha, zgrešena analogija. Arhitektura pri AMD je drugačna kot pri intelu, zato ne moreš gledati samo na število integer jeder... 100x povedano.

Problem je samo v tem da cpu pri računanju ni dost hitr. To sicer nadoknadi s optimizacijo večnitnostjo več jedri ampak nakonc mu pa zmanjka čisto ena preprosta reč brzina. Super pi čist simpl zadeva računanje 1 operacija pač brzina intlovi proci so pod 10s amdjevi pa nad 20s. Že to nekaj pove o hitrosti procesorja.

Far CRy 3 deluje na AMD-ju bolje kot na Intelu... rabiš samo patch 1.0.2
Lahko so CPU driverji
Lahko so GPU driverji
Lahko pa ta patch

To, da tebi ne pde pod 60 FPS ti neverjamem... ker tega sam GPU tvoj ni zmožen...

PS: benchmarks
https://www.google.si/search?q=far+cry+...

Buggy ::

Ta špil pri mojem 2500k še ni padel pod 60fps zaradi procesorja. Pri 8320 na 4ghz pa se dogaja kar pogosto na cpu obremenjenih delih lool kaj ti bo 8jedrni proc če je počasen. Moči in navora dost gre pa nikamor

...Farcry ravno ni primer, kjer bi bila taka drasticna razlika v frame-ih zaradi CPU bottlenecka, kot ti opisujes, seveda ce ti procesor resnicno vseskozi deluje na 4Ghz in da vmes ne spusca zaradi APM-ja multiplierja.
To je delal namrec meni, ker so bili na neki poceni plati VRM-ji presvoh (4+1) in so se pregrevali. Preveri v BIOS-u ce lahko to opcijo izklopis, drugace pa za test preizkusi z AMD overdrive-om. Preveri s Prime95 ter programom, ki ti kaze multi oz. hitrost za vsako jedro posebaj, ce ga kaj spusca.

https://www.google.si/search?rlz=1C1CHM...

se GPU benchmarks + top CPU

Zgodovina sprememb…

vaščan je izjavil:

Problem je samo v tem da cpu pri računanju ni dost hitr. To sicer nadoknadi s optimizacijo večnitnostjo več jedri ampak nakonc mu pa zmanjka čisto ena preprosta reč brzina. Super pi čist simpl zadeva računanje 1 operacija pač brzina intlovi proci so pod 10s amdjevi pa nad 20s. Že to nekaj pove o hitrosti procesorja.

Pusti SuperPI, ker ni noben pokazatelj. 1000x že rečeno.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Super PI is a single threaded benchmark ideal for testing pure, single threaded x86 floating point performance and while most of the computing market has shifted towards multithreaded applications and more modern instruction sets, Super PI still remains quite indicative of CPU capability in specific applications such as computer gaming.

Na 4ghz je kot skala preverjeno.APM mam izklopljen.
Ja špil je 1.01 potem bo vrjetno to to.
Drugač pa ok dela zadeva moči čez glavo recimo komot vse igre snemaš ko igraš in nič ne laga zaradi tega. Moj osebni očitek temu cpuju je da bi bil res top če bi ujel intlovo hitrost računanja.

FlyingBee 2500k 4.5ghz 7950 oc neboš vrjel na 1680 komot šibam 60fps max nastavitve ima gpu še ene 20-30% fore tko da bi šlo tud na 1920. Če pa vklopim AA2X ali 4x potem pa pade pod 60. Lep pozdrav

Xserces ::

Že 500x povedano da AMD v singlethread nima kaj za počet.
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

fireX88 ::

Xserces je izjavil:

Že 500x povedano da AMD v singlethread nima kaj za počet.

in še 500x se lahko pove, da je to žalost
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

vaščan je izjavil:

Super PI is a single threaded benchmark ideal for testing pure, single threaded x86 floating point performance and while most of the computing market has shifted towards multithreaded applications and more modern instruction sets, Super PI still remains quite indicative of CPU capability in specific applications such as computer gaming.

Na 4ghz je kot skala preverjeno.APM mam izklopljen.
Ja špil je 1.01 potem bo vrjetno to to.
Drugač pa ok dela zadeva moči čez glavo recimo komot vse igre snemaš ko igraš in nič ne laga zaradi tega. Moj osebni očitek temu cpuju je da bi bil res top če bi ujel intlovo hitrost računanja.

FlyingBee 2500k 4.5ghz 7950 oc neboš vrjel na 1680 komot šibam 60fps max nastavitve ima gpu še ene 20-30% fore tko da bi šlo tud na 1920. Če pa vklopim AA2X ali 4x potem pa pade pod 60. Lep pozdrav

Drugače pravijo benchmarki
Daj msaa x4-x8 pa da te vidim :)

lp

Sej sm ti napisou če vklopim AA 2X 4X 8X pade pod 60.

vaščan je izjavil:

Da spet malo vprašam sem dobil od kolega pc za zrihtat pa je na default fx 8320 čudno delal turbo voltaža nenormalno visoka potem se underclocka med igrami na 3ghz in take zadeve. Malo sem šaril po biosu izklopil turbo ter nastavil ročno multi na 40x.
Voltažo je po defaultu šopal kr visoko zato sem nastavil offset - 0.52v.
Zdej računalnika nebom imel doma prou dolgo tko da nevem ali se bo v prihodnosti kaj podrlo ampak zenkrat izgleda stabilno ne gre se tukej za doseganje visokih overclockov ampak za neko optimalno delovanje in da se ne greje preveč. fr4nc ti imaš izkušnje s temi procesorji in nastavitvami. Prilagam tudi slikico
v idle na 1.4ghz je voltaža 0.85v v loadu pa 1.26v na 4ghz.

multi maš na 20x.

Drugače pa ga "rukni" na 21x pa daj cca. 1.43V - bi moralo delat ;).
Izklopi turbo in razne power saving metode razn, če to res potrebuje...

Lp

vaščan je izjavil:

Super pi čist simpl zadeva računanje 1 operacija pač brzina intlovi proci so pod 10s amdjevi pa nad 20s. Že to nekaj pove o hitrosti procesorja.

Tolikor, kot je AMD slabši v Super pi-ju ni v noben drugem single-threaded programu. Res neverjetno...

D3m je izjavil:

Pusti SuperPI, ker ni noben pokazatelj. 1000x že rečeno.

Se strinjam... niti za single-threaded ni dober pokazatelj, ker toliko slabši dejansko ne more bit.

Moj osebni rekord z 3570K je 7.460sec - vem ja, ni ne vem kaj...
z FX-8320 pa imam 17.753sec (če se ne motim)
= 2,38x je Intel hitrejši od AMDja - to ni realno, sploh ob dejstvu, da je bila še pri AMDju višja frekvenca.

Lp

Super PI utilizes x87 floating point instructions. These instructions have been superseded by 3DNow! and Streaming SIMD Extensions.

AMD Fix Unleashes x87 Performance, Greatly Improves SuperPI Performance
|HP EliteBook|R7 8840U|

Fr4nc
CPU performance ni več tako REALEN kot je bilo to nekaj let nazaj...
Tudi pri CPU-jih veliko pomeni optimizacija ---

Trenutno glede programov na win7 ima Intel boljšo optimizacijo... Linux pokaže čisto drugačno sliko... win 8 tudi zmnjša razliko med amd in intelom...

Lp

No far cry 3 sem updejtou na 1.05 še vedno isto špil izrablja 5 jeder vsa so na 4ghz grafična počiva na 60-80% procesor pa ni sposoben špila prebavit na kej dost več kot 50-60fps. Sploh v kakšnem večjem naselju kjer je dosti sovražnikov pade tud na 35-40fps.
Sem pa pogruntal da cpu dost ubije nastavitev geometry če je na ultra ima amd težave prej na intlu tega sploh nisem opazil če dam geometry na medium se da lepo igrat na 60fps. (Kašne fore)

Meni na stocku ni padlo pod 40 FPS-jev ...

Noben i5 ni zmožen far cry na ultimate peljat minimum nad 50fPS-ji

znižaj resolucijo na low pa probaj in boš videl kolk ti cpu bottlenecka
Recimo ko sem jaz naredil benchmark na max je z 4 jedri poganjal minimum 30-32FPS-jev

i5 2500k bi moral pa tudi imeti minimum okoli 37-38 FSP-jev

lp

Zgodovina sprememb…

vaščan je izjavil:

No far cry 3 sem updejtou na 1.05 še vedno isto špil izrablja 5 jeder vsa so na 4ghz grafična počiva na 60-80% procesor pa ni sposoben špila prebavit na kej dost več kot 50-60fps. Sploh v kakšnem večjem naselju kjer je dosti sovražnikov pade tud na 35-40fps.
Sem pa pogruntal da cpu dost ubije nastavitev geometry če je na ultra ima amd težave prej na intlu tega sploh nisem opazil če dam geometry na medium se da lepo igrat na 60fps. (Kašne fore)

Pri intelu imaš zraven 7950, če se ne motim... tu pa je 7870... neka razlika je, ali 8-O?

Drugače pa sej 35fps še ni lagg - je playable :)...a se rabi še kaj več?

Lp

klinker ::

Mah, med 35 in 60FPSi je kar lepa in tudi obcutna razlika. Sploh pa ce zadeva skace iz 60 na 35 fps ipd, je kar motece. 60fps je totalno smooth, 35fps pa kar na meji normalne igrabilnosti.
CPU all in all kaj grozno hudo res ne vpliva na avg FPS, se pa, vsaj kar sem sam opazu, pri svoh CPUjih pozna min FPS, oz. FPSi opazno bolj skacejo.

FlyingBee bom poizkusil 10 min gameplaya pa ti prilimam screen far cry 3 vse nastavitve na max brez AA in majhna resolucija.
Bom naredil test na 8320 in test na 2500k.

Drgač, pa blame ubisoft :)

Njihovi špili so res polomija glede optimizacij

evo nastavitve.

fx-8320 4ghz
Tukej ko se šetam po naravi se giblje okrog 50-70fps večinoma bolj pod 60. dost slabo se vidi msi afterburner in jpeg kompresija potem sem raje uporabil fraps

2500k 4.5ghz.Tukej pa ko se gibljem po naravi se giba od 65-90fps večinoma okrog 70-80 ampak sem našel ene dva kraja če se pravilno postavim da fpsji padejo pod 60 prilagam slike res je moj cpu tud ne zmaga igre ves čas nad 60fps gonit. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: vaščan ()

fx 8320 je na 4,0gHZ pa misliš da bo tako hiter kakor i5 2500K na 4,5GHz

A sta oba GPU-ja ista?

pa še nekaj..

Kakor sem rekel ubisoft ma težave ... tudi pri far cry 3, res da manj izrazite

Recimo AC3 meni delal normalno medtem ko i7 3770k nekaterim ni delal lepo

lp

Zgodovina sprememb…

««
13 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FX-8320 & 7850 - record! (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
9746725 (42492) fr4nc
»

Nakup novega(gamer) namiznega računalnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5514671 (13560) DrYuri

Več podobnih tem