» »

Problem z odpiranjem strani [ Piratebay ]

Problem z odpiranjem strani [ Piratebay ]

shadeX ::

Prvo kot prvo, poznam pravila in vem da ne ponujate pomoči o nelegalnih zadevah. Obisk strani pa kakor jaz vem še ni nelegalna zadeva.

Uglavnem imam zelo čuden problem katerega ne pomnim. Imam 2. računalnika povezana na ruter. 1 stacionarni in 1 prenosnik.

Na stacionarnem odpira vse strani razen piratebay. Na prenosnem, mi odpre vse strani, tudi piratebay. Poskusil sem na treh brskalnikih vendar brez učinka. Niti nimam pojma kje iskati problem, ker sem čisto zgubljen ker kaj takega se mi še ni zgodilo.

Kakšna ideja ?

EDIT: Na omenim še to, da sem na stacionarnem prešaltal na Win7 ( mam dual boot ) in tam mi piratebay normalno odpre. Na win XP mi pa ne.
  • spremenil: shadeX ()

cen1 ::

Poglej če je DNS na obeh isti.

DNS ? A si mel v mislih DHCP .. kot default gateway? Če je tako, potem je odgovor DA. Oba računalnika sta povezana v isti ruter in posledično imata isti default gateway. Fora je ker na stacionarnem na wind7 piratebay dela. na xp pa ne. ?? wtf?

cen1 ::

Greš pod omrežne nastavitve, TCP/IP, Lastnosti in nastavi ročno DNS naslove na 8.8.8.8 (google). Po mojem si nekako staknil nek DNS server ki ima tpb blokiran. Če pa niti to ne pomaga potem pa tor/proxy/vpn, druge ideje nimam.

Kakšno napako pa dobiš? Timeout al kaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cen1 ()

Bom poskusil.
Ja timeout..oziroma isto kakor če bi bil server down.

mailer ::

shadeX je izjavil:

Fora je ker na stacionarnem na win7 piratebay dela. na xp pa ne. ?? wtf?
Pri meni je podobno. Na starem računalniku z win XP, ki je priključen preko kabla v router mi TPB ne odpre. Pri prenosniku mi preko brezžične povezave isto stran odpre brez problema. Sicer ne uporabljam teh strani, ampak je pa zanimivo da se to dogaja. Zgleda, da je problem v win xp.

lol. očitno sem odkril krivca..in to je najnovejši utorrent.

naložil sem starega in stran odpre brez problema.

Nimam pojma zakaj se to dogaja AMPAK, zanima me ena stvar. Če ima še kdo Windows XP SP2, naj prosim pove če vam odpre "piratebay.se"

Na treh računalnikih, ki so naloženi Windowsi XP SP2, mi piratebay ne odpre.

1. Prvo se je začelo dogajati pri punci. Kakor jaz vem je TPB včasih delal na njenem računalniku. Ima Win XP SP2. Bil sem pri njej in s prenosnikom ( Win7 ) brez problema šel na TPB.

2. Na fotrovem računalniku , ki ima dual boot ( XP / WIN7 ), mu na XP ne odpre TPB, medtem mu na Windows 7 odpre brez problema

3. Na starejši računalnik sem inštaliral XP SP2, in glej ga zlomka. Windowsi čist na frišno naloženi, TPB ne dela. Druge strani delajo kakor bi morale.

Poskusil sem v več browserjih in ne dela. Enostavno TPB na Windows XP (XP je pri vseh treh naložen iz istega CDja). Naj povem da TPB je včasih delal.

Ima kdo kakšno idejo? Zgoraj sem napisal, da je kriv utorrent in je mogoče res bil, ker pri punci sem samo utorrent zamenjal in je delal. Tukaj pa imam čisto frišen install in ne odpre za nič.

Sem skoraj 100 procenten da ne bo noben vedel rešitve, rad bi pa vedel samo, zakaj pride do tega da določene strani ne odpre? Izključim lahko:

1. Blokiran IP naslov
2. Antivirusni ( ga niti nimam še trenutno inštaliranega )
3. Firewall ( Izključen )
4. Internetna povezava je, ker mi odpira vse druge strani
5. Kaki drugi programi ki bi blokirali povezavo s TPB lahko izključim ( Inštaliral samo Chrome, in NVIDIA driverje )

Pingal sem TPB preko CMD-ja in mi vrže: Request timed out ( 100 % packet loss )

Kake ideje zakaj pride do tega še?

Tilen ::

Tudi jaz imam 100% packet loss, pač ne vračajo icmp echo reply. Mi pa stran odpre normalno- Windows 8 x64. Probaj še DNS zamenjat. Za test vnesi 8.8.8.8 (Googole) in 193.2.1.66 (Arnes).
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Ne me jebat..dela :))

Legendos.. Hvala :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slotech mi ne odpre

Oddelek: Omrežja in internet