» »

Prodajalci v tehničnih trgovinah

Prodajalci v tehničnih trgovinah

1
2
»

thramos ::

Ne!

Za avtomobile sosedov!

jype ::

No, tut to bo OK.

Počas bomo mogl centralno zamenat, naš sosed (k se z ogrevalno tehniko pretepa) se že pet let vozi z istim M3, njegova žena pa z istim X5.

thramos ::

Čimprej! Kot vidim te ob faktorjih kot so cena, kakovost in storitev bolj skrbi za dobrobit preprodajalca. Edino smiselno.

Če bi vas bilo več takšnih, ne bi imeli krize.

RejZoR ::

Dr_Piškot je izjavil:

Škoda je to, da ljudje delajo zaradi denarja ne zato ker bi radi to delali, to se hitro opazi kdo je kdo.

Če povem samo mojo izkušnjo iz prakse za delo v športni trgovini: Ker si delkica za vse nisem imel ravno čas se preveč podobno potapljat v infomacije vendar sem vsako minuto izkoritil za to. Ko pa sem videl, da je preveč izdelov za bi o vseh vedel kaj in kako (prekratka praksa) sem rekel, da bom prevzel športno obutev in tako sem ves namenil študiranju obutve.

In če se vrnemo nazaj na tehnične trgovine nisem še videl prodajalca v BBju recimo ki bi v času skoraj prazne trgovine bral kataloge in se izobraževal ampak večino cajta namenijo za pogovor med kolegi.


In men očitajo da "preveč visim na računalniku". Kar je sicer res, zanikat ne morem. En delež časa porabim tud da včasih preletim Slo-Tech in še par drugih tehničnih forumov in spletnih strani katere čekiram dnevno. V času službe in doma. Ampak stranka, ki pride k meni bo informacije dobila one way or another. Še nisem imel stranke kateri bi rekel, žal tega pa ne vem in bi jo odslovil. Še vedno sem vse izbrskal, še tko obskurne dokumente al pa specifikacije. Če česa slučajno ne vem pa izbrskam preko neta. Al tist moment za stranko al pa potem še sam v detajle naštudiram zadevo oz tehnologijo. Vsega pač ne moreš vedit ampak č te vsaj mal zanima se lahko naučiš marsikaj. Na žalost pa ali ne znam ali pa nimam možnosti to konkretno unovčit, da bi imel še sam kej več od tega, ne samo drugi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mtosev ::

in kolk majo plače prodajalci v kakšnem BB al podobni trgovini?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

RejZoR ::

Minimalc ane. Da dobiš kej več moraš delat pri privatniku, ki mu ni vseeno in za katerega nisi zgolj številka v registru zaposlenih ampak nekdo, ki ga zna cenit in temu primerno nagradit.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zheegec ::

Večina prodajalcev se žal res premalo "spozna". Najhuje je ravno pri tehniki - PC, TV, Foto. Včasih se je kakšno stvar dobilo na test in sprobalo, pa je bilo to daleč najbolje. Sedaj je edina možnost, da stvar dejansko kupiš. Sam nimam pojma, kako ugotoviš, kateri TV je boljši... Specifikacije so ena velika šala, TV s kontrastom 999999999:1 ima sliko bistveno bistveno slabšo v vseh pogledih od mojega monitorja s kontrastom 700:1. Slučajno sem kupil letos dva televizorja v razmaku enega tedna in je cenejši in na papirju "slabši" dosti boljši od dražjega. AMPAK, še vedno se najde kdo v fizični trgovini, ki rad stvari sproba in se na to spozna. In k njemu ljudje pridejo po nasvet, da lahko potem kupijo drugje (zakaj pa drugje ne vprašajo za nasvet, če mislijo tam kupit!?). Ne spoznajo se sicer toliko, kot kakšen moderator na Slo-techu, ampak nekaj pa že... In je vse zelo stvar sreče na koga naletiš. Na žalost.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

ales85 ::

No, ko smo že pri prodajalcih in njihovim spoznanjem z izdelki, ki jih prodajajo. Zopet Mercator Tehnika :) Nekaj tednov nazaj vstopim v trgovino, začne se pri televizorjih in stopim do 4 trgovcev na kupu. Eden je igral igrice (ne vem katero konzolo) na razstavnem TV, drugi trije so ga pa gledali. K sreči imam usta, da sem jih lahko zbudil in jih nekaj vprašal.

bdoxx ::

Problem?

Šimpanz ::

Ti pa res ne razumeš. A nisi opazil da so testirali TV pa konzolo, aja pa seveda so se seznanjali z igrico, da bi jih tako lahko več prodali.

ales85 ::

maticko nekako upam na sarkazem. Ni problem, tudi na ta način se lahko seznanjajo. Sploh z igranjem igrice bodo veliko izvedeli. Lahko pa bi tudi opazili stranko, ki pride v trgovino. Ne glede na to, da nekatere stranke želijo, da jih pustijo pri miru, je vsaj pozdrav dobrodošel. Če se ne bi tako velikodušno zabavali bi bila v trgovini popolna tišina.

bdoxx ::

težko vsem ustrečt, enim ugaja da pride prodajalec do tebe pa ti gnjavi, drugi pa ga raje poiščejo pa pocukajo za rokav, če rabijo pomoč.,
je pa ponavadi tak, ko ga rabiš ga ni, ko pa ga ne pa te obletavjajo kot ose XD

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bdoxx ()

medenko ::

kot Policiste.

Trupl0 ::

Zheegec je izjavil:

AMPAK, še vedno se najde kdo v fizični trgovini, ki rad stvari sproba in se na to spozna. In k njemu ljudje pridejo po nasvet, da lahko potem kupijo drugje (zakaj pa drugje ne vprašajo za nasvet, če mislijo tam kupit!?).


This! Potem pa na splet kupit ali pa sivim uvoznikom.
Drugače pa prodajalec ni wikipedia oz. inženir elektrotehnike, da vam bo vso tehnologijo zdrdral v trenu oka.
Je pa res, da mora poznati razlike med modeli, ki jih prodaja ter vsaj našteti prednosti slabosti enih in drugih.

Kar se tiče obletavanja naokrog mene osebno moti, da po minuti in pol že hiti poleg in sprašuje kaj potrebujem. VEM, da ima taka navodila iz vrha saj so/smo vsi na tem ampak je to zame moteče...Enim pa verjetno pali, da dobijo pozornost, če jo že v real lajfu ne.
If you are going through Hell, keep going !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trupl0 ()

šernk ::

Kar se tiče obletavanja naokrog mene osebno moti, da po minuti in pol že hiti poleg in sprašuje kaj potrebujem. VEM, da ima taka navodila iz vrha saj so/smo vsi na tem ampak je to zame moteče...Enim pa verjetno pali, da dobijo pozornost, če jo že v real lajfu ne.


do mene (ko...) pristopijo vprašajo, če kaj potrebujem in jim rečem ne hvala, bom sam pogledal, še noben ni skakal potem okrog mene. Meni je to popolna osnova ko pridem v trgovino, da se pozdravi in vpraša če potrebuješ pomoč. Nazadnje sem bil v knjigarni in brez prodajalke bi verjetno še danes iskal 2 knjigi.

pa tudi ko grem v nakup prenosnika je izredno redko model predstavljen na polici, ali pa je slednji zaklenjen v vitrini. Naj iščem sedaj po celi trgovini pravega prodajalca, ali naj on pristopi do mene ko me zagleda, da se zanimam? Saj mora biti njim v interesu prodati.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Trupl0 ::

Seveda, saj je razumljivo, da te vpraša kako in kaj.
Ampak, da prešteješ do 5, ko prideš skozi vrata in že bevsk bevsk okrog tebe :)
If you are going through Hell, keep going !

Pesimist ::

jype je izjavil:

Mipe> Ko gre za tehnične trgovine, nima stranka nikoli prav. :D




this. tako tudi jaz delam kot stranka. ne tak direkt.

RejZoR ::

ales85 je izjavil:

maticko nekako upam na sarkazem. Ni problem, tudi na ta način se lahko seznanjajo. Sploh z igranjem igrice bodo veliko izvedeli. Lahko pa bi tudi opazili stranko, ki pride v trgovino. Ne glede na to, da nekatere stranke želijo, da jih pustijo pri miru, je vsaj pozdrav dobrodošel. Če se ne bi tako velikodušno zabavali bi bila v trgovini popolna tišina.


Seveda, ti si videl prodajalca, ki igra igrico in si si mislil, lejga lenuha, raje igra igrico kot da meni pomaga. Ampak če pa bi iskal TV, ki se dobro obnese za igranje iger na konzoli pa si želiš, da ima prodajalec nekaj first hand izkušenj s TV-ji. Recimo pred časom je bil grozen problem z nekaterimi TV-ji okoli input laga. Če si gamer želiš vedit kateri TV-ji niso imel tega problema. E, kaj boš pa zdej reku?
Tud jezst sem na šiht privlekel svoj PS2 in ga sprobal na parih TV-jih ravno zaradi tega. In tega kako izpade slika na non-CRT ekranu. To je še bilo v času ko je bil PS2 še nekako aktualen. Input lag pa velja v vsakem primeru neglede na starost konzole.

So stvari, ki lahko za opazovalca izpadejo kot povsem nepomembne, za prodajalca pa mogoče niso. In kupci imajo najraje first hand izkušnje, torej moraš stvari enostavno vzet v roke in jih sprobat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

oemdzi ::

Seveda, ti si videl prodajalca, ki igra igrico in si si mislil, lejga lenuha, raje igra igrico kot da meni pomaga. Ampak če pa bi iskal TV, ki se dobro obnese za igranje iger na konzoli pa si želiš, da ima prodajalec nekaj first hand izkušenj s TV-ji.


To bo to ... Ko bi vsaj še tisti prodajalci, ki wc školjke prodajajo tako razmišljali in se v počepu sede seznanjali z novimi modeli !
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

ales85 ::

Hvala oemdzi :)

d4vid ::

Živjo, žal obujam temo vendar nekam moram napisat.

S sošolcem sva šla v trgovino INFO v Trbovlje kupit matično za AM3 procesor, ni bila neka nuja, vendar mu je prejšnja počasi odpovedovala (menda zaradi prevelikega TDPja procesorja).

Prideva v trgovino, gledava plate, večinoma samo asrock (ki jih ne mara preveč) ter ena Asus. Rečeva naj nama jo pokaže (zaprta je bila v vitrini), prodajalec mal gleda, pravi da podpira AM3 procesorje, DDR3 ram, PCI-E (kar je pisalo na škatli).... Mu rečem kakšen TDP podpira plata, on me samo čudno gleda pa vpraša kaj je to? Rečem pač poraba procesorja in mi začne tam nakladat da take stvari niso pomembne, da je važno sam kak ram pa procesor gre gor itd... Potem sva še vprašala kakšna frekvenca pomnilnika gor paše in je začel govort da je frekvenca važna samo pri procesorju...

OK, vidim da nima prodajalec pojma, mu vzamem plato da si mal preberem zunaj to ono... nima sata3, nima usb3.0... Sošolc prav da je dobra in jo vzame. Med poukom sva jo odprla in prva stvar ki mi je padla v oči je bila nalepka na USB konektorjih, gor je pisalo 21.12.2012, pa vrečka je bila strgana... No, kasneje ko je kolega plato hotel vgradit je opazil, da je v hladilnih rebrih že kar nekaj prahu. Plato je nesel nazaj in so mu obljubili vračilo denarja...

Tako pač je če hočeš neko stvar takoj in ti jo prodaja nesposoben prodajalec...

Čez cesto je pa neka druga trgovina, ki pa nima glih na zalogi matičnih, pa vendar imam z njimi boljšo izkušnjo. Trgovina se imenuje RSH. Pri njih sem kupil ruter WRT54GL. Prodajalec mi je povedal, da podpira protokol G, 100Mbit linijo, da ima gor linux, hotel je povedat tudi kako se ga nastavi (s tistim CDjem) pa je opazil da bom znal sam nastavit.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Napačna cena (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8014661 (7402) stb

BigBang (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12318694 (14341) dzinks63
»

Slovenski trgovci ter tujina (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
19539159 (35483) s51as
»

Podjetniška ideja: Profesionalni nakupovalci (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9815669 (12985) fosil

Več podobnih tem