» »

Kako izsledit Android telefon

Kako izsledit Android telefon

1
2
»

St235 ::

a je telefon kaj manj odtujen, če mi pade iz žepa in si ga nekdo prisvoji ali mi ga nekdo vzame iz žepa? Rezultat je v obej primerih to, da si je nekdo protipravno prialstil moj telefon in je storil kaznjivo dejanje. Tudi sankcija za oboje je enaka.

In ja nekdo, ki najde telefon in ga zavestno ne vrne ni nič manjši tat kot tisti, ki ga potegne iz žepa. Točno tega so se zavedali tudi pri pisanju KZ. Ker drugače lahko tudi trdim, da nisem kradel, po tistem ko sem v garderobi spraznil žepe v bundah. Sem pač nađel kup stvari v njih. To pa nikakor ni isto kot kraja.

Če pa bo nekdo pol ure potem ko sem telefon prijavil kot ukraden prinesel aprat na policijo, pa verjemi, da ga ne bodo strpali v čuzo in ne vem kaj še vse, ker je bit telefon prijavljen kot ukraden.

tudi policija nima zaradi tega nič več ali manj dela. Nakladat o temu, da zato pride do napake v statistiki, je pa vsekakor štos dneva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

St235 je izjavil:

a je telefon kaj manj odtujen, če mi pade iz žepa in si ga nekdo prisvoji ali mi ga nekdo vzame iz žepa?


A si kej manj mrtev, ce te ustrelim v glavo napram povozim z avtom? Nisi, ampak bo vseeno razlika. Tako kot so razlocili med tatvino pa zatajitvijo. Ce bi hoteli bi lepo zapisali tatvina je vsakic ko imas tujo stvar, neodvisno od tega a si jo ukradel ali nasel. Pa niso. Tako da get over it, tako kot moram jaz prebolet kako vseeno je ljudem.
In lahko se smejes statistiki, samo tudi tam priznajo razliko, pa ceprav je vse kao isti drek.

St235 ::

Mešaš hruške in jabolka.

Pri nesreči (avto) manjka namen. Tisto sekundo, ko me namenoma povoziš z avtom je to umor in ni popolnoma nič drugače kot, če me ustreliš. Daj poglej kazenski zakonič če različno obravnava umor glede na to katero orodje/orožje je bilo uporalbjeno?

nič drugače ni pri telefonu. Tisto sekundo, ko si namenoma protipravno prisvojiš telefon si storil kaznjivo dejanje in temu ustrezna mora bit obravnava.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

Ja in ko najdes telefon si si protipravno prisvojil tujo stvar, ki si jo nasel, ko ga ukrades si pa vzel nekomu tujo stvar, da bi si jo protipravno prilastil.
Protipravna prisvojitev je skupna, tako kot je smrt skupna v tistem primeru. Kako do tega pride pa ne. Ce si noces priznati razlike je to tvoja stvar, ne pa mene prepricevat da je isto. Isto je lastniku telefona, ki ima prazen zep, storilcu pa sodiscu pac ne.
Razlicni kaznivi dejanji (ful podobni pa z enako kaznijo, ne recem), ampak se kar ne isti. In ko nekdo, ki ve, da je izgubil zadevo hoce iz tega narediti tatvino, nekomu podtika kaznivo dejanje. Ki je prakticno isto storjenemu, ampak zaradi tega zadeva ni nic bolj ok.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mehmed ()

St235 ::

Ampak še vedno ne razumeš nečesa:

Protipravna prisvojitev je KAZNJIVO DEJANJE. Kakorkoli gledaš na zadevo. Smrt po drugi strani pa je lahko vse od kaznjivega dejanja, nesreče ali starosti.

In ja sodišče zadevo loči predvsem zato, ker v nasprotnem primeru bi vs tatiči trdili da so nekaj našli. JE pa zakon precej jasen, da je oboje enako težko kaznjivo dejanje in se enako sankcionira.
Ja in ko najdes telefon si si protipravno prisvojil tujo stvar, ki si jo nasel, ko ga ukrades si pa vzel nekomu tujo stvar, da bi si jo protipravno prilastil.


v obeh primerih si si namenoma prilastil tujo lastnino in storil kaznjivo dejanje, ki ima enake sankcije.

In ko nekdo, ki ve, da je izgubil zadevo hoce iz tega narediti tatvino, nekomu podtika kaznivo dejanje.


Nihče nikomur ne podtika kaznjivega dejanja. Če si telefon izgubil in ga nihče ni vzel, potem nihče ne more bit obtožen kaznjivega dejanja. Če pa se telefon nahaja pri tretji osebi pa je kaznjivo dejanje storjeno ne glede na to ali gre za zatajitev ali tatvino. Tudi posledice obeh dejanj so enake. Ravno zato, ker je med enim in drugim izjemno težko potegnit mejo. A je tatvina če vzamem telefon z mize medtem ko je lastnik na WCju, ali lahko trdim, da sem ga našel? Kaj pa če lastnik odide iz lokala in telefon ostane na mizi? Po koliko minutah je tatvina in po koliko zatajitev? Kaj če vidim, da je telefon pozabil in ga na to ne opozorim z namenom, da si telefon prisvojim?

Po tvoji logiki potem velja tudi obratno? Če mislim, da sem telefon izgubil, medtem ko mi je bil v resnici ukraden, ali potem poskušam nekomu podataknit kaznjivo dejanje zatajitve, čeprav je v resnici šlo za tatvino?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

Ne rabis s hipoteticnimi primeri, vecinoma bi ti verjetno dal prav. Jaz govorim o tipu gor, ki se namenoma zlaze. Kjer ni dileme.
In ta tip ti podtika kaznivo dejanje A namesto B. Ne trdim, da se B ni zgodil. A in B imata enake kazni, tudi medseboj se izkljucujeta, realno ne bos prikrajsan. Ampak vseeno, na nacelni ravni bos. Ker ti je nekdo podtaknil A, ki ga nisi naredil. In to ni prav.
To, da sta zadevi prakticno enaki pa to, da ne podtikas nedolznemu eno kaznivo dejanje, ampak zamenjujes eno, ki ga je storil za drugo je razlog, da se prerekamo. Ker je navidez banalna stvar.
Ampak ce jaz najdem telefon in se ga odlocim zadrzati, nocem da me obkladajo s tatom. Naj mi pravijo zatajevalec. Zakonodajalec je predvidel to moznost in jaz bi jo rad izkoristil. To je vse.

St235 ::

z drugimi besedami, ko zmanjka argumentov se obesiš na semantiko.

In zraven še vedno spregledaš dejstvo, da je nakoncu sodišče tisto, ki presodi za kakšno kzanivo dejanje je šlo. Če boš pač na sodišču priznal, da si telefon našel na tleh in je ta scenarij bolj verjeten kot da si ga ukradel boš obsojen zatajitve, ne glede na to kaj pravi prijava oškodovanca. In ne glede na to kako zavijaš zadevo v celofan boš navaden lopov s policijsko kartoteko.

nenavsezadnje, če se že obešaš na izrazoslovje telefona pravzaprav ne moreš izgubit. Lahko ga pač pustiš na neznanem mestu ampak je še vedno tvoj. In lahko mirno trdiš, da so ti telefon ukradli medtem ko si ga nehote pustil sredi gozdne potke. So ti ga pač ukradli s tal namesto iz žepa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Mehmed ::

Kako lahko trdis, da je semantika, ce gre za dva razlicna clena zakona?
Pa kaksno zvezo ima sodisce? A ce si izmislis kaznivo dejanje pa nekoga preganjajo zaradi njega, nakar sodisce spozna, da ga le ni storil, bo vse v redu? Nisi naredil nic narobe? A to velja na splosno ali je rezervirano za izgubljene telefone?

St235 ::

Nope, to velja na splošno. In ja, jaz lahko podam prijavo za kaznjivo dejanje in se tokom postopko pokaže da nni prišlo do KD oziroma se med postopkom zgodi, da je KD drugačno kot to ki sme ga prijavil.

Za klasifikacijo kaznjivih dejanj je pristojno sodišče in policija, ne pa prijavitelj.

Izjema pri temu je, če naznaniš kaznjivo dejanje za katerega zagotovo veš da se ni zgodilo. Torej če telefon vržeš v vodo in trdiš, daje bil ukraden. Če pa utemeljeno sumiš, daje bil telefon odtujen pa je popolnoma irelavantno ali je bil zatajen ali ukraden in kako zadevo prijaviš. Na sodišču in policiji pa je da tokom preizkave ugotovi ali je bilo kaznjivo dejanje res storjeno in katero kaznjivo dejanje je bilo storjeno.

Enako velja za popolnoma vse druge zadeve. Ker drugače pridemo v popolnoma absurdno situacijo, ki nima stika z realnim svetom. Grem na policijo prijavit krajo kolesa, pa se izkaže da je šlo za roparsko tatvino. A po tvoje potem zadeva pade v vodo?

Sumim, da je nekdo fental mojega strica in prijavim umor. Policija v preiskavi ugotovi da je šlo za uboj. Kaj sedaj? Primer pade v vodo, ali storicel dobi drastično višjo kazen na podlagi moje prijave?

Pa lahko do nezavesti o tem razpravljamo. Z vidika laika (prijavitelja) je klasifikacija storjenega dejanja popolnoma irelavantna. TO je naloga policije in sodišča. In kot že 100 rečeno, če nekdo protipravno vzame moj telefon je navaden lopov. Kako in pod kakšnimi pogoji je do dejanja prišlo, kakšne so sankcije in kakšen je postopek, pa niso stvar oškodovanca.

fujtajksel ::

Če maš Samsunga je en tak softver že instaliran, samo prijavit se moraš - Samsung DIVE, Track my mobile.
Funkcije so nekam omejene; lahko slediš s 15 min intervalom, gledaš call log, izbrišeš telefon, ni kamere.
Da ga najde mora bit na telefonu vključen WLAN ali 3G, pa za pozicijo vključi GPS in rabi satelite.
Namesto tebe bi se (brez instalacije softvera) lahko prijavil kdo drug in te sledil, ampak se na telefonu izpišejo obvestila. In tudi "najditelj" lahko vidi da si ga našel.

Mehmed ::

St235 je izjavil:



Izjema pri temu je, če naznaniš kaznjivo dejanje za katerega zagotovo veš da se ni zgodilo.


Ja in zaradi te izjeme se prerekava, ne ker se ne bi strinjal s tvojimi hipoteticnimi primeri. Tip tle je rekel, da bi se zlagal policiji. Ne rabimo spekulirat a gre za nesporazum niti iskat izgovore zanj, ce sam pravi, da laze. Se celo zanasa se, da bi sodisce prej verjelo njemu, tako da ni nekaj nepremisljenega. Tudi ce policija ali sodisce ugotovi kaj se je v resnici zgodilo je tip se vedno namerno prijavil kaznivo dejanje ki se ni zgodilo.
Do zatajitve bo mogoce ze se prislo, ampak do tatvine ni. Ni takrat, kasneje pa ne more ze po definiciji. Zato laze in to sam priznava, ostali hipoteticni primeri pa tanka meja med zadevama s tem nimajo zveze.

St235 ::

Kar ti preprosti nisi zmožen dojet, da v kolikor je do KD prišlo je popolnoma vseeno ali je najavil zatajitev ali tatvino. Ker na koncu bo sodišče tisto, ki bo ocenilo za kaj od naštetega bo šlo. Ravno tako ne glede na to, kaj uporabnik prijavi sodišče nima niti razloga niti namena ignorirat besede obtoženca. Če bo slednji priznal, da je telefon našel in zatajil bo sodišče to mirno sprejelo in ga obsodilo zatajitve. Kazen je enaka in sodišču je popolnoma vseeno, če obtoženec prizna.

Če obtoženec ne prizna in gre zadeva skozi celoten postopek in mora na koncu presojat sodišče, pa bo spet kup drugih djstev poleg zgolj prijave. Namreč če bodo uspeli dokazat, da si je prilastil telefon bodo med drugim morali zudi vzpostaviti razumljivo razlago kako je do tega prišlo.


Tudi ce policija ali sodisce ugotovi kaj se je v resnici zgodilo je tip se vedno namerno prijavil kaznivo dejanje ki se ni zgodilo.

kako lahko trdiš, daje zavestno prijavil dejanje, ki se zagotovo ni zgodilo? Telefon je imel, v neki fazi ga več ni. Na podlagi česa je tukaj možno izključiti tavino kot nekaj nemogočega?

se pa strinja, da si z laganjem in izmišljanjem neke zgodbe (sploh, če koga inkriminiraš) hitro nakoplješ več težav kot koristi.

kunigunda ::

A greste lahko v drug oddelek novo temo odpret, tu so mobilne tehnologije in zadnjih 20 postov nima veze s tem

St235 ::

Kako drugča pa ti predlagaš, da se učinkovito izskledi odtujen telefon, kot preko prijave na policijo?

Mehmed ::

St235 je izjavil:


kako lahko trdiš, daje zavestno prijavil dejanje, ki se zagotovo ni zgodilo?


Ker je sam rekel da laze policiji?
A se je tatvina zgodila po njegovih besedah? Ne.
A je prijavil tatvino? Ja.
A se je zlagal? Sam pravi da ja.
A mu bos iskal izgovore, spekuliral o razlogih, iskal ugodne razplete na sodiscu? Ocitno.
A ima smisel ugotavljati ali je lagal, ce sam pravi, da je? Nekako ne.
Ce me en uzali jaz ga pa prijavim za poskus umora je to kul? Ocitno, glavno da se je neko kaznivo dejanje zgodilo. Sodisce bo potem presodilo, da se v resnici ni zgodilo, z mojo lazjo pa ni nic narobe.
Aja ne, ni tako. Izmislis si lahko samo kd tatvine, pri ostalih bos najebal. Stalno pozabljam to izjemo.

kunigunda ::

St235 je izjavil:

Kako drugča pa ti predlagaš, da se učinkovito izskledi odtujen telefon, kot preko prijave na policijo?

Prijave na policiji smo ze resili kako in kaj. Kako bojo odvetniki in sodisca naprej reagirali pa nima vec veze s tem postom.

St235 ::

Mehmed je izjavil:

St235 je izjavil:


kako lahko trdiš, daje zavestno prijavil dejanje, ki se zagotovo ni zgodilo?


Ker je sam rekel da laze policiji?
A se je tatvina zgodila po njegovih besedah? Ne.
A je prijavil tatvino? Ja.
A se je zlagal? Sam pravi da ja.
A mu bos iskal izgovore, spekuliral o razlogih, iskal ugodne razplete na sodiscu? Ocitno.
A ima smisel ugotavljati ali je lagal, ce sam pravi, da je? Nekako ne.
Ce me en uzali jaz ga pa prijavim za poskus umora je to kul? Ocitno, glavno da se je neko kaznivo dejanje zgodilo. Sodisce bo potem presodilo, da se v resnici ni zgodilo, z mojo lazjo pa ni nic narobe.
Aja ne, ni tako. Izmislis si lahko samo kd tatvine, pri ostalih bos najebal. Stalno pozabljam to izjemo.


vse lepo in prav, samo temu bi človek žargonsko rekel meta gaming. Ker ne policija ne sodišče ne razpolaga s temi podatki je to zgolj destvo v oskem primeru na katerega se obešaš, pa še to pod pogojem, da bo prišel na pšolicijo in svojo prijavo začel s stavkom: Zlagal se bom, da so mi ukradli telefon...

Ker seveda s tem dejstvom policija ne operira, in dokler ne bo zadaj zgodbice ki nekoga dejansko inkriminira seveda ne bo nič narobe.

Primer z ubmor pa je spet primer totalnega absurda, ker pač ne razumeš zadeve. Če neznaec vame vrže kup dreka, jaz lahko to mirno prijavim kot poskus umora, pa čeprav me je samo poskušal užalit s tem.

Ne morem trdit, da so mi ukradli telefon, če sem ga vrgel v vodo. Če pa telefona ni v mojem žepa in čeprav sem na sveto prepričan, da sem ga pozabil na xy mizi in ga tam več ni, pa lahko mirno prijavim tatvino.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8327098 (10502) Mare2
»

izgubljen mobi

Oddelek: Mobilne tehnologije
275984 (5001) toplakd
»

Ukraden telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5912235 (5662) Lightning17
»

Ukraden telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
4115256 (13624) Mcsin
»

izgubili telelfon (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
579963 (7658) mazid

Več podobnih tem