Forum » Loža » Dovoljenje za lovca F22?
Dovoljenje za lovca F22?
amigo_no1 ::
Pod 33000 feeti (da ne dela štale v meddržavnih poletih http://www.flightradar24.com ), ne v okolici Brnika, Ajdovščine, Portoroža, Maribora, Cerkelj (letališča in zaprt vojaški prostor, kjer lahko nabašeš kakega Pilatusa ali Falcona).
Potem so tu še Hrvati in ostale 3 Eu države, moraš spet paziti da ne kršiš njihov zračni prostor nenapovedano.
Je Slo preprosto premajhna za tako letalo.
Potem so tu še Hrvati in ostale 3 Eu države, moraš spet paziti da ne kršiš njihov zračni prostor nenapovedano.
Je Slo preprosto premajhna za tako letalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Fritz ::
Recimo da nekdo v SLO ima tako delujočo letalo. Kje pa bi lahko letal z njim in ali bi lahko delal akrobacije in low fly by?
Skladno z zakoni in predpisi, ki veljajo za civilno letalstvo, v tem primeru posebej za športna letala in njih uporabo.
Ne vem kako je v Sloveniji a so v Nemčiji predpisi glede vsega tega tako restriktivni (tudi za vojsko), da nemško letalstvo svoje pilote uri v Kanadi in imajo zato tam permanentno večje število svojih letal.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
jype ::
Fritz> Sem pa mislil, da si bolj razgledan.
No, narobe sem se izrazil. Slovenija ne potrebuje takšne vojske, s katero bi se lahko branila pred vsemi možnimi in namišljenimi zunanjimi in notranjimi sovražniki.
Tudi privoščiti si je ne more.
No, narobe sem se izrazil. Slovenija ne potrebuje takšne vojske, s katero bi se lahko branila pred vsemi možnimi in namišljenimi zunanjimi in notranjimi sovražniki.
Fritz> Sem pa mislil, da si bolj razgledan.
No, zdaj se pa že strinjava
A. Einstein
A. Einstein
Država ima monopol nad nasiljem in ne mara konkurence (v normalnih pogojih, anomalij ala Blackwater & Co. seveda ni).
Vse te zadeve so povečini zelo regulirane (izdelava, posest in promet z orožjem) zato obstaja velika verjetnost, da bi država s svojimi organi zelo hitro posegla vmes.
Vse te zadeve so povečini zelo regulirane (izdelava, posest in promet z orožjem) zato obstaja velika verjetnost, da bi država s svojimi organi zelo hitro posegla vmes.
A. Einstein
A. Einstein
Invictus ::
Blackwater & Co niso anomalije, ampak so podjetja podprta s strani države, kjer so lastniki kongresniki ali razni vladni svetovalci.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
S stališča države kot sistema v službi državljanov so represivni organi v privatni lasti vsekakor anomalija. Seveda razumem kaj hočeš povedati in zadeva je nedvomno skrb zbujajoča.
A. Einstein
A. Einstein
mn ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vrste letalOddelek: Loža | 2258 (2111) | jype |
» | Ali se sploh splača, da imamo vojsko? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 22306 (20125) | BlueRunner |
» | Yugoslavian space program (trailer novega filma) (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17133 (14421) | Matako |
» | Rusija gradi vesoljsko izstrelišče v Francoski Gvajani (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 34794 (31483) | BigWhale |