Forum » Pomoč in nasveti » Nedelovanje sistema (pomnilnika)
Nedelovanje sistema (pomnilnika)
s1m0n ::
Začelo se mi je dogajat, da pomnilnik sistema ne deluje (memtest - veliko napak), če računalnik stoji čez noč na hladnejšem dlje časa!
Ker čez noč ni ogrevanja prostora. Če pustim računalnik, da se malo segreje ali ponovno vstavim palčke ni niti 1 napake na posamezni palčki ali v katerem koli slotu. Se komu sanja kaj bi to bilo ?
Ker čez noč ni ogrevanja prostora. Če pustim računalnik, da se malo segreje ali ponovno vstavim palčke ni niti 1 napake na posamezni palčki ali v katerem koli slotu. Se komu sanja kaj bi to bilo ?
amigo_no1 ::
Kondenzatorji na MB ?
Daj HW info o kišti, starost komponent je koliko ?
Na koliko se ohladi prostor čez noč ?
Daj HW info o kišti, starost komponent je koliko ?
Na koliko se ohladi prostor čez noč ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Sistem je v opisu.
Star je različno (matična 4 leta, rami 4 leta, napajalnik 6 let, proc 6 let).
Prostor je nekje 8-12°C čez noč. Do zdaj se to ni dogajalo! Ni pa računalnik na enakem mestu kot je bil lansko zimo.
Star je različno (matična 4 leta, rami 4 leta, napajalnik 6 let, proc 6 let).
Prostor je nekje 8-12°C čez noč. Do zdaj se to ni dogajalo! Ni pa računalnik na enakem mestu kot je bil lansko zimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Kondenzatorji zgledajo vsi v solidnem stanju.
Sem pa pri memtest opazil da so se napake pojavljale v določenem območju velikosti pomnilnika (od do MB).
Tako, da bom če se problem ponovi poskusil brez določene palčke na naslednjo jutro in poskusil ponovno, da izključim palčko, ki bi imela probleme pri zagonu sistema ko je hladna.
Sem pa pri memtest opazil da so se napake pojavljale v določenem območju velikosti pomnilnika (od do MB).
Tako, da bom če se problem ponovi poskusil brez določene palčke na naslednjo jutro in poskusil ponovno, da izključim palčko, ki bi imela probleme pri zagonu sistema ko je hladna.
Tako daleč še nisem, da bi ga preveril (še nisem imel možnosti).
Kako bi pa na to vplival napajalnik še ni jasno saj z obremenitvijo nima problemov.
Je pa možno da kakšna njegova komponenta ne deluje pravilno po prvih zagonih napajalnika.
Kako bi pa na to vplival napajalnik še ni jasno saj z obremenitvijo nima problemov.
Je pa možno da kakšna njegova komponenta ne deluje pravilno po prvih zagonih napajalnika.
Spajky ::
Očisti z radirko kontakte na Ram modulih ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Sem odstranil 2x1GB, ki je bil zraven 2x2GB in do zdaj (3 dni) se problem ni ponovil!
Zgleda, da mu nekaj več ne paše :) 2x1GB palčki pa delujeta sami brez problemov.
Zgleda, da mu nekaj več ne paše :) 2x1GB palčki pa delujeta sami brez problemov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win 7 Ultimate "Blue screen" vzrok?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1322 (934) | rk7254 |
» | računalnik včasih začne "preskakovati" - zvoku in sliki se začne zatikati in "kolcatiOddelek: Strojna oprema | 2306 (1974) | solatko |
» | kaj se dogaja z pcjem ...Oddelek: Pomoč in nasveti | 3725 (3172) | Nummy |
» | Nova kišta - bsodOddelek: Strojna oprema | 2669 (1792) | Toomy |
» | Nerešljiv problem: Windows XP particija se nenehno sesuvaOddelek: Operacijski sistemi | 2659 (2063) | R33D3M33R |