Forum » Pomoč in nasveti » Čuden problem z internetom
Čuden problem z internetom
aiko ::
Pozdrav. Situacija je sledeča.
Imam laptop z naloženo visto (ja vem, a je original in laptop ni moj), kateri nikakor ne dostopi na internet, ko ga z kablom povežem direktno v t-2 Milan škatlico (optični switch/karkoli pač je)..
Resetiral sem vse network settinge preko net shella, in hosts fajl.
Ko ga priklopim dobi ip, gateway, subnet ter dns-je prave (preveril na drugem pc-ju, kateri dela bp), vse kaže da je vse ok, a na internet nikakor.
Nato sem dal vmes še en router in internet deluje (a dns-ji so čisto isti).
Odstranil sem tudi vse stare "local area connectione" in ne pomaga. Še čez en router ja, direktno pa nikakor.
Nato smo isto probali še na drugi lokaciji (tudi t-2) in se obnaša identično.
Kakšna ideja kaj bi lahko bilo, ker jaz kaj takega še nisem doživel?
Hvala
Imam laptop z naloženo visto (ja vem, a je original in laptop ni moj), kateri nikakor ne dostopi na internet, ko ga z kablom povežem direktno v t-2 Milan škatlico (optični switch/karkoli pač je)..
Resetiral sem vse network settinge preko net shella, in hosts fajl.
Ko ga priklopim dobi ip, gateway, subnet ter dns-je prave (preveril na drugem pc-ju, kateri dela bp), vse kaže da je vse ok, a na internet nikakor.
Nato sem dal vmes še en router in internet deluje (a dns-ji so čisto isti).
Odstranil sem tudi vse stare "local area connectione" in ne pomaga. Še čez en router ja, direktno pa nikakor.
Nato smo isto probali še na drugi lokaciji (tudi t-2) in se obnaša identično.
Kakšna ideja kaj bi lahko bilo, ker jaz kaj takega še nisem doživel?
Hvala
bukev ::
t2 uradno omogoča le dva IP na naročnika.
koliko drugih PC je še priklopljenih na milan?
lp
koliko drugih PC je še priklopljenih na milan?
lp
Ja vem da imaš 2 ip-ja. Imam na mreži stacionarca + tega. To ni problem, ker kot sem napisal.. "Ko ga priklopim dobi ip, gateway, subnet ter dns-je prave",.. če dam vmes še router internet dela, direktno vezan pa nikakor.
Frenckie ::
Z eksperimentiranjem si verjetno pokuril dinamične IP-je. Boš moral počakati, da se sprostijo.
Imaš pa tudi hitrejši način za sprostitev IP.
Pa mrežno nastavi na avtomatsko pridobivanje ....
Imaš pa tudi hitrejši način za sprostitev IP.
Pa mrežno nastavi na avtomatsko pridobivanje ....
ok..sem prišel in poskusil spet..ne dela (ip adreso in ostalo je dobil), torej ni da sem pokuril dinamične ip-je, IPv6 imam izklopljen. To je skregano z logiko.. helppp!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ne dela internetOddelek: Pomoč in nasveti | 5181 (3587) | seba-beba |
» | povezava preko switcha ne dela (siol modem -> switch -> laptop)Oddelek: Pomoč in nasveti | 5418 (4922) | BorutK-73 |
» | Problem z internetomOddelek: Pomoč in nasveti | 3161 (2712) | RuskiSnajper |
» | Ne razumem teh naslovov IP :)Oddelek: Omrežja in internet | 11452 (10120) | SasoS |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2536 (2296) | b |