» »

GoPro "alternativa"?

GoPro "alternativa"?

1
2
3

Big_Al ::

V majskem letaku mojpaket je SJCAM SJ4000 športna kamera za 99EUR.

https://www.mojpaket.si/sportna-kamera-...

Fuks ::

Kaj pa iz ebaya?

http://www.ebay.co.uk/itm/Pro-SJ4000-HD...

Za manj kot 40EUR. Zdi se kar prepoceni? Preveril sem razlike "fake" SJ-camov in izgleda kot da original (loči se npr po velikosti vodotesne škatlice, ta ustreza tisti iz original).

EDIT: Vidim da ima le 90 stopinj FOV in le 720p.

Je pa tu za 54EUR fullHD/170FOV.
http://www.ebay.co.uk/itm/Waterproof-Ac...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fuks ()

broken/link ::

oboje je fake.



logotip "sjcam" je jasno viden pri originalnem sj4000.

Zgodovina sprememb…

Fuks ::

Imaš prav, oz verjetno prav. Sem dobil razlago tukaj: http://sjcamguides.com/sjcam-sj-scam-di...
V začetku kamer niso brandali z SJCAM logom, vendar so originali izgledali kot desni na tvoji sliki. Kmalu se je na trg pomešalo kup ponaredkov z enakim izgledom. Tko da teoretično lahko dobiš tud original :)

Ta verzija 2 pa ima tudi logo (sicer pa nič kaj dosti novosti), vendar se ne splača tvegati z nakupom brez logotipa.

Te z logotipom se začnejo pa pri 60GBP s poštnino, tko da je isto kot tisti link iz bang good iz prejšnje strani. Hvala za info! ;)

EDIT: Iz bang good je tud brez logotipa :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fuks ()

Roadkill ::

Tebi ni jasno, da pri človeku, ki takole oglašuje ne bi kupil niti kitajskega ponaredka?
Ü

gregor_m ::

Big_Al je izjavil:

V majskem letaku mojpaket je SJCAM SJ4000 športna kamera za 99EUR.

https://www.mojpaket.si/sportna-kamera-...


Kakor vidim je to varijanta brez WiFi modula. Sem še malo brskal pa sem za isto ceno našel model z wifi, ravnotako v sloveniji. Se mi zdi, da je za slovenijo že kar prepoceni. Kaj lahko kdo kako ugotovi ali je fake?

http://ibuy-electronics.com/sl/shop/kam...

broken/link ::

če ima logotip sjcam je že velika velika verjetnost, da je original. doma imam original in če ju primerjam s to v oglasu na sliki sta kameri enaki. za 100% potrditev pa ne boš mogel vedet, dokler je ne nabaviš :) sam sem jo naročil malo več kot pol leta nazaj preko ebay-a.

maš pa zdej že sjcam5000(+), upgrade 4000-ke. se ti splača mal pogledat
http://sjcamguides.com/sjcam-sj4000-vs-...

Anze90 ::

Kaj mislite o tej alternativi: http://www.geekbuying.com/item/Xiaomi-X... Obstaja pa tudi kar dosti dodatkov: http://www.geekbuying.com/Search/?keywo...

Še review na CNET-u: http://www.cnet.com/products/xiaomi-yi/

red_baron ::

Tukaj jo dobiš iz Evrope:

http://www.honorbuy.com/234-original-xi...

Fuks ::

Xiaomi na testih velja za superiorno vsem SJ kameram. Problem pa je da jo moraš nujno krmiliti z aplikacijo. Mislim da imaš samo en gumb na kameri in niti ne veš v kakšnem načinu je ter eno zelo slabo ledico tako da folk pravi da večkrat ne vejo ali kamera sploh snema ali ne, če nimaš telefona tudi pri sebi.

Pojavlja se tudi SJ6000 ki po youtubu izgleda kot boljši video kot SJ5000 ter je tudi true 60fps... vendar na sjcam.com tega modela sploh ni? :D

mihec87 ::

Alternativ goproju je kar nekaj, je pa potem cena tudi blizu.. sjcam4000 ipd so zanimive zaradi P/P..

madog ::

Pozabte gopro

Lily camera
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

mihec87 ::

madog je izjavil:

Pozabte gopro

Lily camera


Ti si sedaj prilepil quadcopter z kamero ki ima anatomijo 20min in precej velik da bi ga vsepovsod vlačil zraven....+ je uporaben za delček stvari ki se drugače počnejo z action kamerami(potapljanje,jamarstvo itd)...

Big_Al ::

SJCAM je zaščitena znamka, modeli SJXXXX pa niso, tako se pojavlja veliko "ponaredkov" ki nosijo enako ime, ali pa si kar izmislijo model kot je SJ6000.Vsaj tako sem prebral na spodnjem linku...

http://metropolitanmonkey.com/sj6000-di...

r3dkv1c4 ::

madog je izjavil:

Pozabte gopro

Lily camera

super stvar ampak je zelo omejena pri raznih dejavnostih.

Ni pa to nobena alternativa gopro-ju.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

mailer ::

Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Anze90 ::

Dva dni nazaj sem dobil kamero Xiaomi Yi po hitri pošti iz evropskega skladišča: http://www.honorbuy.com/238-original-xi... Strošek za kamero s selfie stickom, dodatnim adapterjem in baterijo, torbico za shranjevanje ter nosilcema za na glavo in kolo je bil manj kot 150€. Potrebuje se še microSD kartico (vsaj class 10 - priporočam hitrost pisanja vsaj 30Mb/s). Kamera je izdelana zelo kvalitetno, ni nobenih nepravilnosti na ohišju ali slabega materiala. Ima tri gumbe za upravljanje, eden je za vklop/izklop ter video/photo način, drugi je za začetek snemanja ali slikanja, tretji pa za vklop Wifi povezave. Ima tudi kar nekaj LED diod, glavna, ki je okrog gumba za vklop služi kot indikator napolnjenosti (modra - 50% do 100%, roza - 50% do 15%, rdeča - manj kot 15%). Potem so še tri manjše LED diode na različnih straneh kamere, ki služijo kot indikator v katerem načinu je kamera, ko je v snemalnem se prižge rdeča lučka. Še ena modra dioda sveti, ko je prižgan Wifi. Android aplikacijo se lahko namesti, tako da se slika QR kodo v priloženih navodilih (v kitajščini). Aplikacija je le delno prevedena v angleščino. Dovolj, da se lahko uporablja vse funkcije. Obstaja tudi izboljšana verzija, kjer je prevedeno vse: http://en.miui.com/thread-93465-1-1.html Posodobitev firmwarea se opravi, po postopku opisanem tukaj: http://en.miui.com/thread-98910-1-1.html, v glavnem pa je zelo preprosto.
Zdaj pa še nekaj o delovanju. Kamera ima zvočne signale, tako da signalizira vklop/izklop ter začetek/prekinitev snemanja. Različne nastavitve se lahko nastavi preko aplikacije na telefonu. S kamero se poveže tako, da se pritisne gumb za Wifi na kameri (posveti modra lučka) ter se na telefonu poveže na Wifi signal, ki ga oddaja kamera (default password: 1234567890). Lahko se določi, v katerem načinu se prižge kamera (snemalni/foto), potem se lahko nastavlja različne resolucije slikanja in snemanja. Nastavi se lahko katere diode so prižgane, kako hitro se kamera samodejno izklopi in še mnogo drugih stvari. Prav tako se vidi "živo" sliko na telefonu. Kvaliteto videa in zvoka sem preizkusil v oblačnem vremenu, ter v notranjosti hiše in moram reči, da je zelo kvalitetna. Mogoče malo manj v slabših svetlobnih pogojih, če je res bolj temno. Slikal sem tudi v takšnem vremenu in so slike zadovoljive, ne dvomim pa da bo ob sončnem vremenu mnogo bolje.

Če koga še kaj zanima o tej kameri, mu z veseljem odgovorim. Upam da sem s tem "spisom" vsaj komu olajšal izbiro.

Aston_11 ::

Nosilec za na kolo in glavo je na spletni strani kateri? Ne najdem. (zakaj je pa bela 10 EUR cenejša?)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Anze90 ::

Aston_11 je izjavil:

Nosilec za na kolo in glavo je na spletni strani kateri? Ne najdem. (zakaj je pa bela 10 EUR cenejša?)


Vse je tukaj na Honorbuy: http://www.honorbuy.com/51-xiaomi-yi-sp... Se pa poštnina povečuje s številom naročenih kosov. Lahko narediš tako, da naročiš samo kamero in tisto kar nujno rabiš, potem pa z dodatnim naročilom, ki je manjše od 22EUR naročiš še iz kitajske in nimaš poštnine in carine.
EDIT: Pozabil sem še omeniti, da sem bil pozitivno presenečen kako kvalitetno so izdelani dodatki za kamero. Sploh selfie stick je priložen originalno za kamero, saj je na njemu napisano "YI" in je izdelan kvalitetno. Mogoče imam samo en problem z nosilcem za kolo, kjer je vijak predolg in ne stisne dovolj držala za kamero, zato moram dodati še vmes eno podložko.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anze90 ()

Jirzy ::

gregor_m je izjavil:

Big_Al je izjavil:

V majskem letaku mojpaket je SJCAM SJ4000 športna kamera za 99EUR.

https://www.mojpaket.si/sportna-kamera-...


Kakor vidim je to varijanta brez WiFi modula. Sem še malo brskal pa sem za isto ceno našel model z wifi, ravnotako v sloveniji. Se mi zdi, da je za slovenijo že kar prepoceni. Kaj lahko kdo kako ugotovi ali je fake?

http://ibuy-electronics.com/sl/shop/kam...


Sem ravno prejel po pošti. V bistvu nisem povsem prepričan, če je fake ali original. Če se ozremo na to:
http://sjcamguides.com/sjcam-sj-scam-di...

- Logota nima
- Ima srebrne vijake (čeprav to ni ravno zanesljiv pokazatelj)
- Dela z SJCAM android aplikacijo

Kaj idej? :)

mihec87 ::

V bistvu je tudi original sjcam brez logotipa-vsaj na začetku je bilo pomešano(kako je zdj ne vem), wifi imajo vse original sjcam logo...Poglej še ostale indice-škatla,ohišje,ui izgled itd..

Jirzy ::

To vem. Samo moti me, ker so mešani indici :) Naj bi bil sicer zanesljiv pokazatelj to, da dela z android aplikacijo - kar se mi zdi nekako logično. Me pa moti, ker nikjer je piše SJCAM. Niti na pakungi.

broken/link ::

pejt pogledat za firmware od kamere znotraj menija, pa v tistem meniju preveri podatke.

Jirzy ::

Evo, sem pobral FW dol z SJCAM strani in uspešno upgradeal kamerco, tako, da lahko potrdim, da je kamera z linka od gregor_m-ja za 99€ original :).

mitja73 ::

Ima mogoče kdo to AEE?
Kakšne izkušnje iz prve roke ?

http://www.amazon.de/AEE-S70-Magicam-Di...

demon#666 ::

Zdravo,

odločam se za nakup actoion camere, eno od teh cenejših zadev. Imel sem tudi en teden GoPro Hero+ 3 Silver na smučanju, super stvar, ampak je ne bom toliko uporabljal da bi se mi nakup splačal.
Torej, uporaba bo: posnetki kolesarenja (ponavadi smo v skupini, pa kak video / slika prau prideta), izleti v gore in na dopustu (vodni športi).

Nagibam se k Xiaomi Yi, ostali me niso najbolj prepričali. Z dodatki ki bi jih imel me pride nekje 130€, brez ddv, kar se mi zdi še razumna cena.
Zanima me še kakšen komentar (@Anze90 :)), kako se obnese baterija pri različnih načinih snemanja oz. overall performance baterije in kako je s polnenjem (čas). Kako se obnese aplikacija, a mora biti stroj od naprave ali je dovolj simple andriod telefon, da dela tako kot mora.
Hvala :)
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Anze90 ::

demon#666 je izjavil:

Zdravo,

odločam se za nakup actoion camere, eno od teh cenejših zadev. Imel sem tudi en teden GoPro Hero+ 3 Silver na smučanju, super stvar, ampak je ne bom toliko uporabljal da bi se mi nakup splačal.
Torej, uporaba bo: posnetki kolesarenja (ponavadi smo v skupini, pa kak video / slika prau prideta), izleti v gore in na dopustu (vodni športi).

Nagibam se k Xiaomi Yi, ostali me niso najbolj prepričali. Z dodatki ki bi jih imel me pride nekje 130€, brez ddv, kar se mi zdi še razumna cena.
Zanima me še kakšen komentar (@Anze90 :)), kako se obnese baterija pri različnih načinih snemanja oz. overall performance baterije in kako je s polnenjem (čas). Kako se obnese aplikacija, a mora biti stroj od naprave ali je dovolj simple andriod telefon, da dela tako kot mora.
Hvala :)


Baterije zdrži seveda nekaj manj kot na dražjih napravah (GoPro). Sam je še nisem najbolj preizkusil, naj pa bi pri Xiaomi Yi zdržala okrog 85 minut pri 1080p/30fps snemanju. Polnitev traja ravno toliko časa, okrog 90 minut. Je pa odvisno, kako je nastavljena kamera. Najbolje je kamero nastaviti preko aplikacije in potem izklopiti wifi med snemanjem. Prav tako se lahko izklopi LED diode za varčevanje z baterijo, ampak je takrat malce težje ugotoviti v kakšnem stanju je naprava. Priporočam zato nakup dodatne baterije s polnilcem, v katerem se lahko napolne dve bateriji (prodajajo na Honorbuy). Aplikacijo imamm nameščeno na Galaxy S6 in deluje odlično, verjamem pa da tudi na slabših napravah deluje enako dobro, saj ni nobenih posebnih funkcij, ki bi zahtevale zmogljiv telefon.

Tomozuki ::

Big_Al je izjavil:

V majskem letaku mojpaket je SJCAM SJ4000 športna kamera za 99EUR.

https://www.mojpaket.si/sportna-kamera-...


Ta iz linka je originalna, čeprav nima logota. Je pa zelo očitna razlika v stranskih gumbih.

Xiaomi je tudi OK izbira, ampak slika se zdi bolj meglena, barve bolj v rumenem spektru in slabše se prilagaja hitrim svetlobnim spremembam (npr. ko prideš iz predora).

mihec87 ::

Če gledamo sliko xioami ima bolj naravno, xioami imajo težavo da nekatere nimajo vredu nastavljen fokus...

demon#666 ::

Če koga zanima: SJ4000 za 49.14$
Sabertooth Z87|4670K|8GB|840 PRO 256GB|
R9 270X WindForce|Seasonic 660|Define R3

Teddy113 ::

Od kod ti podatek da gre za sj cam? Ker to je unbranded model kateri je lahko ponaredek ali prvi model sj4000

lommmp ::

prjatu ima SJCAM SJ4000 in je za snemanje voženj z motorjem uredu zadeva.

Big_Al ::

Na Mojpaket imajo zadnjo verzijo original SJCAM SJ4000 z večjimi gumbi na vodoodpornem ohišju.

stara:



nova:

GP_Sasa ::

Gorenje Point je uradni uvoznik za SjCam - njihove kamere so originalne kar se da preveriti z etiketo na kameri, kamere imajo izboljšano vodoodporno ohišje, 1 leto garancije, za vse kupljene kamere preko njih je servis na Gorenju. Spletna stran: sjcam.si

 null

null


 null

null

mailer ::

SJ4000 po ostrini poseka Xiaomi Yi, če bi imela barve od Xiaomija je pa zmaga. Čudno se mi zdi da ima Xiaomi tako megleno sliko.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

mihec87 ::

Kolikor berem tuje forume Xioami ima nekaj težav
-fokus(v bistvu na blizu je ok)- sicer ne vse tako da kakor naletiš(to se da sicer nastavit doma-je pa potrebno kamero spredaj odpret)
-kljub urejenemu fokusu še ostrina nagaja v 30fps mode je baje bolje

Škoda ker ne manjka veliko pa bi bla raketa+za to ceno so malo škrti z opremo..

Baje pa proti koncu leta pride različica za ostali svet(ta je baje namenjena azijskemu) čeprav dvomim da bo kaj razlike..

RockyS ::

Problem pri navadni SJ4000 je v tem, da je slabša od wifi verzije, ki pa te pride 88€ iz sjcam.com in UK skladišča. Tako, da imajo vsi slovenski prodajalci SJCAM kamer kar lepo provizijo.

Še link do Wifi verzije za 88€ iz UK http://www.sjcam.com/uk-warehouse/131-u...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

avtek ::

@Anze90
lahko sedaj več poveš o kameri? Kakšne izkušnje iz prve roke?

lp

Si mogoče kdo lasti SJ 4000 ali SJ 5000?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: avtek ()

Anze90 ::

avtek je izjavil:

@Anze90
lahko sedaj več poveš o kameri? Kakšne izkušnje iz prve roke?

lp

Si mogoče kdo lasti SJ 4000 ali SJ 5000?


Evo, končno odgovarjam na vprašanje. Bom kar dodal nekaj slik in videov, tako da mi ni treba pisati in si vsak lahko ustvari svoje mnenje o kameri Xiaomi Yi. Povem lahko samo da se mi slike zdijo super, naredil sem jih v različnih svetlobnih pogojih. Pri videih pa se slika malce bolj trese kot bi se lahko. To pa je predvsem ker sem imel na palici in ni možno držati bolj mirno. Prav tako sem v vodi snemal tako da sem s kamero plaval v roki, ker še nisem kupil nosilca za roko oz. prsi. Pri prvem posnetku sem dal med nalaganjem na youtube, da avtomatsko popravi tresenje, pri ostalih je brez popravkov. Tisti najbolj gledani posnetki na youtubu od GoPro kamer so obdelani v programih, ki odpravijo tresenje, seveda pa je možno, da je tresenje nekoliko manjše od tega na tej kameri. To lahko pove samo kdo, ki uporablja GoPro?

Slike:



Videi:






Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Anze90 ()

jurre ::

je kdo naročal SJ4000 iz UK Ebaya, naj bi bile originalne? Wifi verzija je cca 100€ skupaj z dodatno baterijo, brez wifi pa cca 75€. Se splača? Ne bi naročal iz Kitajske, čeprav sta te 2 prodajalca tudi iz Kitajske.

Pri nas ima očitno sjcam.si neWIFI verzije za 100€, anni ima wifi za 117?

mihec87 ::

Anze90 si kaj popravljal fokus na yi? Na moji se mi zdi da bo treba malenkost(honorbuy dobil Z22Lxx)

RockyS ::

Kako dolgo si rabil, da je prišla iz honorbuy? Ker iščem nekaj kar bi prišlo v 10ih dneh.

Če pa kdo proda 4000,5000+ ali pa yi me naj kontaktira.

mihec87 ::

Naročil iz eu warehouse 21.7 dobil 23.7..V bistvu je v trgovini še kar bil status in preparation in eu warehouse ko sn že dobil paket(22.7 popoldan sem poslal mail kako je z naročilom,23.7 dobil odgovor da je bilo poslano ter tracking št.(je kazala da je blo 21 odposlano) čez par ur pa dostava prpelala) zgleda da status v spletni trg. ne posodablja lih redno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

Anze90 ::

mihec87 je izjavil:

Anze90 si kaj popravljal fokus na yi? Na moji se mi zdi da bo treba malenkost(honorbuy dobil Z22Lxx)

Fokusa nisem nič popravljal, ker se mi zdi, da je nastavljen v redu.


RockyS je izjavil:

Kako dolgo si rabil, da je prišla iz honorbuy? Ker iščem nekaj kar bi prišlo v 10ih dneh.

Če pa kdo proda 4000,5000+ ali pa yi me naj kontaktira.

Iz honorbuy sem dobil v dveh dneh vse kar sem naročil, skupaj z vsemi dodatki. Glej samo da je vse na zalogi in v EU warehouse. Priporočam pa, da kakšno stvar, ki je ne potrebuješ takoj naročiš posebej, saj se ob vsakem dodanem artiklu močno poveča cena pošiljanja in carine.

RockyS ::

Opažam ja. Finta je v tem, da bi rabil še ohišje, trak za zapestje/monpod... potem pa je poštnina res kar pricy napram 17€ samo kamera. Zanimivo je tud to, da če kupim paket s kamero,ohišjem in monpodom da je poštnina enako kot da bi kupil vse posebaj :D

mihec87 ::

Kamera z selfie stickom iz eu warehouse je poštnina 26eur-zraven še lahko dodaš kaj malega da se ne poveča(sam sem dodal head strap,lens cover..

andromedar ::

Čakaj, kaka carina? Kaj niste naročali iz EU skladišča? Potem se ne plača DDV (carina itak ne).
Eh?

Anze90 ::

andromedar je izjavil:

Čakaj, kaka carina? Kaj niste naročali iz EU skladišča? Potem se ne plača DDV (carina itak ne).

Mogoče sem se narobe izrazil, ampak je verjetno zaradi večanja cene s številom naročenih kosov, carina zajeta v ceno.

andromedar ::

Sorry, ne razumem.

Od kod si naročil kamero? Mislim, od kod je bila poslana? Iz EU ali iz Kitajske?

Če je bila poslana iz Kitajske, so te iz carinske pošte pozvali, da jim predloži račun, na osnovi tega pa si pošti (državi sloveniji) plačal DDV + administrativne stroške.

Če je bila kamera poslana iz EU, nisi plačal nič (ne DDV-ja in ne carine)

Torej, od kod je bila kamera poslana in kateri scenarij se je zgodil?

Hvala
Eh?

RockyS ::

Naročil je iz EU. Zato se tudi pogovarjamo o takih cenah poštnine.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero akcijsko kamero kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
23956516 (4971) Jebac18
»

Kitajska Akcijska kamera

Oddelek: Kaj kupiti
81589 (1121) primozzzz

Nateg-MP (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10412560 (10199) Šolar
»

GoPro

Oddelek: Kaj kupiti
51753 (1607) ;-)
»

Baterija

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
201543 (1292) Šolar

Več podobnih tem