Forum » Pomoč in nasveti » Polnilec za 2000mA AA/R6 baterije?
Polnilec za 2000mA AA/R6 baterije?
BlackHole ::
Doma imam polnilec za baterije, ki ima stikalo za polnjenje Ni-Mh ali Ni-Cd baterij. Zanima me ali bom lahko s tem polnilcem do konca in pravilno napolnil tudi te nove 2000 mA baterije (za dig. fotoaparat). Naj mi to pove nekdo, ki se spozna na zadevo, ne ugibat. Sprašujem zato, ker sem slišal, da te nove baterije lahko polnimo samo s "tanovimi" polnilci, pa nekak ne verjamem oz. ne razumem zakaj bi to držalo. Karakteristike polnilca so takšne:
- vhodna napetost: 230V - 50Hz
- izhodni tok: 120mA za RO3 (baterije), 250mA za R6 (za te bat. me zanima) in 15mA za R22 (9V bat.)
Polnilec ima tudi tajmer, ki se sproži v trenutku ko ga priklopim na el. tok.
- vhodna napetost: 230V - 50Hz
- izhodni tok: 120mA za RO3 (baterije), 250mA za R6 (za te bat. me zanima) in 15mA za R22 (9V bat.)
Polnilec ima tudi tajmer, ki se sproži v trenutku ko ga priklopim na el. tok.
jest10 ::
Ni problema. Samo dlje moraš pouniti. Ker ti polnilci ne pounijo glede na kapaciteto. Ampak glede na napetost. Ko baterija doseže dovolj visoko napetost se polnilni tok toliko zmanjša da se baterija ne more poškodovati. In to je to. Kapaciteta tu ni važna
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jest10 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kvaliteten polnilec + polnilne baterije (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 89291 (27997) | d0rK |
» | Overcharge in polnilne baterije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 12899 (5095) | int47 |
» | Polnilec za PMR walkie-talkieOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1362 (1106) | ToniT |
» | Avtomobilski akumulator + multimeterOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31637 (29251) | Newholland |
» | Zmeda s polnilci za mobitelOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1353 (1060) | Pyr0Beast |