» »

Vprašanje glede formatiranja

Vprašanje glede formatiranja

Nev3r ::

Zdravo,
mene samo zanima ali lahko dvakrat uporabiš product key na istem računalniku v primeru da le tega formatiraš in moraš nato še enkrat naloziti
windows. To namreč nameravam narediti vendar me skrbi da product key mogoce nebi deloval ali pa se nebi hotel aktivirati saj sem ga enkrat
prej ze aktiviral.

Lep pozdrav
Jure

Qcube ::

Aktivacija bo delovala, če ponovno naložiš isti računalnik. Če menjaš matično pa je lahko problem, ampak tudi to se da rešiti tako, da pokličeš na Microsoft Slovenija in slediš navodilom.

feryz ::

Aktivacija bo delovala kolikorkrat hočeš, na več različnih računalnikih.
Do problemov pride le v dveh primerih.
Spremeniš ključni kos v računalniku in ne nalagaš na novo; winsi zahtevajo ponovno aktiviranje in zgoraj opisani postopek.
Dejansko se ključ uporabi prevečkrat (več desetkrat ali celo večstokrat); v tem primeru ključ preide med piratske različice in trajno blokado.

MsOffice je glede tega bolj zaj...

ender ::

Običajno 1 product key velja za 1 računalnik. Če je to škatelna verzija (FPP - pride v veliki škatli, pri operacijskem sistemu nimaš nalepke, ki jo moraš namestiti na računalnik), lahko program preneseš na drug računalnik in aktiviraš na njem, vendar ga moraš na starem računalniku izbrisati. Pri OEM (za OS nalepka že na računalniku), DSP (pri OS majhna škatla, na njej je nalepka, ki jo moraš namestiti na računalnik) ali PKC (pri Officu - dobiš samo kartonček s product keyem) programa ne smeš prenesti na drug računalnik, lahko pa ga izbrišeš in ponovno namestiš na istega.

Aktivacija preko interneta bo delovala samodejno, če je od prejšnje aktivacije minilo vsaj 120 dni (razen pri OEM, če ne uporabiš originalnih medijev - v tem primeru moraš poklicat na Microsoft). Če je od zadnje aktivacije minilo manj kot 120 dni, boš moral poklicat.

Ena izjema tu so škatelne verzije Offica - Home & Student se lahko namesti in aktivira na treh računalnikih, ostale (Home & Business, Pro) pa na stacionarnem in prenosnem, če sta oba tvoja last.

Ključi, o katerih govori feryz so VL (Volume License) - le-ti so nekoč omogočali uporabo brez aktivacije, vendar se je to spremenilo, in zdaj tudi zahtevajo aktivacijo.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Nev3r ::

Hvala za vso pomoc, upam da bo vse vredu slo tak da hvala se enkrat:)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 7

Oddelek: Operacijski sistemi
121617 (1123) hojnikb
»

HP product key

Oddelek: Pomoč in nasveti
204295 (3889) Tomay
»

Licenčni windowsi

Oddelek: Operacijski sistemi
153466 (2958) feryz
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29056437 (38178) mtosev
»

Izkušnje glede namestitve Winxp pro (registirane verzije) na drug računalnik

Oddelek: Operacijski sistemi
201925 (1602) moj_nick

Več podobnih tem