Forum » Strojna oprema » Težava z diski (Gigabyte ep31)
Težava z diski (Gigabyte ep31)
paljer ::
Imam težavo na matični plošči Gigabyte-ep31-ds3l. Nanjo imam priklopljena dva diska na sata porte (Ocz Vertex 2 in HDD (WD 200 GB). Plošča ima 4 sata porte in ICH7 čipovje, ki ne podpira AHCI.
Poskusil sem že na več načinov priklopiti diska, vendar težave ne morem odpraviti, in sicer se eden izmed obeh diskov med delovanjem (v Windows) izklopi. Kar naenkrat ni na voljo. Kateri disk se odklopi, je odvisno od načina prilopla diskov (fizični port na plošči) in izbire v BIOS, kako upravljati SATA porte. Delujeta pa oba diska brezhibno.
Težavo lahko rešim tako, da izklopim računalnik in pretaknem kabel "nedelujočega" diska v drug sata port. Težava se nato ponovi po nekaj urah/dneh (odvisno).
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta nenavaden problem? BIOS na plošči imam zadnji.
Poskusil sem že na več načinov priklopiti diska, vendar težave ne morem odpraviti, in sicer se eden izmed obeh diskov med delovanjem (v Windows) izklopi. Kar naenkrat ni na voljo. Kateri disk se odklopi, je odvisno od načina prilopla diskov (fizični port na plošči) in izbire v BIOS, kako upravljati SATA porte. Delujeta pa oba diska brezhibno.
Težavo lahko rešim tako, da izklopim računalnik in pretaknem kabel "nedelujočega" diska v drug sata port. Težava se nato ponovi po nekaj urah/dneh (odvisno).
Ali ima kdo kakšno rešitev za ta nenavaden problem? BIOS na plošči imam zadnji.
Riff ::
vstavi pci kartico ( kontroler) za sata diske če ni predrago
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Riff ()
Odklopil sem IDE pekač in kot kaže sedaj zadeva deluje. Ne vem pa čisto natančno, kako bi si to razložil.
Uf, ne vem. Dokler nisem dodal SSDja ni bilo nobenih problemov. Kot kaže so 3 naprave preveč za south bridge te plošče :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov SSD, star računalnik - ProblemOddelek: Pomoč in nasveti | 3158 (1391) | alkoo |
» | BIOS nenadoma ne prepozna več SATA pogonovOddelek: Pomoč in nasveti | 1240 (824) | Han |
» | Spanned volume na obstoječem C:Oddelek: Operacijski sistemi | 833 (681) | matic492 |
» | WD & Seagate na istem računalnikuOddelek: Strojna oprema | 1036 (858) | SimplD |
» | Zelo počasna inštalacija VisteOddelek: Operacijski sistemi | 1517 (1296) | dejcii |