Forum » Operacijski sistemi » Spanned volume na obstoječem C:
Spanned volume na obstoječem C:
matic492 ::
Se opravičujem če ni pravilni forum, nisem vedel točno ali naj dam pod storjno ali sem, bom pa dal sem, ker bi rad naredil spanned z windows oz. os orodji.
Torej imam že en SSD 120g, zdaj sem ij e zapolnil in ker nimam denarja oz. nočem vlagati v novega večjega, sem kupil še enega identičnega, in bomdodal c: particijo, ki je cel zdajšnji disk še čez novega kar v windowsih (ker sem prelen da si dam na novo windowse oz. si jih ne bom, zaradi tega ker imam preveč programov potem za nanovo naložit in mi gre najmanj 6 ur da si zrihtam vse nazaj tako kot je bilo).
Zdaj to vse znam naredit in deluje, ampak rad bi naredil še nekaj, namreč zdaj je na prvem disku 110GB podatkov ko bom dodal drugea bo navidezno 110gb/~240 gb (pač tisto kar si windows recovery vzame) v resnici bo pa vse še vedno na prvem fizičnem disku, torej ali obstaja način BREZ ponovno inštalacije windowsev oz. hardware raida, da mi razdeli podatke 50%/50% čez oba diska, ker vem da imajo SSDji višje hitrosti če niso do kraja polni.
Ali se bo mogoče to avtomatsko razdelilo ko dam spanend drive čez?
Oprostite če je mutavo vprašanje, samo ne vem kako naj to pogooglam ker težko opišem stvar na kratek način v angleščini da bi me google razumel:D
Torej imam že en SSD 120g, zdaj sem ij e zapolnil in ker nimam denarja oz. nočem vlagati v novega večjega, sem kupil še enega identičnega, in bomdodal c: particijo, ki je cel zdajšnji disk še čez novega kar v windowsih (ker sem prelen da si dam na novo windowse oz. si jih ne bom, zaradi tega ker imam preveč programov potem za nanovo naložit in mi gre najmanj 6 ur da si zrihtam vse nazaj tako kot je bilo).
Zdaj to vse znam naredit in deluje, ampak rad bi naredil še nekaj, namreč zdaj je na prvem disku 110GB podatkov ko bom dodal drugea bo navidezno 110gb/~240 gb (pač tisto kar si windows recovery vzame) v resnici bo pa vse še vedno na prvem fizičnem disku, torej ali obstaja način BREZ ponovno inštalacije windowsev oz. hardware raida, da mi razdeli podatke 50%/50% čez oba diska, ker vem da imajo SSDji višje hitrosti če niso do kraja polni.
Ali se bo mogoče to avtomatsko razdelilo ko dam spanend drive čez?
Oprostite če je mutavo vprašanje, samo ne vem kako naj to pogooglam ker težko opišem stvar na kratek način v angleščini da bi me google razumel:D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
black ice ::
Naredi sliko diska, ustvari RAID 0 array in naloži sliko na array. Ne pozabi na backup.
http://www.overclock.net/t/537252/can-i...
http://www.overclock.net/t/537252/can-i...
Uf, risky stuff, mislim itak nimam nobenih podatkov na C-ju samo bi pa rad da mi ni treba ponovno inštalirat vseh gaziljon programov.
Nekdo je že na tvojem linku napisu da norton ghost ne dela z raid 0.
Bom pogledal malo backup software, hvala za idejo, ker verjetno bo tudi bolje če naredim hardware raid kot pa spanned :)
Nekdo je že na tvojem linku napisu da norton ghost ne dela z raid 0.
Bom pogledal malo backup software, hvala za idejo, ker verjetno bo tudi bolje če naredim hardware raid kot pa spanned :)
No zdej mam pa problem z RAID setupom.. ko nastavim vse v biosu na raid in tisti kontroler pa mi pokaže click ctrl +f to enter raid configuration utillity, ko kliknem ctrl+f mi gre na črn zaslon. Sem že pustil 20 minut tam pa se ni nič pokazalo..
(Matična v opisu)
(Matična v opisu)
Kako misliš "drugi"? Ta kontroler ima tako (vsaj kolikor sem navodila prebral in razumel) da so varaidu lahko stvari priklopljene na sata porte 0-3 4 in 5 pa imaš za DVD, torej sem dal na 0 in 1 SSDja na 4 pa WD disk za podatke, pa sem dal 0--3 iz AHCI na RAID in 4,5 pa na IDE, baje mora tako bit za kasneje, da windows ne teži. Potem sem dal še kontroler na RAID mode, in če ne kliknem CTRL+F mi gre po POSTu na stran kjer piše "maxvell ...blabla bla.. raid initialization .... ok", samo potem v windows ne pride, ker sploh ne vem kak raid je on vzel, ker ga še jaz nisem nastavil, ker mi, kot sem rekel, ko kliknem ctrl+f gre na črn zaslon (tist ko je osvetljena črna, ko se vidi da izriše črno, ne pa da nima outputa) in sem čakal 20 min pa se ni nič pokazalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
feryz ::
Marvel RAID ni pravi!!!
Ta čip skrbi le za dva eksterna esata porta (priključek na zadnji strani računalnika).
Spremeni nastavitve. Pa saj ti piše, če daš drugo opcijo v Bios-u na IDE (nastavitev OnChip SATA Port4/5 Type), onemogočiš RAID mode.
Ta čip skrbi le za dva eksterna esata porta (priključek na zadnji strani računalnika).
Spremeni nastavitve. Pa saj ti piše, če daš drugo opcijo v Bios-u na IDE (nastavitev OnChip SATA Port4/5 Type), onemogočiš RAID mode.
O, kaka brezvezna, samo ta marvel sem izklopil pa mi gre, naštimal raid in mi kopira norton ghost(ne rabim bootat iz drugega disk z ghostom, napram Acronis-u) gor včerajšnji image.
Hvala.
Fingers crossed da bo, čene ne bom spal do jutri da vse programe gor dam :D
Hvala.
Fingers crossed da bo, čene ne bom spal do jutri da vse programe gor dam :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
More delat, zdej je čisti hardware raid, še v boot meniju ga vidi kot en disk.
No, image se je skopiral, samo potem sem moral driverje gor dat v windows setup pa nekaj, pa sem dal kar nanovo windowse čez.
Zdaj ko ima driverje, bi lahko spet dal čez image verjetno, pa bi delalo.
Zdaj ko ima driverje, bi lahko spet dal čez image verjetno, pa bi delalo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sprememba iz AHCI na RAID0Oddelek: Pomoč in nasveti | 3787 (3141) | zee |
» | raid 0 setupOddelek: Strojna oprema | 2124 (1587) | GrimReaper |
» | Problem z raid 0: kako prenesti na drug računalnikOddelek: Strojna oprema | 1242 (975) | Dejcc |
» | ASUS P5W-DH Deluxe in 4 SATA diski - problem...Oddelek: Strojna oprema | 1527 (1384) | jan01 |
» | RAID 0 In velikosti diskovOddelek: Strojna oprema | 1416 (1255) | Kriko |