Forum » Pomoč in nasveti » katera komponenta je "bottleneck"?
katera komponenta je "bottleneck"?
pivo ::
evo, pa je očitno prišel čas ko je potrebno začeti razmišljati o zamenjavi komponent(e).
konfiguracija ni najnovejša pod soncem vendar mi do sedaj pri nobeni igri ni delala problemov...včeraj pri Assassin's creed 3 pa so se pojavili problemi (pod 15FPS ne glede na nastavitve ter resolucijo).
X4 955 3.2GHz
4GB DDR2
4890 1GB
bi bilo potrebno kaj menjati in če že, kaj? CPU vem da ni i7 naj bi pa še vedno načeloma zadostoval za nove igre, grafična isto...v ramu je težko problem...any ideas?
hvala, lp
konfiguracija ni najnovejša pod soncem vendar mi do sedaj pri nobeni igri ni delala problemov...včeraj pri Assassin's creed 3 pa so se pojavili problemi (pod 15FPS ne glede na nastavitve ter resolucijo).
X4 955 3.2GHz
4GB DDR2
4890 1GB
bi bilo potrebno kaj menjati in če že, kaj? CPU vem da ni i7 naj bi pa še vedno načeloma zadostoval za nove igre, grafična isto...v ramu je težko problem...any ideas?
hvala, lp
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
TehDucky ::
Si ziher da je problem v komponentah in ne softwaru ? Zato ker sam imam isto grafično pa mi delajo vsi špili na 2560x1440 vsaj medium (razne neoptimizirane špile ne štejem, kot sta NFS MW 2012 ali pa GTA 4, tam je potrebno nastavit nižjo resolucijo). Lahko pa da je špil neoptimiziran, ne vem, ga nisem igral še.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TehDucky ()
BALAST ::
Vse skupaj bo treba menjat, vsaj po mojem mnenju.
Ko sem prešel iz X4 945 na I5 750 so se z isto grafično dvignili FPS za 30%. Pri sprobavanju HD7950 pa še za več kot 100%.
Ko sem prešel iz X4 945 na I5 750 so se z isto grafično dvignili FPS za 30%. Pri sprobavanju HD7950 pa še za več kot 100%.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BALAST ()
pivo ::
Siddh: driverji so zadnji
TehDucky: nisem 100% se mi pa dozdeva
Balast: nisi me glih razveselil ;)
TehDucky: nisem 100% se mi pa dozdeva
Balast: nisi me glih razveselil ;)
žiulenje ni potica...pa tut testu za štrudl ne
boogie_xlr ::
Vse skupaj bo treba menjat, vsaj po mojem mnenju.
Žalostno, a resnično. Je pa zato X4 bil toliko cenejši.
Poskusi ga malo naviti in kakšen boljši hladilnik gor dati, če še nimaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boogie_xlr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Namizni računalnik 600€ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 68524 (25089) | hojnikb |
» | Mali upgrade računalnikaOddelek: Strojna oprema | 1670 (1148) | FiReFTW |
» | procesor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 15592 (13863) | IvoJan |