Forum » Elektrotehnika in elektronika » skurjen analogni izhod na 3com U.S.Robotics
skurjen analogni izhod na 3com U.S.Robotics
CallMeAl ::
pred nekaj meseci mi je po nevihti prenehal delovati eden od obeh analognih izhodov na omenjenem modemu - očitno je prišlo do prenapetnostnega sunka. zanima me kateri elementi so najverjetneje uničeni in če obstaja kakšna možnost "domačega" ali pa vsaj poceni popravila (modem sem že razstavil, ampak nisem našel nobenih osmojenih čipov).
Hvala za odgovore!
LP
Hvala za odgovore!
LP
Brane2 ::
Ta crap je namenoma narejen brez ustrezne zaščite na analognem izhodu, da prišparajo 0.1$
Tud meni je svojčas crknil. Po krajšem prekopavanju po zadevi sem ugotovil, da dotičnega čipa noben ne uvaža. Je pa mel Telekom deal z neko firmo v LJ, ki ti je zamenjala modem po sistemu staro_za_staro z 10 kSIT doplačila. Mislim, da je ime firme CHS.
Tud meni je svojčas crknil. Po krajšem prekopavanju po zadevi sem ugotovil, da dotičnega čipa noben ne uvaža. Je pa mel Telekom deal z neko firmo v LJ, ki ti je zamenjala modem po sistemu staro_za_staro z 10 kSIT doplačila. Mislim, da je ime firme CHS.
cekr ::
SAmo pokliči na Telekom, pa ti bo prišel nekdo po modem. Poslali ga bodo na CHS, kjer ga bodo popravili. Potem pa ga boš dobil nazaj po povzetju. Cena je okoli 10.000. Garancija pa ne velja, ker je prišel val iz notranje analogne strani. Ni pa to ne vem kakšna huda okvara, razen če je bil sunek res velik.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
CallMeAl ::
hvala za odgovore. sam imam to srečo, da nujno potrebujem samo en izhod (drugi bi bil sicer zaželjen, ni pa obvezen), ampak očitno sem v nevarnosti, da ostanem tudi brez tega...
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Analogni telefon na razvezanemu dostopu ne delaOddelek: Omrežja in internet | 3529 (3454) | Chessman |
» | Nevihta in PCOddelek: Loža | 2650 (1775) | neoto |
» | ADSL in nevihtaOddelek: Strojna oprema | 3474 (2402) | krho |
» | ADSL/ISDN in stari telefoni - možno?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1589 (1507) | sajmon |
» | Govorice o ADSL na analognih linijah resnične? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 4504 (3379) | swar |