» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
9 / 53
»»

Nissan_GTR ::

Za policiste ne vem, nekaj demonstrantov pa je imelo izrazit nestajerski naglas.

Za take primere vedno pripeljejo policiste tudi iz drugih policijskih postaj, saj samo v Mariboru ni dovolj policistov za obvladovanje take množice. Nabrž so pripeljali tudi del policistov iz PU Celje in Murska Sobota.

mtosev ::

kanglice več dolgo ne bo očitno.
me zanima,če ga je kaj strah zdaj al še vedno misli kak ima podporo
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

-valvoline- ::

Matako je izjavil:

-valvoline- je izjavil:

Matako je izjavil:

Večina ljudi ne šteka, v čem je trik policije. In to kljub uradnim izrazom tipa "prisilna sredstva", "anti-izgredniška" oprema (in ne recimo pro-), "represivni organ" ipd. Kaj ste sploh pričakovali? Filozofski diskurz?

Btw. ste se recimo kdaj vprašali, zakaj je pendrek očitno zasnovan kot predmet za ofenzivne gibe?

Jah,sam pa se lahko zgodi da bo folk naslednjič pripravljen in primerno opremljen,jaz mam eno kar masivno bejzbol palico parajt ki čaka na svojo priložnost.
:D;((

Ja samo kot sem rekel. To je posel s pojemajočimi dobitki. Večina teh policistov je bilo danes še juncev. Naslednjič bodo že vedeli nekaj. In potem še.

Glej, saj ne rabiš vsega izumljati na novo. Pozanimaj se kako to laufa po svetu in kaj se splača. In predvsem kaj se ne! Zakaj nositi glavo na prodaj?

Baseball kij je recimo klasičen fail v tovrstni situaciji. Prvič te identificira kot tarčo in ne daje primerne projekcije moči na razdalji na kateri se boš srečal s temi strici.

In jasno bodo potem vsi ostali krivi.

http://www.metro.co.uk/news/871910-lond...
:D8-)

Karaya 52 ::

Morm rect, da nisem na cistem, zakaj tocno se to dogaja v Mariboro in ne kje drugje. Korupcijske dosjeje imajo priblizno isto debele tudi po drugih obcinah. Sur, radarji, keri hepes se tega spomne? Prometna politika je tudi v drugih mestih precej fuck*d up. Represija nad vozniki osebnih motornih vozil je vsako leto vecja. Slovenec lahko imo prenasa tezke tipe na oblasti. Vse je dobro, dokler "ljudstva ne hebejo". Se sreca, da nisem Mariborcan, da se moj priimek ne rima na kangla in da ne kolesarim. Bi bilo hecno, ce bi danes ljudstvo mirili zagovorniki javnega potniskega prometa. Mogoce bi morala policija, namesto solzivca v ljudi metati kartice za mestni avtobus.

Zgodovina sprememb…

MisterR ::

Karaya na kratko: radarji niso glavni razlog teh protestov oz. zahteve po odstopu, so pa kaplja čez rob. Spisek nepravilnosti imaš na prejšni strani.

Matako ::

-valvoline- je izjavil:

http://www.metro.co.uk/news/871910-lond...
:D8-)

Si opazil v članku opis uspešnosti tovrstne opreme proti policiji?

Točno tako.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

jype ::

flbroker> Smrt kolesom in tablam, gotofi so.

A, tko da je, praviš? Hvala, no, za prijazne želje.

Karaya 52 je izjavil:

Morm rect, da nisem na cistem, zakaj tocno se to dogaja v Mariboro in ne kje drugje. Korupcijske dosjeje imajo priblizno isto debele tudi po drugih obcinah. Sur, radarji, keri hepes se tega spomne? Prometna politika je tudi v drugih mestih precej fuck*d up. Represija nad vozniki osebnih motornih vozil je vsako leto vecja. Slovenec lahko imo prenasa tezke tipe na oblasti. Vse je dobro, dokler "ljudstva ne hebejo". Se sreca, da nisem Mariborcan, da se moj priimek ne rima na kangla in da ne kolesarim. Bi bilo hecno, ce bi danes ljudstvo mirili zagovorniki javnega potniskega prometa. Mogoce bi morala policija, namesto solzivca v ljudi metati kartice za mestni avtobus.

Verjetno splošno ekonomsko stanje v MB je tudi pognalo precej folka zunaj....

djordjevic ::

Bi lahko napisal cel spis, pa ne bom. Če ne bi bilo maskiranih podivjanih mladoletnikov, ki so metali petarde in kamenje, zadeva niti približno ne bi eskalirala. Policija je, kar sem videl na lastne oči, delovala korektno, še več - ob vseh predmetih, ki so leteli vanje, so precej dolgo zadržali hlad. Edino, kar jim zamerim, je uporaba solzivca v striktnem centru, kjer smo se dvakrat morali na brzino pobrati od miz, kjer smo v miru pili kuhano vino, mimo pa je priletelo kakšnih 100 komadov, za njimi pa policija. S solzivcem. Je pa res, da smo se počutili nekoliko bolj varno, ko se je pred Štajerca postavilo ene 120 policajev. Ko sem prebral tvit, da jih z vseh štirih strani obkroža folk, so se mi zasmilili. Ker največja tragika vsega skupaj je, da se je šlo na koncu brat na brata.

Bottom line? Partljič je zadel žebljico na glavico: To ni bil političen upor, temveč upor ponižanih in razžaljenih. Over & out.
No grave is deep enough to keep us in chains.

djordjevic je izjavil:

Bi lahko napisal cel spis, pa ne bom. Če ne bi bilo maskiranih podivjanih mladoletnikov, ki so metali petarde in kamenje, zadeva niti približno ne bi eskalirala. Policija je, kar sem videl na lastne oči, delovala korektno, še več - ob vseh predmetih, ki so leteli vanje, so precej dolgo zadržali hlad. Edino, kar jim zamerim, je uporaba solzivca v striktnem centru, kjer smo se dvakrat morali na brzino pobrati od miz, kjer smo v miru pili kuhano vino, mimo pa je priletelo kakšnih 100 komadov, za njimi pa policija. S solzivcem. Je pa res, da smo se počutili nekoliko bolj varno, ko se je pred Štajerca postavilo ene 120 policajev. Ko sem prebral tvit, da jih z vseh štirih strani obkroža folk, so se mi zasmilili. Ker največja tragika vsega skupaj je, da se je šlo na koncu brat na brata.

Bottom line? Partljič je zadel žebljico na glavico: To ni bil političen upor, temveč upor ponižanih in razžaljenih. Over & out.

Slabo pripravljena policija. Žal se zna naslednjič zgodit kaj hujšega in bo policija potegnila kratko. Vpliv množice and stuff.

Ma, sej je v vsem skupaj tudi policija ena velika kolateralna škoda. Kdo od vas bi šel za 700 evrov nosit glavo naprodaj in tvegat, da ti en debil vrže vanjo granitno kocko, razbito steklenico? Žalostno dejstvo je, da na tak način izgubljamo vsi. Še bolj žalostno pa je, da je moralo priti tako daleč.

Hehe,me prav zanima če se bo pr nas povečala prodaja bejzbol palic in podobnih *športnih* rekvizitov v naslednjih dneh....
:D

Glej, ne želi si, da se to dogaja na redni bazi. Na trenutke je bilo scary. In ne, nisem se bal policije ...

-valvoline- je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Verjetno splošno ekonomsko stanje v MB je tudi pognalo precej folka zunaj....

Jp. To je verjetno osnova nezadovoljstva, ekonomsko stanje, manj korupcija. Kaplja cez rob pa postavljanje falicnega fasista v vsako drugo krizisce. Pomoje bo Kozelj v LJ kolesarje postavil na stranski tir. Ravno so en parkirni avtomat v luft vrgli.

Gandalfar ::

Tkole je .. dost ste offtopic in to je bilo brisano. Poskusite biti malo manj hyped od tega, da ste vidl policija v sosednji vasi pa ga ni bilo in zvisajte nivo debate.

Daedalus ::

Če ne bi bilo maskiranih podivjanih mladoletnikov, ki so metali petarde in kamenje, zadeva niti približno ne bi eskalirala. Policija je, kar sem videl na lastne oči, delovala korektno, še več - ob vseh predmetih, ki so leteli vanje, so precej dolgo zadržali hlad.

Če bi imela policija pet čistih, se ne bi šli frontalnega obračuna z množico. Bad strategy. Divjake lahko vedno zbezaš iz množice. Al pa počakaš, da jim sfali municije. Kot smo že videli, se da držat pozicijo in čakat.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Partljič je zadel žebljico na glavico: To ni bil političen upor, temveč upor ponižanih in razžaljenih. Over & out.

V Mariboru je socialna situacija dosti slaba in veliko ljudi je upravičeno jeznih. Kangler je pa s svojo aroganco njihovo jezo samo še podžgal. Vendar Partljič je dolgoletni član in poslanec LDS, stranke, ki nosi velik del krivde, da je v naši državi toliko socialnih krivic. Mislim, da on ni nek nepristranski človek, ki bi si zaslužil, da ga Bobovnik vabi v odmeve komentirat socilane probleme v Mariboru.

djordjevic je izjavil:

Glej, ne želi si, da se to dogaja na redni bazi. Na trenutke je bilo scary. In ne, nisem se bal policije ...

Ne vem če imamo slovenci tako mentaliteto da bi se zgodila Grčija, kjer so protestniki ropali in lomili vse povprek kar ni imelo niti najmanjše povezave s protesti. Pol pa vidiš na yt ko si dva neseta novo 50" plazmo.

darkolord ::

Ne vem če imamo slovenci tako mentaliteto da bi metali granitne kocke na policaje pa v državno imovino. Oh wait...

*Štajerci.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Zelnick ()

@Nissan GTR: Ej, bolj kot gledam te nesposobne junce, ki jih imamo zadnjih 10 let na oblasti, bolj se zdijo časi Drnovškovih vlad prav idilični. Vsaj zmenili so se kaj.
@Daedalus: Dejansko bi morali imeti v množici, ampak dejansko na vseh straneh, pomešane policiste v civilu, ki bi odvlekli stran te gnilobe nevzgojene. Ampak pazi - to je bilo kakšnih 500,600 m od glavnega dogajanja. In ti mali pizduni s pokritimi glavami so bili valjda najjači na vasi ... Mater, bi jim navil uhe.

darkolord je izjavil:

Ne vem če imamo slovenci tako mentaliteto da bi metali granitne kocke na policaje pa v državno imovino. Oh wait...

Ne primerjat naše policije z njihovo, kjer so uporabljali strelno orožje. Kar je državno je naše, ali? Itak smo mi zgradili, mi porušli in mi plačali.

@djordjevic kripotov je bilo kot listja, ampak ti s petardami in baklami niso bili na "top priority" listi. Iskali so točno določene osebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Če bi imela policija pet čistih, se ne bi šli frontalnega obračuna z množico. Bad strategy. Divjake lahko vedno zbezaš iz množice. Al pa počakaš, da jim sfali municije. Kot smo že videli, se da držat pozicijo in čakat.

Lepo, da imaš mirovniška stališča, ampak za vsako ceno iskat dlako v jajcu in pljuvat policijo, pa le ni treba, še posebej, če nisi bil tam prisoten. Mogoče boš enkrat avto kje parkiral, pa ti ga kakšni demonstranti namerno poškodujejo, pa boš potem drugače filozofiral.

Sem kakšnih 10 let nazaj v LJ videl "proteste" Metelkovcev... Policisti lepo stali postrojeni, najprej se je vsula toča žaljivk na njihov račun, policisti so še naprej mirno stali, nato je na njih priletelo cel kup steklenic, policija še vedno mirno stoji, celo pomaknili so se za kakšen meter nazaj, nato pa se je en "mirovnik" na biciklu pripeljal do pretorjanske straže, se namerno zaletel v njih in enega policista pljunil. Jasno, da so ga zbili na tla in vklenili. Nasledni dan pa tiskovna konferenca "mirovnikov" in pritožbe, da živijo v policijski državi in da so žrtve nasilja. Ja, takle mamo...

Nissan_GTR> Sem kakšnih 10 let nazaj v LJ videl "proteste" Metelkovcev... Policisti lepo stali postrojeni, najprej se je vsula toča žaljivk na njihov račun, policisti so še naprej mirno stali, nato je na njih priletelo cel kup steklenic, policija še vedno mirno stoji, celo pomaknili so se za kakšen meter nazaj, nato pa se je en "mirovnik" na biciklu pripeljal do pretorjanske straže, se namerno zaletel v njih in enega policista pljunil. Jasno, da so ga zbili na tla in vklenili. Nasledni dan pa tiskovna konferenca "mirovnikov" in pritožbe, da živijo v policijski državi in da so žrtve nasilja. Ja, takle mamo...

Who cares? Med "mirovniki" sem tudi jaz, pa smatram to za profesionalno policijsko delo - mirne proteste pa za legitimno obliko odpora - če niso mirni, pa njihovi izvajalci po definiciji niso mirovniki.

Tule ima Nissan dejansko prav. Mislim, kaj se imaš za zaletavat v policista? Je res treba biti raketni znanstvenik, da veš, da je on pač varuh reda in miru, tam konec koncev tudi za to, da poskrbi, da se tebi ne zgodi kaj hujšega? Ko provokatorji prestopijo mejo sprejemljivega (in kar sem danes videl, so imeli policisti precej visok treshold), jim mora biti jasno, da jih bodo fasali.

Nissan_GTR> Mogoče boš enkrat avto kje parkiral, pa ti ga kakšni demonstranti namerno poškodujejo, pa boš potem drugače filozofiral.

Mhm, če mi bodo OMG AVTO poškodovali, bom pa kričal po krvi, tko kot tile kretenski mulci, ki so metali reči v policiste in se potem skrivali za sedečimi protestniki.

Kdor hodi na proteste, mora pricakovati procent norcev, ki bo dal policiji povod za posredovanje. Ceprav je del folklore protestov, da se jamra cez policijo. Gre eno z drugim. Druge mariborske vstaje je zdaj konec, lahko bi ji tudi rekli shod uzaljenih avtomobilistov. Strobimo ga vun, je se ena avtomobilisticna. Ne predstavljam si kolesarja, ki se vozi okoli rotovza in cinglja. Se mu ja Kangler z okna dol rezi.

AndrejS ::

Naslednji teden pa 3 MB vstaja

krneki0001 ::

Dragi someščani, sodržavljani!

Pravkar sem prišel domov, bil sem od 21 ure priprt na policijski postaji v Vošnjakovi. Ob 20.30 sem se vračal iz službe domov, ker stanujem v centru mesta. Srečam brata in prijatelja, kramljamo debatiramo o dogodkih. Nenadoma začne teči množica pred policisti, začnemo teči tudi mi. Policisti začnejo spuščati solzilec., del nas stisnejo v podhod. S ščitom policist udari dekle poleg mene in rečem policistu, če se mu to zdi normalno, da pretepajo ženske. Naenkrat me za ovratnik potegne en policist, dvignem roke, mu rečem "Ne upiram se". V zahvalo dobim s pendrekom po hrbtu in nogi, nato me vržejo na tla in vklenejo roke na hrbtu. Peljejo me do policijskih vozil v bližini, zapišejo moje podatke. Česa sem obtožen? En policist vpraša drugega: "Čuj, kaj naj totemu napišem?". Drugi reče: "Pa piši mu 22" (ne vem kaj to pomeni). Nato mene in še tri fante odpeljejo na policijsko postajo v Vošnjakovi.

Na policijski postaji živi kaos. En policist pravi "odpeljite tote štiri dol", pride drugi reče "Doli je vse zasedeno", pride tretji, reče "Kaj delajo toti tu?". Skratka, nihče sploh ni vedel kaj naj z nami. Potem so nas pustili vklenjene (čeprav nihče se ni upiral ali bil karkoli nasilen, pobegniti pa tako nimaš kam, če bi že kdo hotel) približno 1 uro, na kar sem prosil naj nam snamejo lisice. Po kaki uri prošenj se nas en policist usmili in nam snamejo lisice. Potem čakamo še kako uro, da sploh pridemo na vrsto za zaslišanje.

Na zaslišanju izvem, da sem obtožen prekrška zoper javni red in mir, ker sem policiste udarjal v ščit (!). S hrbtom obrnjen proti njim?

Spomnite se zadnjih protestov, ko je skupina možakarjev na čelu z mestnim svetnikom Tomažem Barado prišla na Rotovški trg. Eden od njih je brcnil v policijski ščit (poglejte video posnetke). In kaj se je zgodilo? Nič. Odkorakali so domov. Zakaj njih niso vklenili in odpeljali, kot so mene? Pred zakonom vsi enaki?

Še nekaj dogodkov na policijski postaji:
18 letni fant pravi, da je alergik in da komaj diha zaradi solzilca. Niti robčka mu niso dali, jaz sem mu dal svoje robčke. Mimo pride policaj (o njem še kasneje) in se zadere nanj "Vtihni, pa bodi tu pri miru!"
Pripeljejo 16 letnega.fanta, vklenjenega, z odrgninami na obrazu. Pa kaj je ta mulc res tak kriminalec, da mora vklenjen čakat na prihod staršev?
Policist, ki sem ga prej omenjal: ta mentalni pohabljenec se je svojim kolegom tam hvalil, kako je s pendrekom pretepal ljudi, in to razlagal tako vehementno in nasmejano... Seveda on je car, saj ima pendrek v roki. Njemu nihče nič ne more.

Na koncu so nas zaprli v garažno hišo policije, ker očitno niso imeli dovolj prostora. Sprašujem se, ali sem del naslova tega članka "V Mariboru prijetih najmanj 25 nasilnežev, poškodovanih pa 15 ljudi". Sem jaz med tistimi nasilneži? Kako 25? Na postaji nas je bilo vsaj 50. Vozili pa so ljudi tudi na druge postaje (Tabor).

V kakšni državi mi živimo? Kaj se je zgodilo z našo Slovenijo? Zaradi skorumpiranega župana protestiramo na ulicah! Pa kam smo prišli? Policija izvaja nasilje nad državljani! Kam smo prišli? Policiji so stvari ušle popolnoma izpod nadzora. Slišal sem možakarja, ki je razlagal kako je 10 policistov pretepalo enega protestnika. Celo njihov "šef" je vpil "Stoj" in jih komaj pomiril. Pa kaj je s temi policaji? Niso pred kratkim jokali kako hudo jim gre? Takrat smo jim državljani stali ob strani, zdaj pa nam vračajo na ta način?

Sem zaposlen, oče dveh otrok. Od danes naprej kriminalec.

Verjemite mi, to kar se dogaja v Mariboru je začetek. Je začetek osvoboditve naše države, ki so nam jo ugrabili. Ugrabili tisti, ki danes z milijoni evrov na domačih in tujih računih govorijo, kako je treba varčevati. Tisti, ki nad nas pošiljajo policijske horde zakompleksanih policistov. Ampak, naj bo vsem jasno, ne glede ali so levi ali desni, zeleni ali pisani: GOTOVI SO!
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Okapi ::

In ti mali pizduni s pokritimi glavami so bili valjda najjači na vasi
Kaj bi šele bilo, če bi Pohorci prišli.>:D

O.

... začnemo teči tudi mi
Hja...

PNG ::

Najbolj fascinantni so mi seveda klasicni jype in keyser retardizmi, ki kakopak ponovno ignorirajo poste in pisejo o stvareh ki a)jih sploh niso videli in b) imajo ustvarjeno mnenje, ki se ga nikakor ne da spremeniti (kako bi se le dalo, saj imata ja vsak koncano srednjo solo, znanja pa seveda posledicno prevec!).

Moja izkusnja danasnjih protestov je bila, da sem se mirno sprehodil skozi mesto in prejel groznje od policije, da lahko "fasem batine, samo naj si upam iti skozi postno ulico." (citirano) Zanimivo, vsekakor pa predvsem neprofesionalno. Tako kot obmetavanje solzivca nad druzine, ki so sedele na kavicah in se protesta niti udelezile niso.

No daj, jype, se enkrat sporoci kako smo stajerci primitivni in neumni, saj je povprecen ljubljancan VSAJ dvakrat pametnejsi, ce ne se vec. Ti in tebi podobni omejenci ste pa krivi za marsikateri problem v tej drzavi, mimogrede. Ste se ljudje tvojega kova ze kdaj vprasali zakaj v Mariboru nimamo "cefurjev", recimo?

V tej temi se pa tudi lepo vidi, kako vsak zagovarja svoje interese. Keyser valda klasicno, predvidljivo kot povprecna osemnajstletnica in jype o peciklih, spet.

Aja, drugace pa skoda za nasilje, ki so ga nekateri protestniki pokazali danes, mislim da ni bilo potrebno (v mojem idealnem svetu nikoli ni, sicer). Vandalizma pa ni bilo oziroma ga vsaj jaz nisem videl.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PNG ()

Aja pa cutim se uzaljenega, ker sem izobrazenec in ne nek mulec, ki financira taksne mentalne pohabljence za to, da je nato delezen tako nespostljivega vedenja. Sicer mi je ze zelo dolgo casa jasno, da k policiji pristopijo samo najbolj nesposobni, vedno zatirani revezi ki vidijo v tem poklicu hiter in nenaporen nacin do spostovanja in strahovlade. Resnicno ogabno, kar je danes policija pokazala. Vsi tisti, ki niste bili poleg pa vnaprej: tvoje mnenje je manj vredno kot predlanski sneg.

Policijski odgovor je "ogaben", nasilje protestnikov je pa samo "škoda"?

Sem samo inzenir, se globoko opravicujem za mojo nesposobnost adekvatnega sistema postavljanja univerzalnih kvantifikatorjev besedam!

i100k100> No daj, jype, se enkrat sporoci kako smo stajerci primitivni in neumni, saj je povprecen ljubljancan VSAJ dvakrat pametnejsi, ce ne se vec.

Tudi pri nas imamo hribovce, brez skrbi.

i100k100> je nato delezen tako nespostljivega vedenja.

Se ti opravičujem: Ujeziti sem želel le tvoje sosede v tej temi, ki z velikim navdušenjem in odobravanjem komentirajo uničevanje prometne infrastrukture.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Daedalus ::

Lepo, da imaš mirovniška stališča, ampak za vsako ceno iskat dlako v jajcu in pljuvat policijo, pa le ni treba, še posebej, če nisi bil tam prisoten. Mogoče boš enkrat avto kje parkiral, pa ti ga kakšni demonstranti namerno poškodujejo, pa boš potem drugače filozofiral.

V tem primeru kličem zavarovalnico. Kar se tiče pa Policije - verjetno bo probal dr. Bed... ups, Gorenak, vse skupaj stlačit pod predprogo. Sam dvomim, da mu bo ratalo. Policija je reagirala preveč nasilno in nekomu bo zato odletela betica.

Policijski odgovor je "ogaben", nasilje protestnikov je pa samo "škoda"?

Policija ima oklepe, konje, helikopter, solzilec. In ko to izkoristi nad množico, ki v veliki večini ni nasilna, je to ogabno, ja. Sem podal dva snemana dokaza ogabnega delovanja policije. Prvi - zaganjanje v ljudi, ki sedeli pred lokalom. In drugi, obračun z nadvse podivjanimi, na tleh sedečimi protestniki. Res so jih mogli tako eni, kot drugi, hudo ogrožati.

Sej, naslednjič ko bojo policajčki jamrali, da majo uboge plače in iskali podporo v javnosti za svoje zahteve... bojo prekleto sami. Čisto upravičeno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Sims ::

Spet zanimivo. Vsi govorijo en vrže kamen in se začne. Ja, če bi bilo 6000 moških opremljenih z palicami in pizdarijami, ki hočejo nekaj razbit. Ko pa med 6000 starejših, mlajših, žensk ... jih kakih 50 začne razgrajat, potem pa se seveda ne pričakuje, da bodo sedaj kr vsi poskočli v "napad". In vzdušje je na začetku bilo tako, če bi zamaskiranca ki razbija, policisti zvlekli ali prebutali, bi narod podpr policijo.

Če policaji nebi izzivali in metali solzivca med ljudi, nebi nobena kocka priletela, tako se je bilo pa treba branit.

Sims je izjavil:

In vzdušje je na začetku bilo tako, če bi zamaskiranca ki razbija, policisti zvlekli ali prebutali, bi narod podpr policijo.

To je bila precej naivna predpostavka.

Dobite si kak priročnik za šolanje policistov (v splošnih nemirih ipd). Fantje so končno tudi neizkušeni in verjetno ne znajo reagirati.
Na splošno se mi zdi folk naiven in živi v nekem idealnem svetu. Fasati ga na demonstracijah je svetovni standard.

Ampak pustmo stat. Skoncentrirajmo se na Kanglo. Bo odstopil ali ne? Ker če bo, se je izplačalo itak. Me prav zanima, kaj si bo spomnil za izgovor.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Ljudje so z družinami sedeli v lokalih, policaji so pa solzivec v lokale metali in to celo med otroke. Policija je začela provocirat, ko se je zvedelo, da bosta veliko in malo prase iz ljubljane prišla na ogled. Do takrat je bilo vse mirno.
So policaji hoteli narest vtis na svoja dva šefa, pa so začeli sami, končalo se je pa kot se je.

Da, ampak, okoli mene so bili, žena, priča poročna, njegova partnerka, sosed, njegova žena tast, brat od priče, drugi, jaz pravim stari studenčani. Same znane face, Partljič ... Tukaj zagotovo ne bi bilo podpore zamaskirancem. Skratka moj point je bil, tu smo se vsi "poznali". Se pa strinjam, in si tudi mislim, da niso tolkli mariborski policaji, prej uvoženi. Ne vem. Naslednjič nas bo še več.

"Gotof je!"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

Kot sem napisal. Nekam sumljivo dosti zgodb je o pretiranem policijskem nasilju. Sedaj, ali smo bili demonstrirali taki, ki jim to pač ni poznano in nam je vsak "poljub" s pendrekom nasilje. Ali je pa res bilo nekaj narobe. Še ena zgodba. In tako "usklajenih" je ogromno.

"To kaj se je včeraj dogajalo nevem sploh k čemu sodi. Prvo kot prvo svaka čast vsem, ki so se udeležili protesta. Bilo je videti neverjetno, da se je toliko ljudi zbralo in vsi istega mnenja. Vendar delo policistov je bilo skrajno neprimerno...Ne spodbujam in ne podpiram nasilja. Ko je množica prišla do občine je brez kakega opozorila bilo upravljeno nasilje in solzivec. Nato se je slišalo kamenje in jajce v ščite policistov, nato šele so dali opozorilo, da bodo uporablji prisilna sredstva. Ko so se začeli s konji zaganjat v ljudi je bilo sila zavidet, ljudje so sodeli na klopcah in so bili pošpricani s solzivcem ter dobili kakšen udarec...Videl sem samo 2 policista, da sta lepo kazala naj se premikajo tam, ko je množica. Ko je helikopter opozarjal se sploh nič ni slišalo. Ko so pritiskali in smo se premikali proti trg Leona Štuklja so posamični polisti se zaganjali v ljudi in se spravljali 6 na 1. Ko smo prišli na Rotovž so res eni protesniki metali kocke in steklenice. Vendar tu policija ni storila nič kot, da se je umikala oz.provocirali. Ko je en splezal na balkon so se zagnali proti množici. Videl sem policista kako je hotel prijeti enega vendar je bil prehiter. Kaj je policist storil? Obrnil in kar naključnega starejšega občana in ga udaril. Jezo spravljal na drugega...to so bili samo eni izmed nekaterih primerov. Še enkrat pravim, da ne podpiram nasilja, ampak oni lahko to počnejo? Bili so posamezniki pri izgredih, oni so vse isto tretirali...Zanimivo mi je bilo slišat Gorenjaka, ki je rekel da upa, da bodo protestniki in tisti, ki to prirerajo bili pravično sojeni na sodišču. Čaki malo...torej župan ma 7 ovadb pa je kar dalje župan. Eni pa povemo, da to ni prav kaj delajo z nami pa bodo obtoženi? Torej nima pravica govora tu nobenega pomena..."

Je pa verjetno tako, da tile ko pišejo, so bili malce bolj odzadaj(mene navsezadnje takrat več niti ni bilo tam). In so potem bili le deležni horde policistov. Niso pa videli provukacij zamaskirancev. Po tretji strani pa imamo posnetke, ki spet kažejo neko svojo zgodbo ...

ŠTALA, ki ne bi bi bila potrebna, če bi župan reagiral že pred meseci, ko smo ljudje mirno pristopali ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

IgorGrozni ::

Ko pravni sistem demokratične države ne deluje, t.j. ko ne odstrani hitro in učinkovito posamezmikov in skupin , ki se ne držijo družbene pogodbe, se pač zgodijo takšni nemiri, kot smo jim priča v Mariboru.

Način, ki so si ga izbrali Mariborčani sicer ni legalen, je pa demokratično povsem legitimen. Glede na to, da od pravosodnega sistema (legalnosti) ni mogoče pričakovati pravočasnega in potrebnega ravnanja.

Policijsko nasilje v Mariboru je bilo po vsej verjetnosti nepotrebno. Še posebej, če se spomnimo, da je policija, pod vlado iste politične grupacije v Ambrusu?(cigani) povsem mirno prenesla preglede, nadzor in oblastno obnašanje rasistično podivjanih (in manipuliranih) ˝občanov˝, ki so bili, zanimivo, politični sopotniki takratne oblasti.
V Mariborskem primeru pa je odločno ukrepala, s pendreki, solzilcem, konji in helikopterji proti udeležencem, ki pa , zanimivo, niso njihovi politični simpatizerji ( in rušijo njihovega simpatizerja).
Lahko bi rekel, da IMO, vlada JJ uporablja in izrablja policijo za dosego svojih političnih ciljev. Kot kaže tudi sedaj išče strice, ko pa je razlog besa in ogorčenja povsem jasen.
Še dobro, da zaenkrat še ni uporabila vojske, preostale glave represivnega zmaja.

Mogoče je iz zgornjega tudi razbrati, zakaj ni dobro, da imamo poklicno vojsko, ki je pokorna vsakokratnemu plačniku ( tako kot je policija) in zakaj je tako pomembno imeti trden, čim bolj od politike neodvisen sistem nepredovanja in poveljevanja policiji in vojski v državi (kot imajo to druge, visokodemokratične države).
In zakaj je pomembno, da so nekateri aparati demokratične države ( tožilstvo) izven dosega vsakokratne politike. Še posebej ko pravosodni sistem hibernira, kot to dela naš že 20 let.

Sicer malo privoščim Mariborčanom, ker so si izbrali takšnega loleka kot je Kangler, a če pogledaš tudi izbira vseh ostalih Slovencev ni bila kaj boljša. Predsednik vlade je JJ, predsednik države bo naslednji teden postal Borat.

Našega predsednika JJ ( zaradi vseh mutnih poslov ) v goste ne povabi nihče od uglednih evropskih politikov, razen kakšni obskurni diktatorji (in on ne privabi nikogar drugega).
Naš Borat pa bo, če bo povabljen, pač poklican kot karakterni kontrast resnega in odgovornega državnika.

Poklon v Maribor in lep pozdrav, Igor

No, ker sem imel opravke na faksu, smo se potem usedli še v lokal blizu vsega dogajanja in spremljali zadevo. Protesti so bili mirni, kako jajce je priletelo na policaje, drugega nič. Zamaskiranci so se sicer malo bolj drli, vsake tok časa je kakšen od njih pritekel do ograje in jo malo poruka.
Potem so pa ljudje naenkrat začel bežat. Vsi, mlado in staro, večina jih je jokala od solzivca, tudi do nas v lokalu je prišel oblak solzivca, kljub temu, da sta bile zraven 2 mamici z majhnima otrokoma. Otroke smo dali bolj v notranjost lokala, ostali pa smo prijeli za kar se je dalo (pepelniki in flaše) in je to potem poletelo proti policajem.

Kasneje smo zvedeli, da sta se najavila veliko in malo prase iz ljubljane in predvidevam, da je bilo to povod, da so policaji začeli "ofenzivo" s solzivcem, da bi naredili vtis na svoja dva šefa.

IgorGrozni je izjavil:

...če se spomnimo, da je policija, pod vlado iste politične grupacije v Ambrusu?(cigani) povsem mirno prenesla preglede, nadzor in oblastno obnašanje rasistično podivjanih (in manipuliranih) ˝občanov˝, ki so bili, zanimivo, politični sopotniki takratne oblasti.
...

Ker te ni bilo zraven, ne govori takih bedarij. Ni bilo nič mirnega in tudi v ambrusu so bile grožnje in izzivanje s strani policije, samo se ljudje niso spustili v pretep z njimi.
Začeli so pa enako policaji provocirat, kot včeraj v mariboru, samo se ljudje niso pustili sprovocirat.

Zgodovina sprememb…

IgorGrozni ::

A potem niso neke vreščave ženičke v firtuhih ustavljale policijskega konvoja in ga pregledovale, da ne bi tihotapili kakšnih ciganov ?

Lp. Igor

V saka zgodba ima dve plati. Pendrek pa le eno. :D
/\/\.K.

IgorGrozni je izjavil:

A potem niso neke vreščave ženičke v firtuhih ustavljale policijskega konvoja in ga pregledovale, da ne bi tihotapili kakšnih ciganov ?

Lp. Igor

10 minut zatem, ko je poštar prinesel pokojnino, je bil na vratih cigan, ki je ženički grozil, da ji bo kaj naredil, če mu ne bo dala pokojnine, ki jo je dobila.

Kaj misliš, kaj je ta ženička potem naredila, ko so ji še policaji grozili?

AndrejS ::

Svinje plave!

drvo ::

Kdo pri zdravi pameti bi kafetkal ali pripeljal na proteste otroke ob protestih, za katere se lahko predvideva da je velika možnost da lahko stanje eskalira. Če ne kaj drugega je to neodgovorno, če ne butasto. Od staršev, da pripeljejo otroke ali da jih na protest pustijo, od zijal, ki so kafetkali 5m od protestov pa, da se čudijo, da so naenkrat postali udeleženci.

PS: Ko sem se po šihtu okrog sedmih odpravljal domov sem med množico ljudi videl veliko ljudi ki jih ponavadi vidim na južni tribuni LV in veliko takih ki jih ne poznam v "bomberjih" in bi kar verjel, da so bili ti tam zato da pravocirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: drvo ()
««
9 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238701 (33831) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133027 (23852) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714108 (13451) Gandalfar

Več podobnih tem