» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
7 / 53
»»

MisterR ::

Odstopil bo zagotovo, v to ga bo prisilila koalicija. Koalicijo pa ulica.

Enostavno si država (ja država) ne more privoščit, da bi ulica vplivala na politiko, ker potem se ti zgodi Grčija. Tega pa noče nihče od odgovornih tvegat.

Koga pa se bo namesto njega volilo oz. kdo se bo sploh potegoval za županski stolček pa vprašanje. V 60 dneh(od odstopa) so itak razpisane nove volitve.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Matako ::

Morate razumeti kulturo v širšem pomenu besede - beseda lahko označuje splošno značilnost oz. razširjeno, vzgajano lastnost stvar ali pojav (recimo v biologiji).

No v tem smislu je bil to vrhunec Evropske Prestolnice Kulture. :))

Včasih so stvari malo živahnejše, jbg.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Sims ::

Ne vemo. Trmast je, ko osel. Pričakujem, da ga bodo politično zrihtali. Notranji pritiski. Narod pa želi, da bi z njim odfrčala cela hobotnica. Kako to izvesti, je pa drugo vprašanje. Če ne bo odstopil, bo pa sranje, ker potem smo pokazali, da z nekim "mirnim" protestom in tudi z nemirnim v končni fazi ne moremo nič. Potem se bomo pa zbrali še v večjem številu, ali se pa bo nasilje stopnjevalo. V vsakem primeru, sranje.

Zanima me, kaka bo bilanca radarjev zjutraj. Kake stave?
/\/\.K.

PNG ::

Heh, jaz sem bil sluzbeno v tujini in sem se vrnil v vojno stanje! Zdaj, ob devetih zvecer, sem sel pogledati kaksno je stanje in situacija je dalec od mirne. Sprehodil sem se skozi mesto in v desetih minutah prejel groznje s pretepom iz strani policije, center je pa zelo zivahen. Pravo nasprotje od tega, kar sem navajen.

Gregor Spagn ::

MisterR je izjavil:

In niti nima veze kdo ga je takrat volil, niti jih ne moremo krivit ker nihče ni jasnoviden (razen one na MOM), da bi vedel kaj se bo zgodilo. Enako bo na naslednjih volitvah, kaj te veš, mogoče dobimo še večjega lopova... ampak vse se mora enkrat nehat.

Jasnoviden ali ne to se ni zgodilo v zadnjih 2 letih ali?
Moj point pri vsem tem je, da se po mojem mnenju da rešit na lepiši mirnejši način.

In če še komentiram tvoj zadnji post:
Odstopil bo zagotovo, v to ga bo prisilila koalicija. Koalicijo pa ulica.
Enostavno si država (ja država) ne more privoščit, da bi ulica vplivala na politiko, ker potem se ti zgodi Grčija. Tega pa noče nihče od odgovornih tvegat.

To je drugi point:
kaj je on delel drugače oz dela od JJ ali Zokija?

Radarji sploh več niso pomembni, ker sploh ne funkcionirajo, kazni se ne pošiljajo itd.

MrGregor Kangler je majhna riba, srečo imamo da je župan drugega največjega mesta, katero lahko ponese druge občine (LJ, NM, MS). In recimo, kaj je doseglo XYZ protestnikov na zadnjih protestih v LJ(prejšno soboto)? Nič, ker niso složni.
Protesti v MB se razlikujejo od vseh dosedanjih v naši državi, nimajo vodje. Vodja ni nekdo ki ima 5kEUR plače in ima zagotovoljeno službo in pokojnino. S takim jaz ne morem it v boj, niti ne more pametovat in zahtevat od vlade da pri sebi naredi rez.

V MB pa nima veze ali si mariborčan, ljubljančan, kranjčan, klošar, poslovnež ali medicinska sestra. Z ramo ob rami za skupni cilj (upam da nisem citiral kakega politika), ker smo vsi na istem (v kurcu).

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Evo, mesto ni mrtvo, kot čez celo leto. Zelo grenka šala. Zanimivo, berem dosti komentarjev, glede ravnanja policije. Ker dejansko so ljudje hodili normalno mimo, pili kavico pri NKM. Potem pa naenkrat tako ...

Ni vprašanje kaj je delal drugače ali enako. Enstavno nočemo da dela tako kot dela. Konec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

Gregor Spagn ::

Sims je izjavil:

Evo, mesto ni mrtvo, kot čez celo leto. Zelo grenka šala. Zanimivo, berem dosti komentarjev, glede ravnanja policije. Ker dejansko so ljudje hodili normalno mimo, pili kavico pri NKM. Potem pa naenkrat tako ...

se popolnoma strinjam z tabo vse je blo mirno tam nekje do 18:30 potem pa se je začelo...
ko sem jaz iz podpore protestu prišel na stran proti protestu

PNG je izjavil:

Heh, jaz sem bil sluzbeno v tujini in sem se vrnil v vojno stanje! Zdaj, ob devetih zvecer, sem sel pogledati kaksno je stanje in situacija je dalec od mirne. Sprehodil sem se skozi mesto in v desetih minutah prejel groznje s pretepom iz strani policije, center je pa zelo zivahen. Pravo nasprotje od tega, kar sem navajen.

Toliko o vandalizmu.

Sims je izjavil:

Življenje ima te fore. Največkrat jo skupiš nepričakovano.

Je pa treba povedati še nekaj. Pri nas večina folka smatra proteste kot nekakšen facebook v živo, nekaj s čimer lagano-sportski opletaš v politični debati, ampak kot pravi Miki v eni drugi temi: to niso heci. Na proteste ti pridejo raznorazni liki. In lahko je veselo.

Recimo, raznorazni radii in časopisi radi vabijo ljudi na proteste, razni rumenokljuni novinarji sanjajo o šlik-šlak prispevkih ki jih bodo lahko dajali ven tedne in tako "ilustrirali" svoje sporočilo.

Ampak ko ljudje dobivajo po vaginah isti liki potem moralizirajo brez občutka, da so bili zraven. Oni so nad tem!

Povedano na kratko: v vsakem gostilniškem pretepu ima kdo malo bolj prav od ostalih. Samo še vedno je pretep.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN ::

MisterR je izjavil:

Šele ko useka po denarnici je "kaplja čez rob", ob milijonih za projekte s seznama, k ga nalimate v vsak drug post, je blo pa "meh"?
Dobr se vid, kva jih v resnici mot.

Halo, ni bil "meh", samo ljudje množično ne vedo za vse projekte. Smo protestirali proti sangi, smo se bunli za odpadke. Zbirali podpise ... Je kdo slišal. Ne na občini ne sokrajani, žal. Sedaj je pač nekdo strnil seznam. Razlagaj si kakor hočeš. Sam nisem tudi vedel za pol stvari. Žal. Sedaj prihaja ven.

Zgodovina sprememb…

PaX_MaN je izjavil:

MisterR je izjavil:

Šele ko useka po denarnici je "kaplja čez rob", ob milijonih za projekte s seznama, k ga nalimate v vsak drug post, je blo pa "meh"?
Dobr se vid, kva jih v resnici mot.

Kruta realnost. S tem se ne moremo slepit.

Sej enako se dogaja povsod, primer LJ in KP vsi "blagoslovimo" nove projekte, ko pa dvignejo prispevke pa zaženemo HALO.

http://www.facebook.com/photo.php?v=547...

Bomo videli, ko bodo vsi posnetki zunaj ... Pizdarijo so očitno počeli eni in drugi.

Zgodovina sprememb…

amigo_no1 ::

Daedalus je izjavil:

Kaj si pa pričakoval? Kot sem napisal - tudi 100k ljudi ne bi zadostovalo. Naslednja stopnja izmotavanja - teorije zarote, strici inu tete iz ozadja. Bom hudo presenečen, če ne bo kaj takega omenjeno kot razlog za "nelegitimnost protesta".

p.s. - se splača spremljat twitter - #gotofje.

p.p.s - očitno iz helikopterja po megafonu grozijo z uporabo prislinih sredstev. Pomoje zna to sam poslabšati situacijo...

Tile policajčki (na nebu) pozabljajo da bi znalo tudi kaj prileteti nazaj (in da tisto prdalo izgubi vzgon se ni potrebno preveč truditi), Štajerci za v 90-tih, ko je prišel ukaz o razorožitvi skladišč TO pred JLA skrili kar dosti orožja, verjetno bi se še našel kak uporaben kos.

Kaj mislijo s solzilcem mi ni jasno, so že tako posrani ?

RockyS :
Barada oz njegov klub je prejel donacijo 160 k s strani MOM , poglej na supervizorju, tako da je zadnji, ki podpira idejo z Kanglerjevem odstopu.
http://supervizor.kpk-rs.si/podj/312392...

Kje je sedaj ona šlogarca, ki je dobila občinsko stanovanje ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Na 24ur.com se komentator sprašuje "Kaj je namen poškodovanja npr. šipe avtomobila 24ur in koles priklenjenih na "štange"? "

Jype, se spomniš, ko sem rekel, da se bodo spravili na kolesarje!
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

flbroker ::

Zato ker so kolesa gotofa, pa table so tudi gotofe. Kolesa in avtomobili sicer niso razlog ampak kaplja čez rob, ne rabimo kolesa in avtomobilov v mariboru, ven z njimi, gotofi so! Pa table tudi.

jype ::

amigo_no1> Tile policajčki (na nebu) pozabljajo da bi znalo tudi kaj prileteti nazaj

Da upaš na kaj takega moraš biti pa resno mentalno degeneriran.

Matako> Jype, se spomniš, ko sem rekel, da se bodo spravili na kolesarje!

Ja. Sem že reku tajnici naj skensla moje poslovne sestanke v Mariboru za letos.

jype
amigo_no1> Tile policajčki (na nebu) pozabljajo da bi znalo tudi kaj prileteti nazaj.
Da upaš na kaj takega moraš biti pa resno mentalno degeneriran.

Pozabljaš da so v igri Štajerci in ne hlapci iz močvirja !

Ne ti meni o bolanem, ko se dogaja metanje solzilca in dretje po megafonu z reflektorjem iz helikopterja.

jype ::

Pa saj menda veš kam pade helikopter, ki ga sestreliš nad centrom Maribora, polnim ljudi?

amigo_no1 malo si zamešal, jaz sem objavil slabe strani kanglerja in ne dobre ;)

Šel sem od občine do trga Leona Štuklja, kjer so parkirana kolesa nikjer nisem opazil polomljenih koles. Ne pred protestom in ne po protestih (tam, do 19:00), zdaj na posnetkih pa tud ni opazit koles na trgu LŠ.
Da pa so dobili svojo porcijo tudi 24ur pa se ne čudit. V Mariboru se jim je že večkrat pokazalo da niso zaželjeni.

Jype, v Dravo, tam ni koles, razen zavrženih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MisterR ()

Jah, ko ti policija reče: "bjšte domov". Ja halo! Saj sem doma. Sem iz Maribora. Pisala prijateljcia preko tel. da so ujeti noter ostal v mestu ... In ne ni to killer-woman, ki jo morajo polno oklepni policaji preganjat ...

floyd1 ::

Ko sem šel malo pred 18.00 uro domov, je bilo vse še super in mirno. Kar nekaj jih je do takrat že zapustilo prizorišče (je bilo že vidno bolj prazno). Nisem videl niti enega provokatorja, niti enega vidno pijanega, kar je pri taki množici sredi MB kar presenetljivo. Precej starejših, nekaj očkov z otroci, veliko cool in mirne mladine. Pa sem kar lepo prekrižaril prizorišče. Me res zanima, kaj je pol šlo narobe.

Če parafraziram sedaj že pokojnega Rodneya Kinga med protesti v LA 1992: "Zakaj ne moremo biti preprosto prijatelji?"

Btw, tisto so bili pravi protesti.

Ni protest, dokler ne vidiš M1 Abrams tanka na ulici. Kaki konji pa helikopterji, prosim vas!
/\/\.K.

Saj pravim, zanimive zgodbe prišejo. 9/10 pravi, da so policisti hoteli prekinit portest in napodit narod domov. V prvi fazi mirno seveda. Le berem komentarje ... Čakamo na amaterske posnetke ... In verjamem tudi da so zamaskiranci metali pizdarije proti policajem ...

Daedalus ::

Kako Policija "miroljubno opravlja svoje delo". Tole bo še grdo, za Policijo in kretene, ki jo vodijo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

In potem jambrajo, da imajo prenizke plače ;((.

Tepsti ljudstvo, ki te hrani, je perverzna logika.Oh wait, od srednjega veka, ko so se imenovali biriči se ni veliko spremenilo, samo uniforme so lepše.

Keyser Soze ::

No, no.

Daj probaj še malo pobrskat kaj se dogaja na drugi strani. Sama škoda, da naša policija še nima kamer. Ene 100 goprojev bi kupil pa bi bila dilema rešena.

Itak pa bodo največji divjaki vedno kazali s prstom na druge. Klasika. Tud Vijole ponavad niso krive za izgrede. Policaji so tisti, ki provocirajo.
OM, F, G!

Še malo zglednega dela Policije.
[J.P.Sartre]

Looooooka ::

Keyser Soze je izjavil:

No, no.

Daj probaj še malo pobrskat kaj se dogaja na drugi strani. Sama škoda, da naša policija še nima kamer. Ene 100 goprojev bi kupil pa bi bila dilema rešena.

Itak pa bodo največji divjaki vedno kazali s prstom na druge. Klasika. Tud Vijole ponavad niso krive za izgrede. Policaji so tisti, ki provocirajo.

Ja seveda.
Tam mirno stojijo s palicami brez da bi jih metali na igrisce...kdo pa mislijo, da so! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

PaX_MaN ::

Daedalus je izjavil:

So se zgleda naučl da je slaba ideja sam pr mir stat pa pustit da granitne kocke letijo okol.

Daedalus je izjavil:

OK, zdaj mi pa še lepo scitiraj kakšne strokovne napake so bile tu narejene. Če zmoreš seveda.

Nasilje my ass. Kvečjemu s strani "mirnih in civiliziranih" protestnikov.

Pa saj, kaj bi govoril, takšni ste.
OM, F, G!

trololo2 ::

Daedalus je izjavil:

No ja, tu je treba priznati da je tip (oz. sta dva) ki provocira tudi prvovrsten kreten. Ne vem koliko je to po zakonu, mogoče bi bilo bolje par takih vkleniti in posediti v marico za par ur da se ohladijo. Pravilno izvedeno bi bilo definitivno boljše kot tole mahanje s penderki.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

OK, zdaj mi pa še lepo scitiraj kakšne strokovne napake so bile tu narejene. Če zmoreš seveda.

Still not ignoring me?

Da je pa Policija danes resno pretiravala in izzvala večino sranja z nepotrebnim solzilcem, je kr jasno. Mogoče bo celo uradno ugotovljeno. Pametno je Policija ravnala ob onem famoznem "bombanju" Parlamenta. Zavaruješ bajto in ne izzivaš dodatnega sranja. Ko maš pred sabo par tisoč ljudi, pa še tolko manj.

Žerjavu je že jasno. Da se zna tole prekleto slabo končati za vladajočo kliko.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

krneki0001 ::

Bajke, pravljice in pripovedke. tudi če bi se vsi skupaj povezali in bi pol slovenije v maribor ptišlo, pa tistih 100 policajev nalomil, kanglerja pa obesl na prvo štango, bi to bil šele začetek. Ker bo treba na noge spravit še preostalo slovenijo, da bo sposobna obračunat z ljudmi, ki že 20 let škodijo sloveniji in slovencem.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

darkolord ::

In tisti za njimi bi bili pa boljši?

[J.P.Sartre]

T-h-o-r ::

še bolj je potrebno namlatiti na tleh sedeč folk

granitne kocke pa so začele leteti šele po tem, ko so policaji za hec fuknili par kant solzivca
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Daedalus je izjavil:

In še nekaj dobrega dela Policije.

Jebeno se šališ?

(predvidevam, da si sarkastičen, ker če nisi, potem imaš končno nekaj prav v tej temi)

P.S.: Vsak, ki misli, da je tak način pravilen, se lahko pridruži tistim, ki jih je volil. Mentaliteta je na istem nivoju in gre v isti smeri.
OM, F, G!

Se pravi, sprejat s solzilcem po ljudeh, ki sedijo na tleh... je ok? Se ti jebeno šališ? Al mogoče delaš na MNZ, pa pač braniš kolege, ker ne moreš dojet, kaj je narobe na onem posnetku?

Policija si je s tem ravnanjem naredla medvedjo uslugo. Ugled ji ode v franže. Pa protestniki bojo drugič boljše pripravljeni. Še bo zabavno.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Daedalus ()

Ko začnejo letet steklenice in ostali predmeti proti liniji, je stvar zaključena. To je jasno vsakemu normalnemu človeku. V tistem momentu je protestov konec.

A razumeš to? Konec. Zaključeni so. Če si miren in civiliziran, stvar zaključiš, rekoč "Jebeš tako organizacijo!". In greš domov, da Policija mirno opravi s tistimi, ki jim takšna pravila civilizirane igre niso jasna.

Ugled Policije je itak že v franžah. Dokler je ne rabiš, po tem si pa itak ves meden. Klasika, videno in slišano že miljonkrat.

P.S.: Tole kar se dogaja v MB je privitivizem, ki sem ga predvideval. Hvala, da ste mi dali prav. Da niste sposobni organizirat normalnih, civiliziranih protestov. Janša vam je res Grčijo vcepil v podzavest.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

luli ::

Kangler je butl prve klase. Prav čudil sem se, ko so ga Mariborčani izvolili. Žal mi je le, da so današnji protestniki njegovi bivši volilci.

Daedalus : Vem, da je možno, da je kateri policaj ravnal napačno. Mi pa je sestra povedala, da so nepremično stali v vrsti, na njih pa so letela jajca. Stali so nepremično vse dokler niso začele padati granitne kocke. Potem je baje nazaj padel solzilec.

Po eni strani je lahko država srečna, da ima podpovprečno inteligentne policaje. Če bi imeli kakšna dva bajta več, bi to množico potisnili pred sodnike, ki so nedolgo nazaj oprostili bojevnike. Pa naj se oni ukvarjajo s pravno državo.

Miselna uganka za jutri je sledeča:

Protesti proti očitno jajčastemu Kanglerju in razni gorenjakizmi se zdijo mamljive politične točke, ki kar čakajo, da jih recimo temu protivladna scena pograbi ko češnjico na torti in z njimi zapleše zmagoslavni ples...

A pozor! To je povsem sprejemljivo za "malega človeka" ne-jajčasti politiki pa se znajo s podporo protestov v resnici opeči. Saj pametnejši to že vedo in bodo modro tiho.

Vendar niso vsi potoki bistri...
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

luli je izjavil:

Kangler je butl prve klase. Prav čudil sem se, ko so ga Mariborčani izvolili. Žal mi je le, da so današnji protestniki njegovi bivši volilci.

Jaz sem se bolj čudil za LJ, ki je izvolila pingvina. Še bolj sem se čudil, ko je ta isti pingvin prilezel v parlament.

Ko začnejo letet steklenice in ostali predmeti proti liniji, je stvar zaključena. To je jasno vsakemu normalnemu človeku. V tistem momentu je protestov konec.

Imamo vsaj en primer protestov, ki pravi, da temu ni nujno tako. Da lahko Policija tud samo drži linijo in tu pa tam kakega predrzneža izloči iz množice. Tu so se pa (na žalost napačno) odločili, da bojo proaktivni. In popušili na celi črti, vključno s svojimi nadrejenimi in politično sceno. Žerjav je precej iskreno povedal, da je tole EOL za trenutno politiko.

Da niste sposobni organizirat normalnih, civiliziranih protestov.

Po mojih informacijah je sranje začela Policija. S solzilcem. Tako da malo razmisli o tem, kdo je primitivec. Z organizacijo protestov pa nimam nič. Sedim v Lj in preko twitterja spremljam dogajanje. Bom pa v taki situaciji vedno na strani onih, ki nimajo posebnih pooblastil, oklepov, solzilca, cuckov in ostalih gađetov.

Kako pa kaj komentiraš prvi video, ki sem ga postal?
[J.P.Sartre]

Keyser Soze je izjavil:

A razumeš to? Konec. Zaključeni so. Če si miren in civiliziran, stvar zaključiš, rekoč "Jebeš tako organizacijo!". In greš domov, da Policija mirno opravi s tistimi, ki jim takšna pravila civilizirane igre niso jasna.

Ugled Policije je itak že v franžah. Dokler je ne rabiš, po tem si pa itak ves meden. Klasika, videno in slišano že miljonkrat.

P.S.: Tole kar se dogaja v MB je privitivizem, ki sem ga predvideval. Hvala, da ste mi dali prav. Da niste sposobni organizirat normalnih, civiliziranih protestov. Janša vam je res Grčijo vcepil v podzavest.

najprej je poletel solzivec, potem so začele leteti kocke, get your timeline straight

Aston_11 ::

Policiji so jebana stranka, protestniki tudi. Vsi skupaj so isti pol. Kot da bi brat brata tolkel. Nepotrebno in zgrešeno. Padati bi moralo po kakšnem politiku v stilu sramotilnega stebra in gnile zelenjave.

luli je izjavil:

Daedalus : Vem, da je možno, da je kateri policaj ravnal napačno. Mi pa je sestra povedala, da so nepremično stali v vrsti, na njih pa so letela jajca. Stali so nepremično vse dokler niso začele padati granitne kocke. Potem je baje nazaj padel solzilec.

Po eni strani je lahko država srečna, da ima podpovprečno inteligentne policaje. Če bi imeli kakšna dva bajta več, bi to množico potisnili pred sodnike, ki so nedolgo nazaj oprostili bojevnike. Pa naj se oni ukvarjajo s pravno državo.

not true

če pa morajo zaradi jajc uporabit solzivec in silo ...

Aston_11 je izjavil:

Policiji so jebana stranka, protestniki tudi. Vsi skupaj so isti pol. Kot da bi brat brata tolkel. Nepotrebno in zgrešeno. Padati bi moralo po kakšnem politiku v stilu sramotilnega stebra in gnile zelenjave.

saj bi, če nas pa policija ne spusti do njih

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Stvar ni tako preprosta. Ali pa je! Če greš gledat kakega popadljivega cucka preveč od blizu, jih znaš fasati. In ja cucek te bo šavsnil prvi in ja, nisi kriv.

Samo pogrizen si pa isto. Življenje vedno znova preseneča s svojo (ne)poštenostjo. :D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

««
7 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238700 (33830) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133027 (23852) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714108 (13451) Gandalfar

Več podobnih tem