» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
35 / 53
»»

jype ::

Se pravi bo ostal to kar mamo? Tudi dobro. Ne gre nam tako slabo, kot si eni predstavljajo, bolje nam bo šlo pa ko se ljudje malce bolj resno lotijo politike.

nejclp ::

En predlog,da se preseže levo desno pimlanje in bi bil morda prispevek k temu, da se izkristalizira cilj protestov, predlog za referendum, jasno.

Zahteva, da se sprejme (ustavni) zakon, po katerem bi vsi nosilci javnih funkcij (poslanci, svetniki, župani, predsednik vlade, predsednik države), ki so v kazenskem postopku ali so bili v zadnjih desetih letih obsojeni, odstopijo s svoje funkcije. Če se jim dokaže nedolžnost, se lahko vrnejo v politiko (z dodatnim političnim kapitalom, aneda), prav tako po desetih letih po obsodbi, (če menijo, da imajo dovolj političnega kapitala, kljub obsodbi).

Karaya 52 ::

Matako je izjavil:

Ironično: proteste lahko reši predvsem Kangler sam. Dnevnik.si razširja govorice iz "zanesljivih virov", da bo še danes odstopil.

Ta casopis in se nekaj ostalih, nam je posredoval ze precej napacnih informacij.

Da zaseda svet za nacionalno varnost.
Da bo posredovala vojska.
Da so Patrie na poti v Ljubljano.

Borut Hocevar pa sredi volilnega molka bombasticno: Slovenija pred policijsko uro.

Potem pa ga vidimo potrtega, bezecega pred kamero v Turkovem stabu. Jeba.

Matako ::

Ja če si sposodim kunstljizem - marsikoga je včeraj peklo... se ve kaj. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

WarpedGone ::

ki so v kazenskem postopku ali so bili v zadnjih desetih letih obsojeni,

Narobe.
Če js hočem, da mene predstavlja obsojeni posiljevalec otrok, so be it. Ko je enkrat prestal svojo dosojeno kazen, je svoboden človek.
Ti si izberi svojega predstavnika, koga bom pa js izbral pa prosim prepusti meni.

To zaklinjanje na 'čistost pred zakonom' je le prikrito odrekanje svobodne izbire. "V sodnem postopku" je pa tako čudovit vzvod politične manipulacije, da je za bruhat.
Zbogom in hvala za vse ribe

WarpedGone je izjavil:

To zaklinjanje na 'čistost pred zakonom' je le prikrito odrekanje svobodne izbire. "V sodnem postopku" je pa tako čudovit vzvod politične manipulacije, da je za bruhat.

Jaz bi rekel, da je predvsem dvorezen meč. Kaj kmalu se zgodi, da tvoj lasten robin hood pristane v podobni situaciji.

Nakar se seveda debata razkrije kateri sodni postopek je "hujši", pomembnejši. In jasno ne obstaja neka preprosta metrika.

Treba si je dobiti kak objektivnejši kriterij.
/\/\.K.

kogledom ::

Kakorkoli obračamo, vselej pridemo do spoznanja, da bi bilo dosti lažje pisati zakonodajo, če bi sodišča v doglednem času dosledno opravljala svoje delo.

Predlogi:
1. Nosilec višjih javnih funkcij lahko ostane na položaju tudi po kazenski ovadbi, vendar v času po ovadbi do epiloga za morebitna enaka dejanja, ki so mu očitana, odgovarja z vsem svojim premoženjem ter premoženjem ožjih sorodnikov (1. koleno). V primeru, da odstopi takoj oz. očitanega dejanja ne ponovi, ne odgovarja z vsem svojim premoženjem. Sodišča bi morala take primere obravnavati prednostno - finančne destimulacije za sodnike in tožilce, ki potrebujejo nadpovprečno dosti časa - več kot eno sd od povprečja.
Npr. Kangler moral iz svojega žepa plačati vse plače "svojih" na pozicijah in vso drugo škodo, če se dokaže, da so prišli tja zaradi klientelizma in korupcije.

2. Kazensko obsojeni javni funkcionar ne more opravljati javne funkcije vsaj za čas 5x trajanja kazni - sodnik lahko po potrebi tudi razširi na nikoli).

3. Dodati varovalko, da se lahko kadarkoli kateregakoli javnega funkcionarja z zbiranjem podpisov tudi na hitro odstavi (25% volilnih upravičencev - to je polovica glasov, če predvidevamo da je volilna udeležba 50%).

4. Volilni glasovi javnih funkcionarjev ne morejo biti tajni - to bi moralo biti v ustavi! (primer: glasovanje za državnega svetnika)

darkolord ::

1. Nosilec višjih javnih funkcij lahko ostane na položaju tudi po kazenski ovadbi, vendar v času po ovadbi do epiloga za morebitna enaka dejanja, ki so mu očitana, odgovarja z vsem svojim premoženjem ter premoženjem ožjih sorodnikov (1. koleno). V primeru, da odstopi takoj oz. očitanega dejanja ne ponovi, ne odgovarja z vsem svojim premoženjem.

Nau šlo:

14. člen ustave
(enakost pred zakonom)

V Sloveniji so vsakomur zagotovljene enake človekove pravice in temeljne svoboščine, ne glede na narodnost, raso, spol, jezik, vero, politično ali drugo prepričanje, gmotno stanje, rojstvo, izobrazbo, družbeni položaj ali katerokoli drugo osebno okoliščino.

Vsi so pred zakonom enaki.

Zgodovina sprememb…

Matheeew ::

Kakorkoli obračamo, vselej pridemo do spoznanja, da bi bilo dosti lažje pisati zakonodajo, če bi sodišča v doglednem času dosledno opravljala svoje delo.

Kaj pa če je obratno?
Sodišča bi dosti lažje in pravočasno opravljala svoje delo, če bi zakonodajalec bolj dosledno (in usklajeno) pisal zakone.

Sicer super, da se daje tudi konkretne predloge. Se pa bojim, da je to predvsem stvar politične kulture.
Protesti kot odgovor na to (ne)kulturo? Zdi se mi, da zaradi protestov počasi postajajo bolj krotki. Še lajati naj nehajo :)

nejclp ::

Matako je izjavil:

WarpedGone je izjavil:

Jaz bi rekel, da je predvsem dvorezen meč. Kaj kmalu se zgodi, da tvoj lasten robin hood pristane v podobni situaciji.

Nakar se seveda debata razkrije kateri sodni postopek je "hujši", pomembnejši. In jasno ne obstaja neka preprosta metrika.

Treba si je dobiti kak objektivnejši kriterij.

No jaz sem nekak formuliral "v kazenskem postopku" in ne v sodnem postopku, plus "ovadba", kolikor jaz razumem, še ni kazenski postopek, ovadbo lahko poda vsak. Pa tudi želja, ki jo je izrazil Warpedone, da ga zastopa posiljevalec otrok, je upoštevana (po 10 letih, če je obsojen, se lahko vrne v politiko- pomoje nekje 10 let, bo itak dobil za posilstvo, pa naj potem kandidira, če mu rata). Se razumem na pravo prav nič, zato tudi moj predlog, da ga secira nekdo, ki se na to spozna. To mi je prišlo na misel tule:
http://cuvar.si/peticija/
Saj fino, samo to pomeni inflacijo referendumov, stvar je treba uredit mehansko, sistemsko. Ravno to, da " tvoj lasten robin hood pristane v podobni situaciji", se s tem preseže- zahteva po čem takem, bi bila lahko nek skupni cilj protestnikov.

Matheeew ::

Matheeew je izjavil:

Še lajati naj nehajo :)

Kot da bi me slišali :D
http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d...

Gregor P ::

Dejansko nisem razumel, zakaj ste vsi kar naenkrat tako proti siolu (sem v tujini in si preprosto nisem vzel časa, da bi šel vsaj klikniti na neke osnovne informacije na strani:8)), sedaj pa končno razumem8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

francek1 ::

Sem žalosten in sram me je za nekatere zgornje zapise. Sam grem na cesto, čeprav nisem več najmlajši. Tja grem zato, da bo mladim boljše. Vse ostalo so izgovori in bojazljivost!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

djordjevic ::

Tako, zavili smo na eno kuhano, potem pa na Trg svobode. Zaenkrat sem videl športno letalo vleči napis 'gotof je'. Zelo hudomušno. Se bom sproti javljal do dobrih 18h - potem jo popihamo, ker bo po preteklih izkušnjah takrat ratalo malo tvegano.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Tale ljudska nezaupnica potrebuje več promocije.

Podpore ima zgleda precej - od 27.11. do sedajle je svoje ime in priimek pod njo dalo čez 20.000 ljudi.
Kdor ne ve kaj kulturnega napisat na transparent... ideja: ZAHTEVAMO LJUDSKO NEZAUPNICO

dstr17_ ::

Po mojem bo Janša z napovedanimi predlogi za spremembe v političnem sistemu utišal ljudsko nezaupnico, tisti predlogi pa ne bodo sprejeti ker bodo slabi in bo blokada.

Vajenc ::

Bravo Djordje, sem potihoma kar računal nate, da znaš nadomestiti Mataka v MB ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Ja, spet se javljam. Trg se pocasi polni. Rozice, slike, transparenti. Zaenkrat cisto mirno. Od oka je kakih 2500 ljudi. Zdaj se je zacel nekdo oglasat prek megafona - apelira za miren protest. Pravilno!

Po mojem bo Janša z napovedanimi predlogi za spremembe v političnem sistemu utišal ljudsko nezaupnico, tisti predlogi pa ne bodo sprejeti ker bodo slabi in bo blokada.

Dokler ne probamo, ne vemo.
Sploh pa če to nardi, in ljudje ne dobijo 'ventila' se protesti/izgredi lahko nadljujejo ponavljajo v nedogled.

Nezadovoljen folk ne rata zadovoljen kar sam od sebe. Mu je treba nekaj dat, nekaj tazga kar 'sprejme'.

Pokazale so se kamere in folk se je (refleksno) zacel dret gotof je. Ob izklopu njih se nadaljuje pozibavanje ob ritmih enega bitboksa. Pohvalno. Kdo pravi, da v MB ni zurk? :)

IgorGrozni ::

Če se bo vse začelo in končalo z besedami(zakoni), se bojim (in upam), da bodo ljudje še vedno nezadovoljni.
Tej naciji manjkajo dejanja, ne besede. Tone zakonov imamo in smo spreminjali, a nič dejanj. Samo novi zakoni na stare, za iste probleme. Upam, da tako ne bodo ustavili protestov.

Vlada je izvršna veja, naj ukrepa. Parlament je zakonodajalec...

Saj vidite zgoraj, kje je v slovenskem, demokratičnem checks and balances, sistemu problem ?

Lp.Igor

Uf, folka je ze krepkp cez 5k in folk se lar trukoma prihaja.

Aston_11 ::

Da ni ločnice med checks and balances? Da je mineštra treh vej? Da ni naključje, da razmerju v parlamentu sledi olupljeno razmerje v izvršni veji? Otroški hec, ki morda funkcionira v državah, ki imajo več kot najstništvo za sabo, ne pa v našem peskovniku?

dstr17_ ::

Med izvršno in zakonodajno vejo oblasti v bistvu res ni neke prave ločnice.

Aston_11 ::

Tako je videti. Poleg tega imaš obe veji oblasti, ki znata uporabljati telefon in poklicati sodno vejo, kako naj sodi.

PaX_MaN ::

dstr17_ je izjavil:

Med izvršno in zakonodajno vejo oblasti v bistvu res ni neke prave ločnice.

Izvršna je Vlada, zakonodajna pa Državni zbor.

Sitrep: folk se zbira, od oka jih je vec kot zadnjic. Vedlin s cityja nagovarja ljudi. Also, zebe me v prste.

Raja zacenja pohod proti obcini - delno. Pol trga ostaja tu.

Woody Allen

Opa, en lik je prevzel vlogo impromptu voditelja eventa. Malo vec forme tokrat. Ploska se, odlicno. Zaenkrat brez izgredov. Super!

Double_J ::

Policija protestnike poziva, naj svoja stališča izražajo mirno in strpno. Vodni top naj bi bil v Mariboru.

djordjevic... ne fuki, tuki mamo te na muhi.:P
Dve šivanki...

Mataka je lahko ustavila le pljučnica.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vajenc ()

Eh, zaceli so srati s populizmom. Prvi na tapeti Virant. Neupraviceno. Zdaj so pri preiskovanju kriminala. Ok, ze poka. Nic, pocasi zakljucujem. Ipak sem pacifista. :P

Ko so začeli pokat, je tudi livestream crknu.
Woody Allen

Okapi ::

Ipak sem pacifista
Tudi tako se lahko temu reče.:))

O.

Evo, jaz sem že doma. Grem lepo na rekreacijo. Bomo videli zvečer, kaj se je izcimilo.

no comment ::

djordjevic je izjavil:

Evo, jaz sem že doma. Grem lepo na rekreacijo. Bomo videli zvečer, kaj se je izcimilo.

Kakšna bo ocena demonstracij, pod črto, že vemo.

Če bodo bolj intenzivne/atraktivne pomeni, da so krivi Türkovi, ki jih boli poraz. Če pa bodo bolj mirne pa je to jasen pokazatelj, da so bile, tako kot pravi Janša, vodene od Türkovih stricev iz ozadja s ciljem vplivati na volitve.

Mesar ::

Nekaj se dogaja...
Your turn to burn!

Karaya 52 ::

Double_J je izjavil:

Vodni top naj bi bil v Mariboru.

Spet dezinformacija, vodni top je rezerviran za ljubljanske huligane.

Sims ::

Evo nazaj, še bil pri sosedih na kavi, gledali malo poročila. Ljudi je bilo vidno več kot prvič. Bili smo bolj opremljeni. Transparenti, raglje, koza, bale, letalo z napisom itd. Kangler se še kar drži. Lepo imamo to porihtano v Sloveniji. Očitno pljune na nas.

Se mi pa zdi, da bo Kangler vztrajal tako dolgo, da bodo se ljudje začeli sparvljat na njegove prijatelje, znance, zaposlene na občini ... Ne vem kam to pelje.

Se vidimo na naslednjih protestih.

"Gotof je!"

trololo2 ::

Hehe more biti pa huda da te v takem mrazu še premočijo z vodo. Sicer pa kaže da je najhuje mimo, mislim da se bojo po današnji noči stvari pomirile za nekaj časa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

bvcxy ::

Še vedno je gužva - nekaj tisoč ljudi...

null

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

Daedalus ::

Pa je šla Jajotova teorija o protestih, ki so imeli za cilj vplivati na "neugodne volilne trende". Tip se resno spotika ob one grable...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Strogo tehnično sem bil danes na protestu v LJ. Ampak res le kot mimoidoči, imel sem opravke na Viču in sem šel peš mimo prizorišč...

... kot so že vsi opazili, je bil danes uradni pričetek Veselega decembra, folk je v nizkem štartu navalil na štante - tam se je grelo tudi nekaj likov s transparenti pod pazduho, sicer pa to definitivno niso bili protestniki. Pred Parlamentom je malo pred 18h mencalo cca 100 do 200 ljudi, dogodek ni bil vreden, da bi dal roke iz žepov.Potem sem moral res naprej.

To rundo v LJ dobi Jajo.

Spet se je pokazalo, da žabarji nismo v resnici pretepači po srcu, v aufbiksu nas Štajerci nosijo in nimamo šans, da jim pariramo. Oni imajo prave dede, mi pa neke pijane otroke.

Pa saj tako je bilo že od nekdaj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

Sims je izjavil:

Evo nazaj, še bil pri sosedih na kavi, gledali malo poročila. Ljudi je bilo vidno več kot prvič. Bili smo bolj opremljeni. Transparenti, raglje, koza, bale, letalo z napisom itd. Kangler se še kar drži. Lepo imamo to porihtano v Sloveniji. Očitno pljune na nas.

Se mi pa zdi, da bo Kangler vztrajal tako dolgo, da bodo se ljudje začeli sparvljat na njegove prijatelje, znance, zaposlene na občini ... Ne vem kam to pelje.

Se vidimo na naslednjih protestih.

"Gotof je!"

Vprašanje dni je, ko bo Kangla odletel. In potem šel sedet v zapor.

Protesti so dejansko nekaj najbojšega, kar se je zgodilo v Sloveniji v zadnjih 8 letih! Učinki oz. posledice bodo multiplikativne in bodo zajele vse dele družbe.

No toliko o Dnevnikovih "zanesljivih virih" glede Kanglinega odstopa. In če so nabijali še tisto o vodnem topu... pa kaj se je v uredništvu začel veseli december na trdo?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

bili_39a ::

Matako je izjavil:

... kot so že vsi opazili, je bil danes uradni pričetek Veselega decembra, folk je v nizkem štartu navalil na štante - tam se je grelo tudi nekaj likov s transparenti pod pazduho, sicer pa to definitivno niso bili protestniki. Pred Parlamentom je malo pred 18h mencalo cca 100 do 200 ljudi, dogodek ni bil vreden, da bi dal roke iz žepov.Potem sem moral res naprej.

To rundo v LJ dobi Jajo.

Spet se je pokazalo, da žabarji nismo v resnici pretepači po srcu, v aufbiksu nas Štajerci nosijo in nimamo šans, da jim pariramo. Oni imajo prave dede, mi pa neke pijane otroke.

Pa saj tako je bilo že od nekdaj.

V MB še ni duha o veselem decembru... Je pa glede na to, kako so se protesti "prijeli", za razmislit, če ne bi tega vključili v turistično ponudbo. Danes bi lahko prodali par cistern kuhanega vina, če ne bi še teh par stojnic raje zaprli.

Toliko folka še nisesm videl skupaj v Mariboru, resno.

Keyser Soze ::

Hehe, MB v poznanem stilu nadaljuje svoje poslanstvo. Se bomo moral počasi vprašat, kje je več Kanglerjev. V občini ali pred občino? :D
OM, F, G!

kuall ::

Matako je izjavil:

velika razlika je, da štajerce še vedno pogrevajo radarji, vsaj podzavestno.

>Protesti so dejansko nekaj najbojšega, kar se je zgodilo v Sloveniji v zadnjih 8 letih! Učinki oz. posledice bodo multiplikativne in bodo zajele vse dele družbe.

hehe. od teh protestov ne bo nič! ker imajo v osnovi zgrešen cilj: odstranitev radarjev, da bi lahko še naprej kršili zakon in ogrožali promet.

Wox ::

kuall je izjavil:

imajo v osnovi zgrešen cilj: odstranitev radarjev, da bi lahko še naprej kršili zakon in ogrožali promet.

Ti trolaš ali si glup?
Commodore 64
««
35 / 53
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16238780 (33910) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12133050 (23875) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5714129 (13472) Gandalfar

Več podobnih tem