» »

Franc Kangler

Franc Kangler

Temo vidijo: vsi
««
4 / 53
»»

jype ::

francek1> v smislu varnosti

Varno bo, ko bodo avtomobile vozili roboti, ali pa bo gorivo predrago in se boste vsi vozili s prekletimi bicikli.

Matako ::

.. ampak takrat tudi bicikli ne bodo več varni. Število nesreč je v veliki meri funkcija števila voznikov. Jasno nesreče s kolesi so tipično precej lažje, ker so vključene bistveno manjše nergije in se težje razpackaš...

Po mojem je rešitev da vsi manj sploh nekam hodimo. Ravno zadnjič sem razmišljal, ko jo maham peš po Dunajski.... a se ti ljudje sploh rabijo premikati sebe in kup železnine vsak dan od doma na šiht? Veliko njih gotovo ne. Predvidevam da večina jih niti ne dela s strankami, niti ravno ne šlosajo nečesa (se vidi po facah) ampak nekaj klofajo po tipkovnicah in telefonarijo - kar bi, tehnično gledano, zlahka počeli doma. Prihranek industrije za potne stroške, prijaznejše okolju, več prostega časa in končno tudi... precej varneje.

Tukaj me je 21. stoletje čisto razočaralo. Obljubljali so prazne ceste (zaradi neta in letečih avtov) spremenjene v parke pa te šale. Banda.

To naj Kangla zrihta! (da ne bom OT).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

BigWhale ::

'Gotof' bi moral biti ze na prejsnjih volitvah. To je glavna tezava.

AndrejS ::

Glavni problem je kako so nastali ti radarji. Maribor bi naj imel zastarele semaforje, zato je kangler podpisal pogodbo z iskro, da obnovijo semaforski sistem v Mariboru. In kaj se je zgodilo. Iskra še ni začela obnavljati semaforjem ampak je postavila radarje. Semaforji bi se naj začeli obnavljati 2015! Radarje pa zelo veselo postavljajo.

floyd1 ::

Tudi način izbire Iskre je bil - milo rečeno - sporen. Iskra je dala ponudbo za 6 milijonov. Ko je bila izbrana, pa je znesek počasi šel gor na vrtoglavih 30 milijonov. Brez razpisov valjda. In z aneksi k pogodbi, za katere odgovorni občinarji sploh ne vedo, kdo jih je podpisal, čeprav imajo papirje pred sabo. Katastrofa skratka.

Sims ::

Saj tudi izbira Snage za Mariboski azil je več kot sporna ... Da ne govorimo o problematiki odpadkov in Dogoše ... Kdor je iz MB pozna te zgodbe. Ostali pa vidijo le radarje.


Naj dodam, da tudi drugi župani niso bili boljši! Glede na besede g. zaposlene v MO Maribor. se prej tudi ni toliko zadolževalo. Kangler pa na "ho ruk".

Saj pravim vsi neveljavna glasovnica. Ali pa nobeden na volitve. Da končno spremenimo volilni sistem. Velja za vse volitve.

Gotof je!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

RockyS ::

djordjevic je izjavil:

@RockyS: Tvoj predlog pa je - kaj? Dajmo odpravit vse te ukrepe in uvest zakon močnejšega na ceste? Pri Fontani se je s 130 skoraj zaril vame dostavnik, ki je šel vsaj v trosekundno rdečo. Kaj me je rešilo? Da sem za hip pogledal na radio in nisem speljal v hipu, ko bi že lahko. Na Tržaški (mimo Standupa) sem se čisto spodobno umaknil na desno, češ, prazno je, zakaj ne bi šel na tisti pas? Čez sekundo, dve za mano po levem pasu prižge star Audi A6, ker mu je zmanjkalo prostora na levem pasu, pa ga je udaril kar prek dvojne črte na nasprotni vozni pas, nato je vijugal do križišča in zapeljal z rdečo proti Tuš Cash & Carryju. Naprej - zadnjič grem v mesto in sem štirikrat stal na rumeni/rdeči. Guess what? Trije gladko mimo mene skozi rdečo. Vse to pred radarji. Ne me basat in mi govorit, da niso potrebni, no.


Predlogi
- radarje se prebarva v izstopajoče barve (sedaj so v kamoflažnih, razen trije novi, ki imajo krom obrobo)
- radarji delujejo od 4:00-22:00 (nekako tako kot semaforji)

Enako velja za zakone ki so že v veljavi (policisti), namesto da se skrivajo naj IZSTOPAJO iz prometa in s tem dajo vedeti da so prisotni ter da te lahko oglobijo.

TO JE PREVENTIVA, vse ostalo je lupanje folka.

Glede rdeče luči, v Mariboru sta samo dva t.i. zelena vala, na tržaški in en del ptujske (ampak ne cele!), povsod drugje v mestu tega vala ni, skozi križišča pa spelje pa 5 avtomobilov. Če si že omenil fontano, kak dolgo rabiš da zaviješ iz smeri Štuka proti Lidlu ob 3h popoldan? Celo večnost, ker semafor ne zna pravilno preklapljat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Matako ::

RockyS je izjavil:


- radarji delujejo od 4:00-22:00 (nekako tako kot semaforji)


Bolj "patentabilna" rešitev bi bila, da radar dinamično lovi "prave norce". Ker model, ki vozi 20 čez v gužvi in se nekaj šunja levo desno je bolj moteč, kot tisti, ki piči ravno +50 čez omejitev ob 3h ponoči na prazni cesti.

V bistvu bi morali radarji oponašat policista ob cesti - verjemite, algoritem ni preveč zapleten. :))
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Tero ::

Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Buggy ::

Keyser Soze ::

francek1 je izjavil:

Primerjat Dolenjko, od obroča dvopasovnico s štiripasovno Ptujsko, kjer je vmes še kovinska ograja, je čisto sprenevedanje ali pa nepoznavanje dejstev.

Predlagajte spremembo omejitve na 70. A je problem? Če infrastruktura to omogoča ne bo nobenega problem. Tud Dolenjka je imela nedolgo nazaj omejitev 50. Pa so uvideli, da je to nesmiselno oz. pretirano in so spremenili omejitve.

Je pa bolj "slovenceljsko" palamudit o übermenscih, o pretiranem nadzoru, ipd. Ker je lažje bit rit in delat sranje, kot naredit red tako kot se spodobi. Obične riti.
OM, F, G!

AndrejS ::

Dogoše je še posebaj zanimiv primer. Prvo je bilo začasno odlagališče odpadkov. Lepo so vozili balirane odpadke in jih zlagali na kupe. Čez nekaj časa več niso vozili baliranih odpadkov, ampak so jih nalagali na balirane. Že takrat je bilo zelo sumljivo.
Na koncu so vse skupaj zasipali z zemljo. Lepo je to kangler izpeljal in verjetno pobasal provizijo.

djordjevic ::

francek1 je izjavil:

Tale zapis zelo dobro opisuje bistvo dogajanja:

"Foglof-Tunek 22.11.2012 23:18:32 1
1
Upor proti Kanglerju ima večje-vseslovenske politične razsežnosti. Zakaj? To ni le upor proti županu obdolženemu korupcije pač pa upor ljudstva proti družbenopolitičnemu , pravnemu in ekonomskemu sistemu. To je upor proti neoliberalizmu in mladoekonomistom ter politikom, ki so njihov suport. To je upor proti obstoječemu načinu delovanja vseh vej oblasti. To je upor proti vsemu kar je bilo slabega narejeno v tako imenovani tranziciji, ki je delavstvo in malega človeka ne samo zaobšla pač pa ga pahnila v krizo, stiske in bedo . To je borba za bodočnost malega človeka in slovenskega delovnega človeka-torej za slovenski narod in neodvisno slovensko državo. To je upor proti državi in zbirokratiziranim in skorumpiranim elitam in oblastnikom potem, ko je v Sloveniji ljudem prekipelo. Kangler je tu samo povod. Ljubljančani, kaj še čakate? Vaš župan nič ni boljši, mislim da celo slabši, samo bolj na prefinjen način. Ljubljančani kaj čakate, a še vam predobro gre? A nezaposlenost ni prevelika? Malo premislite ker jutri boste vi na vrsti."

Pa WTF ima zdaj neoliberalizem s tem? Kaj je treba zadnje čase to besedo res vedno uporabljati kot najhujšo zmerljivko, povrh vsega pa v kontekstu, ki sploh ni primeren?

Džizs krajst.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Matako ::

Ehm, djordjevic... citiraš znanega spletnega nabijača Tuneka. Žal nekateri hranijo trole.

Res, da je menda iz Haloz, kar naj bi bilo menda olajševalna okoliščina.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Sims ::

Morda zanimivo za naprej. Da nam Mariborčanom uspe, in Franci da odstop. Kaj potem? Kaj je s tremi podžupani? Kaj je z mestnimi svetniki(ki jih polovico ne amramo :d)? Itd. Najlažje je it na ulico in se dret "Gotof je!". Kaj pa potem. Kdo bo človek, ki bo prisluhnil in imel "jajca" s podporo Mariborčanov narediti red?

Edit:
"Gotof je!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

damjan1980 ::

vso nesnago ki jo je privlekel v mom in vse sluzbe, bo treba pocistit. to je verjetno jasno. in bilo kdo pride, slabsi od tega pohlepnega gnoja ne more bit.

drugace pa je zanimivo da sirom interneta in v celem mariboru se nisem srecal ljudi, ki jim je franca se po godu. tukaj pa se najde kar nekaj takih bolnikov. zaskrbljen sem, kasen folk obiskuje slotek

djordjevic ::

Komu je te Franca po godu, madona?
No grave is deep enough to keep us in chains.

Keyser Soze ::

Sims je izjavil:

Morda zanimivo za naprej. Da nam Mariborčanom uspe, in Franci da odstop. Kaj potem? Kaj je s tremi podžupani? Kaj je z mestnimi svetniki(ki jih polovico ne amramo :d)? Itd. Najlažje je it na ulico in se dret "Gotof je!". Kaj pa potem. Kdo bo človek, ki bo prisluhnil in imel "jajca" s podporo Mariborčanov narediti red?

Edit:
"Gotof je!"

Gotofi ste?

:D
OM, F, G!

Sims ::

:D

Ja, še bo pestro. Kepa se kotali ...

kogledom ::

Večina tistih, ki so za radarje v MB, enostavno ne poznajo vse širine problema in podrobnosti izvedbe ter tako teoretično razpredajo, kako se moramo ukloniti pravni državi, pa tudi če nam nam pri tem hrbtenica poči. Da bi pa bil kdo za Franca - to pa je lahko le nekdo, ki se boji za neupravičeno dobljeno službo. Na žalost teh niti ni tako malo. Ko Franca pade, bo v Dupleku precej večja brezposelnost.

floyd1 ::

damjan1980 je izjavil:

in bilo kdo pride, slabsi od tega pohlepnega gnoja ne more bit.

Do zdaj nismo imeli sreče z župani. Sovič je bil vsaj POŠTEN, to drži. Je pa težko karkoli podpisal in so projekti večinoma ostali v predalih. Zdaj sicer vidim, da to niti ni bilo tako slabo. Pri Franceljnu podpišejo vse (in tega je toliko, da sploh ne vedo več, kdo je kaj podpisal ;((), pa poglejte, kam nas je to pripeljalo... Upajmo da bo v tretje šlo boljše in bo nov župan nekje "vmes". Imeti "jajca", a delovati preudarno, ne ba kot bik v nova vrata.

Komu je te Franca po godu, madona?

Kangler je zmagal samo zaradi SDS-a, eni so pač naredili vse, da ne bi županoval Janšev človek (in tu folk tudi razumem). Potem pa ni več imel prepoznavne konkurence.

damjan1980 ::

mislim da je blizje resnice da je sds glasoval za gnoj zgolj iz straha da ce se tukaj popusti ulici, bo se moralo se kje drugje. ni jim pa jasno da so s tem se samo zraven nalili bencina na ogenj

Daedalus ::

Če Kangler odleti na zahtevo "ulice", bo še hec. Pomoje se zdaj še kak lokalni šerif trese...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

damjan1980 ::

pomoje se vsi tresejo. ko kangla odleti, se tukaj ne bo vstavilo. kangla je samo en delcek cele skorumpirane gamadi.
morali bi cutiti to jezo v zraku, ki je dobesedno bruhala iz ljudi v sredo. prav opazilo se je da smo vsi komaj cakali da damo to iz sebe, kar se je kopicilo leta in leta. In zdaj ko smo videli da je pritisk zelo ucinkovito sredstvo, nas ne vstavi vec nihce, niti kanglerjeve opice.
Zato mariborcani, iz okolice, celja, kopra, nima veze od kot, pridite v ponedeljek, ker bomo pisali zgodovino

floyd1 ::

damjan1980 je izjavil:

mislim da je blizje resnice da je sds glasoval za gnoj zgolj iz straha da ce se tukaj popusti ulici, bo se moralo se kje drugje. ni jim pa jasno da so s tem se samo zraven nalili bencina na ogenj

Jaz sem imel v mislih županske volitve 2006, ko je Franca z Dupleka v drugem krogu (za nekatere kar presenitljivo) premagal Pivca (SDS) in se prvič zavihtel na županski stolček.
Imaš pa prav - verjetno vse te brihtne glave na foteljčkih zdaj vsaj malo razmišljajo, kaj bo, če se ulica zgodi tudi njim.
Sicer pa - GOTOF JE.

Mimogrede - ima sploh smisel biti župan mesta, kjer se ne upaš niti sprehajati po ulici? Čakamo odstop...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

Smurf ::

damjan1980 je izjavil:

pomoje se vsi tresejo. ko kangla odleti, se tukaj ne bo vstavilo. kangla je samo en delcek cele skorumpirane gamadi.
morali bi cutiti to jezo v zraku, ki je dobesedno bruhala iz ljudi v sredo. prav opazilo se je da smo vsi komaj cakali da damo to iz sebe, kar se je kopicilo leta in leta. In zdaj ko smo videli da je pritisk zelo ucinkovito sredstvo, nas ne vstavi vec nihce, niti kanglerjeve opice.
Zato mariborcani, iz okolice, celja, kopra, nima veze od kot, pridite v ponedeljek, ker bomo pisali zgodovino

Problem nastane, da veliko jeznih ljudi v gruci dobi credni nagon in zacnejo hitro razbijati in unicevati stvari, ker se ne pocutijo odgovorne. Seveda zaradi tega nasrkajo predvsem ostali prebivalci. Tako, da je treba paziti.

Sims ::

Res je. Se poziva h "kulturnim" protestom. Samo, če bi to zaleglo, pa če bi zalegel "normalen" diaolg, kot nekateri radi rečejo, potem ne bi potreboval protestov. zadeve bi se rešile ... Ampak kaj, ko ljudje ne poslušamo, ko kdo z razumom kaj reče. Če pa te nekdo po "buči" pol pa začneš začudeno gledat. In še enkrat, če spoka, imamo vsi možnost oditi in ne nadaljevati vandalizma!

"Gotof je!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

damjan1980 ::

sredin protest je potekal komplet mirno, dokler ni prisla kanglerjeva opica in inscinirala pretep, pretveza da so potem se policisti spravili na ostale, barado in njegove opice pa pustili na miru.
v prvi bojni liniji so bile viole, ampak cisto mirne. protestirali so kot vsi ostali. glasno, ampak nenasilno

Smurf ::

Sej zaenkrat je bilo se vse do neke mere pod kontrolo in dokaj kulturno, ne recem nic. Pravim le to, da pa se hitro lahko zgodi, da se zacnejo pozigati avtomobili in razbijati trgovine. Zato je treba biti previden in ljudi pozivati k mirnim protestom.

Sims ::

Ja, več je ljudi, prej lahko gre kaj narobe. So pa do sedaj bile tudi ženske, starejši itd. skratka vsi. Ni to neka "raja". Spoka pa lahko, to je res. 100 ludi 100 čudi.

"Gotof je!"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

damjan1980 ::

bilo je tam vse zivo. taglasni spredaj, zadaj pa se vsaj 1x toliko starejsih, druzin z otroki...vsi so prisli in v ponedeljek ne bo nic drugace

jype ::

Arabska pomlad prihaja.

Mesar ::

bluefish je izjavil:

Važno, da voziš po omejitvi in te radar ne slika, pa četudi hkrati z eno roko telefoniraš, z drugo ješ, s komolci pa loviš volan.


Moški imamo še en "kol" s katerim si lahko pomagamo pri volanu. Če moreš samo ravno držat itak ni problem, da ovinek zvozis pa mores bit ze gibcen. Sicer pa namesto s komolci raje probaj s kolenom, dejansko gre... :D
Your turn to burn!

Karaya 52 ::

Vprasanje, kaj bi sledilu dnevu, ko bi ulica izsilila odstop nekega politika. Sam, narode, ki na tak nacin uveljavljajo spremembe zapisem na shit listo. Upostevajoc menaliteto slovenske ulice, koncni rezultat ne more biti dober. Sploh ob dejstvu, da je ta ista ulica, pred dobrim letom izvolila isto osebo.

RockyS ::

Vandalizem podpiram samo v enem primeru, da se vdre v XYZ stavbo in da se kanglera zvleče ven na prosto, se mu da v roke megafon in naj pove kaj ima za povedat.
Vabi ljudi na pogovor hkrati pa grozi s policijo. Naj pride ven in pove kaj ima za povedat, drugače se bo šlo pač ponj na silo.

Karaya 52 ::

Veseli me, da ljudje protestirajo, ko se ozi krog njihovih osebnih svoboscin. Vozim po predpisih, ceprav jih razumem bolj kot smernice za lastno varnost in ne kot uradnisko kaprico. Slednje vse po vrsti ignoriram, vkljucno z recikliranjem, rdecimi lucmi za pesce etc. Kontrole hitrosti na vsakem drugem kriziscu, jasno, ne podpiram, ker od mene med voznjo zahteva robotsko koncentracijo. Poleg tega ne verjamem, da bo svet lepsi, ce bom v vsako krizisce zapeljal s 50km/h, pa tudi ce vegani/kolesarji po trepalnicah mecejo. Glede na stevilo "prekrskarjev", nekaj deset tisoc, je jasno, da je 50km/h bolj kot ne potegnjeno iz riti nekega birokrata na MNZ. Fakju mu dam. Naj se te igrice spilajo po uvedbi avtopilota v avte.

dstr17_ ::

Glede na stevilo "prekrskarjev", nekaj deset tisoc, je jasno, da je 50km/h bolj kot ne potegnjeno iz riti nekega birokrata na MNZ.
Malo pretiravaš: hitrost 50km/h je v naseljih izbrana zato, ker ima še sprejemljivo kratko zavorno pot. Saj včasih je bilo 60, ampak se je izkazalo da je bolje malo znižati.

Karaya 52 ::

Tisti uradniki, ki vlecejo omejitve iz svojih riti, se lahko za manjse stevilo smrtnih zrtev v prvi vrsti zahvalijo avtomobilski industriji in takoj za tem se drugacnemu designu cest. Avtoceste, krozisca etc.

djordjevic ::

Ah, daj, ne serji samo zato, ker je zdaj prikladno srati. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

JanK ::

Karaya 52 je izjavil:

Vprasanje, kaj bi sledilu dnevu, ko bi ulica izsilila odstop nekega politika. Sam, narode, ki na tak nacin uveljavljajo spremembe zapisem na shit listo.


Egipt?

dstr17_ je izjavil:

Glede na stevilo "prekrskarjev", nekaj deset tisoc, je jasno, da je 50km/h bolj kot ne potegnjeno iz riti nekega birokrata na MNZ.
Malo pretiravaš: hitrost 50km/h je v naseljih izbrana zato, ker ima še sprejemljivo kratko zavorno pot. Saj včasih je bilo 60, ampak se je izkazalo da je bolje malo znižati.


Predvsem pa ker je pri trku s 50km/h okoli 2x manj mrtvih pescev, kot pri 60km/h.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

USS Liberty ::

Arabska pomlad prihaja.


arabska "pomlad" je na koncu prinesla na oblast islamiste. Koga bo pa pri nas? Klerikalce?
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

floyd1 ::

No way. Ne v MB.
MB nadškofija ima preveč masla na glavi, tako htro pa folk tudi ne pozablja. Ali pač?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: floyd1 ()

Daedalus ::

Vprasanje, kaj bi sledilu dnevu, ko bi ulica izsilila odstop nekega politika. Sam, narode, ki na tak nacin uveljavljajo spremembe zapisem na shit listo.


Nič posebnega. Ljudstvo da legitimnost oblasti, ljudstvo jo lahko odpokliče. Demokracija et al. Če bi politiki premogli kanček pameti, bi sami spoznali, kdaj so expired in ne bi rabili dodatne pomoči za sestop. Kangler je precej expired.

p.s. - pozabljaš na koncept uzurpacije oblasti. Kaj narediš, ko nekdo zganja sranje, si jemlje več pooblastil kot je potrebno in noče odstopiti? Jah, kdaj drugega odgovora, kot prisiliti človeka k odstopu skozi bolj ali manj nasilne proteste preprosto ni. Glej primer slovenske osamosvojitve. Demontaža oblasti skozi direkten upor. Potemtakem je cela Slovenija po tvojem na shit listi?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

jype ::

USS Liberty> Klerikalce?

Srbe, sin moj.

Karaya 52 ::

Daedalus je izjavil:

Vprasanje, kaj bi sledilu dnevu, ko bi ulica izsilila odstop nekega politika. Sam, narode, ki na tak nacin uveljavljajo spremembe zapisem na shit listo.


Nič posebnega. Ljudstvo da legitimnost oblasti, ljudstvo jo lahko odpokliče. Demokracija et al. Če bi politiki premogli kanček pameti, bi sami spoznali, kdaj so expired in ne bi rabili dodatne pomoči za sestop. Kangler je precej expired.

p.s. - pozabljaš na koncept uzurpacije oblasti. Kaj narediš, ko nekdo zganja sranje, si jemlje več pooblastil kot je potrebno in noče odstopiti? Jah, kdaj drugega odgovora, kot prisiliti človeka k odstopu skozi bolj ali manj nasilne proteste preprosto ni. Glej primer slovenske osamosvojitve. Demontaža oblasti skozi direkten upor. Potemtakem je cela Slovenija po tvojem na shit listi?


Slovenske osamosvojitve ni sforsirala ulica. Legitimnost je dobila s plebiscitom. Tisoc glava mnozica na ulicah, ki zahteva glavo politika, ki je dobil nekjakrat 10k glasov na volitvah ni enaka volitvam, sploh ce vse to spremlja nasilje. Morali bodo pocakati na volitve oz. imeti sreco ... mogoce Kangla odstopi iz "osebnih razlogov". Kangla je pac nek strelovod, brez politicne podpore.

BlaY0 ::

Kje se da dobit šal al pa kapo z napisom "Gotof je!" :D

black ice ::

RockyS je izjavil:

Zakaj potem folk še zmeraj vozi v nasprotno smer...?

Nelegalne stave. Ne velikokrat, ampak se pojavljajo.

Matako ::

Sporočilo Kangli:



"Pa Franci.. ti si bil v redu možakar!"

"Monoliti!"
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

mtosev ::

mam neki občutek, da kanglica kmalu več ne bo župan
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

WarpedGone ::

Predvsem pa ker je pri trku s 50km/h okoli 2x manj mrtvih pescev, kot pri 60km/h.

Zopet ta birokratski idiotizem. 2x manj je še vedno več kot 0.
Zakaj ne omejitev 40? 30? 20? 10? 5? Pač toliko, da je 0 smrtnih žrtev med pešci. Ali to al pa nehajte ponavljat to zblojeno 'varnost'.

Nobene posebne varnosti ni okrog magične cifre 50. Le levakarska kontrola tujega obnašanja in nojevsko tiščanje glave v pesek, kako da je 50 povsem varno, 51 pa prekršek za 40 EUR. In tista toleranca 5kmh ne pomeni da lahk furaš 55 pa bo še vedno brezplačno. Tudi tisti radar lahko laže, toleranca te zaščiti le pred tem, da si peljal 50, pa so ti namerili 55. Lahko pelješ 55 pa ti nameri 55 ali pa 50. Enkrat plačaš, drugič ne.

Birokratski absurd:


Raje prepovejte avte pa bo.
Zbogom in hvala za vse ribe
««
4 / 53
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V Budimpešti protesti proti davku na internet (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
16234580 (29710) m0LN4r
»

Šolnine in poprov sprej (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
12131097 (21922) CaqKa

Novi vse slovenski protest 3.12.2012 ob 16:00 (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5712869 (12212) Gandalfar

Več podobnih tem