Forum » Zvok in slika » TotalTV - kvaliteta slike
TotalTV - kvaliteta slike
fido89 ::
Pozdravljeni,
pred kratkim sem postal naročnik TotalTV-ja. Imam televizijo Samsung LCD LED 32D5000, ki nima Scart priključka, vendar sem zraven dobil nekakšen pretvornik, ki sprejme Scart in ga vključim v EXT(RGB). Pri TotalTV-ju pa imam navadni SD sprejemnik, ki ima samo Scart izhod. Torej sprejemnik imam na televizijo povezan s tem pretvornikom. Problem je pa v sami kvaliteti slike, kajti je zelo slaba. Sedaj me pa zanima če še ima kdo podobne izkušnje ter kako jih je reši? Ali je problem v pretvorniku ali kaj druga?
Najlepša hvala za odgovore.
Lp.
pred kratkim sem postal naročnik TotalTV-ja. Imam televizijo Samsung LCD LED 32D5000, ki nima Scart priključka, vendar sem zraven dobil nekakšen pretvornik, ki sprejme Scart in ga vključim v EXT(RGB). Pri TotalTV-ju pa imam navadni SD sprejemnik, ki ima samo Scart izhod. Torej sprejemnik imam na televizijo povezan s tem pretvornikom. Problem je pa v sami kvaliteti slike, kajti je zelo slaba. Sedaj me pa zanima če še ima kdo podobne izkušnje ter kako jih je reši? Ali je problem v pretvorniku ali kaj druga?
Najlepša hvala za odgovore.
Lp.
Alexius Heristalski ::
Hja, SD sprejemnik in posledična vezava na Scart zagotovo poslabšata sliko na HDTV-ju (na navadnem televizorju ne izgleda tako slabo), vendar ima Total TV že izvorno slabo sliko (slab vir in še škrtarijo z bitrateom), tako da se kaj posebnega ne da narediti. HD sprejemnik bi malo popravil situacijo, vendar iz dreka ne moreš narediti zlata.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
mcgeek ::
Imam njihov HD DVR sprejemnik, pa verjemi, da je slika prav tako slaba, čeprav je povezan preko HDMI in upscale-an na 1080i. Zelo so 'varčni' s pasovno širino kanalov (so tudi izjeme pri kanalih, kjer je slika solidna).
Vsak analogni pretvornik ti bo sliko še poslabšal.
Drži pesti, da kmalu zamenjajo vse sprejemnike s HD, kot to obljubljajo že pol leta - in predvidevam, da bodo še pol leta.
Vsak analogni pretvornik ti bo sliko še poslabšal.
Drži pesti, da kmalu zamenjajo vse sprejemnike s HD, kot to obljubljajo že pol leta - in predvidevam, da bodo še pol leta.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TotalTV in DreamBoxOddelek: Zvok in slika | 1256 (1156) | veso266 |
» | TotalTV in neuporaben set-top boxOddelek: Loža | 7254 (3248) | Scorpia |
» | Nastavitve za monoblock na LG TV?Oddelek: Zvok in slika | 957 (865) | Scorpia |
» | Pomoč pri nakupu TV-aOddelek: Zvok in slika | 1893 (1552) | hazlhof |
» | Total TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 13995 (12093) | fulgur |