» »

TotalTV - kvaliteta slike

TotalTV - kvaliteta slike

fido89 ::

Pozdravljeni,

pred kratkim sem postal naročnik TotalTV-ja. Imam televizijo Samsung LCD LED 32D5000, ki nima Scart priključka, vendar sem zraven dobil nekakšen pretvornik, ki sprejme Scart in ga vključim v EXT(RGB). Pri TotalTV-ju pa imam navadni SD sprejemnik, ki ima samo Scart izhod. Torej sprejemnik imam na televizijo povezan s tem pretvornikom. Problem je pa v sami kvaliteti slike, kajti je zelo slaba. Sedaj me pa zanima če še ima kdo podobne izkušnje ter kako jih je reši? Ali je problem v pretvorniku ali kaj druga?

Najlepša hvala za odgovore.

Lp.

Alexius Heristalski ::

Hja, SD sprejemnik in posledična vezava na Scart zagotovo poslabšata sliko na HDTV-ju (na navadnem televizorju ne izgleda tako slabo), vendar ima Total TV že izvorno slabo sliko (slab vir in še škrtarijo z bitrateom), tako da se kaj posebnega ne da narediti. HD sprejemnik bi malo popravil situacijo, vendar iz dreka ne moreš narediti zlata.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mcgeek ::

Imam njihov HD DVR sprejemnik, pa verjemi, da je slika prav tako slaba, čeprav je povezan preko HDMI in upscale-an na 1080i. Zelo so 'varčni' s pasovno širino kanalov (so tudi izjeme pri kanalih, kjer je slika solidna).
Vsak analogni pretvornik ti bo sliko še poslabšal.
Drži pesti, da kmalu zamenjajo vse sprejemnike s HD, kot to obljubljajo že pol leta - in predvidevam, da bodo še pol leta.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TotalTV in DreamBox

Oddelek: Zvok in slika
51211 (1111) veso266
»

TotalTV in neuporaben set-top box

Oddelek: Loža
447088 (3082) Scorpia
»

Nastavitve za monoblock na LG TV?

Oddelek: Zvok in slika
5890 (798) Scorpia
»

Pomoč pri nakupu TV-a

Oddelek: Zvok in slika
121778 (1437) hazlhof
»

Total TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5113686 (11784) fulgur

Več podobnih tem