» »

Piaggio MP3 LT

Piaggio MP3 LT

iso2000 ::

Saj vem, da je to bolj računalniški forum, pa da so drugi bolj primerni forumi pa... Ampak morda se pa vseeno najde kdo, ki ima kakšno pametno mnenje.
No, že od ne vem kdaj se mi zdijo zanimivi maxi skuterji. Nikoli pa se nisem lotil delati izpita za motor, da bi se potem spravil dejansko kupiti skuter itd. Kolegi, ki vozijo motorje mi vsi pravijo da je skuter brez veze, da naj rajši naredim izpit za motor in pozabim na skuter.
No, pred časom sem pa zasledil ta MP3 LT skuter, ki se ga da voziti z B kategorijo izpita. Pa po malem ves čas cincam, bi ali ne bi... Nujno ga ne rabim. Ampak, se mi zdi da bi bila taka fina igrača za vikend izlete in skoke po mestu, kamor bi sicer šel z avtomobilom.
+ je sigurno nižja poraba in manj težav s parkiranjem
- je pa večja izpostavljenost okoliškim elementom - prometa in vremena
- je dodaten strošek registracije itd...

Ima kdo, komentarji?

mailer ::

Skuter, še manj pa motor je igrača za na cesto. Za vožnjo po snegu na domačem dvorišču pa. Imam tako skuter kot motor, pa sem bolj pri "tapočasnih" voznikih. S kuterjem ne moreš nič manj past kot z motorjem, čeprav z skuterjem še nisem padel, sem imel pa že 2 kritične situacije in ene par polkritičnih. Z motorjem pa še več.

iso2000 ::

No ni bilo mišljeno, da mislim po cesti izvajati karkoli v nasprotju s CPP. Bolj je bilo mišljeno, da skuterja realno gledano ne rabim in bi bilo to prevozno sredstvo pretežno za prosti čas in za uživanje v vetru...

mailer ::

Če imaš izpit B kategorije lahko voziš skuter do 50ccm brez opravljanja izpita za A kategorijo. Tako da lahko kupiš skuter do 50ccm ali pa mp3 po želji. Čeprav se mi zdi neumno, da naš zakon dovoljuje vožjo brez A kategorije samo zato, ker ima skuter ročno in 3 kolesa. Men je bil na začetku zanimiv, zdej mi pa prov smešn zgleda.

Dr_M ::

Čeprav se mi zdi neumno, da naš zakon dovoljuje vožjo brez A kategorije samo zato, ker ima skuter ročno in 3 kolesa.


Ni zato, ker ima 3 kolesa, ampak ker sta sprednji kolesi dovolj narazen.

JanK ::

Moj instruktor za motor (ki je med drugim tudi instruktor varne voznje za motoriste) je lanu tudi ucil ljubljanske redarje, ki se vozijo z MP3-ji. Pravi, da se sicer res lahko ustavis ne da bi dal noge na tla, ampak da lahko med voznjo ravno tako pades, kot z motorjem, pa tudi drugace je obnasanje med voznjo skoraj identicno normalnemu skuterju.

Ce se odlocis za nakup, posebej pa se ce dosedaj nisi vozil motorja/skuterja, ti toplo priporocam, da gres na poligon za motoriste in tam s skuterjem izvajas vaje: zaviranje, osmica, pocasni in hitri slalom,...
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

msjr ::

Jaz imam sicer piaggio x9 in izpit a kategorije, ampak sem že parkrat razmišljal o menjavi za mp3. 250 ccm je dovolj za do zadra in nazaj, za po mestu je čisti luksuz. Maksiskuter je uporaben v Ljubljani od marca do sredine novembra, če nisi pussy kot jaz tudi dlje. Registracija je tam okoi 80€.

Pazi pri mp3-jih, tisti za B kategorijo so drugačni (zavora) in običajno precej dražji (eden izmed razlogov, zakaj vseeno delat a kategorijo). Kar se tiče skuterja ali motorja, je maxiskuter dosti bolj uporaben, kar naj biker na svojem nakedu pripelje toliko fasunge domov, kot jo jaz na x9.

Torej, če te mika, kupi. In to zdaj, boš ceneje dobil kot spomladi. Mogoče za začetek rabljenega, da ne zgubi cene (rabljeni držijo ceno), če ti ne bo sedel.

iso2000 ::

JanK: predlog glede poligona je zelo dober, v primeru nakupa ga bom vsekakor upošteval.
msjr: hvala za komentar!

francek1 ::

MP3 voziš enako kot navaden skuter. Vozil sem 400 stotko in leti 160. Ko se ustaviš, zablokiraš sprednja kolesa, ki se pri speljevanju avtomatsko sprostijo. Takrat je zelo nevarno, da padeš, če nisi ustavil res 100% pokonci. Je v redu prevozno sredstvo tudi za dva.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izpit kategorije A

Oddelek: Loža
3613384 (5500) bajsibajsi
»

Izpit pri 16

Oddelek: Na cesti
81660 (1301) Kokosvilek
»

4-kolesnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7027771 (13829) msjr
»

Izpit za motor

Oddelek: Loža
2216259 (7188) St235
»

A kategorija- izpit... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519275 (6815) guest #44

Več podobnih tem