Forum » Kaj kupiti » Kateri USB obesek za kljuce?!
Kateri USB obesek za kljuce?!
pilatus9 ::
Zanima me, kaksna je razlika med vsemi temi mediji?
Dobim namrec notebook brez disketne enote, pa si bo treba umislit eno USB medij. Ne rabim pa nevem kake kapacitete, ker bo itak zraven se pekac, tako da bi blo cisto dosti 64Mb. Je pa problem, ker ne vem katerega, ko jih je toliko?!
So variante:
-Easydisk
-Compact Flash
-Smart media
-Security digital
-Memory stick
Kot sem malo gledal pri Mlacomu , imajo na izbiro te variante, je pa tako da rabis se neke USB readerje imet, edino za Easydisk ga ne rabis. Bom ga pa imel le namesto diskete, torej za prenos datotek med racunalniki in ne za v digitalca.
Pa se to: A si ga lahko naredis kot bootable disk, ker problem je, ko rabis 4 diskete pri nalaganju Win2k Pro Kaj naredit v takem primeru?
Dobim namrec notebook brez disketne enote, pa si bo treba umislit eno USB medij. Ne rabim pa nevem kake kapacitete, ker bo itak zraven se pekac, tako da bi blo cisto dosti 64Mb. Je pa problem, ker ne vem katerega, ko jih je toliko?!
So variante:
-Easydisk
-Compact Flash
-Smart media
-Security digital
-Memory stick
Kot sem malo gledal pri Mlacomu , imajo na izbiro te variante, je pa tako da rabis se neke USB readerje imet, edino za Easydisk ga ne rabis. Bom ga pa imel le namesto diskete, torej za prenos datotek med racunalniki in ne za v digitalca.
Pa se to: A si ga lahko naredis kot bootable disk, ker problem je, ko rabis 4 diskete pri nalaganju Win2k Pro Kaj naredit v takem primeru?
Matek ::
Vse razen prvega so v bistvu pomnilniške kartice, ki se drugače uporabljajo v digitalcih, mp3 predvajalnikih ipd, kar IMHO ni najbolj praktično za na prenosnik, ker moraš kupit reader, ki je na kablu in ga vlečeš za sabo (edino če dobiš PCMCIA, sam tisto pa tolko več stane). Tako da v tem primeru bi ti jaz priporočal EasyDisk.
Glede zagona pa se da zaganjati z USB pomnilnika, vendar je odvisno tudi od matične plošče. Sicer pa imajo Windows2000 zagonski CD, ne vem kaj tebe muči...
Preberi tole, en review, na katerem se je EasyDisk izkazal kot najpočasnejši. USB pomnilnikcov je ogromno na trgu, kupi takega, ki ima spodobno hitrost.
Glede zagona pa se da zaganjati z USB pomnilnika, vendar je odvisno tudi od matične plošče. Sicer pa imajo Windows2000 zagonski CD, ne vem kaj tebe muči...
Preberi tole, en review, na katerem se je EasyDisk izkazal kot najpočasnejši. USB pomnilnikcov je ogromno na trgu, kupi takega, ki ima spodobno hitrost.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matek ()
Madman: Hvala ti, res qul link, si bom malo prebral.
Ja sej je mozno da je EasyDisk najbolj pocasen, vendar je to edina stvar, ki sem jo videl na netu.
Kje razen v Mlacomu v LJ bi se pa se dalo kupit kej tacga, ker men je v bistvu vseeno katero varianto imam, le da je tam okoli 10k sit ker vec se mi brezveze zdi imet.
Hja glede CDja mas prav. Ceprav hitrost prenosa mi sploh ni bistvena, ker tisih par sekund ze potrpis
Kje pa bi totega Transcenda dobil?
Ja sej je mozno da je EasyDisk najbolj pocasen, vendar je to edina stvar, ki sem jo videl na netu.
Kje razen v Mlacomu v LJ bi se pa se dalo kupit kej tacga, ker men je v bistvu vseeno katero varianto imam, le da je tam okoli 10k sit ker vec se mi brezveze zdi imet.
Hja glede CDja mas prav. Ceprav hitrost prenosa mi sploh ni bistvena, ker tisih par sekund ze potrpis
Kje pa bi totega Transcenda dobil?
Ha! Sm ga ze nasel pri Comtronu. Za 8900 sit 64 Mb Transcend JetFlash. Po mojem bo kar vredu.
Ceprav mi pa ni jasno, kaj je pa fore v Flash Drive 64Mb, ki je po mojem podobna zadeva, stane pa 14k sit
Res ne vem, kaj je zdaj to da je razlika v ceni za eno in isto stvar ali pa se jaz motim...
10x vsem
Ceprav mi pa ni jasno, kaj je pa fore v Flash Drive 64Mb, ki je po mojem podobna zadeva, stane pa 14k sit
Res ne vem, kaj je zdaj to da je razlika v ceni za eno in isto stvar ali pa se jaz motim...
10x vsem
Darko ::
Pri prenosniku je pomembno preveriti ali USB disk gre v vtičnico. Pri mojem Compaqu EVO sta USB porta pomaknjena nekoliko bolj noter pa mi Transcendov in Jet Flash USB diska ne pašeta. Rob diska se zatakne v neko plastiko okoli USB porta. Raje prej preveri, da ne boš rabil kabla za podaljšek.
LP Darko
LP Darko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [MP3] predvajalniki s flash spominom (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Zvok in slika | 77321 (33019) | M.B. |
» | Razširitev "rama" na USB ključ (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5280 (4025) | faca9 |
» | USB DISKIOddelek: Kaj kupiti | 1979 (1380) | hakul |
» | Kje v Lj. najceneje do CF 256MB kartice?Oddelek: Kaj kupiti | 2152 (1702) | BlackHole |