Forum » Strojna oprema » Osebni računalnik z USB adapterjem spremeniš v hotspot.
Osebni računalnik z USB adapterjem spremeniš v hotspot.
Cg33k ::
Lep pozdrav.
Zanima me če bi bilo mogoče moj osebni računalnik spremeniti v hotspot s pomočjo brezžičnega usb vmesnika , kot je naprimer tale.
Trenutno nimam v hiši Wifi-ja. S telefonom pa bi se rad povezal v wireless omrežje na tak način. Osebni računalnik je žično povezan v internet. Nameščen pa je Windows 7.
Postopek vzpostavitve take povezave sem zasledil tudi na youtubu.
Moje vprašanje nasplošno je če je to možno storiti s takim adapterjem.
Zanima me če bi bilo mogoče moj osebni računalnik spremeniti v hotspot s pomočjo brezžičnega usb vmesnika , kot je naprimer tale.
Trenutno nimam v hiši Wifi-ja. S telefonom pa bi se rad povezal v wireless omrežje na tak način. Osebni računalnik je žično povezan v internet. Nameščen pa je Windows 7.
Postopek vzpostavitve take povezave sem zasledil tudi na youtubu.
Moje vprašanje nasplošno je če je to možno storiti s takim adapterjem.
Void ::
Se da, tocno to pocnem sam z mrezno ki si jo linkal. Odpri command line (kot admin) in:
netsh wlan set hostednetwork mode=allow "ssid=bla" "key=geslo" keyUsage=persistent
netsh wlan start hostednetwork
Ssid spremeni v ime ki ga pac hoces za svojo povezavo, pravtako key z zeljenim geslom. Na koncu se omogoci sharing na svoji internetni povezavi. Povezavo lahko kontroliras z "netsh wlan start/stop/show hostednetwork".
netsh wlan set hostednetwork mode=allow "ssid=bla" "key=geslo" keyUsage=persistent
netsh wlan start hostednetwork
Ssid spremeni v ime ki ga pac hoces za svojo povezavo, pravtako key z zeljenim geslom. Na koncu se omogoci sharing na svoji internetni povezavi. Povezavo lahko kontroliras z "netsh wlan start/stop/show hostednetwork".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako narediti python "cmd line" programOddelek: Programiranje | 1615 (1038) | ragezor |
» | WiFi Adapter gonilnikiOddelek: Strojna oprema | 2384 (2204) | solatko |
» | Wifi + IPOddelek: Pomoč in nasveti | 1513 (1131) | SeMiNeSanja |
» | Eduroam in ubuntu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14265 (8423) | ramiz?! |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17893 (15387) | Vanadium |