» »

Problemi z SiOL Wi-fi

Problemi z SiOL Wi-fi

Auba ::

Zdravo!

Imam mukotrpne probleme z Siolovim wi-fijem. Imam Sinope modem (pač iz paketa Trio) in je zadeva sledeča...wireless imam nastavljen na channelu 5 ali 6, nastavljeno imam na 802.11G, imam wireless interface robustness na enabled, firmware je najnovejši.

Signal ima ponavadi tri črtice, kdaj tudi 4. Večinoma mi internet dela uredu 1 mesec ali več zapored, potlej pa začne zafrkavati en teden skupaj. Signal postane slab, ne vidim več omrežja. Ko zadevo resetiram je uredu za 5 min, potem pa postane spet problem. Signal dobi 2 črtici in sledi postopna odpoved omrežja. Ko resetiram računalnik je uredu za 5 min potem pa spet isto.

Na kabel internet deluje brezhibno. Dokupil sem še večjo anteno TP link za boljši sprejem. Driverji na kartici so posodobljeni.

Torej v čem bi bil lahko problem?!

Res hvala za odgovore!!
Živjo :)

jest10 ::

Problem je v tem, da ja siolova škatla sranje. Naredi si uslugo, ter si za 25€ kupi Tp-Linka 741ND

Auba ::

Em samo potlej imam en velik problem. Kako to zvezati na to siolovo šaro pa, da mi bo delal wi fi?! Sem probal že 2 različnima routerjema pa mi ni uspelo. :(
Živjo :)

NeMeTko ::

Na siol podpori moraš zahtevati, da ti svojo šaro prekonfigurirajo v 'bridge mode', pa ti bodo deloval katerikoli router.

ToniT ::

Siolov modem lahko sam daš v bridge mode.

Auba ::

Aha hvala za odgovore!

Aja še to, kateri wireless router pa mi svetujete? Doma imam 3 računalnike, 2 na wi fi pa enega na ethertnet kabel. Bi bil tale http://www.mimovrste.com/artikel/247004... vredu?
Živjo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Auba ()

Auba ::

Oj kupil zgoraj omenjeni ruter. Sedaj pa blage kaj narediti da bo stvar delala. Stvar moram spraviti v bridge mode ok...kaj pa potem?! Kako povezati te kable, kaj sprogramirati in nastaviti da bo delalo? Sem čisti n00b.

Hvala za pomoč!
Živjo :)

amigo_no1 ::

Ta router ima še podporo za usb umts.Če tega ne potrebuješ, potem kupi kar predlaga jest10.

Zgodovina sprememb…

Auba ::

Evo mi je uspelo. Kupil ta ruter iz mimovrste za 40 EUR, dela net super in vse stabilno samo zanima me zakaj mi poveže na internet samo preko wirelessa preko ethernet kabla pa ne?!?! Da bi bil kabel zanič dvomim, ker mi je prek siol modema delal (na sinope modemu).

Na temu TP-link pa ne. Sedaj lafvam vse 3 računalnike preko wirelessa, prej sem dva preko wirelessa pa enga na kabel. Ima kdo kako idejo kaj je tega poanta?

Pač ethernet kabel iz računalnika sem konektal direkt v TP link ruter pa je kot da bi bilo nič. Na wireless mi pa dela. Wtf?

Hvala za odgovore :)

Aja pa še to, kako posodobim firmware na TP-linku TL-MR3420? Za siolov crap sem samo poklical na Siol pa so mi ga sami...no za tp linka nimam kam poklicati, sepravi kako posodim firmware?

Vem, da se bo marsikdo križal ker take sprašujem, ampak sem res laik in nimam pojma.

Našel sem tole http://www.tp-link.com/en/support/downl... ampak piše DO NOT UPGRADE FIRMWARE through wireless connection. Damnit
Živjo :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Auba ()

Auba ::

No na onem računalniku, kjer hočem imeti na kabel imam poleg navadnega ethernet vtičnika za kabel še wireless mrežno kartico. Tiči v tem grmovju zajec? Kako naj v win7 naštimam, da zablokiram wireles kartico pa dam enabled za ethernet kabel only, ker mi zgleda windowski preferirajo wireless kartičo čez ethernet vtičnik.

Je to možno?
Živjo :)

fosil ::

V device managerju disablaj wlan kartico.
Tako je!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitel instant internet preko Routerja

Oddelek: Pomoč in nasveti
152762 (2087) fujtajksel
»

Težava s TP-linkom

Oddelek: Omrežja in internet
224506 (4021) Hayabusa
»

TP-LINK TL-WR1043ND problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
171892 (1747) tony1
»

Router TP-Link TL-MR3420 in DD-WRT

Oddelek: Pomoč in nasveti
182892 (2688) Auba
»

Internet dela prek wirelessa, prek kabla pa ne

Oddelek: Omrežja in internet
51470 (1444) Auba

Več podobnih tem