Forum » Pomoč in nasveti » Vsaka druga navpična linija zaslonu prenosika je mrtva
Vsaka druga navpična linija zaslonu prenosika je mrtva
MatejMatej ::
Pojavil se je čuden problem na prijateljevem prenosniku.
LCD zaslon od prenosnika Samsung R700 (NP-R700) je prenehal prikazovat vsako drugo navpišno linijo pikslov (kot da ima zaslon mrtve vse sode navpične linije).
Poglejte slike:
To je prisotno čisto povsod, v BIOSu, bootu ali windowsih - v vseh resolucijah (nativna resolucija lcd-.ja je 1440x800)
To se mu je pojavilo kar naenkrat ko je normalno uporabljal računalnik - prikazal se mu je BSOD, in ko je hotel ponovno zagnat se prenosnik sploh ni prižgal. Prinesel ga je meni in jaz sem prenosnik popolnoma razstavil do zadnjega kosa, ga sucal, prižgal le matično z lcdjem, vse ostale komponente so bile začasno ostranjenje. Brez hladilnika se je prenonsik prižgal in deloval - le te navpične linije so bile crknjene. Zdaj sem ga sestavil nazaj do konca - prenosnik dela normalno - le problem mrtvih linij ostaja.
Sem mislil da se je nekaj pokvarilo v grafični, vendar če pripklopim na zunanji monitor slika deluje 100% OK.
Lahko je problem v kakem "kontrolerju" ki pošilja sliko LCD zaslonu?
Ali pa je enostavno LCD zaslon od prenosnika crknil, ampak ni mi jasno kako je lahko nek BSOD povzročil okvaro zaslona.
Ima kdo kakšen nasvet kaj še naredit/preverit?
Se da to kako rešit?
A je imel kdo od vas podoben problem mrtvih linij?
Kabel/konektor LCD zaslona na matično je OK, ker sem ga večkrat testiral, odklapljal, priklapljal, pritiskal, brez kakšnekoli efekta na sliko.
LCD zaslon sem tudi malo udarjal in ni bilo čisto nobenega efekta na sliko.
LCD zaslon od prenosnika Samsung R700 (NP-R700) je prenehal prikazovat vsako drugo navpišno linijo pikslov (kot da ima zaslon mrtve vse sode navpične linije).
Poglejte slike:
To je prisotno čisto povsod, v BIOSu, bootu ali windowsih - v vseh resolucijah (nativna resolucija lcd-.ja je 1440x800)
To se mu je pojavilo kar naenkrat ko je normalno uporabljal računalnik - prikazal se mu je BSOD, in ko je hotel ponovno zagnat se prenosnik sploh ni prižgal. Prinesel ga je meni in jaz sem prenosnik popolnoma razstavil do zadnjega kosa, ga sucal, prižgal le matično z lcdjem, vse ostale komponente so bile začasno ostranjenje. Brez hladilnika se je prenonsik prižgal in deloval - le te navpične linije so bile crknjene. Zdaj sem ga sestavil nazaj do konca - prenosnik dela normalno - le problem mrtvih linij ostaja.
Sem mislil da se je nekaj pokvarilo v grafični, vendar če pripklopim na zunanji monitor slika deluje 100% OK.
Lahko je problem v kakem "kontrolerju" ki pošilja sliko LCD zaslonu?
Ali pa je enostavno LCD zaslon od prenosnika crknil, ampak ni mi jasno kako je lahko nek BSOD povzročil okvaro zaslona.
Ima kdo kakšen nasvet kaj še naredit/preverit?
Se da to kako rešit?
A je imel kdo od vas podoben problem mrtvih linij?
Kabel/konektor LCD zaslona na matično je OK, ker sem ga večkrat testiral, odklapljal, priklapljal, pritiskal, brez kakšnekoli efekta na sliko.
LCD zaslon sem tudi malo udarjal in ni bilo čisto nobenega efekta na sliko.
- spremenil: MatejMatej ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo LCD monitorja, servis?Oddelek: Strojna oprema | 3863 (2775) | MrStein |
» | Premočen backlight na novem prenosniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3007 (2415) | fosil |
» | Nokia je razvijala pametno uro, Microsoft ukinil projektOddelek: Novice / Nokia / Symbian | 9285 (6469) | vesolc |
» | Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8656 (6041) | denci |