» »

Razlika med Tehnično gimnazijo in Gimnazijo

Razlika med Tehnično gimnazijo in Gimnazijo

gamogon ::

Sem iz okolice Celja in me zanima kakšna je razlika me tehnično gimnazijo in splošno gimnazijo (kam lahko greš potem naprej, težavnost ...)

bluefish ::

Tehniška ima poleg običajnih predmetov še nekatere strokovne. Hkrati pa določeni drugi predmeti niso skozi vsa štiri leta. Recimo predmetnik za Vegovo v LJ: http://www.vegova.si/P/PDF/TG-Predmetni...
Na koncu opravljaš splošno maturo in imaš posledično enake možnosti pri nadaljnjem vpisu kot kolegi s splošne.

gamogon ::

V čem je torej "fora" tehnične?

Aston_11 ::

Lažja...

korenje3 ::

da malo več veš, če greš naprej v tehnično fakulteto, kot pa recimo filozofsko fakulteto...
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

amigo_no1 ::

Glede na to, da sprašuješ stvari, na katere je mogoče najti odgovore v 1 minuti, ti svetujem da greš na trgovsko ali ekonomsko.
Ne izključujem možnosti, da so dandanes ljudje preprosto leni in hočejo vse prinešeno na pladnju.

http://www.vegova.si/S5100/Tehni%C5%A1k...
http://www.gradbena.si/index.php?id=61
http://www.s-sess.kr.edus.si/sg/program...

gendale ::

na navadni maš več punc
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Unknown_001 ::

Aston_11 je izjavil:

Lažja...


Ti bom jst dal: lažja!

3 novi so se k nam prepisal s solidnimi ocenami. 2 iz biotehniške in eden iz gimnazije. Ugani kaj se je zgodlo. Tista dva iz biotehniške imata še kar lepe ocene, medtem ko je un iz splošne padu na enke pa dvojke.

Ma že ceu vinograd v redovalnici:D pa se mi je pametnga delu.

Aston_11 ::

Blah, blah. Tisto, kar so se oni učili in kar smo se mi, je bilo svetlobno leto vmes. Tistega, kar smo se mi, tehnična ni razumelča

i386 ::

Če misliš it naprej na tehniški faks, pojdi na tehniško gimnazijo! Ne utrujajo te toliko z raznimi predmeti kot so filozofija, socjologija to in ono, ampak je povdarek na matematiki, fiziki/biologiji/kemiji. Odvisno od izbire pa imaš tudi strokovne predmete. Za računalništvo ti lahko povem da se naučiš kar dobro javo, omrežja, malo podatkovnih baz, programiranja v asemblerju, to in ono. Pač dobiš dobre osnove za študij na FRI-ju, osnove programiranja so pa pravzaprav narejene, se ni treba nič matrat :) Podobno je pri elektro/gradbeništvu/strojništvu itd. Samo prej preveri kakšna je tista tehniška gimnazija na katero se misliš vpisat, ker ponekod so tudi bol luftarske. :)

jype ::

Sicer je gimnazijske psihologije, sociologije in filozofije tako malo, da moraš še precej dodat, a ti osnove pri teh predmetih precej bolj koristijo pri naravoslovnih študijih, kot bi ti pri družboslovnih (in obratno).

Če misliš jit študirat na FRI in rabiš nekoga, da te v srednji šoli uči programiranja, si že precej marginalen primer - večina dobrih programerjev začne programirat že precej prej, veliko dobrim programerjem pa močno primanjkuje družboslovnih znanj (in zaradi tega v povprečju tudi dobijo precej nižje plačane službe kot njihovi bolj multidisciplinarni kolegi).

GeForce ::

Tehniška gimnazija je isti k**** edino da imaš 2-3 strokovne predmete, in pa cel letnik večinoma geekov, brez kakršnekoli sledi o dekletih :))

EDIT:In pa do sedaj (3 letnik trenutno) sem se na Tehniški naučil od računalništva le nekaj osnov programiranja Jave, pa še to sem moral sam doma študirat, ker je profesor usposobljen le za to, da nam iz projektorja bere teorijo ;((

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: GeForce ()

Kamran ::

Ojla,

Meni je bil predmet Biotehnologija še kar všeč izmed "strokovnih" predmetov - poleg Kemije. Glede punc je bilo pa približno enako razmerje kot na splošni gimnaziji. 8-)

freesty ::

Niti priblizno ni enako razmerje punc in fantov. Mi smo mel sam 2 punce u klasu pa 20 tipov. Tehnicna gimnazija lava. Drug razred je meu tut mnde sam 2.

Drgac pa mas namesto zgodovine, geografije, biologije pac kar zberes(elektrotehniko, racunalnistvo, mehaniko).
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

PacificBlue ::

Jaz sem bil ravno prva generacija, ki se je vpisovala v tehnicno gimnazijo. Izbral sem mehaniko, ki mi je bila se najblizja. Res je da do 4. letnika nisem imel pojma o pojmu, sem pa nadoknadil s pomocjo instruktorja. Nekaterih predmetov se sploh nisem ucil, najbolj sem se matematike in kemije, ker je bil rezim za.eban. Matura se mi je zdela, kot ena sala. Glede punc pa smo tud mi imeli samo dve.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegova tehniška gimazija - izkušnje prosim

Oddelek: Šola
185168 (4410) Unknown_001
»

Prepis iz gimnazije na računalniško šolo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10719588 (17592) Smurf
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194493 (4069) TheKekec
»

naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
13747784 (45266) Jan987
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314503 (4056) DavidJ

Več podobnih tem