Forum » Loža » Kuhanje z indukcijsko ploščo
Kuhanje z indukcijsko ploščo
kojot31 ::
Lp vsem!
Imel bi eno vprašanje za tiste, ki kuhajo in uporabljajo indukcijsko kuhalno ploščo.
Jaz imam prenosno indukcijsko ploščo in imam en problem. Plošča je nizkocenovnega ranga, čeprav deluje dobro in močno. Imam pa eno težavo, ki mi pa boste vi povedali. A mogoča moja plošča tega ne podpira ali pa ne omogočajo te funkcije , plošče kot je moja. Težavo imam, da ne morem nastavit, da bi mi enakomerno vrela voda ali če cvrem. Če dam na večjo stopnjo, je preveč in je premočna temperatura. Če pa uporabljam stopnjo 1 ali 2, pa deluje intervalno, da vmes izklaplja, kar pa pri cvrenju ni vredu. Ko kuham, je ta funkcija v redu, pri pečenju ali cvrenju, tam pa ne.
Zaradi slabovidnosti, ne morem uporabljati plina, zato mi je ta plošča super. Če bo potrebno, bom kupil boljšo ploščo, samo da bi imela takšno funkcijo in bi lahko tako kuhal. So pa tudi ovire, ker če je na dotik, morajo biti tipke izražene na otip z prstom. Če je pa čisto gladko potem jaz tega ne morem uporabljat.
Hvala za pomoč in nasvete.
Imel bi eno vprašanje za tiste, ki kuhajo in uporabljajo indukcijsko kuhalno ploščo.
Jaz imam prenosno indukcijsko ploščo in imam en problem. Plošča je nizkocenovnega ranga, čeprav deluje dobro in močno. Imam pa eno težavo, ki mi pa boste vi povedali. A mogoča moja plošča tega ne podpira ali pa ne omogočajo te funkcije , plošče kot je moja. Težavo imam, da ne morem nastavit, da bi mi enakomerno vrela voda ali če cvrem. Če dam na večjo stopnjo, je preveč in je premočna temperatura. Če pa uporabljam stopnjo 1 ali 2, pa deluje intervalno, da vmes izklaplja, kar pa pri cvrenju ni vredu. Ko kuham, je ta funkcija v redu, pri pečenju ali cvrenju, tam pa ne.
Zaradi slabovidnosti, ne morem uporabljati plina, zato mi je ta plošča super. Če bo potrebno, bom kupil boljšo ploščo, samo da bi imela takšno funkcijo in bi lahko tako kuhal. So pa tudi ovire, ker če je na dotik, morajo biti tipke izražene na otip z prstom. Če je pa čisto gladko potem jaz tega ne morem uporabljat.
Hvala za pomoč in nasvete.
WarpedGone ::
Čisto vse električne (in s tem tudi indukcijske) plošče delajo po principu On/Off. Različne stopnje pomenijo le različno dolge intervale, ko je stvar na On in na Off. Max stopnja je nonstop On, izklop pa nonstop Off.
Najbolje bo, da zamenjaš lonec s takim z masivnim dnom (samo mora bit še vedno železen, na aluminiju ti stvar ne bo hotla gret). Tisto masivno železno dno bo "upočasnilo" spreminjanje temperature lonca in bo voda bol enakomerno vrela, zadeva se bo bol enakomerno pekla itd.
Najbolje bo, da zamenjaš lonec s takim z masivnim dnom (samo mora bit še vedno železen, na aluminiju ti stvar ne bo hotla gret). Tisto masivno železno dno bo "upočasnilo" spreminjanje temperature lonca in bo voda bol enakomerno vrela, zadeva se bo bol enakomerno pekla itd.
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()
Magic1 ::
Ko kupuješ ploščo, moraš biti pozoren, da ima deset nastavljivih stopenj. Pri ploščah s petimi stopnjami je problematično(nemogoče) nastavit enakomerno vrenje, ker je med najnižjo in drugo stopnjo prevelika razlika. Pomaga če daš zlo veliko posodo gor, ker je potem več izgub :D
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
kojot31 ::
Pri samem kuhanju še gre, dam večji lonec, da mi voda čez ne skaeč. Če pa cvrem, ap imam normalno ponvev, pa tudi ne more biti taka vročina, ker je potrebno za vsako jed drugačna vročina. žSe prav, da tud če bi boljšo imel, ne bi dosegel želene zagteve?
Plošča ima 10stopenj moč in 240max stopinj in se potem zmanjšuje do min 60stopinj.
Malo sem se igral in testiral 60/80/100/120stopinj. Pri 60stp.po dolgem času zažene za par min, izklop in potem ne vklop več. Pri 80stp. toliko časa greje in malo pred vreliščem izklopi. Čez par sekund spet začne in lih toliko da se začnejo pike delat, pred vreliščem, nato pa par minut ne vklop. Če bi pri tej stopnji vklapljal, kot pri 100 stopinjah, bi bilo super in lih prava vročina. 100stp. voda zavre in potem vsake 6sek vklopi in izklopi za 12sekund. Na 120stp. pa ne izklaplja in skoz na ful vre.
Plošča ima 10stopenj moč in 240max stopinj in se potem zmanjšuje do min 60stopinj.
Malo sem se igral in testiral 60/80/100/120stopinj. Pri 60stp.po dolgem času zažene za par min, izklop in potem ne vklop več. Pri 80stp. toliko časa greje in malo pred vreliščem izklopi. Čez par sekund spet začne in lih toliko da se začnejo pike delat, pred vreliščem, nato pa par minut ne vklop. Če bi pri tej stopnji vklapljal, kot pri 100 stopinjah, bi bilo super in lih prava vročina. 100stp. voda zavre in potem vsake 6sek vklopi in izklopi za 12sekund. Na 120stp. pa ne izklaplja in skoz na ful vre.
BRBR ::
Kot ti je pisalo zgoraj, nabavit si moraš piskre/ponve, ki so za indukcijo. To je take, ki imajo debelejše dno.
So pa tudi v štacuni vse take označene z znakom za indukcijo, tako da ti jih lih ni treba vagat (-:
So pa take reči relatino drage )-:
Bom preveril kako je pri nas s tem izlaplanjem (kar vem ga ni), 10 stopenj/siemens/drag ko hudič ...
So pa tudi v štacuni vse take označene z znakom za indukcijo, tako da ti jih lih ni treba vagat (-:
So pa take reči relatino drage )-:
Bom preveril kako je pri nas s tem izlaplanjem (kar vem ga ni), 10 stopenj/siemens/drag ko hudič ...
SplitCookie ::
najcenejš šrot od Bive, BIK 2000 ima sprejemljivo jakost.
Od 900-2200W
Pod 900 samo regulira on-off 900W
Razlog je v tem, da se hrana premeša, ko zadeva 'zavre'
Po drugi strani pa tudi to: Uporabi večje piskre
Od 900-2200W
Pod 900 samo regulira on-off 900W
Razlog je v tem, da se hrana premeša, ko zadeva 'zavre'
Po drugi strani pa tudi to: Uporabi večje piskre
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SplitCookie ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Indukcijska plošča ali steklokeramična plošča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 67694 (19475) | koyotee |
» | Katero indukcijsko kuhalno ploščo kupiti (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 37776 (31081) | Rok Woot |
» | Kuhanje z steklokeramično ploščoOddelek: Loža | 3833 (3120) | tiltech |
» | Plin vs. steklokeramika vs. indukcija,... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 36379 (31857) | amigo_no1 |
» | Indukcijsko kuhališčeOddelek: Loža | 9368 (8565) | WarpedGone |