» »

Sestavljanje setup-a za boljše pospeške na skuterju Keeway

Sestavljanje setup-a za boljše pospeške na skuterju Keeway

GrizZzLy91 ::

Pozdravljeni.

Sem novi član tega foruma in upam, da mi boste lahko pomagali z nasveti glede na to, da sestavljam skupaj Keeway Focusa(malossi variomat, izpuh technigas in nekaj šarjenja po sklopki, ampak je originalna še...) se mi seveda ne obrestuje s speljevanjem...in sicer problem je naslednji:

ko hočem speljat je kot nočna mora in se moram skoraj poganjat zraven, da končno speljem (sklopka hitro zagrabi in hoče povlečti pri zeeelo nizkih obratih...)

Sedaj pa me zanima od Vas, vaša mnenja kakšen setup bi bil dokaj dober, da bi zbudil tega kitajčka in bi mi bolj z veseljem dal nekaj speljevanja od sebe (od valjčkov, do fedrc v sklopki, povratna, vse mi prosim svetujte)

No pa še to: doma imam tudi v škatli rabljen stage6 racing 70 kit, ki pa ga ja je prejšnjemu lastniku, ki mi je to zadevo skril in seveda prodal 1x prijelo...zdaj jaz osebno to ne znam najbolj ocenit kk hudo prijet je bil, ampak zanima me, če bi to namontiral slučajno kdaj na kitajca, a je sploh možnost da bi gred zdržala to?

Hvala vsem že vnaprej za odgovor in lep pozdrav

SplitCookie ::

Kako izboljšat zadevo ?

Vse kar si 'izboljšal' flikni ven in se nehaj ceniti na način, da boš praktično za drobiž dobil 2x-ne performanse in da znaš modificirat motor do te mere, da ga izboljšaš in ne samo zjebeš do kraja.

Zadeva je jajc, kakorkoli obrneš.

Če hočeš boljši performance kupi 125ccm motor, vse ostalo je metanje keša stran in vlaganje v mašino ki že obstoječe obremenitve že tako zdrži ravno za silo
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

IcEk` ::

Zračno hlajen minarelli ne? Rdeče malossi fedrce, valjčke okrog 4g, bela povratna fedra. Filtra, variota, fergazera ne rabis dirat pri 50ccm. Za pikjeno 70ko pa slikaj tak da se vidi globina risa, ce je manjsa lisa se da spolirat, nabavis nov bat pa je :) Mi smo se z našimi raketicami vozli po dirkaliscu pa na mitingih, ker za voznjo po cesti je blo rahlo too much (govorim o 70ccm high end petardah). Samo sraufaj cimvec, da si pridobis cimvec mehaničnega znanja, probaj razumet kak stvari funkcionirajo, preberi prirocnike, pa bos mel dost uporabnega znanja v prihodnje.. Tuning kot hobi, ni ga bolsega ko ti rata skup sestavit zadevo, ki funkcionira tak kot si si zamislo :) Za vec uporabnih in manj pokroviteljskih odgovorov pa se obrni na slo-skuter ali motosvet forume ..

P.S. pa po pameti, cesta ni igrisce ..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: IcEk` ()

Samson ::

Kolikor mi je znano so kitajcki in korejci stiritaktarji...Torej ni z lahkoto doseci vse kar si zazelis. Drugace pa zracni minarelli horizontal je zakon za predelave, ja...Sploh pa Yamahica, hehe.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

GrizZzLy91 ::

@IcEk`
prvo kot prvo...najlepša ti hvala za odličen odgovor, ja tako je zračno hlajena mašina je in je 2 taktar. Dobro, mislim, da imam še ravno rdeče malossi fedrce doma, ko sm enkrat nabavil robo, ampak sm dal notri druge fedrce, ne rdečih, tk da bom poskusil s temi :). Valčke sm imel trenutn 3.5g, vendar ni bilo učinka niti enega, tk da bom poskuso tam okrog 3.8-4g in seveda belo povratno fedro od malossija :). Ja tudi js sm se prevozil s tem kitajčkom ogromno in nikoli imel nobenih problemov, nikoli zatajil ali karkoli podobnega, tako da malo neki znanja imam o šraufanju, vendar bi se z veseljem naučil še več, da mi bo vsaj upam tudi kitajčka ratalo spravit v neki solidnega, ker sem prepričan, da neki malega se 100% da in noben ne bo govoril, da so kitajci čisto zanič. Trudim pa se skuter sestaviti nazaj za svojo punco, ki ima sedaj zelo veliko veseljo za skuterje in tudi jaz ga še imam vedno in šraufarija mi je bila vedno v veselje heh xD.

V glavnem še 1x hvala za odgovor, nabavim robo in se ti javim po ZS, da poročam kakšno je stanje :=D.

Lp


@Samson

Moj je na srečo 2 takter in tudi minareli zračni, vendar nevem a je horizontal ali vertical, to pa res ne vem ampak mislim da je vertical vsaj kolker sem zasledil :). Druače pa niti približno nisem želel 4 takterja, vedno sem priznaval na 2 takterje heh :). Se absolutno strinjam yamahice so tudi zame top, posebej aerox heh :).

Lp

Zgodovina sprememb…

Samson ::

Jaz imam sicer Yamaho neos, letnik 98, prevozenih cca 350000 km...dela se vedno.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

GrizZzLy91 ::

Aja, to pa ne poznam najbolj ampak sm sigurn, da ti služi tk kot mora :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Motorji, skuterji (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Na cesti
69481756 (2735) hojnikb
»

Nakup scooterja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8417704 (9590) tech level
»

Težava! Moč na skuterju (konji)

Oddelek: Na cesti
1510869 (8483) bluefish
»

Kateri kitajski skuter

Oddelek: Loža
2421822 (20884) Primorec
»

4-taktni, 2-taktni?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5132122 (3761) gapLLL

Več podobnih tem