» »

Host za stran

Host za stran

Jerry000 ::

Pozdravljen

Zanima me če kdo pozna tale host in če je vreden nakupa za 1€ na mesec:

http://www.super-server.eu/

Da še povem stanje, rad bi nek pocen host da bi gor naložil spletno stran da bi lahko se potem malo igral z designom, izdelavo, wordpres, itd. Ker še nisem nikoli kupoval teh stvari me zanima naslednje, kaj moram gledat da bo host dober?


Prostor1.000 MB
Prometneomejen
FTP dostop1
E-naslov1
Domena1

Je dovolj 1Gb? Kaj pomeni FTP dostop? Itq samo ti dostopaš do FTP, a je to mišljeno koliko uporabnikov lahko naenkrat dostopa preko FP? Kaj pomeni 1 domena? Da bom imel naprimer samo www.test.si ali da bom lahko delal tudi poddomene www.test-2.si. Malo sem si nejasen z temi stvarmi, če sem se narobe izražal se opravičujem:).

hellomania ::

Spletno gostovanje 1 GB ponuja 1.000 MB prostora, 1 domeno, 1 pod-domeno, 1 parkirano domeno, 1 FTP dostop, 1 elektronski naslov, 1 MySQL podatkovno bazo ter neomejen prenos podatkov.

Če je dovolj 1Gb, moraš pa malo pogledat kok maš stran veliko, če je veliko slik in videov...
1 domena pomeni, da lahko gor obesiš samo eno domeno test.si preko katere imaš gor lahko še eno poddomeno blabla.test.si
Z FTP-jem prenašaš datoteke na spletni strežnik in z njega....
....

JercSI ::

Jaz sem ravno ta teden naročil gostovanje pri njih. S podporo sem zadovoljen (hitro so mi odpisali na emaile). Kej več pa težko napišem, ker še nisem naredil spletne strani.

PS: Na FB imajo akcijo, tako da je gostovanje še nekoliko ceneje.

MrBrdo ::

Če te prav razumem in ne rabiš nekaj zelo resnega se mi zdi da ti bo tole čisto vredu delalo. Za kaj resnega je lahko stvar vprašljiva ker je malo poceni in ker ima neomejen promet, ampak za malo igrat se je pa čisto vredu, cena je pa poceni.
MrBrdo

Matwic ::

Neomejen promet je čisto stvar odločitve ponudnika ne vpliva na ceno (ni nekega pametnega razloga, za omejevanje količine prenosa na takih zadevah, omejevanje pasovne širine po drugi strani pa... hehe).

Je pa tko kot je MrBrdo rekel, uporabna storitev za nek testni webspace za karkoli resnega se mi zdi pa zelo vprašljivo. Ni samo malo poceni, je strašansko poceni, celo v taki meri, da si niti slučajno ne morem predstavljati njihovega poslovnega modela, če hočejo zagotavljati vsaj minimalno mero tehnične podpore.

Jerry000 ::

Ok hvala za odgovore:). Bi pa še vprašal kaj pomeni da ma neomejen prenos podatkov?

blackbfm ::

to ne pomeni nič, ker pač ne drži..precej verjetno pa je da ne boš dosegel tiste meje

Jerry000 ::

drži al pa ne, zanima me kaj to pomeni:). To pomeni kok prometa maš lahko?

MrBrdo ::

Poenostavljeno, če imaš samo 1 stran na strežniku ki je velika 1KB, in imaš omejitev prometa npr. 1MB (to zdaj samo za primer govorim seveda), potem lahko ljudje 1000x (1024x? :)) naložijo tvojo stran in potem stvar neha delat do naslednjega meseca. Medtem ko če imaš "neomejen" promet pomeni da te omejitve ni, čeprav v resnici je vedno omejitev, samo da tisti ki pravijo da imajo "neomejeno" pač ne povejo kakšna je ta omejitev, oziroma ko presežeš neke za njih sprejemljive količine ti lepo povejo da pojdi drugam.
Ali pa imajo tako da če dosežeš neko njihovo omejitev ti omejijo hitrost prenosa npr. na 10 Mbit ali pa še manj. Zato imajo načeloma bolj ugledni providerji vedno omejitev mesečnega prenosa, tako ti vsaj ne lažejo.

Recimo novinci se velikokrat ustrašijo "100 GB mesečnega prenosa" in si mislijo "šit to bom ziher presegel", čeprav v resnici na koncu imajo 100 MB prenosa :) Ampak na take ljudi tudi ciljajo ponavadi te, ki imajo "neomejen" prenos. In potem tudi če ima eden od 100tih 1 TB prenosa, ostali pa 100 MB, jim je na koncu cool. Sicer pa za bolj resne stvari je pomemben SLA (service level agreement), kjer ti ponudnik zagotovi npr. 99.9% uptime strežnika. Ampak to je potem ko gre za resne stvari, ko si ne moreš privoščit da je tvoja stran nedosegljiva recimo 1 dan.
MrBrdo

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MrBrdo ()

Jerry000 ::

Hvala za ta odgovor. Vidim da je nekaj novega to. Ampak naprimer kot si omenil za primer, stran velika 1KB, omejitev imam 1MB, to pomeni da ko bo 1000 prenosov se naredilo, tisti ki bo hotel potem stran si še 1x ogledat ne bo imel dostopa ker stran ne dela zaradi omejitve prenosa?
Ne govorim zdaj da me je strah za mojo stran, me ni ker bi sam testiral, se pa zanimam za te zadeve da vem kaj je kaj:). Zanimajo me te reči

Vice ::

Praviloma ne, ni pa pravilo. Vsak pameten ima pod pogoji poslovanja to točno opredeljeno. V kolikor ni, ti mora ponudnik te informacije posredovat ali pa se z njim zajeb.... To tudi pokaže koliko je ponudnik resen in predvsem kvaliteten :)

Jerry000 ::

Ok hvala. Vidm da bom kr vzel to glede na to da ne gre za nič "resnega", za učenje in igranje bo pol to super zadeva.

Kako pa je potem če ne želim več pri njih host? Samo ne plačam in to je to? In ti potem zbrišejo domeno ter host?



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Za vse, ki rabite dober webspace PHP, CGI, ipd (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Izdelava spletišč
376294738 (18030) hariscorale
»

Gostovanje spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
819021 (6514) Gost
»

Hosting v tujini + prenos domene

Oddelek: Izdelava spletišč
133099 (2547) gforce
»

Dobro gostovanje z strežniki v Sloveniji...fantazija?

Oddelek: Izdelava spletišč
453267 (2157) jerry2000
»

Webhosting

Oddelek: Izdelava spletišč
181356 (1162) Tody

Več podobnih tem