Forum » Operacijski sistemi » Win2000 in Registry File corrupted ob zagonu!
Win2000 in Registry File corrupted ob zagonu!
HitriPepe ::
Javi blue screen in naslednjo napako:
The registry cannot load the file
SYSTEMROOT \ SYSTEM32 \ CONFIG \ SOFTWARE
It is corrupt, absent or not writable.
Se mi je to zgodilo pred dvema tednoma, včeraj pa sem dal novi disk in danes zjutraj znova šok! Windowsov nikakor več zagnati pomaga samo ponovna inštalacija!
Največji problem je v tem da se ta napaka zgodi nepričakovano in ne morem ugotoviti kaj bi bilo narobe. Vglavnem mašina se normalno vgasne, ko pa jo hočem zagnati pa ne da nič od sebe!
A je možno ta register file kako drugače popraviti?
In kaj za hudiča bi to lahko bilo?
Lp
The registry cannot load the file
SYSTEMROOT \ SYSTEM32 \ CONFIG \ SOFTWARE
It is corrupt, absent or not writable.
Se mi je to zgodilo pred dvema tednoma, včeraj pa sem dal novi disk in danes zjutraj znova šok! Windowsov nikakor več zagnati pomaga samo ponovna inštalacija!
Največji problem je v tem da se ta napaka zgodi nepričakovano in ne morem ugotoviti kaj bi bilo narobe. Vglavnem mašina se normalno vgasne, ko pa jo hočem zagnati pa ne da nič od sebe!
A je možno ta register file kako drugače popraviti?
In kaj za hudiča bi to lahko bilo?
Lp
www.STROJI.NET
- premaknil: ToniT ()
freejack ::
No ja, register od WIn2k (pa tut od WinXP) lahk popraviš v recovery console [ko nameščaš Winse, prideš v DOS, morš F8 pritisnit, itd. Pol se ti pokaže, da pritisneš ENTER za namestitev, maš pa še REPAIR opcijo]... To je sicer kratkoročna rešitev, da ti ni treba formatirati oz. na novo nameščati OSa, sam mislim, da bi lahk bil kak konflikt pri strojni opremi oz. z nastavitvijo le tega, če se napaka kar naprej pojavlja. Probaj vzet iz ohišja vse, kar ne potrebuješ, namesti winse, pa pol par dni probaj tko uporabljat, skratka, če je napaka v kateri izmed komponent. Drugače bi pa kaj več o tem vedel andrej povedat, on je (bolj) strokovnjak na tem področju.
HitriPepe ::
Ja sem ugotovil, da imajo win2k napako, da prej ugasnejo diski kot uspe iz rama prenest nazaj na disk vsebino! To naj bi bilo popravljeno v service packu 2 ampak zlgeda da pri meni to ne deluje. So neke rešitve ampak nobena ne zagotavlja 100% delovanja, razen da računalnik ugasneš z restartom in potem ko se resetira ga pač ugasneš!
Sem pa študiral kako bi obnovil registry file, pa ni bilonič pametnega rezen nekaterih programov, tak da bom probal tudi s tvojim načinom!
Lp
Sem pa študiral kako bi obnovil registry file, pa ni bilonič pametnega rezen nekaterih programov, tak da bom probal tudi s tvojim načinom!
Lp
www.STROJI.NET
kockish ::
..., da prej ugasnejo diski kot uspe iz rama prenest nazaj na disk vsebino!
To delajo samo pri hibernaciji, zakaj bi vsakic dajal vsebino rama na disk?
MCSE ::
Probi bekapirat zajšnji registry in ga prepiši za back-up-om, takole:
Boot iz W2k CD-ja z emergency restore console-om
C:\Winnt\system32\Config
file pod imenom system
prepiši z system.bak
ki se nahaja na c:\winnt\repair\
Probaj če boot-a, naloži driverje še enkrat in si v biznisu...
Boot iz W2k CD-ja z emergency restore console-om
C:\Winnt\system32\Config
file pod imenom system
prepiši z system.bak
ki se nahaja na c:\winnt\repair\
Probaj če boot-a, naloži driverje še enkrat in si v biznisu...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Win. could not start...... wtf. \windows\system32\config\systemOddelek: Operacijski sistemi | 2497 (2410) | Tovaris Stalin |
» | Kako obdržati linke do aplikacij, register in ostalo, ko reinštaliraš WinXP???Oddelek: Operacijski sistemi | 1616 (1364) | Lith |
» | Novi (2.41) driverji za NF2 zrusili sistem?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1845 (1482) | kuglvinkl |
» | SesutjeOddelek: Operacijski sistemi | 960 (879) | CaqKa |
» | POMAGAJTE-NE RAZUMEM VEČ NIČOddelek: Pomoč in nasveti | 1823 (1364) | Kriko |