» »

win7hp64 OA prodaja -> nakup win8 BOX

win7hp64 OA prodaja -> nakup win8 BOX

Alen T 1978 ::

zdravo.

vprašal bi nekaj vprašanjo v zvezi z prodajo win7hp64 OA serijske številke in nakupa win8BOX februarja 2013:

1. ali lahko prodam win7hp64 OA serijsko številko za inštsalacijo omenjenih winsow brez pripadajočega laptopa in da bo številka na drugem računalniku delujoča? recimo, da bi tudi tisto nalepko odlimal in jo dal kupcu - če bi kdaj kasneje ta moj laptop prodal, da ne bi prišlo do morebitne kršitve-kraje in morebitnih konfliktov ali karkoli nezaželjenega.
2. torej: IF BEFORE OK THEN GO TO NEXT: po kakšni ceni naj februarja 2013 prodam omenjeno serijsko številko? - če ima kdo sokolje oko pa da lahko predvidi (da vem koliko se nadejat - winsi so untouched, nerabljeni, brez prask)
3. bodo ali ne bodo win8 v BOX verziji? je res, da bodo in da bodo taki na voljo šele februarja 2013?
4. če bodo v BOX izvedbi, ve kdo kaka približno bo cena? torej za posamezne verzije.

5er--> ::

1. Ne, ne smeš. Ja, bo delala (Verjetno internetna avtentifikacije ne bo šla skozi, saj je pri OEM nekaj zapisano v biosu, ampak še vedno lahko tvoj "kupec" pokliče MS in aktivira preko telefona).

čak, ti praviš o OEM. jaz pravim o OA. tko piše spodaj na laptopu na nalepki. še acer group piše zdraven.

5er--> ::

jaz moram vsakič ko naložim vinse na novo kodo vnest. čene mi teži po desktopu po cele dneve.
dobro. drugo alinejo razuem glede tega: da ne moreš imeti in 32 in 64 bitno različlico aktivirano istočasno. tert da ne morepš imeti dveh winsov aktiviranih, na različbih kompih, z isto kodo. to je logiučno. č je one licence je one licence,.

ne vem pa šer, kako je z prodajo te kode? torej ne gre. če je BIOS pogojena. hm. šit to. edin če komp prodam zraven. to bom pa še razmislil.

hval obema.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja OEM windows 7 na win 10

Oddelek: Operacijski sistemi
306236 (2442) starfotr
»

Windows 7

121674 (1180) hojnikb
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29057489 (39230) mtosev
»

Aktivacija Windows 7 že razbita (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
8823293 (11822) MrStein
»

Whitler (strani: 1 2 3 )

1098346 (6788) zetko

Več podobnih tem