Forum » Programiranje » [c#] Obfuscatorji
[c#] Obfuscatorji
japol ::
Kateri so najboljši obfuscatorji? Po možnosti brezplačni. DotFuscator v Visual Studiu ne zakodira stringov,... potrebujem nekaj boljšega.
MrBrdo ::
Jaz sem enkrat reverse engineeral en program ki je bil zaščiten s Themida (sem skoraj ziher da je bil ta, program pa je bil ziher .NET). Čeprav je njihova stran precej nedeskriptivna (http://www.oreans.com/themida.php) ampak zadeva je bla ornk zaj..* Ni mi ratalo. Je precej hardcore, posamezne dele kode zakodira vsakega posebej v svoj nabor VM ukazov in potem zgenerira več VMjev, v glavnem je stvar nemogoče na roke zaobit, možno pa da obstaja že kak avtomatiziran unpacker.
Problem je da je koda dostopna samo ko se dejansko izvaja, potem pa se nazaj zakriptira oz. karkoli že. V glavnem če bi jaz moral zbrat zaščito bi sigurno to, razen če že obstaja kakšen avtomatski unpacker, malo pogooglaj Neki unpackerji so, ampak mislim da so za starejše verzije, pa tut vprašanje koliko so uspešni in koliko je treba še ugibat/na roke delat.
Klasični obfuskatorji niso ne vem kaj ker vsak z malo pameti še vedno lahko ugotovi kaj se dogaja pa tudi decompilerji že veliko trikov poznajo. Ko se ti pa stvar prekodira v nekaj čisto X kar tudi decompiler ne more niti shendlat potem pa rata to velik problem.
PS: Kolikor vem Themida considerably upočasni program. Tko da verjetno ni primerna za kakšne procesorsko intenzivne kode.
Problem je da je koda dostopna samo ko se dejansko izvaja, potem pa se nazaj zakriptira oz. karkoli že. V glavnem če bi jaz moral zbrat zaščito bi sigurno to, razen če že obstaja kakšen avtomatski unpacker, malo pogooglaj Neki unpackerji so, ampak mislim da so za starejše verzije, pa tut vprašanje koliko so uspešni in koliko je treba še ugibat/na roke delat.
Klasični obfuskatorji niso ne vem kaj ker vsak z malo pameti še vedno lahko ugotovi kaj se dogaja pa tudi decompilerji že veliko trikov poznajo. Ko se ti pa stvar prekodira v nekaj čisto X kar tudi decompiler ne more niti shendlat potem pa rata to velik problem.
PS: Kolikor vem Themida considerably upočasni program. Tko da verjetno ni primerna za kakšne procesorsko intenzivne kode.
MrBrdo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MrBrdo ()
mihies ::
Bi samo opozoril, da obfuskatorji znajo pokvariti program, otežiti razhroščevanje (v mislih imam legalno) in če res ni prav nujno je škoda časa za obfuskacijo - več problemov kot koristi.
Sam uporabljam RedGate-ov SmartAssembly ampak bolj za tlačenje kode v eno datoteko kot za kaj drugega.
Sam uporabljam RedGate-ov SmartAssembly ampak bolj za tlačenje kode v eno datoteko kot za kaj drugega.
japol ::
Naredil sem test ene aplikacije in sm jo obfuskiral z Dotfuscatorjem 4.9..... professional, ki je ni zraven VisualStudia, jo je potrebno naknadno dobit, potem sem to obfuscirano aplikacijo še z Confusorjem confusov in potem to aplikacijo testiral na win XP, win 7, 32 in 64 bit in povsod delajo vse funkcije, pomembno je le da je naložen .NET 3.5 (večinoma so mel .NET 3.5 SP1) ampak se itak nisem posluževal funkcij te vezije .NET-a.
Poskusil bom še tako da bom pred tem dal še v starejšo verzijo 2.0 .NET.
In mislim da sem s tem pokril "skoraj" vse Windowse.
Poskusil bom še tako da bom pred tem dal še v starejšo verzijo 2.0 .NET.
In mislim da sem s tem pokril "skoraj" vse Windowse.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Programiranje za windowsOddelek: Programiranje | 8684 (6627) | Iluvatar |
» | Backengeneering [Reverse engeneering]Oddelek: Programiranje | 2954 (1232) | jype |
» | Vabljeni na Študent je car 2008Oddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4548 (3563) | FitnessBoy |
» | Filipinske šole bogatejše za 23.000 PC-jev z Linuxom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 9741 (7725) | MrStein |
» | [Java] ObfuscatorjiOddelek: Programiranje | 1349 (1137) | drejc |