Forum » Pomoč in nasveti » Ruter WR1043ND - bricked
Ruter WR1043ND - bricked
Davidoff ::
Pozdravljeni!
Poskušal sem namestit OpenWRT na omenjeni router, pa je zadeva nekje zaštekala in sedaj sem v neki boot zanki. Lučke mi na ruterju utripajo in do njega nemorem dostopat. Na forumu sem zadeve prečekiral in se dejansko da narest unbrick z ti. USB2.0 to RS232 TTL kablom, ki pa ga žal nimam in tudi nisem zasledil da bi ga kdo v Sloveniji pordajal. Zanima me a je kdo iz okolice Ptuja in dejansko poseduje to reč, da bi mi jo za čez kak dan posodil...Hvala.
Poskušal sem namestit OpenWRT na omenjeni router, pa je zadeva nekje zaštekala in sedaj sem v neki boot zanki. Lučke mi na ruterju utripajo in do njega nemorem dostopat. Na forumu sem zadeve prečekiral in se dejansko da narest unbrick z ti. USB2.0 to RS232 TTL kablom, ki pa ga žal nimam in tudi nisem zasledil da bi ga kdo v Sloveniji pordajal. Zanima me a je kdo iz okolice Ptuja in dejansko poseduje to reč, da bi mi jo za čez kak dan posodil...Hvala.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!
Nextor ::
Iščeš tole...
Jaz sem iz okolice Ptuja in ti ga lahko unbrickam za ceno pira, dva. Lahko pa ti tudi posodim, če boš znal...
Jaz sem iz okolice Ptuja in ti ga lahko unbrickam za ceno pira, dva. Lahko pa ti tudi posodim, če boš znal...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Nextor ()
mzakelj ::
http://www.ebay.com/itm/PL2303-USB2-0-t...
Tukaj ga imaš. Jaz sem tudi včeraj zabrickal svojga tp-linka in danes bom probal če se da. Če mi rata napišem tukaj en post kako se ga odbricka, pa potem lahko posodim usb ttl adapter. Enkrat sem ga kupil pa nisem vedel kaj bi znjim, oziroma sem se malo zaje, ampak čez 7 let vse prav pride pravjo :)
Tukaj ga imaš. Jaz sem tudi včeraj zabrickal svojga tp-linka in danes bom probal če se da. Če mi rata napišem tukaj en post kako se ga odbricka, pa potem lahko posodim usb ttl adapter. Enkrat sem ga kupil pa nisem vedel kaj bi znjim, oziroma sem se malo zaje, ampak čez 7 let vse prav pride pravjo :)
Davidoff ::
Se bom probal malo poigrat. Zadevo sem preveril in bi naj uporabil adapter, pri katerem je TTL @ 3.3V. Z 5V bi lahko zadevo kar poškodoval, tako da ta ki si ga prilepil je z obema napetostma in pride v poštev.
Pivo Laško vsak dan eno flaško!
mzakelj ::
Sam sem danes probal drugo varjanto, in sicer failsafe mode in sem ga zabrikal totalno. Bom jutri ali čez vikend testiral še ttl in da vidimo, drugače bom zložil skupaj in vse skupaj vrgel v arhiv ( beri prvo kanto ) !
Ne moreš ga tako zabrickat, da ne bi bil dostopen preko seriala, tako da za v kanto vsekakor ni nikoli, če ni hw problem...
Načeloma lahko unbrickam katerikoli router, tako da če kdo rabi kaki unbrick, mi pišite na privat...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Siemens m35 - rs232 - AT commandsOddelek: Mobilne tehnologije | 3134 (2320) | JanezovJanez |
» | wrt3600 - brikan, kaj narediti?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1997 (1252) | Majkl |
» | "unbrick" routerjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2216 (1521) | granci |
» | Napetost ST-LAB USB-RS232 (PL-2303)Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1812 (1726) | boogie_xlr |
» | Reševanja vojaka ruterja 1043nd, pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 1678 (1446) | BlaY0 |