» »

Star Wars: Episode VII

Star Wars: Episode VII

««
7 / 14
»»

Smrekar1 ::

MrNighthawk je izjavil:


heh Yoda je bil star okoli 900 let :) Dober Sith Lord bi lahko s pomočjo Forca bil vsak kakših 100 let vitalen ;)


Plus nikjer niso rekli kako dolgo življenjsko dobo imajo Gungani. Morda jih ima Jar Jar kakih 400 in je ravno prišel ven iz pubertete.

stjan ::

Se mi zdi da ste nekateri preveč " padli" v zadevo. :)

Prvi trije filmi so bili za tiste čase dobro posneti in nekaj novega, ta zadnja sranja pa so samo računalniške animacije, slabo spacane in zmeraj manj gledljive.

aaa1 ::

Meni so pa ravno zato "všeč" episode od 1-3, ok zgodbo pustimo stati ampak Jedi fighti so pa legendarni, boj med qui gon obi wan vs darth maul je nekaj najbolj legendarnega in epskega za moje pojme. :D Prav tako mi je všeč uvod v episodo 3, bitka nad coruscantom :) in anakin ws obi wan. Je pa res da je vmes dost filerjev, ki jih težko prenašam :)

FTad ::

Fight med obi wan-om in maulom je bil zanimiv vse, dokler ni visel na tistem kavlju in se cudezno dvignil nad njim oz ga preskocil in presekal na pol.... mislim, cisti absurd...kar naenkrat je bil maul presenecen nad skokom, namesto da bi ga razkosal, kot je obi wan anakina v 3. epizodi, ko je imel "higher ground".

opeter ::

Od prvih delov (I-III.) je meni najboljša ravno tretja epizoda. Če gledam v akcijskem smislu pa dvojka tudi ni slaba. Prvi del je vsekakor neke vrste uvertura (uvod) v takratno "novo" trilogijo. Saj je gledljiv, samo ... določeni elementi so bolj slabi.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dottor ::

Meni se pa od nove trilogojie zdi, da bi lahko 1. in 3. strnili v enega, s tem da bi zgodbo Anakina nardili kot flachback. 2. del pa bi lahko spustili, pa teoretično nebi zgubili nič pomembnega razen vsiljene ljubezenske zgodbe med Padme in Anakinom...
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

          ::

Mojemu 9 letnemu bratu so všeč vsi deli obeh trilogij. Meni so bili tudi, ko sem bil njegovih let.

oo7 ::

Han ::

V kateri tehniki je bolj gledljiv - 2D ali 3D?

zztop ::

Pomoje 2D. Šel sem gledat 3-4 filme 3D pa nisem bil zadovoljen. 2-3 efekti pa je to to... Zdaj nevem kak bo Star Wars. Pa še več plačaš, za tisti denar dobiš eno pivo. :)

Kurzweil ::

Evo, pogledal 2D, morda grem drug teden še 3D.

Na kratko, splošna ocena vredu, par igralcev slabih, vizualno odlično, zgodba vredu, edino kar me je pa zares zmotilo, pa je par scen z nekim cenenim humorjem, kar pa je input Disneyja po mojem občutku. Če bi moral dat oceno je nekje skoraj 9 od 10.

Nikec3 ::

Dober film. Malo preveč reciklirane zgodbe, malo preveč oseb, za katere ni dovolj časa za character development, malo preveč poenostavitev pri raznih zadevah (učenje mečevanja z light saiberjem). Kot celota dober film, ni pa ravno mojstrovina.

8/10
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Kurzweil ::

@Nikec, se strinjam, zgodba je preveč speglana in obenem tudi preveč nedodelana, kar se še posebej moti, ker so imeli super pogoje, da jo dodelajo. Karakterjev se meni ne zdi, da bi jih bilo preveč, je pa kot praviš tako, da niso dodelani, bolj kot to me moti, kar sem že napisal, da je par igralcev vsaj po mojem okusu smešnih, Carrie Fisher pa sem prav pogledal, kakšna babica je že. Ja light saber dobiš občutek, da kar sam deluje, ko ga tako na hitro vsi shandlajo. Torej oceno sva dala podobno, ti 8, jaz pa skoraj 9. Osebno mislim, ča bi bila stvar bolj temačna, karakterji (predvsem na temni strani) bolj zajebani (par je prav lulekov), če bi dodelali zgodbo in odstranili ti kretenski humor, ki me je motil že pri Guardians of the Galaxy, potem bi se lahko že nagibali h mojstrovini in klasiki. Ampak tu se seveda pojavi problem, ker mora biti Pegy kolikor nizko je mogoče in stvar razumljiva vsem, Disney pač. Je pa vseeno še zelo dober film, da ne bo pomote.

vaščan ::

Danes grem gledat v kino.
Sem sedaj v 2 dneh pogledaš celo sago po vrsti 1-6. Enka je meni super, čeprav jo ljudje ne marajo meni se pa zdi tko fin uvod v sago še spomini mi gredo nazaj na tisto star wars racing igro dober uvod v sago. Potem anakin odraste ravno prav misli, da vse ve in je kunštn vredu za pogledat no 3del mi je čista špica. Štirica je klasika je zelo dober peti del mi je tudi všeč ampak Return of the Jedi tukaj mi je blo ornk dolgčas. Že v prvo, ko sem ga gledal se mi je zdel nekam beden del drugič pa še precej bolj.
Sem kar malo slabe volje po zadnjem delu upam da me The Force Awakens prepriča.

Izi ::

Nikec3 je izjavil:

Dober film. Malo preveč reciklirane zgodbe, malo preveč oseb, za katere ni dovolj časa za character development, ...
Saj to je šele prvi del nove trilogije. Karakterji in zgodba se bodo verjetno bolj razvili v naslednjih dveh delih.


vaščan je izjavil:

...peti del mi je tudi všeč ampak Return of the Jedi tukaj mi je blo ornk dolgčas. Že v prvo, ko sem ga gledal se mi je zdel nekam beden del drugič pa še precej bolj.
Sem kar malo slabe volje po zadnjem delu upam da me The Force Awakens prepriča.
Je bilo že večkrat omenjeno, da če hočeš uživati je treba gledati v enakem vrstnem redu, kot so bili filmi posneti, drugače je občutek točno tako kot si ga dobil ti.
Pa 4., 5. in 6. del moraš obvezno nabaviti nove verzije z izboljšanimi efekti.
4, 5, 6, 1, 2, 3, 7,...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

vaščan ::

Meni čist paše, da najprej pogledam prve 3 kako pride vader na sceno in potem zadnje 3 ko pride luk na sceno ter sesujejo imperij ampak zadnji del mi je kot del slab dolgočasim se tisto reševanje sola je tko tko potem umes še tisto bedno pleme v gozdu in borba ko se pleme bori s kloni je kr nekej ubistvu cel film čakaš da se oče in sin stolčeta pred tem še pol ure čakaš luke dej dark side ne mogoče pa bi ne ne nebom ne ziher ne bom in ko je končno fajt izpade bolj tko tko. Enim je blazno všeč zadnja epizoda in ravno zato sem full skeptičen glede The Force Awakens mogoče mi bo zakon. Nisem hotel trailerja gledat nisem gledal niti bral nisem o čem se gre, da si nebi pokvaril izkušnje.

A120 ::

gledal ponoci. sem razocaran. veliko cenenega humorja, prevec predvidljivi dogodki (recimo med hanom in njegovim sinom),...

Kurzweil ::

@A120, tudi kar se mene tiče, me je najbolj odbijal ta cenen, debilen "humor", kot pri Piratih s Karibov, s tem da ta franšiza je narejena za širšo ciljno publiko, Star Wars pa je to žal postal od prevzema Disneyja. Tole kar pa si napisal v oklepaju na koncu, pa predlagam da zbrišeš ;(( Sicer pa kot si dejal, vse predvidljivo, kar pa sem tako roko na srce pričakoval. Upam, pa da še par cheap karakterjev (kot igralci in igra) čim prej umre, ker sicer mi bodo grenili do 9. dela...

A120 ::

zakaj bi zbrisal? Meni se je zdelo preenostavno da se bo kar naenkrat raznezil in mu dal mec ter odsel z njim.

A120 ::

no se opravicujem, nisem razumel kaj je kurzweil mislil s tem. antiani motiti se je clovesko svojo nevzgoenost pa kvecjemu kazes ti s svojim izrazoslovjem...

Kurzweil ::

A120, seveda sem mislil spoilanje, do sedaj je verjetno pogledalo film 1-5% ljudi, ki jih stvar zanima, tako da je treba s tem počakati kakšen teden ali dva, gre navsezadnje le za enega večjih dogodkov v tem delu. Se pa čudim, da še ni nobenega moda ali admina, da bi stvar popravil. Sicer pa ja A120, meni je bilo vse jasno tam, že takoj ko je prišel na tisto lokacijo sem dejansko vedel epilog.

oo7 ::

Evo ravnokar z kina film film mi je bil všeč čeprav mi je deloval tako, kot, da sem ga že enkrat prej gledal:|
Novi igralci so super Rey je odlična Fin mi deluje kot neka mlajša verzija Han Sola Poe pa kolikor so ga oglaševali poleg Rey in Fin-a se mi je zdel kot nekakšna stranska vloga in ja seveda BB-8 je tudi odličen:)

Dvorana ni bila polna razumljivo, ker je bila bolj zgodnja ura ampak ob določenem trenutku v filmu so štirje ljudje zapustili kino dvorano in jih ni bilo več nazaj in od teh štirih sta samo dva sedela skupaj.

SPOILER!!!!!!!!




HUD SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JJ Abrams ima jajca, da gre takole ubiti Han Sola no takrat so štirje ljudje odšli ven z dvorane, ki sem napisal zgoraj in jih razumem. Torej je Rey hčerka od Luke Skywakerja? Malo smešno se mi je zdelo, da je Rey brez vsakega treninga takole premagala Kylo Rena. No ja lahko že napovem kaj se bo dogajalo v epizodi 8 bo Luke SKywalker treniral Rey tisti superme leader bo natreniral Kylo Rena vmes bo pa bitk v epizodi 9 pa se bosta udarila Rey in Kylo ;) in Fin bo postal novi Han Solo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oo7 ()

Kurzweil ::

@M-Power
Rey je samo zelo simpatična, sicer pa povsem povprečna igralka. Finn je soliden, Poe je obup, Kylo Ren pa katastrofa. Kylo Ren bi moral biti en scary motherfucker in nek nek kekec, dejansko na temni strani ni enega, ki bi res imel karizmo in ta temačni karakter, videz in samo igro, kot bi seveda moral imet. Namreč George Lucas je še vedno skrbel za karakterje v filmu... :))

Sicer pa kinodvorane nikjer v SLO niso razprodane, bodo pa verjetno v petek in soboto blizu.

Kat pa si napisal pod spoiler, pa bom odgovoril tako, da ne bom spoilal. JJ Abrams ni pri tem kar omenjaš naredil nič, scenarij je bil napisan že prej in to s strani človeka, ki je pisal scenarij tudi za 5 in 6 del. To kar namiguješ je kristalno jasno bilo prikazano v filmu, vse ostalo kar omenjaš pa smo že tako povedali, da je vse bilo preveč očitno in tako bo tudi v naprej.

Nikec3 ::

Toliko da veste, film je će zunaj, spoilerje lahko pišemo kolikor želimo. Kdor še ni gledal filma, naj pač ne klikne na to temo do ogleda.



SPOILER!

Ko sem se z nekaterimi kolegi pogovarjal, sem ugotovil, da se na koncu filma niso vsi strinjali, da je Rey hčerka od Luka Skywalkerja, čeprav po mojem mnenju bolj očitno tega niso mogli prikazati. Sila je očitno močna v njej, Lukeov Lightsaber jo je dobesedno poklical, potem pa še tisti flashbacki. Vsaj jaz sem razumel, da je Luke tisti njen oče, ki jo je zapustil. No mogoče se motim, ampak zagotovo sta v nekem sorodu.

Glede nekaterih pripomb, ki jih dajete nekateri pa moram povedati, da očitno nekaterim ni jasno, da je Star Wars vedno bila v prvi vrsti popcorn franšiza. Popcorn in prodajanje igrač. Vsekakor je mitologija franšizin as v rokavu, ampak Star Wars je vedno bila cheasy franšiza, ki se ni jemala preveč resno. Zato mene ne moti ta humor, ki smo ga videli.

Glede sile pa še ena stvar. Zelo očitno je, da je v tem času, ko se franšiza nahaja sila zelo šibka. Zato tudi ni pričakovati, da bodo karakterji imeli takšne skillse, kot so jih imeli Jediji v časi Republike. Zelo zadovoljen sem tudi z lightsaber bitkami, ki so zelo minimalistične in stilsko posnete, brez tone green screen posiljevanja. V tem kontekstu šibke sile je tudi povsem jasno, da Kylo Ren ni ravno kos veščinam Skywalkerjev in Jedijev.

Sej je tudo to eden izmed smislov Kylo Rena, da nikoli ne bo bil tako dober, kot pravi Jediji ali Sithi. Zaradi tega je tudi razdvojen. To nekako izvemo že v prvi sceni, pa še kasneje pri pogovoru s Han Solom.

Namreč George Lucas je še vedno skrbel za karakterje v filmu... :))

George Lucas pri tem filmu ni naredil nič.

Sicer pa kinodvorane nikjer v SLO niso razprodane, bodo pa verjetno v petek in soboto blizu.

V Mariborskem Cinneplexxu so bile ob polnoči razprodane 4 kinodvorane.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

Zagor_tenay ::

Carrie Fisher je obupna - postarana babica, glas se ji je močno spremenil, najbrž je strastna kadilka.

Film pa soliden, nekje na nivoju episode 3, ampak vseeno slabši od original trilogije. Jaz dam oceno 7.5/10

opeter ::

Zakaj imam občutek, da smo dobili New Hope 2.0?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Kurzweil ::

@Nikec3, glede Rey in Skywalkerja je vse jasno.

Star Wars na začetku, kot praviš NIKAKOR ni bila ne popcorn in tudi ne cheezy zadeva, vsekakor pa se takrat še niso prodajale figurice in podoben šrot.

To da je sila še švoh je kristalno jasno, nihče ni nič rekel na račun njihove moči/sile, ampak da so preprosto brezvezni, prazni in slabi igralci, če je Kylo Ren smešen, pa je Generul Hux obup, tako slabe castinga si takšna franšiza ne bi smela privoščit.. Poe Dameron je tudi naprimer bolj za Pirate s Karibov kot Star Wars. Uglavnem karakterji bodo imeli moči na vrhuncu pri 8-9 delu, tako kot je bilo pri 5-6. delu, no vsaj prikazalo se bo tako.

Kar se green screena tiča ga je kolikor hočeš, isto je renderja, manj pa klasičnega CGI-ja oz nepotrebnih dodatnih efektov.

Kar pa se tega cenega in debilnega humorja tiče, pa bi ga spregledal rade volje, pa ga je žal preveč, v preteklosti je bilo nekaj humorja in prikazana nerodnost pri Han Solotu, ker se ima za frajerja, pa potem seveda zajebe in se po sreči zliže... Tu pa ga je na vsakem koraku nekaj in res dobiš tisti pravi občutek, da je stvar prevzel Disney in da je star narejena tudi za otroke, kar je res velik škoda.

Praviš, da Lucas ni naredil nič, zelo se motiš. Že pred prodajo franšize se je vedelo, da bo še sodeloval in tudi na IMDBju ga imaš lepo napisanega.

Kot rečeno film je dober, ampak če bi bila zgodba bolj dodelana in predvsem bolje predstavljena, če bi bili karakterji oz. izbira igralcev boljša, ter da bi bila stvar bolj temačna, da ne bi bilo tega retardiranega "humorja", bi bila stvar fantastična.

Mimogrede tudi ene odsekane roke ali glave ni v celem filmu, čemur smo bili priča prej, kot rečeno Disney...

@opeter, občutek te ne vara, cel kup je vzporednic.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Nikec3 ::

Že pred prodajo franšize se je vedelo, da bo še sodeloval in tudi na IMDBju ga imaš lepo napisanega.

To izključno pomeni, da so nekateri karakterji njegovi. (Han Solo, Luke, Leia,...)

Meni je casting dober. Adam Driver se mi zdi perfektna izbira, Hux mi je tudi kul karakter. Rey itak, Finn je soliden, sem pa več res pričakoval od Oscarja Isaca.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

D3m ::

opeter je izjavil:

Zakaj imam občutek, da smo dobili New Hope 2.0?


Tvoj občutek se ne moti. Pač podoživljamo isto zgodbo, kot v IV.



in nisi edini.

http://www.theguardian.com/film/2015/de...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: D3m ()

Smrekar1 ::

Preveč je ponovljenih prizorov iz IV. epizode in pobranih prizorov iz drugih delov osnovne trilogije, da bi bil film res dober in hkrati dovolj novega, da ni slab.

Pa Johna Williamsa morajo zamenjati. Prestar je že in ne more več dobro ustvarjati. Trilogija rabi nove komade, ne samo preigravanje novih verzij starih (legendarnih) melodij. Pri Phantom menece se je še izkazal, kasnejši deli pa so imeli premalo novega.

Smrekar1 ::

oo7 je izjavil:


JJ Abrams ima jajca, da gre takole ubiti Han Sola no takrat so štirje ljudje odšli ven z dvorane, ki sem napisal zgoraj in jih razumem. Torej je Rey hčerka od Luke Skywakerja? Malo smešno se mi je zdelo, da je Rey brez vsakega treninga takole premagala Kylo Rena. No ja lahko že napovem kaj se bo dogajalo v epizodi 8 bo Luke SKywalker treniral Rey tisti superme leader bo natreniral Kylo Rena vmes bo pa bitk v epizodi 9 pa se bosta udarila Rey in Kylo ;) in Fin bo postal novi Han Solo


Upam, da bo zgodba bolj napredna kot tole, čeprav bomo videli. Če bodo še naprej oponašali prvo trilogijo in notri metali šokantne trenutke bo Luka pravi oče Reya, ki sta ga z Leio podtaknila Hanu. To bi tudi razložilo fris.

vaščan ::

Tko za pogledat vizualno je blo top šit tisti črnc mi nekako ni pasal noter raje bi videl kakšnega drugega črn bel rumen vseeno samo drug igralec. Poe Dameron mi tudi ni nekako sedel v tole sploh na začetku so ga hoteli naredit zajebanega in kull. Rey so tapravo izbrali dobr je odigrala.
Adam Driver ko je imel masko gor je bil bad ass močan karakter(spoiler alert), ko je dal masko dol je izpadel ena pičkica tudi moči so šle malo po gobe on naj bi bil izučen jedi prestopil na dark side, ko sta se spopadla s finom bi ga moral zrezat v salamo v momentu. Tudi punca se je nekam preveč dobro upirala bi bilo bolje, da bi ga obdržali kot močnega bad ass karakter, ki je postal še močnejši, ko je ubil očeta in bi morali bežat pred njim. Glede oče in sin zadeva bi lahko bila vau moment ne, da smo že kmalu od začetka izvedeli. Take stvari so pomoje narobe speljali Edino tisto, ko so celo republiko zradirali to me je šokiralo edina reč v celem filmu.(end spoiler alert)

Tko bi rekel za uvod soliden film a noben presežek razen vizualno lepo in kot ste rekli kopira iz prejšnjih delov. Klapa se je sedaj zbrala skupej karakterje so nekak predstavili ampak od nadaljevanja pričakujem veliko.

kiFni ::

Mene pa zanima kok folka k zdej drvi v kino, je dajnsko fanov Star Wars, ali vsaj ZF. Je to le evforija trenutne promocije, reklam in vsega hajpa, ki se dogaja okol novga filma? Tako kot je bilo s knjigami Dana Browna in potem še s filmi.. če nisi čital/gledal nisi bil "IN", v družbi pa nisi hotel izpasti butelj, ker ne bi vedel o čem frendi govorijo.

Jaz sem fan že dolgo, prvi film sem gledal kot mulec s fotrom, sredi 80ih prejšnjega stoletja. Na koncu bojo še to sago začel štancat po tekočem traku kot James Bonde in v kino derejo vsi, tudi tisti ki jih dotičani žanr sploh ne zanima....... kvaliteta bo pa na nivoju Power Rangers :)

Nikec3 ::

Kaj je za tebe pravi fan? Jaz sem film gledal na polnočni premieri, Star Wars filmi so mi všeč, nikoli pa nisem igral sw igric, gledal risank ali imel kakrsnega koli zanimanja za extended universe. A zdaj nimam pravice ogleda premiere?
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

vaščan ::

kiFni : Kino je nabito poln 1 dan po premieri sem šel gledat mogoče se bo do drugega tedna malo spucalo.
Promocija je huda ja in polno folka gre gledat nekaj kar se pač dobro oglašuje saj film je spektakel tko da hvala bogu mogoče dobijo nove privržence ki bodo doma pogledal potem sago.
Sem porajtal, da je precej folka sploh parčkov ki gredo gledat pač en film. Sam nisem hardcore fan so mi pa star wars filmi zelo všeč nasplošno rad gledam kvalitetno fantastiko.

darkolord ::

Kylo Ren bi moral biti en scary motherfucker in nek nek kekec, dejansko na temni strani ni enega, ki bi res imel karizmo in ta temačni karakter, videz in samo igro, kot bi seveda moral imet.
Zakaj? Pač po Vaderju očitno ni bilo nobenega dovolj "močnega" za to. Hux in šefe sta že vedla, da je Ren en mulo, ki ima sicer force, ampak je sicer precej švoh. Za stormtrooperje in Republiko (brez jedijev) handlat je bilo to itak čisto dovolj.

Sicer pa je v bistvu tudi Vader bil en bogi stari prdec pod tisto svojo masko ...

Tr0n ::

Solidno nadaljevanje, ki mu na trenutke uspe pricarati nekaj Star Wars magije, ampak ultimativno izpade nekako brez duse. Po eni strani se kriticno prikaze umor vasi, kjer Finn spremeni svoje prepricanje, po drugi pa se masovni genocid republikanskih planetov skoraj v celoti ignorira.

Malce so tudi pretiravali s povezovanjem zgodbe in starimi liki, namesto da bi novim igralcem pustili malce vec igralske svobode. Han Solo in Chewie se razumem, ostalo pa skoraj ni bilo potrebno.

Sem pa bil prijetno presenecen nad igranjem Daisy Ridley (Rey), ki je dokaj genericen lik prikazala istocasno ranljivo in hrabro ter samozavestno. Caka jo zanimiva prihodnost.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Lonsarg ::

V kolikor je to povezovalni nostalgični del in bomi dobili en svež zanimi plot v naslednjih dveh delih OK. V nasprotnem primeru bo to samo en meh.

neboben ::

Tudi sel gledat. Ker nisem pričakoval presežkov me film ni razočaral. Rey karakter mi je vsec, tudi kako se sedmi del konča mi je vredu in komaj čakam osmico.

dottor ::

Meni je bil všečen konev filma, ker je bil malo nepričakovan... SPOILER: Cel filem se vrti o planu za najdet Luka, na koncu jo počaka na otoku :P /SPOILER

Je pa kot celota bil precej všeč, edino lik od Ren-a se mi je zdel nek random. Drugače pa kurja povt ob začetku filma ko začne špica je nepopisna :D
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

abyssus ::

SPOILER ALERT!

Hahah, jaz pa v smeh, ko Ren da dol tisto duck masko. Pa saj niso resni no. Neki froc na dark side. Darth Vader se lahko samo za glavo drži. Tudi glede Han Sola je bruh. Sem videl nekje, da so zgodbo ocenjevali zelo slabo, s čimer se nebi strinjal, ker je bilo kar v redu. Ah, pa Luke je bil prestar, da se nauči kontrolirat silo, joj pa Anakin tudi, a zakaj se nebi Rey naučila v like 30 seconds premagat recimo mojstra temne sile, glede na to, kaj vse je znal izvesti z masko na glavi? FAIL no FAIL. Ja, simpatiziram bolj s temno stranjo, ker mi je Vader bil epski karakter v vseh delih do sedaj in to kar so tukaj storili, je zgrešeno. A kaj, Rey je hčer od Luka? A ona to na koncu ve? To mi ni bilo nič jasno. Kakšnih 8/10 bi že dal filmu, sicer pa ni bilo ne vem kaj. Finn se mi je zdel fin igralec :)). Sem bil skeptičen, ampak je dobro izpadlo. Tudi o Disney humorju, o katerem ste nekateri govorili - se da preživet. BB-8 preprosto najjači v celotnem filmu. Načeloma navijaš, da bo letel vsepovsod cel skozi. Zadeli so ga v nulo, precej simpatičen je, vsaj po reakcijah moje punce hehe.

Kaj več bomo verjetno lahko govorili v nadaljevanju, ki ga osebno komaj čakam, čeprav sem pričakoval več od filma. Ampak smo videli že precej slabša nadaljevanja pri drugih filmih. :)

Nikec3 ::

Hahah, jaz pa v smeh, ko Ren da dol tisto duck masko. Pa saj niso resni no. Neki froc na dark side. Darth Vader se lahko samo za glavo drži. Tudi glede Han Sola je bruh. Sem videl nekje, da so zgodbo ocenjevali zelo slabo, s čimer se nebi strinjal, ker je bilo kar v redu. Ah, pa Luke je bil prestar, da se nauči kontrolirat silo, joj pa Anakin tudi, a zakaj se nebi Rey naučila v like 30 seconds premagat recimo mojstra temne sile, glede na to, kaj vse je znal izvesti z masko na glavi? FAIL no FAIL. Ja, simpatiziram bolj s temno stranjo, ker mi je Vader bil epski karakter v vseh delih do sedaj in to kar so tukaj storili, je zgrešeno. A kaj, Rey je hčer od Luka? A ona to na koncu ve? To mi ni bilo nič jasno. Kakšnih 8/10 bi že dal filmu, sicer pa ni bilo ne vem kaj. Finn se mi je zdel fin igralec :)). Sem bil skeptičen, ampak je dobro izpadlo. Tudi o Disney humorju, o katerem ste nekateri govorili - se da preživet. BB-8 preprosto najjači v celotnem filmu. Načeloma navijaš, da bo letel vsepovsod cel skozi. Zadeli so ga v nulo, precej simpatičen je, vsaj po reakcijah moje punce hehe.

Po opisu bi rekel, da ti film ni bil všeč, potem pa rečeš 8/10 8-O

In kaj zdaj, če je pod masko froc? Se zavedaš, koliko je bil star Anakin, ko je postal Darth Vader? Verjetno manj od Kyla Rena. Glede Reyevih sposobnosti pa:

1. Kylo Ren je bil ranjen.
2. Sila se je "prebudila" v Rey in precej očitno tudi zmedla Rena.
3. Film zelo nazorno pokaže, da je Rey vešča v bojevanju s palico.

Ja vem, še vedno je hitro učenje, ampak ok. Če hočeš verjeti, lahko.

Glede BB-8 se strinjam. Najboljši Droid do sedaj. V bistvu me spominja na mojega psa. :) Recimo tudi Stormtrooperji še niso bili v nobeni epizodi tako dobri, kot v tej. Bili so kolikor je pač možno poosebljeni, bili so boljši kot s starih epizodah, manj neumni, pa tudi kaj drugega so znali kot streljati z laserskimi puškami. (borba s Finnom). To glede Rey je zelo zmedeno za gledalce in za Rey. Nekaj podobnega kot je bilo glede odnosa Luke in Leie v stari trilogiji.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

invisuu ::

abyssus je izjavil:

SPOILER ALERT!

Hahah, jaz pa v smeh, ko Ren da dol tisto duck masko. Pa saj niso resni no. Neki froc na dark side.


Se strinjam. Ko je pokazal svoj nežen obrazek sem pahnil v smeh. Trailerjev/opisov ipd. nisem hotel videti, da si ne bi nič spoilal.

Overall mi je bil film dokaj slab. Iz političnih spletk in akcije smo dobili zgolj akcijo. Kako je the first order nastal ni nihče razložil, kar naenkrat se je od nikoder pojavila stranka z bilijonskim budgetom, privatno vojsko in celim planetom za orožje. Lastne zgodbe se sploh niso držali (Millenium Falcon vs Tie Fighter v manevriranju, Kylo je očitno prvi Sith ki se samo brani in nikoli prvi ne napade, kri na storm trooperju po izstrelku iz blast fighterja, Finn je hkrati čistilka, veteran ki ve VSE o first order, na prvi misiji in hkrati z brezmadežno zgodovino kot vojak v first order, mah napak je na ducate, da o Rey sploh ne izgubljamo besed). Ranjen gor ali dol, proti ranjenemu Vaderju en storm trooper z light saberjem v roki ne bi zdržal niti 3 sekunde. Po novem v SW sagi ladje več nimajo radarjev, ampak se piloti koordinirajo na podlagi tega, kar vidijo iz cockpita, itd. itn.

Kako zelo beden film, sedaj ko je nekaj dni mimo po prvem navdušenju pokanja, kul CGIja in nekaj smešnih vrstic. Also, Kylo je tako zelo beden igralec, da mu parira še samo Anakin v svojih tinejđerskih letih. Čestitam, uspelo jim je ustvariti še en popcorn blockbuster.

6/10

darkolord ::

Mi kdo razloži, zakaj bi "moral" Ren pod masko brez maske izgledat kot nek badass?

Mislim, da je cel point v tem, da je v resnici nek bolj kot ne šibek prdec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

abyssus ::

@Nikec3, ne da mi ne bi bil všeč, pač par stvari je, ki so me hudo zmotile in najbolj zagotovo Kylo Ren oziroma njegov nedolžen mili obrazek brez maske. Še vedno mislim, da je svetovno odigral ampak bo žal moral masko obdržat gor, ker sicer izpade vse skupaj precej bedno. Pa prej bi rekel, da je sin od Severusa Snape-a iz HP kot pa od Han Sola. :D Ren pač ni bi bil to, kar sem pričakoval (naslednik Vadera). Toti svoj theme song ni imel. :D Vem, da je iste starosti bil tudi Vader, ampak si videl, kakšen je bil Anakin, preden je postal Vader, torej celo tretjo(šesto) epizodo? Ne vem, pokazal je več temne strani, kot pa Ren tukaj. Pač, tu je bila zagotovo minus pika. Rey pa ja, dobra s palico, ampak palica ni lightsaber in palica ni force. :)

@invisuu, ja, tudi meni je manjkalo marsikaj. Ampak verjetno bodo do konca vse dobro razložili.

Vseeno sem na koncu najprej pogledal, kdaj izide naslednja epizoda, kar pomeni, da je film vseeno bil dober. :)

p.s.: saj pod masko je bil Ren badass, le brez maske je vsaj meni izpadel SMEŠNO. :D In sinoči v dvorani nisem bil edini. :)

Han ::

Še moja dva centa: film ni slab, a bi lahko bil precej boljši. Scenarij (Abrams je koscenarist!) je luknjast in nedodelan, predvidljive akcije je preveč, z recikliranjem epizode IV so pretiravali. Pod Lucasovo taktirko bi bilo verjetno marsikaj drugače. Kar se tiče 3D projekcije, bi lahko preganjanja in boje s plovili prikazali bolj doživeto, iz prve perspektive, iz kokpita. [7/10]

P.S. Carrie Fisher je imela že v šesti epizodi občutno drugačen (globlji) glas. Za film so jo kar dobro spedenali. V resnici deluje še precej bolj postarana in zapuščena. Tudi Harrison Ford je na stara leta dokaj zahripan.

Nikec3 ::

darkolord je izjavil:

Mi kdo razloži, zakaj bi "moral" Ren pod masko brez maske izgledat kot nek badass?

Mislim, da je cel point v tem, da je v resnici nek bolj kot ne šibek prdec.

Ravno to je smisel Rena. Nekateri na vsak način hočejo ultimate bad guya, ki ga pa Star Wars v resnici nikoli ni imel. Oziroma je glavni bad guy (Palpatine, Snoke) vedno v ozadju in ni glavni antagonist. Tudi Vader, naj bo še tako zlovešč, je bil v bistvu zelo kompleksen karakter.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Nikec3 ::

Še moja dva centa: film ni slab, a bi lahko bil precej boljši. Scenarij (Abrams je koscenarist!) je luknjast in nedodelan

Se ne bi strinjal. Scenarij je klasičen Star Wars scenarij. SW je vedno imel nekakšne "luknje", ki so bile pozneje razjasnjene v naslednjih filmih, ali pa jih lahko pojasniš s silo. Celotno franšizo je bilo značilno, da so filmi sestavljeni iz veliko naključji. Če grem kar po vrsti.

R2D2 in C3PO prideta po naključju do Luka Skywalkerja, Skywalker bolj po naključju najde Obi Wana, tudi to, da Luke sreča svojo sestro je velikansko naključje. Če gledam epizodo VI dobi Luke vizijo od Obi Wana, da mora obiskati Yodo, pred skoraj gotovo smrtjo. Tudi ko Luke strmoglavi na Yodin planet, je Yoda 10 m stran od njegovega strmoglavljenja... To je bilo samo nekaj zelo velikih naključji, ki pa so za Star Wars scenarije značilna. Jaz jih ne štejem kot slaba, vedno lahko stvari pojasniš s Silo, ali pa kot Lucas kasneje z "prerokbo". SW vesolje je polno tega in ni fer, do Abramsa, da se na njegov scenarij gleda z drugačnimi kriteriji kot na scenarije starejših epizod.

Pa še to. Glavni antagonisti v SW so bili čisto VEDNO navadne lutke v rokah močnejših.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nikec3 ()

Tr0n ::

Saj Dark Vader je v 1-3 tudi zgledal kot nezen obrazek. :)

XsenO ::

R2D2 in C3PO prideta po naključju do Luka Skywalkerja, Skywalker bolj po naključju najde Obi Wana, tudi....


+ vse to se je zgodilo, ker je en officir hotel šparat z elektriko :).

Tudi tisti, ki se je pritoževal glede radarjev...morda pozabil, da nikoli ni bilo razloženo zakaj niso kar transmitali rebelom plane za DS? Tehnologija za long range communication je obstajala.
1 + 1 = 1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: XsenO ()
««
7 / 14
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Mandalorian [Star Wars - Tv serija] (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1220248842 (1639) oo7
»

Rogue One (Star Wars) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
14333756 (16559) jype
»

Star wars: Han Solo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
24847260 (31433) zk_eu

Več podobnih tem