Forum » Mobilne tehnologije » Google/LG Nexus 4
Google/LG Nexus 4
Jerry000 ::
Kako bi lahko omogočil uporabo OTG kabla? Res ta zadeva ne podpira OTG? Ful mi je čudno. Je kak fix/popravek da bi zaznal telefon otg?
kpkp ::
SendID ::
Strojna omejitev je samo, ker ni napajanja na usb delu, to se da rešit z Y kablom. Za sam OTG pa root telefona in majhen hack. Potem stvar dela:
http://www.androidcentral.com/android-a...
http://www.androidcentral.com/android-a...
Andrejpan ::
A je mogoče kdo imel težave z odzivnostjo power stikala? Zadnje čase ga skoraj ne prižgem več samo za enim pritiskom na gumb. Verjetno bom kar nabavil tole ...
Mavrik ::
Hmmm... to se je pa kar začelo pojavljati kar nekaj ljudem. A ste prepričani da ni kak software problem?
The truth is rarely pure and never simple.
PrimozR ::
Meni se je zgodilo že večkrat pa sem precej prepričan da je software problem. So predolga obdobja vmes ko gumb dela normalno pa itak je telefon potem ponavadi tudi malce počasen, ko se noče zbuditi. Mislim da je bil to problem predvsem takrat, ko mi je Soundcloud v sleepu kuril CPU na polno (vroč telefon ves čas).
Predvsem je bizarno da je AndrejPan nekako tretja ali četrta oseba (od lastnikov N4, ki jih poznam) v zadnjih dveh tednih s točno tem problemom na N4.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Andrejpan ::
Probal sem dolgi restart parkrat, pa je bolj malo rezultatov... Ištaliral sem app, ki mi zbudi telefon tudi preko volume button-a, prav tako pa tudi čakam nova vezja za gumbe iz Kitajske. Sporočim čez kakšen mesec o nadaljni situaciji.
fast1slow ::
Pa vsi, ki imate te tezave ste na stock romu? Ker jaz sem zdaj spet na stock romu (sicer rootan, custom kernel, xposed in gravity box) in imam obcasno to tezavo. Prej sem bil dolgo casa na custom romih in teh tezav nisem imel. Mislim, da se je pisalo, da je to tezava stock roma...
CM11, latest snapshot. Ampak ja, jaz sem imel probleme s Soudcloudom (zadeva je pokurila več kot 10% baterije na uro, konstantno, pri ugasnjenem displeju.
Evo, zdajle se mi je spet zgodilo, PWR button je bil POPOLNOMA neodziven, hard reset je pa pomagal. To se je zgodilo takoj po odstranitvi Soundclouda, ki je na latest beta izdaji spet povzročil prej opisane probleme (zadeva kuri toliko CPU-ja, da se telefon niti filati ne uspe, čeprav app ni bil odprt vse od inštalacije, ko sem se prijavil v račun in konec).
Nekaj me zanima. Kako je z tem GPSom, a je to plačljivo v tujini ali ne? Nisem še GPS uporabljal izven slovenije, prej sem imel pa HTC Tattoo kateri je imel GPS z podatkovnim prenosom-v tujini ni deloval oziroma sem moral impulze plačati.
Gre se mi zato ker bi si rad nabavil aplikacijo Cerberus anti theft, in ker grem v tujino vidim da bom za to aplikacijo moral imeti vklopljen GPS (če se kaj zgodi da izgubim telefon/ukradejo). Zato me zanima, ali ta GPS na Nexus4 uporablja podatkovni prenos ali je satelitski GPS to? Sem noob kar se tiče GPS, da me ne bote napadal:)
Gre se mi zato ker bi si rad nabavil aplikacijo Cerberus anti theft, in ker grem v tujino vidim da bom za to aplikacijo moral imeti vklopljen GPS (če se kaj zgodi da izgubim telefon/ukradejo). Zato me zanima, ali ta GPS na Nexus4 uporablja podatkovni prenos ali je satelitski GPS to? Sem noob kar se tiče GPS, da me ne bote napadal:)
Mešaš stvari:
1.) GPS (to da TELEFON ve kje je) sam bo sebi ne rabi podatkovne povezave, si pa pomaga z njo do hitrejše inicializacije. Če podatkovne povezave nima se ti zna zgoditi da ti začetno iskanje lokacije traja tudi 5-10 minut.
2.) Cerberus uporabi GPS da ugotovi kje je telefon, potem pa rabi podatkovno povezavo da tebi POVE kje je (razen seveda če lahko pošlje SMS).
1.) GPS (to da TELEFON ve kje je) sam bo sebi ne rabi podatkovne povezave, si pa pomaga z njo do hitrejše inicializacije. Če podatkovne povezave nima se ti zna zgoditi da ti začetno iskanje lokacije traja tudi 5-10 minut.
2.) Cerberus uporabi GPS da ugotovi kje je telefon, potem pa rabi podatkovno povezavo da tebi POVE kje je (razen seveda če lahko pošlje SMS).
stb ::
GPS sam po sebi je satelitski. Za hitrejše delovanje pa si včasih prenese podatke o satelitih. Če tega nima (izklopljen podatkovni prenos) bo GPS še vedno deloval, a bo trajalo malo dlje, preden bo ugotovil kje je.
Googlova GPS navigacija uporablja podatkovno povezavo za sproten prenos zemljevidov, podatkov o zastojih ipd. Obstajajo pa offline navigacije, kjer zemljevide v telefon preneseš prej (npr doma, prek wifi-ja)
Anti theft aplikacije pa komunicirajo bodisi po podatkovnih povezavah ali prek SMSov (ne poznam dotične).
Googlova GPS navigacija uporablja podatkovno povezavo za sproten prenos zemljevidov, podatkov o zastojih ipd. Obstajajo pa offline navigacije, kjer zemljevide v telefon preneseš prej (npr doma, prek wifi-ja)
Anti theft aplikacije pa komunicirajo bodisi po podatkovnih povezavah ali prek SMSov (ne poznam dotične).
aha, hvala za razlago. Torej če želim da mi Cerberus najde telefon (tracka), moram imeti GPS ter wifi vklopljen? Ker v tujini ne želim podatkovni prenos (3G) imeti prižgan da bom potem impulze moral plačevati še.
@Mavrik ti imaš Cerberus?
@Mavrik ti imaš Cerberus?
Zavedati se je še pa tudi treba, da je znotraj zgradb signal gps satelitov precej slab oz. Pogosto tudi neobstoječ in bo iskanje lokacije brez pomoči podatkovne in wifi povezave zelo slabo.
Jerry000: S česa si zaključil da rabiš Wifi? A cerberus ne zna odgovarjati na SMSe?
Jerry000: S česa si zaključil da rabiš Wifi? A cerberus ne zna odgovarjati na SMSe?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mavrik ()
Zavedati se je še pa tudi treba, da je znotraj zgradb signal GPS satelitov precej slab oz. pogosto tudi neobstoječ in bo iskanje lokacije brez pomoči podatkovne in wifi povezave zelo slabo.
To vem, me je Cerberus opozoril:). Saj drugega mi ne preostane kot da imam wifi ter GPS prižgan v tujini
svecka ::
Mene je Sygic navigacija uspešno peljala po stranskih poteh do Frankfurta iz Slovenije. Imel sem izklopljen prenos podatkov. Res pa je da so zemljevidi outdated glede radarjev in omejitev hitrosti. Šel sem tudi na Poljsko v Krakow iz Slovenije in je tudi uspešno našel pot brez komplikacij. Pa zelo fino je da lahko iščeš po najbližjih črpalkah.
Edino baterijo žre pa kot hudič. In res, znotraj zgradb je zelo slab signal, zunaj brez prenosa podatkov pa kar rabi nekaj časa da najde satelite.
Edino baterijo žre pa kot hudič. In res, znotraj zgradb je zelo slab signal, zunaj brez prenosa podatkov pa kar rabi nekaj časa da najde satelite.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Mene je Sygic navigacija uspešno peljala po stranskih poteh do Frankfurta iz Slovenije. Imel sem izklopljen prenos podatkov. Res pa je da so zemljevidi outdated glede radarjev in omejitev hitrosti. Šel sem tudi na Poljsko v Krakow iz Slovenije in je tudi uspešno našel pot brez komplikacij.
V bistvo so zemljevidi kar okej posodobljeni za Avstrijo, Nemčijo in Švico. Si mel kako staro piratsko verzijo?
Zavedati se je še pa tudi treba, da je znotraj zgradb signal gps satelitov precej slab oz. Pogosto tudi neobstoječ in bo iskanje lokacije brez pomoči podatkovne in wifi povezave zelo slabo.
Nisem še celotno testiral zadevo, vendar ko sem imel samo GPS vklopljen mi ni nič preko SMS javilo kje je. Niti ne vidim kakšne opcije za to, ima samo opcijo upravljanja telefona z SMS (zaklep, format,...). Moram še potestirat:). Ampak tko, načeloma naj bi blo ok z GPS+wifi?
Če je povezan na Wifi in ima internet ja. :) Torej - če mu wifi na lokaciji kjer je deluje.
svecka ::
Mene je Sygic navigacija uspešno peljala po stranskih poteh do Frankfurta iz Slovenije. Imel sem izklopljen prenos podatkov. Res pa je da so zemljevidi outdated glede radarjev in omejitev hitrosti. Šel sem tudi na Poljsko v Krakow iz Slovenije in je tudi uspešno našel pot brez komplikacij.
V bistvo so zemljevidi kar okej posodobljeni za Avstrijo, Nemčijo in Švico. Si mel kako staro piratsko verzijo?
Demo (2013) in piratsko (2014). Obe sta imele zadnje uradne zemljevide. Piratsko sem imel kasneje po 1 letu razmika in je novejša verzija programa imela več napak kot starejša (programskih).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Če je povezan na Wifi in ima internet ja. :) Torej - če mu wifi na lokaciji kjer je deluje.
To lahko le upam:), ker preko SMS ne vem če me obvešča
Če se gre za appe za oddaljen nadzor, a nihče ne uporablja Android Lost? Zadeva lepo deluje tudi z SMSi.
Če bo pred izdajo novih aparatov prišlo do izida 5.0 (ali bo 4.5) bomo gotovo deležni updata. Drugače pa ti ostane custom rom.
Praktično gotovo je da bo Android L izdan skupaj z novimi napravami jeseni. Glede na to, da tokrat nimajo TI čipa in da N4 ni hardwarsko tako počasen, bi se znalo zgoditi da bo vseeno dobil nadgradnjo.
Egidij88 ::
Developer preview je sicer samo za novejša N5 in N7, ampak jaz pričakujem da dobim update z zamikom za N4 in N10.
Dosan ::
Koda za Android L je bila pushana na AOSP (by Google) tudi za ostale Nexus naprave - vključno z Nexus 4, tako da se lahko dokaj zagotovo pričakuje upgrade tudi za N4.
Da bi po 2 letih nehal razvijat za nexus 4? Pol se skor ne splaca kupit ce ti podpirajo samo 2leti z updati. Js upam da bo L za nexus4, malo sm gledal in je bomba:)
urosh ::
ampak glede na dejstvo, da nexus 6 naj ne bi obstajal/bil izdan, ampak samo tista "silver" varianta (upam, da sem si prav zapomnil) - doloceni modeli pac sw direkt od googla (s5, g3, ... se pravi ne direkt google nexus 6), pricakujem, da za n4 100% bo.
Silver projekta ni (več.. kao). Ne verjeti vsem govoricam :)
Če bo pred izdajo novih aparatov prišlo do izida 5.0 (ali bo 4.5) bomo gotovo deležni updata. Drugače pa ti ostane custom rom.
Praktično gotovo je da bo Android L izdan skupaj z novimi napravami jeseni. Glede na to, da tokrat nimajo TI čipa in da N4 ni hardwarsko tako počasen, bi se znalo zgoditi da bo vseeno dobil nadgradnjo.
Smiselno bi bilo, evolucija hardwera se je v zadnjih dveh letih precej upočasnila. Fingers crossed.
Aja, Google je potrdil 18 mesecev podpre. Nexus 4 je torej po tej logiki out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
ampak glede na dejstvo, da nexus 6 naj ne bi obstajal/bil izdan, ampak samo tista "silver" varianta (upam, da sem si prav zapomnil) - doloceni modeli pac sw direkt od googla (s5, g3, ... se pravi ne direkt google nexus 6), pricakujem, da za n4 100% bo.
Nexus 6 bo. Je zdaj tudi že nekaj precej glasnih govoric da bo Moto in da bo 5.9"
http://www.androidpolice.com/2014/07/28...
Smiselno bi bilo, evolucija hardwera se je v zadnjih dveh letih precej upočasnila. Fingers crossed.
Aja, Google je potrdil 18 mesecev podpre. Nexus 4 je torej po tej logiki out.
Če je koda za N4 za android L že objavljena in Google OČITNO dela na njej..ne vidim kako je lahko out.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()
Google zagotavlja 18mesecev podpore, to pa ne pomeni, da bo nasa naprava po tem casu out ;) to z 18mesecno podporo pa so izjavli po fijasku s galaxy nexusom...
In ja vecina pravi, da android L za nas bo. Drugace pa imate port na xdaju. Je prijetna osvezitev sistema, samo meni kuri baterijo zelo, zato sem spet nazaj na custom kitkatu (mahdi). :)
In ja vecina pravi, da android L za nas bo. Drugace pa imate port na xdaju. Je prijetna osvezitev sistema, samo meni kuri baterijo zelo, zato sem spet nazaj na custom kitkatu (mahdi). :)
klinker ::
Silver projekta ni (več.. kao). Ne verjeti vsem govoricam :)
Na zadnje sem bral da se furata oba projekta, tako Nexus kot Silver, vsakega pa fura svoj oddelek.
Po tej novici sem pac sklepal da bodo Silver verjetno kake drazje high end naprave, za razliko od Nexusov ki so p/p naprave.
https://android.googlesource.com/device...
http://www.androidpolice.com/2014/07/01...
Na xdaju je port previewa za Nexus 5... Večini dela brez težav. Meni kot rečeno pije baterijo... ;)
http://www.androidpolice.com/2014/07/01...
Na xdaju je port previewa za Nexus 5... Večini dela brez težav. Meni kot rečeno pije baterijo... ;)
Če je koda za N4 za android L že objavljena in Google OČITNO dela na njej..ne vidim kako je lahko out.
URLPLS. Zunaj je samo neuraden ROM, kot je bilo že rečeno tukaj.
Kdo je govoril o uradnem ROMu? Rečeno je bilo samo da je Google že objavil android L kodo za Nexus 4 (kolikšen del vejo samo oni), ne pa dejanski flashable preview image. S pomočjo objavljene kode pa je bil potem neuraden ROM narejen.
Link : https://android.googlesource.com/device...
Pa še članek da bo jasno : http://www.androidpolice.com/2014/07/01...
Ja, objavili so celo potrebno kodo in konfiguracijske datoteke za makota, manjkajo pa dejanski driverji oz. binary blobi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 558937 (180968) | zk_eu |
» | Najmanj slab Android do 150€Oddelek: Mobilne tehnologije | 5832 (4557) | Bellzmet |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 23854 (20311) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30901 (23869) | Assass1n |