» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
33 / 41
»»

nanoleet ::

Kako narest, da ob prejetem/poslanem MMS samodejno vklopi podatkovni prenos? Na stock Sony ROM-u mi je to delovalo, zdaj sem na CM in mu niti na misel ne pride, res zoprno.

Sami ::

nanoleet je izjavil:

Kako narest, da ob prejetem/poslanem MMS samodejno vklopi podatkovni prenos? Na stock Sony ROM-u mi je to delovalo, zdaj sem na CM in mu niti na misel ne pride, res zoprno.

Avtomatičen vklop ni možen. Ali dandanes še zmeraj na veliko pošiljate MMS sporočila? Jaz raje pošljem mail....je hitreje, slika je višje ločljivosti in število znakov ni omejeno....
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sami ()

Mavrik ::

nanoleet je izjavil:

Hmm, mislim da je to odvisno od proizvajalčevega ROM-a. Predvsem pa najprej preveri a imaš ločene APNje za MMS in za podatke.
The truth is rarely pure and never simple.

M-XXXX ::

Sami je izjavil:

nanoleet je izjavil:

Avtomatičen vklop ni možen. Ali dandanes še zmeraj na veliko pošiljate MMS sporočila? Jaz raje pošljem mail....je hitreje, slika je višje ločljivosti in število znakov ni omejeno....

In ravno taki ki se zgoraj pritožujejo, da ne morejo poslat MMS-ja brez podatkovne povezave... tega maila ne dobijo dokler ne vklopijo podatkovne.

In zdaj boste rekli: ja saj je pa na WIFI povezan. Hop Cefizelj, zakaj potem pa nebi imel še podatkovne vklopljene, saj če je na wifi povezan ti itak ne bo žrla podatkov, ker vse dela na wifi....

PrimozR ::

Sami je izjavil:

PRekleto velikom ljudi še ni sposobnih preverjati maile na telefonu, tako da je za določene zadeve precej bolj ziher MMS. Največji problem je, da mi na Nexus 4 delajo, na HTC Desire mi vsaj niso, kar je nekatere malce bolj prisililo v mailanje :)

Jerry000 je izjavil:

PrimozR je izjavil:

PINki je izjavil:

Ker ne veš kdaj ga dobiš. Nekateri ne potrebujejo vklopljen prenos podatkov 24/7.

Kako pa potem dobivaš maile in ostale notifikacije?

Maile se lahko dobiva preko WIFI, notifikacije tudi, medtem ko za MMS je nujno potrebno 3G

In zakaj bi potem izklapljal mobilno povezavo, ko si na wifi? Saj se 'izključi' sama oz. se vključi po potrebi. Ko dobiš MMS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Sqrt2 ::

Živjo, kot sem prebral je za pridobivanje MMS sporočil nujno potrebna 3G povezava kajne, saj sem upal, da bi jih lahko sprejel tudi preko WI-FIja. Zanima me pa še ena stvar. Če ti oseba pošlje več MMSjov, ali bi jih lahko sprejel ločeno ali mi jih telefon vedno stisne v tisto nepregledno diaprekcijo.

LP

fireX88 ::

MMS lahko dobis samo preko podatkovne povezave. Se pravi EDGE, 3G, 4G. Razlika je samo kako hitro prileti mms. Kako bos jih imel pa prikazane pa nevem.
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!

Jerry000 ::

a je normalno da mms prileti čez 24 ali 48 ur? ali celo 2 tedna?

PINki ::

Se mi je ze zgodilo. Operater Tušmobil. Vcasih se pa zacikla aplikacija messaging kar se lepo vidi na grafu pri bateriji, ker drzi wakelock. Ko jo force stop-am in ponovno zaženem pa takoj nalozi mms.

klinker ::

Za tiste ki furate rootan ali custom KitKat...
http://forum.xda-developers.com/showthr...
Uporabljam od srede na SlimKat 4.4.2 in fon z novimi gpu driverji deluje fenomenalno. Primerjal side by side z iPhone 5s od necakinje in je moj Nexus vec kot ocitno hitrejsi.

MrStein ::

Hitrejši v čem?
Si ju vrgel na tla z enega metra višine? ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Si pa simpaticen pobic ;((
Sem sicer napisal, pa je bil komentar izbrisan. Zgleda lahko v temi o Nexus 4 omenjamo izkljucno Nexus 4ko?!
Prakticno v vsem. Od odpiranja appov, do scrolanja, tako v Gallery med fotkami, kot pri browsanju, pa tudi strani je hitreje odpru (wifi). Edino kamera je se vedno malo hitrejsa na iPhone 5s.
Pac, ves mikro latency ki je bil do sedaj klasika na Androidu je takoreceno izginu in je vse odzivno v trenutku, razen Camera app-a.
Da ne bo pomote, sem vedno bil navdusen nad iOS in njegovim konkretnim delovanjem in vedno moje fone primerjal z iPhone-i. Androida imam izkljucno zaradi odprtosti, ker se pac zelo rad igrackam z njim, drugace bi ze zdavnaj saltal na iOS ali WP.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Na čase pa res sovražim slovenski jezik...da ne dobimo podpore:

https://play.google.com/store/apps/deta...

Tipkovnica mi je top...ampak neuporabna na našem ozemlju

Swiftkey. To je to IMO.

razlog?

Ker ima zelo dobro predikcijo vnosa pri swipeanju in ti zna zgraditi slovar iz SMSov/Mailov, kar pomeni da dialekt in ostale stvari niso problem. Multi-language support pomaga če pišeš v večih jezikih in ni treba preklapljati.

Mavrik je izjavil:

Ker ima zelo dobro predikcijo vnosa pri swipeanju in ti zna zgraditi slovar iz SMSov/Mailov, kar pomeni da dialekt in ostale stvari niso problem. Multi-language support pomaga če pišeš v večih jezikih in ni treba preklapljati.

bom probal. Upam da to tudi pri Minuum naredijo:)

Dosan ::

+1 za SwiftKey, vreden vsakega centa če pišeš v vsaj 2 jezikih naenkrat ali želiš swipati v slovenščini, pa se g+ login ima da imas vedno backupiran svoj slovar in se ti synca med device-i

Mavrik je izjavil:

To. Čeprav ne uporabljam swipe funkcije, normalno tapkam (in imam swipe v levo za delete zadnje besede, neverjetno kako se hitro navadiš tega :D)

freesty ::

Razbil se mi je zaslon na N4. Poceno je samo steklo in touch ne dela. A je tole prava stvar za nabavit?

http://www.ebay.com/itm/Full-LCD-Displa...
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Nope. Nujno glej, da piše v naslovu 'Geniune' oz. Original in se ne boj za to dati 10 EUR več. Priporočam, da naročaš iz ebay.co.uk oz. ebay.de, da se izogneš carinskim dajatvam. Pa ko dobiš displej, preveri, da je na robovih ukrivljen pa da se LED vidi skozi šipo. Sam sem 'prišparal' nekih 10 EUR in na ta račun dobil neoriginalen del. Sej dela normalno, sam meni je šlo na živce, da notification LED ne dela.

Pa dobro si preveri postpek zamenjave zaslona. Če boš uporabil star okvir verjetno ne bo panike, če se želiš izogniti lepljenju panela na okvir in boš kupil cel assembly pa priporočam še nakup baterije. Jaz sem svojo prepognil (res ne vidim načina, da bi jo dobil ven brez poškodb).

EDIT: če piše genuine lahko precej lažje j***š mater prodajalcu, če te je nategnil ;)

Zgodovina sprememb…

MadIggy ::

Imam eno vprašanje.

Kako dolgo vam zdrži baterija ob vklopljenem zaslonu in navigaciji. Namreč odpravljam se na malo daljšo pot (8ur) pa me zanima če moram šparat z navigacijo :) Uporabljam pa Navigon.

Hvala in LP

Navigacija ti bo baterijo skurila prej kot v 8mih urah. Vzami avtopolnilec.

Spock83 ::

Jaz sem razočaran nad avtopolnilcem. Se mi včasih zdi, da aplikacije več pokurijo, kakor avtopolnilec fila. Obstajajo pa tudi prenosne energijske banke.

damjanll ::

Spock, nabavi kvaliteten avto polnilec, tok ki ga avto polnilci podpirajo se giblje med 0.5A do 2A. Ce imas polnilec ki podpira 0.5A potem je verjetno presvoh. Preveri moc tvojega polnilca za v 220V omrezje (izhodna napetost je obicajno 5V, tok med 1A - 2A). Verjetno je 1A dovolj, ce podpira 2A pa tolko boljse.

Spock83 je izjavil:

Jaz sem razočaran nad avtopolnilcem. Se mi včasih zdi, da aplikacije več pokurijo, kakor avtopolnilec fila. Obstajajo pa tudi prenosne energijske banke.

Vsi avtopolnilci niso isti in jasno risanja 3D okolice, računanje poti, laufanje GPSa in ekrana na max svetlosti pokuri bistveno več energije kot je 500mA, ki ga dajejo kitajski polnilci. Kar pomeni praznjenje baterije kljub polnilcu. Namesto na črpalkah in z DealExtreme nabavi kvaliteten avtopolnilec namenjem boljšim telefonom (jaz sicer uporabljam original HTC One polnilec) in ne bo imel nobenih težav poleg laufanja telefona z navigacijo le-tega še polniti.

PrimozR je izjavil:

Nope. Nujno glej, da piše v naslovu 'Geniune' oz. Original in se ne boj za to dati 10 EUR več. Priporočam, da naročaš iz ebay.co.uk oz. ebay.de, da se izogneš carinskim dajatvam. Pa ko dobiš displej, preveri, da je na robovih ukrivljen pa da se LED vidi skozi šipo. Sam sem 'prišparal' nekih 10 EUR in na ta račun dobil neoriginalen del. Sej dela normalno, sam meni je šlo na živce, da notification LED ne dela.

Pa dobro si preveri postpek zamenjave zaslona. Če boš uporabil star okvir verjetno ne bo panike, če se želiš izogniti lepljenju panela na okvir in boš kupil cel assembly pa priporočam še nakup baterije. Jaz sem svojo prepognil (res ne vidim načina, da bi jo dobil ven brez poškodb).

EDIT: če piše genuine lahko precej lažje j***š mater prodajalcu, če te je nategnil ;)

Evo, sem narocil z okvirjem komplet. Po tem, ko je ze narocilo bilo oddano sem si sposodil torx in sem razsraufal zadevo. Locil sem tudi digitiser in LCD. Tako, da LCD mi ostane za naslednjic, da kupim samo digitiser, ce se spet kaj pripeti.

Hvala za opozorilo pri bateriji. Sem zagrel prej s fenom, da je lepilo popustilo in je sla dokaj lepo ven. Zdaj pa cakam na novi display:)

Good luck, digitiser je nalepljen vakuumsko, načeloma menjaš komplet, digitizer in LCD. Razen če imaš doma industrijska lepila in vakuumsko komoro ;)

EDIT: če ti baterija diši/smrdi, je nisi vzel ven lepo :D

Zgodovina sprememb…

Menjal digiser+lcd, vse brez fizicnih problemov, je pa problem pri delovanju. Ko prizgem telefon touch dela, vcasih ko vgasnem in prizgem nazaj ekran pa touch ne dela. Potem je potrebno telefon resetirat, da spet dela. To se dogaja na random. Vcasih med klicem, ko dam telefon k uhi, se ekran ugasne in potem vec ne dela touch... Ve kdo kaj bi bil problem?

Neoriginal digitizer oz. combo? :) Lahko zadevo še enkrat odpreš, odklopiš kable in še enkrat priklopiš, morda bo pomagalo.

Egidij88 ::

http://www.mimovrste.com/polnilci-preno...

http://www.mimovrste.com/polnilci-preno...

Kolikor sem gledal, sta oba 5V in 1.8A. Lahko kdo iz izkušenj pove kaj več? Nagibam se k prvemu, ker bi polnil še Nexus 10... na tistem postrani-stoječem ne vem, kako bi izpadlo... je premajhno?

damjanll ::

jaz bi priporocal prvega, z postrani stojecega bo padal dol, se posebej ce imas ovitek, pa lezec je bolj splosno uporaben se za druge telefone...

dr.Akula ::

Je že kdo posodobil kamera aplikacijo? Jaz sem jo včeraj; pri prvem zagonu je mehanizem za avtofokus začel nenormalno glasno ropotati. Sicer se je tudi prej vedno slišal zvok ko je fokusiral, ampak je bil več ali manj neslišen. Zdaj je 5x glasneje, me je skoraj strah da pride mehanske poškodbe :P

Drugo je, da je aplikacija delovala kakšne pol minute, potem pa je vse friznilo in telefon se je samodejno restartal.

Ima še kdo kaj podobnega?
ni podatka

Isto pri meni, zdaj pa dela. Saj izgleda kar dobro, če bo fail pa uninstall camera updates.

kpkp ::

Meni se je to enkrat zgodilo (glasen autofokus in restart, vendar pred posodobitvijo). Sedaj sem preizkusil novo kamero na treh N4 in nisem opazil, da bi kamera delala glasneje tudi zmrznilo ni.

dr.Akula ::

Saj zdaj po restartu se je tudi pri meni normaliziralo. Malo sem iskal drugje in je nekdo omenil, da je mogoče še firmware od kamere dobil update ko se je updejtal .apk in se je zato moral hardware na novo nastaviti.
ni podatka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dr.Akula ()

sem probal in nimam nobenih problemu. Zaenkrat mi je všeč:). Uporabljam (testiram) pa tudi aplikacijo Camera FV-5 Lite, mogoče celo zamenjam stock kamero z to:)

Sami ::

Punci se je N4 tudi resetiral med uporabo kamere, moj N5 pa deluje bp z novim updateom.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Mam pa probleme z Skype appom. Namreč ko me nekdo pokliče (osebo imam pod stiki) njemu kliče, meni pa nič ne javi ali zvoni da me kdo kliče. Spet nekateri me pa lahko kličejo (posamezno ali kot grupa). Kaj je lahko to narobe? Skype mam vedno prižgan na Androidu in na PC in nikjer ne javlja da me ta oseba kliče. Enako obratno, slišim efekt klicanja, njemu pa ne zvoni

Sqrt2 ::

Zdravo, telefon mi je pred nekaj tedni padel v vodo :'( , sušil sem ga z rižem in sedaj dela normalno. Pozna se le pri bateriji, menim da mi slabše dela; zato tudi sprašujem če jo je kdo že menjal? Nabavil bi pa močnejšo baterijo, telefon pa bo kmalu star 1 leto.

LP

kpkp ::

Močnejšo? Nabavi original baterijo, LG baterije so precej dobre.
Menjava sama pa nebi smela biti problem, poglej kak video pa bo šlo.

Če je stara načeloma fuč, jo pač nekako iztrgaš iz telefona. Problem jo je ven dobiti celo, nepoškodovano, meni to ni uspelo. Potrebuješ pa torx in križni izvijač, torx da ga odpreš, prav pride trzalica (ima kar precej močne šnaperje okrog in okrog zadnjega pokrova), nato pa samo odviješ dva križna vijaka na konektorju baterije.

http://www.ifixit.com/Teardown/Nexus+4+...

bluefish ::

sinalko ::

Je že kdo dobil OTA posodobitev 4.4.3 na Nexus 4? Hvala.

bostjanz ::

da, danes zjutraj.

Ja, včeraj zvečer. Nexus 10 pa nisem imel po rokah včeraj, najbrž že čaka doma.

trancer01 ::

Posodobil danes ponoči. A že kje piše kaj točno je novega?

trancer01 ::

SendID ::

Nic novega samo bug fix:

frequent data connection dropout fix
mm-qcamera-daemon crash and optimization fixes
camera focus in regular and HDR modes fixes
Power Manager display wakelock fix
multiple Bluetooth fixes
fix for a random reboot
app shortcuts sometimes got removed from launcher after update
USB debugging security fix
app shortcuts security fix
Wi-Fi auto-connect fix
other camera fixes
MMS, Email/Exchange, Calendar, People/Dialer/Contacts, DSP, IPv6, VPN fixes
stuck in activation screen fix
missed call LED fix
subtitle fixes
data usage graph fix
Internet telephony fix
FCC compliance fix
miscellaneous fixes
««
33 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674558937 (180968) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495832 (4557) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5023854 (20311) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6530901 (23869) Assass1n

Več podobnih tem