» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
32 / 41
»»

kpkp ::

Ja izključjo serverje, se je računalniški sindikat uprl :)), svašta...

PrimozR ::

Okej, Italijani šravfajo vse v EU kupljene aparate, NE šravfajo pa Google Play aparatov. Se pa da najti obrazec za garancijo, na walletu moraš imetu kreditno (lahko tudi slovensko) in pač svoj račun skupaj z mailom prvotnega kupca, da prenesejo garancijo, nato se ga da reklamirati. Mislim da v kratkem dobim reklamacijski dokument za svojega. Bom poročal kako bo s postopkom, torej kam bodo pošiljali, itd.

damjanll ::

Mogoce je pa vseeno lazje v slovenistanu kupit pa dat 70 eur vec ;)

70EUR več, za kakšno možnost, da se ti pokvari (jaz sem ga kupil ko so bile razprodaje zalog, torej je bil okoli 230EUR)?
Kaj pri nas ne obstajajo kakšna zavarovanja za telefone, kot drugot po svetu?

PIPI, če ti uspe, pa se razpiši, bo definitivno še komu prav prišlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kpkp ()

damjanll je izjavil:

Mogoce je pa vseeno lazje v slovenistanu kupit pa dat 70 eur vec ;)

Po bitki je lahko vsak general :D

Z garancijo je živ hudič, ker res potrebuješ UK naslov (ti nanj pošljejo paket, v katerega daš telefon), obenem ti pa vnaprej pošlejo novo napravo in se preventivno vsedejo na kreditno kartico, ki seveda prav tako mora biti UK (če je naprava kupljena v UK).

To je neizogibno? Se ne da dogovoriti, da pogledajo kaj je s telefonom brez vseh teh "dodatnih storitev"?

Ne, ker ti pošljejo paket, v katerega daš starega, se ti vsedejo na kreditno (avtorizacija) in ti očitno vnaprej pošljejo novo napravo.

JayKay ::

tocno tak. novo napravo dobis preden starega nazaj posljes.skupaj z njo dobis rma kuverto oz paket.

Mavrik ::

smucarlikx ::

Ima kdo težave s izhodom za slusalke (3.5mm audio jack)? Moj ves čas "misli", da ima priključene slušalke :|...Zvok na slušalkah deluje brez težav, tudi zvočnik v telefonu deluje ce ročno vključim predvajanje zvoka na zvočniku (aplikacija SoundAbout). Ko se je problem pojavil, ni telefon doživel kakšnih padcev ali srečanj z vodo. Naredil sem že factory reset, odstranil umazanijo iz vhoda itd...brez uspeha. Ker nič od tega ni pomagalo sem zamenjal audio jack. Težava ostaja, od zamenjave se ni spremenilo nič :(.

Sklepam, da telefon zazna, ko konica konektorja slusalk (zadnnji kontakt) sklene dva kontakta (nista povezana skupaj, oba sta povezana na flex kabel na motherboard). Torej ni možnosti za "zataknjeno" stikalo kot pri nekaterih drugih telefonih.

So težave mogoče povezane z motherboardom? Mogoče slab kontakt tam kjer se flex priključi na motherboard? Ideje dobrodošle! :)

kema95 ::

imam težavo z USB ! telefon se polni vendar ga računalnik ne zazna !?

dr.Akula ::

Probaj z drugim kablom ali na drugem USB vhodu. Čeprav je 90% kabel zanič, vsaj pri meni je.
ni podatka

Pro_moted ::

Eno vprašanje. A je Nexus 4 kamera res _tako_ slaba ? Je vsaj tam v rangu Xperia P ? Ker to mi je dovolj!
Za 280 evrov se mi zdi Nexus 4 odlična ponudba. Glede na to da ne rabim ne večjega ekrana, ali boljše resolucije ( kar nudi Nexus 5), in ne večjega performanca. Vseeno je Nexus 5 390 evrov, kar je kar nekaj več, da bi plačeval za nekaj kar ne rabim.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Kamera je povprečna, tako da če ti je to dost je okej. Poglej malo po Flickru, kjer lahko iščeš po kamerah.
The truth is rarely pure and never simple.

fast1slow ::

Kar se primerjave s xperia p tice nevem, kar se pa same kamere tice pa tako: telefon imam eno leto in kar sem mislil fotografirati sem brez problema. Je pa moja uporaba fotoaparata na telefonu (in nasploh) mizerna... Slike v slabsih pogojih (slaba svetloba, v prostoru) je na nizki ravni, torej sum se zelo hitro pojavi, ampak vseeno so slike za kaki facebook ipd. ok. Ce pa bi si slike recimo ogledoval na velikem ekranu pa ni glih neke kvalitete ne. Kar se tice dobrih pogojev zunaj, lahko naredis solidne fotografije, vcasih ratajo celo vrhunske... Videosnemalnik tudi ni neki presezek, fotoaparat bi rekel, da je nekje povprecen, no videosnemalnik pa je podpovprecen. Naj ti povem se to, da tudi zvocnik na telefonu ni bog ve kaj, ker je postavljen na smotano mesto in pa se to ce si mogoce spregledal nima sd card slota. Kar pomeni, da imas na voljo kolikor pac imas (okoli 13gb). Baterija je povprecna. Kar se tice delovanja je telefon se vedno top.

dejanslo ::

N5 dela znatno lepše fotografije kot N4, tako da če ti je to zelo pomembno, mogoče raje daj teh 110€ zraven.
There`s More Than One Way To Do It

Za na facebook so fotke hitro dovolj dobre.

Ne vem no, a nekateri res pričakujejo DSLR v telefonu?

Dosan ::

NE pravim da so najboljše kar lahko N4 naredi, tudi ne pravim da je to najslabše česar je sposoben, samo lepim par primerov svojih fotografij v random pogojih (night/concert, sončni zahodi, cats, devices, etc), vsak naj si pa dodatno razišče ostale fotografije ki so vsepovsod po internetu in si potem ustvari mnenje:

EDIT: click on broken pics, dropbox links breaks previews but they work

Meni je ok, ja lahko bi bilo veliko bolje, ampak mi ni vredno dajati več denarja za ene par boljših fotk, že raje potem kupim en bolj spodoben point&shoot.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dosan ()

Koncertna pa 5+7 fotki sta precej slabi, Zenbook je meglen, tista deževna ima precej noisy nebo, ostale so pa IMO popolnoma super, sploh če jih facebookaš, torej jih kažeš pri ~800x600 oz. 1024 x 768 pikah. Na 100% cropu so slabše, deifnitivno, ampak kdo pa danes še kaže take fotke? Printaš pa tudi ne mobitelske fotke...

Jerry000 ::

Poleg tega je fotkanje s telefonom predvsem spomisnskih slik, ker je telefon vedno pri roki tko da je instant. Če se pa s fotografijo ukvarjaš maš pa že tko DSLR doma in bi moral vedit da mobi ni to to:). Mobi je sam za instant shoote in spominske slike. To je pa to

sinalko ::

LP. Kako je kaj pri vas z notifikacijsko lučko na Nexusu 4? Meni namreč, v sklopu operacijskega sistema (4.4.2), ne dela, čeprav jo imam omogočeno v nastavitvah. Za njeno delovanje imam inštaliran poseben program. Zdaj pa me zanima, če je to normalno?

Ni, ker men normalno dela. Me pazanima ce se da utrip povecat. Ker ma led lucka zelo velik razmak med utripom

@Jerry000
Če bi imel možnost kupiti le eno aplikacijo za nexus 4 bi to bil Light Flow (je pa tudi brezplačna verzija, z nekaj omejitvami). Da odgovorim na tvoje vprašanje s tem programčkom lahko spreminjaš praktično vse kar ti pade na pamet (povezano z LED).

Egidij88 ::

Jaz tudi furam Light Flow (Lite). Imam pa itak nastavljeno samo light za zgrešene klice in SMS na različni barvi.

Glede photo se strinjam, da ni neki ekstra, ampak ob dobrih pogojih je zadosti. Drugače pa DSLR all the way, dobiš že za solidno ceno... če rabiš seveda.

kpkp je izjavil:

@Jerry000
Če bi imel možnost kupiti le eno aplikacijo za nexus 4 bi to bil Light Flow (je pa tudi brezplačna verzija, z nekaj omejitvami). Da odgovorim na tvoje vprašanje s tem programčkom lahko spreminjaš praktično vse kar ti pade na pamet (povezano z LED).

Hvala ti za tole

Jaz se pa zdaj igram z pie controls. Se bo treba navadit, ampak je pa opazn dodatn prostor oz. screen... :D je kdo na custom in kaj kaj uporabljate? :)

A ma še kdo probleme z hangouts? Če mi kdo piše iz google talk (vgrajenim chatom v gmailu) dobim šele čez 30min na mobi...par dni nazaj sem takoj dobil na mobi da je nekdo pisal, zdej pa 30-45min traja

PINki ::

Morda jim serverji štrajkajo.

Jerry000 je izjavil:

A ma še kdo probleme z hangouts? Če mi kdo piše iz google talk (vgrajenim chatom v gmailu) dobim šele čez 30min na mobi...par dni nazaj sem takoj dobil na mobi da je nekdo pisal, zdej pa 30-45min traja

Si inštaliral kake Greenfye, task killerje, ali ostale battery saverje?

nanoleet ::

Men je tut včeraj hecal hangouts nekaj, za danes še vem.

JayKay ::

danes delajo tu bp

Pro_moted ::

Hvala vsem za odgovore in @Dosan, lepa hvala za slike. Po teh slikah sodeč bo kamera za mene dovolj. Tako da bom raje prišparal 120 evrov in kupil nexus 4 :D.
AMD FX8120;GB 990FXA-UD3
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

Mavrik je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Si inštaliral kake Greenfye, task killerje, ali ostale battery saverje?

Nop, nimam nič od teh "battery saverju". Ker ti pomoje dejansko žrejo baterijo na mesto da savajo :). Nič nimam takih aplikacij, enostavno mi je začel zamujat...ob enakih aplikacijah kot pred parmi dnevi, ob istih nastavitvah, nič spreminjal

V bistvu Googlovi servisi nekaj kašljajo v zadnjem času (veliko ljudi je dobivalo 403 napake na Play Storeu, ki je na istem sistemu).

x4en0n ::

Pozdravljeni!

Zanima me ali se še komu telefon kar tako nenadno resetira? Odkar sem imel nameščeno aplikacijo Snapchat se je telefon vsake toliko kar vgasnil in prižgal. Sedaj, ko sem aplikacijo odstranil pa se mi to še dalje dogaja.

Meni se je pred parimi dnevi v roku dveh ur kar nekajkrat resetiral. Uporabljal sem eno aplikacijo in pa kamero. Zdaj se mi vec ne.

Končno tudi uradno: Google Now Launcher

Egidij88 ::

Imam na N10. Na N4 pa so mi ikone prevelike in launcher ni dosti prilagodljiv. Nova all the way.

Eh tale launcher je smeh... Toliko sranja je bilo takrat, ker je bil kao samo na n5 a pravzaprav ni nic posebnega...
Je pa dobra stvar to, da sedaj ni nekih programskih sprememb med nexi, kakor je tudi prav. To mi je pa vsec. Nexus je nexus, pa ce je to n5, n4 ali pa n7...

less ::

Meni, po vseh update-ih, še vedno ne delajo MMS-i. Ne dobim nobenega obvestila, razen če grem ravno v aplikacijo za sporočila (stock) mi pokaže ikono, da imam nov mms in čeprav imam nastavljen, da naj prejme mms-e avtomatsko, moram še vedno vklopit ročno prenos podatkov, da ga dokončno dobim. Enako je z pošiljanjem. Ima kdo tudi takšen problem? In kako ste ga rešili?

Za MMSe preprosto rabiš prenos podatkov vklopljen.

Zakaj bi na takšnem telefonu sploh izklapljal prenos podatkov?

klinker ::

less je izjavil:

Meni, po vseh update-ih, še vedno ne delajo MMS-i. Ne dobim nobenega obvestila, razen če grem ravno v aplikacijo za sporočila (stock) mi pokaže ikono, da imam nov mms in čeprav imam nastavljen, da naj prejme mms-e avtomatsko, moram še vedno vklopit ročno prenos podatkov, da ga dokončno dobim. Enako je z pošiljanjem. Ima kdo tudi takšen problem? In kako ste ga rešili?

Ja cudno. Za MMS rabis prenos podatkov imet vklopljen non stop.

Zakaj je to čudno?

Ker ne veš kdaj ga dobiš. Nekateri ne potrebujejo vklopljen prenos podatkov 24/7.

Sami ::

PINki je izjavil:

Ker ne veš kdaj ga dobiš. Nekateri ne potrebujejo vklopljen prenos podatkov 24/7.

Jaz sem imel na Nexusu 4 in sedaj na Nexusu 5 app LightFlow, tako da mi ob prejetem MMS sporočilu utripa LED-ica, v tem primeru ne potrebuješ vklopljenega prenosa.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

klinker ::

PrimozR je izjavil:

Zakaj je to čudno?

Sej ni, le tako sem se izrazil kot "ja cudno, ane" ;)

PINki je izjavil:

Kako pa potem dobivaš maile in ostale notifikacije?

PrimozR je izjavil:

PINki je izjavil:

Kako pa potem dobivaš maile in ostale notifikacije?

Maile se lahko dobiva preko WIFI, notifikacije tudi, medtem ko za MMS je nujno potrebno 3G

««
32 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674558953 (180984) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495832 (4557) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5023854 (20311) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6530901 (23869) Assass1n

Več podobnih tem