Forum » Mobilne tehnologije » Google/LG Nexus 4
Google/LG Nexus 4
Red_Mamba ::
sodelavec ga je ze narocil :)
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
klinker ::
To so neuradni romi, katerih je za N4 ze ene par.
Sam itak nikoli nimam uradnega gor, tako da mi dol visi za uradne update.
Sam itak nikoli nimam uradnega gor, tako da mi dol visi za uradne update.
fast1slow ::
Kot je že napisal, je vse to neuradno, torej custom. Bazirano je pa na paranoidandroidu in sourcu od nexus 5... Trenutno se čaka na to, da google izda uradne factory image za 4.4, to naj bi trajalo tam okoli enega tedna. Te image potem flashnes na telefon preko fastboota ali pa počakaš na ota update, kar pa spet lahko traja še dodaten teden dni... (Nekateri dobijo update prej, drugi kasnej...)
Dosan ::
Ni bazirano na source od Nexus 5, ampak na AOSP kodi za Nexus 4, AFAIK je to clean 4.4 Android, brez Google appsov, ki jih potem extra daš gor (in ki jih PA tudi priskrbi).
Ja en je, tisti prvi rom so pač portal iz sourca za nexus 5, zdaj pa tega več ne spremljam na xdaju...
PrimozR ::
Ni bazirano na AOSP kodi za Nexus 4, ker to ne obstaja. Imaš AOSP in imaš Nexus 4 izdajo, ki vsebuje driverje in vse, kar potrebuješ. AOSP pa načeloma lahko daš kamorkoli, ampak seveda potrebuješ driverje.
kema95 ::
Lp! A mogoče kdo ve kako se nastavi google asistenta, torej ko kliknes na namizju google in ja odprem in samo iskanje na yt sem zasledil da imajo nekateri cel kup stvari not od vremena naprej ... Mogoče ve kdo kako vztaviti kakšno stvar ?
damjanll ::
kema95, ne vem ce kdo razume kaj si hotel vprasat. A to sprasujes za androida? Mogoce mislis google NOW? Potegni od ikone za home navzgor in prides v google now. In tam ti bo pokazal tudi vreme pa se kaksno zadevo.
pickle_rick ::
Jezik moraš nastaviti na eng, drugače ne dela. Potem ti pa počasi dopolnjuje kartice, glede na tvoja iskanja, lahko pa tudi malo sforsiraš da ti doda kakšno športno ekipo recimo in dobiš spored tekem in rezultate recimo.
Uradni 4.4 za N4 in ostale Nexuse zunaj
https://developers.google.com/android/n...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
A. Kul. Upam da čimprej pride CM :D
Lahko SlimKat poskusis. Ga furam ze kak teden in deluje hudo dobro. Zdaj par dni se ART furam z PA gapps in sistem res se bolj smooth deluje...koncno na ravni iOS-a, ceprav sem primerjal direkt z iPhone 5 in ne 5S.
Se binaries da ven vrzejo, pa dobimo se vse Slim custom nastavitve in bo bomba rom.
mm46 ::
Se binaries da ven vrzejo, pa dobimo se vse Slim custom nastavitve in bo bomba rom.
So že na voljo
Jerry000 ::
hm...js že cel dan klikam na System updates pa mi ne najde nobenega updejta, nimam pa rootanega. Je 4.4 samo za rootane?
Mavrik ::
Nexus 4 še ni dobil posodobitve, ki bi se samodejno namestila. Počakaj še malo, saj ne gori voda.
The truth is rarely pure and never simple.
Nalozil sem si 4.4 in moram reci, da telefon dela boljse... Nato sem pa se dalvik zamenjal z ART. To je to! ;-)
Egidij88 ::
Čas je bil. Je pa res, da rajši počakam malo več, kot pa da je update fail. Google Service Framework pa baje ni najbolj zdravo ustavljati in brisati cache, v upanju da prej dobiš update?
damjanll ::
Ne, ni priporocljivo se igrat z google services, pol ti neha delat play store, ker se sicer pol da resit tako, da odstranis svoj account in ga dodas nazaj.
Moj se ravnokar posodablja, kupljen februarja pri mobitelu. Prejšnjič sem čakal več kot en teden zdaj je blo pa več sreče zgleda.
pickle_rick je izjavil:
Moj se ravnokar posodablja, kupljen februarja pri mobitelu. Prejšnjič sem čakal več kot en teden zdaj je blo pa več sreče zgleda.
Kako lahko to tok na random prihaja? Če je update...to naj bi pomenilo da vsi dobimo enako. Jaz že 1 teden čekiram...pa še vedno nič -.-
Update je za N4 prišel ven danes, tako da ne vem kaj si sploh "čekiral". Pač se porazdelijo updati na teden-dva da serverji zdržijo ipd. Če želiš imeti takoj pa pač sam updataš.
Sami ::
Eno uro nazaj sem dobil OTA update na mojega N4 =)))), Andoid 4.4 zgleda kar ql, samo škoda da ni prozorne vrstice kot na N5.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Nalozi si nova launcher beta ali google experience launcher pa bos imel transparentni status in navigation bar... ;)
dr.Akula ::
Eno uro nazaj sem dobil OTA update na mojega N4 =)))), Andoid 4.4 zgleda kar ql, samo škoda da ni prozorne vrstice kot na N5.
Kaj, a res ni transparentnih vrstic zgoraj in spodaj? Torej na "smernih" tipkah in zgornjem task baru je še vedno črno?
ni podatka
Kaj, a res ni transparentnih vrstic zgoraj in spodaj? Torej na "smernih" tipkah in zgornjem task baru je še vedno črno?
Ja, zaenkrat ima transparentne bare le N5 :-(
Mi je pa čudno, da sem tako hitro dobil OTA update, na 4.3 sem čaka skoraj 2 tedna.
Kaj je z 4.4 baterija kaj boljša? Baje da pri 4.4 home buttom lagira
Tega nisem opazil, sem pa danes napolnil baterijo na 100% in bom stestiral, sem pa opazil da je poraba RAM-a manjša za ene 20-25% =)
Evo, končno dobil update:). Moram rečt da je zadeva drugačna kot sem vajen. Ampak ok se bom navadil:). Všeč, ampak res všeč mi je funkcija ko te kdo kliče (katerega nimaš v imeniku) in ti sam najde informacije na netu (bil sem na wifi povezan). To je res top:). Zvok za odklep/zaklep so tudi spremenili, kar pa mi ni ravno ušeč, da so združili hangouts in SMS. Sam sicer tega nisem vklopil in imam še posebej. Mam raje tko. Ne vem pa kako je z tistim plačilom tap&pay. Tega pri nas še ne moremo koristiti kajne? So še kake take ql stvari nove:)? Ja vem poglej review, ampak raj slišim od vas...keep the conversation
Ja, zaenkrat ima transparentne bare le N5 :-(
Mi je pa čudno, da sem tako hitro dobil OTA update, na 4.3 sem čaka skoraj 2 tedna.
A imaš Google Expirience Launcher? Jaz ga sicer uporabljam še na 4.2 (ja, na Nexusu, ki sem ga vzel ravno zaradi hitre dostopnosti nadgradenj ^^), kjer res nima prosojnosti, ampak nekako predvidevam, da na 4.4 bi pa moralo biti tako, kot se zagre...
Ni GLE na N4, lahko pa zloudaš APK in dela bp odkar smo dobili update za search. Sistem ti sedaj dopušča prosojnost, ampak ga mora developer uporabiti (česar Google za stari launcher na vseh ostalih Nexus device-ih ni vklopil in ga im kot stock vklopljen samo N5) ampak kot so že rekli ostali, lahko zloudaš Nova launcher in imaš prosojno, ali pa pač GLE apk najdeš (pobrskaj po AndroidPolice , Android Central in podobnih)
Ni GLE na N4, lahko pa zloudaš APK in dela bp odkar smo dobili update za search. Sistem ti sedaj dopušča prosojnost, ampak ga mora developer uporabiti (česar Google za stari launcher na vseh ostalih Nexus device-ih ni vklopil in ga im kot stock vklopljen samo N5) ampak kot so že rekli ostali, lahko zloudaš Nova launcher in imaš prosojno, ali pa pač GLE apk najdeš (pobrskaj po AndroidPolice , Android Central in podobnih)
Nočem si naložiti nekega third party launcher-ja, mam čisto clean sistem. Torej je GLE apk to kar manjka launcherju N4?
Če kdo najde naj prilepi link=) že iščem....
Nočem si naložiti nekega third party launcher-ja, mam čisto clean sistem. Torej je GLE apk to kar manjka launcherju N4?
Nova je sicer eden izmed najbolj priznanih launcherjev, do te mere da je njegov developer sodeloval pri oddaji z Google android developerji, izgleda stock in je prilagodljiv v 3 pm. Just sayin'.
Android police link za GLE (preveri za vsak slučaj če imaš že tale Search update: klik )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dosan ()
Nova je sicer eden izmed najbolj priznanih launcherjev, do te mere da je njegov developer sodeloval pri oddaji z Google android developerji, izgleda stock in je prilagodljiv v 3 pm. Just sayin'.
Android police link za GLE (preveri za vsak slučaj če imaš že tale Search update: klik )
U hvala=) probam, ko pridem domov in poročam....
Prebral sem, da lahko pride do zamika nekih tipk in pojavljanje tipkovnice, ko pritisneš home button, ampak naj bi bilo to že odpravljeno z novim Search update-om (sem preveril in je že verzije 3.1.8.)?
Ja saj to me zanima, če je GEL na 4.4 prosojen, ker na 4.2 ni. Stock 4.4 launcher mi je jasno, da ni prosojen.
GEL je v bistvu udpejtan Google Search, ki s seboj prinese še malce drugačen launcher.
Pa GEL, ne GLE.
http://www.howtogeek.com/176009/how-to-...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PrimozR ()
Prebral sem, da lahko pride do zamika nekih tipk in pojavljanje tipkovnice, ko pritisneš home button, ampak naj bi bilo to že odpravljeno z novim Search update-om (sem preveril in je že verzije 3.1.8.)?
Tako je, tega zamika ni več, vse je popravljeno z novim searchom.
GLE/GEL/ je*eni N5 launcher :D
anyway @ PIPI - ja je prosojen na 4.4, na 4.2 seveda ni ker sistem še ne podpira tega. Kar je pa Mavrik rekel, vsaka aplikacija mora imeti posebej omogočeno to prosojnost. Sistem zdaj to podpira, od developerja pa je odvisno če jo bo uporabil za svojo aplikacijo. Nova launcher to sedaj ima, GEL launcher seveda, najbrž bodo prišle še kakšne kjer bo to smiselno.
Aha, vse jasno.
A je že kak spodoben ROM za N4 na 4.4? Kar gledam na XDA je vse nekaj neznanega. Škoda, da se pri CM tako 'obirajo' s CM11... :/
A je že kak spodoben ROM za N4 na 4.4? Kar gledam na XDA je vse nekaj neznanega. Škoda, da se pri CM tako 'obirajo' s CM11... :/
Elaborate please? :D
Prosojnost se lahko izklopi system-wide (e.g. na Nexusu 10 je izklopljena) in je potem aplikacije ne morejo uporabljati.
Sprobal GEL, deluje bp, samo so mi ikone osebno malo prevelike in pa samo 3 začetni zasloni so, pri N4 pa jih je 5, zaeenkrat bom ostal na GEL-u od N4.
Sprobal GEL, deluje bp, samo so mi ikone osebno malo prevelike in pa samo 3 začetni zasloni so, pri N4 pa jih je 5, zaeenkrat bom ostal na GEL-u od N4.
ammm...zasloni se samodejno pojavijo, če dodajaš widgete itd...in jih imaš lahko kolikor jih želiš, dokler je nekaj na njih
Nisem vedel, zanimivo hvala.
Moram se navadit, nekako me spominja na iOS....
Kje lahko nastavim da me opozori ce je mms na cakanju? Namrec mms dobim samo ce mam na 3g, jaz mam pa vecino na wifi. Rad bi da bi me opozorilo
Sej jih je ene par kar dobrih…Pure Speed X, SlimKat, Rastakat npr.
Sam uporabljam Slima in je super, ima ze kar nekaj konkretnih custom nastavitev in dela kot se zagre. Integrirani GEL in Nova, expanded desktop, Led nastavitve, itd
In kako bi naj to zgledalo glede na to, da imaš ugasnjen prenos podatkov, preko katerega se dostavi sporočilo o novem MMS?
Povej tvojemu operaterju da hočeš SMS (oz. verjetno boš moral kar MMSe ugasnit) in ti bodo poslali web link do MMS sporočila.
Povej tvojemu operaterju da hočeš SMS (oz. verjetno boš moral kar MMSe ugasnit) in ti bodo poslali web link do MMS sporočila.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 558971 (181002) | zk_eu |
» | Najmanj slab Android do 150€Oddelek: Mobilne tehnologije | 5832 (4557) | Bellzmet |
» | Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 23855 (20312) | fast1slow |
» | Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30902 (23870) | Assass1n |