» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
23 / 41
»»

Mavrik ::

Je kdo po nadgradnji na 4.3 to naredil factory reset? Je kaj bolje?

Neke bistvene razlike ne bo. Razlika je pri tistih kvečjemu to, da majo manj appov potem inštaliranih z background servisi ;)
The truth is rarely pure and never simple.

dr.Akula ::

Sami je izjavil:

Po nadgradnji sem opazil, da deluje bolj tekoče, mislim pa da mi "papa" več baterije in da se malo bolj segreva. Je še kdo opazil podobno?

Tudi pri meni je bolj tekoče, glede baterije pa ravno nasprotno. Včeraj zjutraj sem ga odklopil s polnilca in zdajle ima še 50% (je sicer res da ga nisem kaj prida uporabljal za zahtevnejše stvari), torej pri meni precejšnje izboljšanje pri porabi baterije, pa tudi greje se ne.
ni podatka

krho ::

Meni je pa požrl baterijo :(... Včeraj ob nadgradnji je bil 95%.. danes je na 15%, pa ponavadi ven dobim skoraj 3 dni...
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

damjanll ::

Kaj ti jo pa zre? Pojdi v settings/battery pa poglej katera zadeva ti najvec porabi, lahko naredis tudi screenshot pa ga se tle objavis da vidimo...

FlyingBee ::

vedno se najde kakšna aplokacija, ki požre baterijo, lociraš in zbrišeš

krho je izjavil:

Meni je pa požrl baterijo :(... Včeraj ob nadgradnji je bil 95%.. danes je na 15%, pa ponavadi ven dobim skoraj 3 dni...

Zavedaj se da bo po nadgradnji se zalaufal media rescan in par drugih servisov in bo zato prvi dan opazno bolj kuril baterijo.

Chev ::

Se mi zdi da je izboljšana baterija na 4.3. Prej mi je držal cca 1.5 - 2 dni, zdaj pa pri približno enaki uporabi brez problema pokaže 2 dni.

Sem pa takoj po updatu naredil Hard Reset/Factory Reset.

nosecnica ::

zanima me če se splača kupiti kakšne 3 do 4 mesece star nexus 4? glede prask na steklu me zanima, ali se hitro popraska ob normalni rabi?

dr.Akula ::

nosecnica je izjavil:

zanima me če se splača kupiti kakšne 3 do 4 mesece star nexus 4? glede prask na steklu me zanima, ali se hitro popraska ob normalni rabi?

Jaz ga imam že pol leta in ob moji normalni rabi se še ni popraskal. Normalno rabo v tem primeru jaz smatram da telefon ne pade na tla in da po steklu ne drgnem z drugim kot prsti ali stylusom.

P.S. če boš kupil N4 boš moral spremeniti nick ;)
ni podatka

PrimozR ::

Zadnja stran se precej popraska, sprednja ne spljoh. Vsaj pri meni je tako. Mi je pa uspelo pobuškati že vse vogale na kromasti obrobi :/

klinker ::

PIPI, kupi si ta cover... http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-P...
Je tak slim in sploh ne kvari videza ali obcutka v roki, pravzaprav ga je se lazje uporabljat, saj ima se malo boljsi grip.

Dosan ::

Jaz imam samo bumper (official, ampak je katerikoli vredu, sploh Poetic) + investicija v takle protector za zadnji del in ni nobenih prask ali poškodb.

MrX ::

mam original bumper in nobene praske... tel mi je že parkrat zletu na tla

klinker je izjavil:

PIPI, kupi si ta cover... http://www.ebay.com/itm/Black-Nillkin-P...
Je tak slim in sploh ne kvari videza ali obcutka v roki, pravzaprav ga je se lazje uporabljat, saj ima se malo boljsi grip.

Ma ne grem se ovitkov in tega sranja. Neoprenski žepek za v žep, to je to. Posledice nosim sam. Ja, jamram, ampak pomaga, mi je lažje. Pa telefon je narejen za uporabljanje. Je res, da če bi imel original bumper, telefon skorajda ne bi imel praske. Ampak jebiga, zdaj je kar je.

JayKay ::

glede tega: porabil sem kvoto bumperjev in slusalk na play storu (5 max). sem hotel sebi kupit slusalke pa ni slo ... :)

Assass1n ::

Jaz imam tak bumper, na telefon ne pazim, nimam ga v vati ampak normalno uporabljam pa ni na steklu nobene praske. Imam le eno na kromu, sem takega kupil pa nisem videl;((
Super telefon v navezi z paranoidandoid romom je raketa, čez cel ekran imaš zaslon... pa še poceni telefoni so ratal, jaz sem dal še 390€ zanj used.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Sqrt2 ::

Živjo, zanima me če ima kdo težavi pri povezovanju preko usbja na računalnik? meni namreč ne deluje probal sem pa tudi na ta način (http://4.bp.blogspot.com/-8gz_5tbedqo/U... ; napiše mi namreč da gonilnika ni mogoče najti

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sqrt2 ()

klinker ::

Sqrt2 je izjavil:

Živjo, zanima me če ima kdo težavi pri povezovanju preko usbja na računalnik? meni namreč ne deluje probal sem pa tudi na ta način (http://4.bp.blogspot.com/-8gz_5tbedqo/U... ; napiše mi namreč da gonilnika ni mogoče najti

LP

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Nejcos ::

Mene pa zanima če in kje se da v sloveniji nabavit originalen bumper, stric google nč pametnega ne najde.

JayKay ::

ne

Sedaj se na ebayu najde odlicne kopije originalnega bumperja v razlicnih barvah. Jaz imam originalnega (tnx JK), draga pa ima tegale:

TPU Rubber Gel Frame Bumper Case Cover Protect Skin for Google Nexus 4 LG E960

In na pogled in obcutek je kot original. Evo, slikica za primerjavo:

n4 bumper

n4 bumper

Marat ::

A kdo ve, kje bi se zdaj dalo najugodneje priti do nerabljenega Nexus 4? Kakšna spletna trgovina, z možnostjo pošiljanja v Sloveniji? Ali je boljša varianta preko kakega znanca iz tujine (imam možnost iz UK).

Vsak nasvet je dobrodošel :)

Muslim da v sestavi.si in v electronic4you.si imajo ugodno..

Nekaj casa nazaj se je iskal slimport adapter, slucajno sem nasel tole:

http://www.so-doo.si/adapter-slimport-m...

A je to kdo ze probal? Zanima me a to dela upscale na 1080p ali deluje zares v 1080p resoluciji ce je prikljucen na tv?

Tole je meni sumljivo, glavna prednost SlimPorta pred MHL je, da ne potrebuje zunanjega napajanja. Razen če je tist USB priključek za napajanje telefona.

MrX ::

za tel je sej ti piše

Lonsarg ::

MHL po standardu ne rabi zunanjega napajanja, ga dobi kar lepo po USB iz TVja. Zunanje napajanje se rabi pri uporabi adapterjev, če nimaš TVja z MHLjem. Pa morda tudi obstajajo kaki TVji, ki imajo MHL brez napajalnja, to niti ne vem, načeloma naj ne bi.

fast1slow ::

Mislim, da lahko original bumper naročiš pri uradnem LG servisu (vamatrade) in ti ga oni zrihtajo, ter pošljejo po pošti. Cena je mislim da taka kot na google playu. To sem zasledil na slo android forumu, kjer je uporabnik napisal, da je kupil original bumper na tak način...
Tudi sam razmišljam o nakupu original bumperja, vendar imam sedaj telefon v usnjenem žepku in sem zadovoljen... ;)

Nejcos ::

Super hvala, jih pokličem da vidim.

moxon ::

Nejcos je izjavil:

Super hvala, jih pokličem da vidim.

Kaj pravijo? Jaz se tudi zanimam za bumper :)

PINki ::

Pozdravljeni lastniki N4,
zanima me ali je moteče oziroma ali se vam hitro segreje telefon pri igranju zahtevnejših iger? Pri nekaj reviewih je omenjeno, da telefon upočasni gpu in cpu in je prisoten fps drop kadar se toliko zagreje zaradi steklenege ohišja.

Se mi splača v tem trenutku nabaviti nov n4 za 350€ glede na to, da je že nekaj časa zunaj? Do sedaj sem si lastil s2 vendar ga je oksidacija zdelala, zato kupujem telefon za lep čas (updati), saj bi drugače še zmeraj uporabljal s2.

Jerry000 ::

vsak mobi se bo segrel ob igranju zahtevnih iger. Igral sem GTA kr dost časa...telefon se je dost segrel a fps dropa ni bilo

PINki je izjavil:

Pozdravljeni lastniki N4,
zanima me ali je moteče oziroma ali se vam hitro segreje telefon pri igranju zahtevnejših iger? Pri nekaj reviewih je omenjeno, da telefon upočasni gpu in cpu in je prisoten fps drop kadar se toliko zagreje zaradi steklenege ohišja.

Ne, N4 se ne segreje bistveno bolj kot kerikoli drugi telefon z istim ali hitrejšim CPUjem.

PINki je izjavil:

Se mi splača v tem trenutku nabaviti nov n4 za 350€ glede na to, da je že nekaj časa zunaj? Do sedaj sem si lastil s2 vendar ga je oksidacija zdelala, zato kupujem telefon za lep čas (updati), saj bi drugače še zmeraj uporabljal s2.

N4 je tako poceni in ima tako dober HW, da je kupovanje rahlo boljših 700€ telefonov trenutno neumnost. Še posebej zaradi konstantnega zamujanja z nadgradnjami na ostalih telefonih.

Jinto ::

Ne, N4 se ne segreje bistveno bolj kot kerikoli drugi telefon z istim ali hitrejšim CPUjem.

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Segreje se morda ne, throttla pa.

To se dogaja na vseh Qualcomm Snapdragon telefonih, ki imajo tako močne CPUje (med drugim sem opazil to še na S3, One in S4). Kar je pričakovano - 4 jedra pri 1.5GHz+ pač odajajo malo več toplote ko jo lahko odvajaš v taki majhni škatlici.

Nisem pa še opazil, da bi se katera igra ali vmesnik zaradi tega upočasnil - ponavadi se ugasnejo druga jedra, tako da ostaneta eno ali dve na večji frekvenci in zagotovita odzivnost.

Lahko pa kupiš bolj crappy telefon, kjer se to ne bo dogajalo, pa bo cel čas počasen ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

kpkp ::

@Mavrik +1
Lahko pa stanje nekoliko izboljšaš s "custom kernelom" in zmanjšaš voltažo, skoraj na vseh gre 100-150mV dol, se pozna.

Ja, telefon se kar segreje (čutiš), za lagg nevem, ker iger ne igram... Updati bojo verjetno še ziher dve leti. Je pa res, da nexus ni za vsakega (ni skinov, funkcij sensa, touchwiza ipd., ni sd slota), ima povprečno kamero... Drgač pa meni telefon že 8 mesecev dela brez težav. In če bo moj naslednji telefon še android, bo zagotovo nexus, ker razlika v delovanju med pure in not pure androidom je kot noč in dan ;) rečejo tudi da so tudi sense 5 dobro optimalizirali in da tudi ta dela zelo gladko. Drgač pa za tak denar ziher ne boš dobil boljšega telefona (novega seveda) glede na performance...

Ni pri vseh, to je tudi razlog, da je N4 slab pri benchmarkih.
Optimus G je recimo boljše sestavljen:

Da bo n4 enakovreden Optimusu G, mora biti v hladilniku:).

PINki ::

Saj bolj ali manj sem že odločen, da bom kupil ta telefon, ker ne mislim dajati veliko denarja za telefon, ki mi bo nudil počasnejšo izkušnjo in bo počasnejši z updati. Samo glede tega sem rabil kakšno mnenje iz prve roke.

Zanima me le še, če vas kaj moti pri tem telefonu, karkoli?

Mene moti preklapljanje med 3g in h in e ipd. Signal je poln h, grem na internet pol mi pa kr vrže na 3g in internet ne dela (morm refresh stisnt). To ne dela vedno je pa moteče...

lapor ::

Eno vprašanje. N4 ne bere vizitk, ki jih prejmem preko smsa. Verjetno je potreben dodaten program za branje vizitk. Priporočate kakšnega?

Hvala

Jinto je izjavil:

Zanimivo, ker se mi medtem ko razvijam konstantno dogaja tudi na One-u in S3 da se CPU throttla ker se segreje. Morda si debug izpis in padec čiste računske hitrosti samo domišljam?

PINki je izjavil:

Zanima me le še, če vas kaj moti pri tem telefonu, karkoli?

1.) Leze dol z vseh neravnih površin, kar je tečno.
2.) Zvočnik je zadaj in ni tako glasno zvonenje če leži (če maš starejšo verzijo brez podstavkov)
3.) Leze dol z originalnega wireless chargerja če ni čist, kar pomeni da se občasno ne napolni (seveda, če uporabljaš wireless charger).

Mi pa v primerjavi z vsemi ostalimi telefoni sede zaslon, ki je širši (1280x768 vs. 1280x720 oz. 1920x1080), kar pomeni v večini aplikacij veliko udobnejše branje teksta tako v pokončnem kot ležečem načinu.

Zgodovina sprememb…

Zanimivo, ker se mi medtem ko razvijam konstantno dogaja tudi na One-u in S3 da se CPU throttla ker se segreje. Morda si debug izpis in padec čiste računske hitrosti samo domišljam?

Če ta dva throttlata, še ne pomeni da vsi throttlajo.
Če obstaja vsaj en, ki ne throttla, potem moja trditev drži.

Jinto je izjavil:

Vsi high end SoC-i v telefonih "throttlajo", ne pa to počnejo vsi pri enaki obremenitvi, to je odvisno od nastavitev kernela (i guess) in pa kako dobro je telefon termalno sprojektiran.

Jinto je izjavil:

Daj ne govori prosim na pamet. Ti Pro in novejši snapdragoni majo nastavljeno termalno omejitev na okoli 55 stopinj, do kamor se segrejejo v roku 2-4 sekundah 100% uporabe enega jedra (hitreje če je izkoriščenih več) in začnejo nižati uro.

Če se ti to na katerem telefoni s temi procesorji ne zgodi, mora biti nekaj s telefonom hudo narobe, ker ne dela dovolj hitro.

Vsi high end SoC-i v telefonih "throttlajo", ne pa to počnejo vsi pri enaki obremenitvi, to je odvisno od nastavitev kernela (i guess) in pa kako dobro je telefon termalno sprojektiran.

Kernel ne dela nobene razlike, razen če ti namenoma upočasnjuje telefon (potem pa kot sem že rekel - raje kupiš bolj crappy telefon ker bo cenejši). Termalno projektiranje pa dela nekaj malo razlike (recimo N4 pride do barrierja kakšne pol do eno sekundo prej kot aluminijasti One z 1.7 GHz 600ko), samo vseeno so ta ohišja premajhna da bi se dalo bistveno kaj veliko narediti.

Zgodovina sprememb…

Mavrik je izjavil:

Kernel ne dela nobene razlike, razen če ti namenoma upočasnjuje telefon (potem pa kot sem že rekel - raje kupiš bolj crappy telefon ker bo cenejši). Termalno projektiranje pa dela nekaj malo razlike (recimo N4 pride do barrierja kakšne pol do eno sekundo prej kot aluminijasti One z 1.7 GHz 600ko), samo vseeno so ta ohišja premajhna da bi se dalo bistveno kaj veliko narediti.

S tem sem imel v mislih predvsem nastavitve pri koliko C naj se začne "trotlanje" in kako agresivno je. Nisem pa se poglabljal, če te zadeve Qualcomm "vsiljuje" OEM-om (torej je povsot enako) ali ti delajo kakor se jim zdi...

less ::

Zdravo

Lastniki Nexus 4, kako je z mmsi? A moram res vedno ročno prižgat internet, da dobim ali pošljem mms. V nastavitvah imam nastavljen, da mi samodejno prenese, ampak ne dobim čisto nič, dokler ne prižgem interneta. Če pa samodejno prenašanje izklopim, pa tudi ne dobim nobenga obvestila o mmsu, ampak se kr pojavi kot neprabno sporočilo, če odprem stock program za smse.

Jinto je izjavil:

Optimus G je recimo boljše sestavljen:

Da bo n4 enakovreden Optimusu G, mora biti v hladilniku:).

A ni Nexus 4 imel težave s performansom na prvih izdajah softwarea, kar so kmalu popravili?

Ja eni pišejo da se sedaj malo boljše odreže v benchmarkih ampak le za malenkost. Tak da v tem segmentu nexus 4 ne briljira ampak vseeno je zaenkrat najbolj tekoč android na trgu (custom romov ne štejem), nevem pa kako je s htc one, ta naj bi tudi deloval zelo tekoče...

Jerry000 ::

less je izjavil:

Zdravo

Lastniki Nexus 4, kako je z mmsi? A moram res vedno ročno prižgat internet, da dobim ali pošljem mms. V nastavitvah imam nastavljen, da mi samodejno prenese, ampak ne dobim čisto nič, dokler ne prižgem interneta. Če pa samodejno prenašanje izklopim, pa tudi ne dobim nobenga obvestila o mmsu, ampak se kr pojavi kot neprabno sporočilo, če odprem stock program za smse.

nja, men jih sploh noče poslat...niti prejemam jih ne

««
23 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674563664 (185695) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495947 (4672) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024228 (20685) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531314 (24282) Assass1n

Več podobnih tem