» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
21 / 41
»»

klinker ::

Meni na slimbean pa nikoli...

damjanll ::

Zanimivo, jaz redno uporabljam bluetooth, pa se nisem opazil tega problema. Imam pa bt stalno vklopljen, povezan je pa z prostorocno telefonijo v avtu.

cen1 ::

Ja če maš stalno vklopljeno baje ni problem.

dr.Akula ::

damjanll je izjavil:

Zanimivo, jaz redno uporabljam bluetooth, pa se nisem opazil tega problema. Imam pa bt stalno vklopljen, povezan je pa z prostorocno telefonijo v avtu.

Jaz sem imel bluetooth bližnjico na Powertoggles widgetu in sem jo včasih ponesreči zadel, ko sem hotel vklopiti wi-fi. Ni bilo potrebno veliko, da se je pojavil bluetooth bug, ki je v videu. Mogoče je razlika, če je bt ves čas prižgan. Poizkusi parkart zaporedno ugasniti in prižgati bluetooth.
ni podatka

techn ::

Dve vprašanji preden se dokončno odločim za nakup..
Ali obstaja kakšna možnost, da se skrijejo tisti trije gumbi na dnu zaslona s kakšno aplikacijo iz google play-a (namreč rad bi čim več uporabnega zaslona)?
In še, ali menite, da bo v prihodnjih mesecih cena za nov Nexus še kaj padla (sedaj je namreč najcenejša 360 evrov, kar je kar precej nižje kot tri mesece nazaj)..

Brez roota ne gre skrit navbar, tako da rootat in kak custom rom s pie, pa je. Jst sem si ga samo zmanjsal iz 48 na 30 pixlov, ker mi uni pie control ni vsec, pa niti me navbar ne moti sploh.
Cena po moje padla ne bo, saj je ze tako zelo poceni foncek glede na ponujeno, pa folk rabljene za cene novega prodaja ;((

A zmanjša se tudi samo z rootanjem lahko?
V primeru rootanja ne izgubiš garancije?
Pa še kako težko se je naučiti rootat (sori amater na tem področju sem :) )
Tnx for help

freesty ::

Ja lahko se zmanjsa.
Lahko odrootas pa je to to.
Rootas tako, da pristekas s kablom v racunalnik in v cmdju napises 2 vrstici, imas navodil dost na internetu. Edino na factory reset ti gre, to je edina neprijetnost.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Kaj pa da se na takšen način skrije recimo pri brskanju na netu, pri določenih igricah ... Že to bi bilo kul. Je to mogoče naredit?

Mavrik ::

Daj najprej probi device in preden zjebeš OS s tem (stvar ima par stranskih efektov) raje probi če slučajno ne pretiravaš s tem pomanjkanjem placa ;)
The truth is rarely pure and never simple.

Važno mi je samo to, da se to da narediti če se hoče, kajti me je strah da bom čez leto želel nov nexus zarad večjega zaslona :D Hvala pa za opozorilo.

Kaj pa tale način, lahka tudi kaj zajebem?

Jerry000 ::

techn je izjavil:

Važno mi je samo to, da se to da narediti če se hoče, kajti me je strah da bom čez leto želel nov nexus zarad večjega zaslona :D Hvala pa za opozorilo.

Kaj pa tale način, lahka tudi kaj zajebem?

Jah lej, novi nexus bo, in zaslon bo tut mogoče večji. Plac od gumbov ni neki velik, tako da se ne bo opazilo nekaj razlike. Ti to misliš ko da ti 2cm prekriva. Res ni panike no, mene je tut skrbel, pa sm probu in ne rabim nobenega programa za skrit gumbe, zadeva je super. Če se ti gre za ekran si nabav note ali počakaj novega nexusa

Lynxfox ::

https://play.google.com/store/apps/deta...

Tole tudi super deluje in rabiš samo rootan telefon, ostaneš pa lahko na stock ROM

freesty je izjavil:

Ja lahko se zmanjsa.
Lahko odrootas pa je to to.
Rootas tako, da pristekas s kablom v racunalnik in v cmdju napises 2 vrstici, imas navodil dost na internetu. Edino na factory reset ti gre, to je edina neprijetnost.

No no, tudi kak fajl rabis zraven imet ;)
Na XDA imas lepo opisan postopek z ze pripravljenim zip-om z vsem kar potrebujes.
Drugace pa kot ze receno, raje nabavi aparat, ga uporabljaj in nato presodi ce sploh rabis to ali ne.
Jst pac ze od prvega Androida (Ace) dalje vse rootnem, ker mi stock smrdi na polno, oz sem se razvadu z dolocenimi funkcijami, tako da noben Android do sedaj ni zdrzal brez roota vec od tega da se je baterija napolnila do konca :)

Ja tocno, pozabil sem na tisti file:)

Torej.. v letu 2013 in v četrti različici androida ne upam na enostaven način nastavit mp3ja kot ringtone iz Play Music ali v nastavitvah? Delat moram ringtone folder?? To je že delalo v 2.2!

Android je res ok zadeva ampak v nekaterih detajlih mi pa dvigne pritisk. ;((

mm46 ::

Instaliraj kak file explorer (jaz imam esfile explorer) in izberi poljuben mp3...

Torej.. v letu 2013 in v četrti različici androida ne upam na enostaven način nastavit mp3ja kot ringtone iz Play Music ali v nastavitvah? Delat moram ringtone folder?? To je že delalo v 2.2!

Ja malo poguma rabiš če ne upaš. Lahko pa komot skopiraš .mp3 v "ringtones" mapo ali pa uporabiš file explorer ;)

PrimozR ::

Pa verjetno obstaja 100 appov, ki znajo to narediti.

Mavrik temu se reče narečje. Verjetno ni treba tebi razlagati, kaj to je, kajne? :D

Ja.. sem raziskal vse načine kako se to naredi ampak da ni to porihtano že v stock Androidu je malo mimo.

FlyingBee ::

sem vedel, da nekaj z zasloni na N4 ni v redu http://www.phonearena.com/news/Not-all-...

moj je bil sicer kratek čas, ampak barve so bile sprane in slabi vidni koti

mm46 ::

Enako opažanje, samo brez meritev sem napisal na prejšnji strani... bratov, ki je kupljen v začetku februarja je #1 iz članka, moj pa #2. Na oko je moj, vsaj kar se barv tiče, dokaj blizu one x, ima pa slednji bistveno manj color/contrast shifta pod kotom (ga praktično ni)

mm46 je izjavil:

SW je na vseh enak in se posodablja od googla, torej ni tako kot je bilo pri galaxy nexusu.
Od izida telefona je bilo nekaj malih popravkov na hw... najnovejši (takega sem dobil pred slabim mesecen pri mimovrste) imajo malo manjšo odprtino leče in majhne nogice, da se zvok ne zaduši na flat podlagi. V primerjavi z bratovim, ki je 2 meseca starejši, je tudi zaslon bolje kalibriran (ne tako modra bela, bolj živahne barve).
Pred kratkim se je začel prodajat tudi bel, samo dvomim, da se ga bo dalo dobit pri nas

ja, prav si imel, tudi recimo optimus G, ki naj bi imel isti zaslon, je bolje skalibriran, tako da čudno, da že prej niso preizkusili ... LG me je malo razočaral in vedno ponudijo malo slabši zaslon od konkurence, pri Sammy-ju mi je PLS všeč in sploh ne vem zakaj več ne vztrajajo na tem, IPS na HTC-jih pa je itak top of the top

Zgodovina sprememb…

Ve morda kdo za kakšen etui za Nexus 4, ki bi ga lahko uporabljal med tekom, da bi bil pritrjen na roki?
Nekaj v tem smislu: http://www.mimovrste.com/artikel/182019...

PrimozR ::

Vzemi enako torbico za Galaxy S3, velikost je približno enaka.

kema95 ::

A mogoče kdo ve kako bi naredil da mi telefon javi da me nekdo klice medtem ko se s kom pogovarjam po telefonu ?

damjanll ::

kema95:

Zacnes z Phone ne pa z Settings pol pa:

Phone / 3 navpicne pike / settings / additional settings / call waiting

kema95 ::

Hvala :D zej mi foter nebo vec tezil zakaj mam vedno nedoseglivo ko me rabi .

Pesimist ::

Plantronics M55 Bluetooth imam in ne dela z N4!

Jerry000 ::

a pozna kdo kak ql comic reader? sem probal tistega od comixology, kot viewer mi je zakon ker ti omogoča preglegled na celotno revijo ali pa gledanja po delčkih (kvadratkih). Vendar tu je največji minus da lahko samo kupljene revije bereš. Nebi pa rad plačeval za to. Rack viewer (če sm si prav zapomnil) mi je ql, omogoča da lahko na SD si dam comic in berem, vendar ima pa samo pogled na celotno revijo + zoom. Rad pa bi enak pogled kot ga ima comixology app. Obstaja kaj takšnega? Predvsem se mi gre za 2 pogleda, torej celotni, in gledanje po kvadratkih

Jaz mam še najboljše izkušnje s Komik readerjem.

tomaz- ::

Bom tukaj natipkal, čeprav morda je morda malce off-topic:

Pravkar sem v roke dobil Nexus 4 , nabavili smo jih za podaljšanje naročnine v podjetju. Ker pa imam svoj iPhone, bom tegale "dal naprej". Če bi koga od vas zanimal, je še nov, zapakiran..
Cena samo za Slo-tech-ovce 320,00€
Je pa čisto nov, z nogicami zadaj, sem pravkar odprl in pogledal :-)

Seveda je račun zraven in še nepotrjena garancija...

če bi koga od moderatorjev post zmotil, pa naj pobriše.. Med male oglase ga ne bom dajal..

Recordman ::

tomaz- je izjavil:

Bom tukaj natipkal, čeprav morda je morda malce off-topic:

Pravkar sem v roke dobil Nexus 4 , nabavili smo jih za podaljšanje naročnine v podjetju. Ker pa imam svoj iPhone, bom tegale "dal naprej". Če bi koga od vas zanimal, je še nov, zapakiran..
Cena samo za Slo-tech-ovce 320,00€
Je pa čisto nov, z nogicami zadaj, sem pravkar odprl in pogledal :-)

Seveda je račun zraven in še nepotrjena garancija...

če bi koga od moderatorjev post zmotil, pa naj pobriše.. Med male oglase ga ne bom dajal..

Nočem pametovat, ampak pri z aneksom kupljenih telefonih si račun lahko zatakneš za klobuk - prodajalec mora podpisat kupoprodajno pogodbo, ki vsebuje tudi št. aneksa, ki ga priloži na vpogled. Seveda mora biti aneks pisan nanj, kar v tvojem primeru pomeni, da mora biti *prodajalec* odgovorna oseba pravne osebe (t.j. vašega podjetja).

Ker kaj se *lahko* zgodi v nasportnem primeru? Čez x mesecev na vrata potrka policija, da je bil telefon odtujen ali pridobljen s kaznivim dejanjem izsiljevanja. V tvojem primeru recimo te vržejo iz službe, šef pobara za telefon, nema ga, prijavi na policijo, ta preko operaterja najde uporabnika... in evo ti, je kupec privarčeval tistih 30€, kolikor več plačaš za Nexusa v Avstriji, in obenem ostal brez telefona.

tomaz- ::

Ok, ti bom napisal, čeprav mislim, da je to čisto irelevantno, pa vendar..

"šef" ( in lastnik podjetja ) sem jaz.. NIKOLI ne pišem tako, ker to pač ni moj stil, hehe

Telefon je kupljen na mojo privat naročnino, ker imam za "lastne" potrebe iPhone, ki mi ustreza.. Bi mi bilo pa žal, da bi mi "podaljšanje" šlo v nič.. Za potrebe podjetja pa SEM kupil ( oz podjetje kot pravna oseba ) oz podaljšal aneks za 6 naročnin. Vidiš, za te telefone pa res v bistvu "nimam" računa, ker niso kupljeni kot na fizično osebo.. + Ta telefon bi se prišel iskat k meni v pisarno mojega podjetja in ne nekam v bife na ulico.... Je pa res, da sem nekoliko dvoumno zapisal post, priznam. "Moji" fantje so bili namreč vsi veseli, ko so vklapljali telefone, sam sem ga ravno tako dobil v roke ( Nam jih je njihov prijazen uslužbenec dostavil , in sicer tako, kot je napisano in pod takimi pogoji za moj telefon ) in sem tako napisal..

Bom pa zdaj najverjetneje s tem telefonom razveselil sina za konec šole, pa bo volk sit in koza cela :-)
Ker mi res ni do "razlaganja" in "dokazovanja", niti nisem pomislil, da navedem dejstvo, da je telefon kupljen na fizično osebo:-)

LP

torej, če dajo tvoji uslužbenci na Bolho Nexus 4, kaj to zate pomeni?

ivanuscha ::

Sej na bolhi imaš polno takih ponudb, kjer folk prodaja telefone ko podaljšajo naročnino. Da je taka prodaja problematična, nikoli nisem pomislil?!

@Stojanslo drugi zaposleni verjetno ne bodo prodajali telefonov, ce so to sluzbeni telefoni.

Ce pa gre za poslovno darilo potem pa tak nima veze kaj pocnejo z njimi...

@Live dvomim, da bi kdo dal prijavo, saj pa imas telefonsko, pa smse/maile, kjer dokazujes, da je prislo do prodaje in ne, do kraje.

Recordman ::

Keč ni v tem ali je kupec telefon plačal ali ukradel, temveč v tem ali je bil telefon dejansko legitimno v lasti prodajalca.

Zato bi jaz osebno kupil telefon le na prej omenjen način, pri čemer nikakor ne želim tomaz-a obtoževat česarkoli, ampak nategi se dejansko dogajajo. Človek kupi nov telefon s priloženim računom. Izkaže se, da je lokalni fičfirič izsiljeval osebo X, da je kupila top shit telefon za 1€ na aneks z ultra drago naročnino, potem je telefon zamenjal par rok (ali pa tudi ne) in pristal na bolhi. Po nekaj mesecih žrtev izsiljevanja to prijavi na policiji, ker mesečna naročnina 50€+ pač ni mačji kašelj in imaš ding-dong na vratih, telefon pa gre bye-bye.

Ali pa prodajalec (dejanski podpisnik aneksa) enostavno neha plačevat naročnino, mogoče celo zapade v dolgove in prijavi krajo telefona. Če kupec nima kupoprodajne pogodbe bo verjetno potegnil kratko ali pa si vsaj nakopal precej težav.

Ali pa... možnosti za nateg je veliko, sicer so pošteni prodajalci v absolutni večini, vendar previdnost nikoli ni odveč. Vsaj kupoprodajna pogodba, osebni dokument prodajalca in ankes na vpogled (ker redki so telefoni na bolhi, ki so bili kupljeni v prosti prodaji)

Saj zgleda da je ravno zato pred kratkim Simobil ukinil telefone za 1€ z visoko mesečno naročnino. Razlog naj bi bila varnost kupcev.

simobil ni bil konkurenčen več, kot varnost kupcev pa je dober izgovor in edino pravo kar bi vsak normaln marketingar napisal

Sicer so malo znižali cene aparatov, še vedno majo pa ekstra neugodne cene.

Sqrt2 ::

Živjo, mene pa zanima če se da auto-correct izklopiti pri swype tipkanju?
Uspelo mi ga je izklopiti pri navadnem tipkanju, tukaj pa žal še ne,...

+ ve kdo za kakšen widget, kjer lahko prižgeš 3g z enim pritiskom na gumb?

LP

Lynxfox ::

Sqrt2 je izjavil:

Živjo, mene pa zanima če se da auto-correct izklopiti pri swype tipkanju?
Uspelo mi ga je izklopiti pri navadnem tipkanju, tukaj pa žal še ne,...

LP

Ammmmmmmmm swype ne more delovati brez auto-correcta, to bi moralo nekako biti logično, glede na to da hočeš napisati besede samo z drsenejm po celotni tipkovnici...

dr.Akula ::

Sqrt2 je izjavil:

Pri Power toggles imaš 3g in še en kup drugih podobnih stvari (bluetooth, wifi, gps, flashlight...) si lahko po želji zraven naštimaš.
ni podatka

Sqrt2 ::

Hvala za odgovore :)

gregor ::

Dober dan

Ali morda poznate kak dober = kvaliteten nosilec za pritrditev gn4 na avtombilsko steklo?

Hvala

LP

Jst sem sprobal en kup kitajskih z ebay-a in lahko samo recem da tega ne kupuj. Zdrzali so natanko do poletja, ko se je zaradi temperature silikon potrgal in nosilec odpadu ;((
Sedaj sem vzel od Pleomaxa, je sicer univerzalec, je pa super.

http://www.ebay.com/itm/PLEOMAX-CAR-MOU...

skyline ::

Če ne rabiš lih za na šipo - kolegi mi tole hvalijo:

http://www.kenu.com/products/airframe

gregor ::

klinker je izjavil:

Jst sem sprobal en kup kitajskih z ebay-a in lahko samo recem da tega ne kupuj. Zdrzali so natanko do poletja, ko se je zaradi temperature silikon potrgal in nosilec odpadu ;((
Sedaj sem vzel od Pleomaxa, je sicer univerzalec, je pa super.

http://www.ebay.com/itm/PLEOMAX-CAR-MOU...

ali se ta zadeva lahko tudi pritrdi na vetrobransko steklo ali samo na armaturko?
ali so še kakšne druge firme ki ponujajo bolj kvalitetne nosilce (torej ne "no name china" zadeve)
hvala

skyline je izjavil:

Če ne rabiš lih za na šipo - kolegi mi tole hvalijo:

http://www.kenu.com/products/airframe

kaj pa vem...skoraj raje bi imel za na šipo....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gregor ()
««
21 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674563674 (185705) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495947 (4672) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024228 (20685) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531314 (24282) Assass1n

Več podobnih tem