» »

Google/LG Nexus 4

Google/LG Nexus 4

««
20 / 41
»»

Matek ::

A drugače to pomeni samo, da ti telefoni ne bodo imeli proizvajalčevega UI crapa tipa HTC Sense, al bodo za njih tudi updatei na voljo istočasno kot za Nexuse, takoj, ko jih Google izda?

Bodo hardware tudi prilagajali v ta namen al bo folk z obstoječimi ne-stock SGS4 in HTC One lahko poflashal telefon na stock?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

M-XXXX ::

A drugače to pomeni samo, da ti telefoni ne bodo imeli proizvajalčevega UI crapa tipa HTC Sense, al bodo za njih tudi updatei na voljo istočasno kot za Nexuse, takoj, ko jih Google izda?

Da, updajte bo nudil direktno Google kar pomeni takojšen updajte.

Bodo hardware tudi prilagajali v ta namen al bo folk z obstoječimi ne-stock SGS4 in HTC One lahko poflashal telefon na stock?

Naj bi se dalo poflashat ja. Ni pa še 100%, morajo najprej ven pridet :)

Assass1n ::

To bo pa zakon, meni je s4 bolj všeč zaradi ekrana, in ga bom zamenjal za svojega nexusa kar hitro če bo tako delal kot moj.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Halfdead987 ::

HTC One ima meni boljši ekran :)

Mavrik ::

Matek je izjavil:

Načeloma imata oba telefona zaklenjene bootloaderje v crapware ediciji in tako flashanje verjetno ne bo uradno podprto na njih.
The truth is rarely pure and never simple.

techn ::

Zdravo!

Nekako bi se rad čimbolj poceni dokopal do novega Nexusa :).

Zanima me, ali bi bilo možno preko tega posrednika (http://www.cheaperandmore.com/) kupiti Nexus 4 direktno iz Google Play-a, kajti telefon je na Google Playu v 16 gb različici za 270 evrov plus Cheaperandmore zahteva 13 evrov.

Nimam še nikakršnih izkušenj s takšnim kupovanjem iz tujine, tako, da prosim za mnenje..

Zanima me tudi, ali je potem telefon odklenjen in ga lahko v SLO normalno uporabljam, ali je potem kaj drugače, kot če bi telefon kupil pri nas?

So pri takšnem nakupu kakšne potencialne nevarnosti?

Hvala za pomoč! :D

mm46 ::

270EUR? Če se ne motim je 279 funtov, kar je 325EUR torej pride skupaj 340eur. Jaz bi raje dodal 30eur in ga kupil pri nas, da ti bo vsaj garancija veljala... http://www.sestavi.si/index.php/item/di...

cen1 ::

Mislim da je problem ko kupuješ posrednik->Google garancija. Če prav razumem bi v primeru uveljavljanja le te moral telefon poslati posredniku in on naprej Googlu. Naj me kdo popravi če se motim.

Drugače maš pa zgoraj link do dinokompa 350€, ali pa sestavi.si 370€.

Aja, ne najdem kolikšna je cena Nexusa preko google playa za Anglijo, in sem gledal ceno za Ameriko, ki je od 299$ dalje...

Mavrik je izjavil:

Matek je izjavil:

Načeloma imata oba telefona zaklenjene bootloaderje v crapware ediciji in tako flashanje verjetno ne bo uradno podprto na njih.

Samsung je zaklenil bootloader? wtf?

Assass1n ::

Sej ima nexus tudi zaklenjenega. Samo se to hitro odklene/zaklene če je treba >:D
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ja ampak noben iz Galaxy S serije ni mel zaklenjenega...Noben samsung sploh afaik..

Googlov samsung ga je imel :D Sicer pa, če se ne motim, imajo zaklenjene samo S4, ki se prodajajo pri nekaterih U$ operaterjih...

PrimozR ::

Mavrik je izjavil:

Matek je izjavil:

Ne bo, ampak z up-to-date updejti avtomatično dobiš hitro frišne driverje, kar je odlična novica za community, ki izdeluje custom ROMe. Kar je po eni strani v bistvu edino, kar šteje na koncu dneva (če se greš custom ROMe seveda).

cen1 je izjavil:

Mislim da je problem ko kupuješ posrednik->Google garancija. Če prav razumem bi v primeru uveljavljanja le te moral telefon poslati posredniku in on naprej Googlu. Naj me kdo popravi če se motim.

Načeloma je tako, ja. Jaz sem kupil februarja iz Anglije prek prijatelja, zdajle bi ga kupil v Sloveniji. Cene so tako normalne, da se mi niti z Nemčijo ne bi več dalo ukvarjati.

techn je izjavil:

Aja, ne najdem kolikšna je cena Nexusa preko google playa za Anglijo, in sem gledal ceno za Ameriko, ki je od 299$ dalje...

Ja, 299 USD za 8 GB, 350 USD za 16 GB, k temu prišteješ še davek in carino in si an 350 €.

Meni je uspelo ujeti šibak funt, tako da me je zadeva z vsemi poštninami vred prišla 353 €. Nekih 330 € sam telefon, 8 € poštnina prek Cheaper & More (takrat šeizanglije.com), ostalo pa poštnina za Google. Ja, ta poštnina NI zastonj! Hočejo kar lepih 10 do 15 funtov (je pa res, da je prijatelj naročil, naseldnji dan so poslali, naslednji dan je dobil paket).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

cen1 je izjavil:

Ja saj cene v Sloveniji so res konkurenčne kolikor zdaj primerjam. Pa Nexus se mi tudi zdi, da izmed telefonov najbolje ohranja vrednost, kajti čez kakšno leto bi ga potem rad zamenjal za novi model, in računam da bo tekrat vreden še vedno na bolhi lepo ohranjen kakšnih 200 evrov..

Zanima pa me še nekaj. Nexus 4 ima spodaj na zaslonu tiste tri tipke(za izhod, domov, pa upravljanje aplikacij), ki so skozi prisotne. Ker Nexusa 4 še nisem držal v roki, da bi videl velikost zaslona, me zanima ali to pomeni, da je na zaslonu, ki je uradno velik 4.7 inčev dejansko manj uporabnega zaslona zaradi teh treh tipk in je zato velikost zaslona, ki ga uporabnik uporablja manjša?

fast1slow ::

Zaslon je manjsi ja, ceprav ni, saj so tipke na zaslonu, torej del zaslona... Je pa ta 4.7 skupaj s tipkami. Torej ce si tako razlagas je "uporabnega" (tipke tudi uporabljas) zaslona manj kot 4.7
Obstajajo pa romi, ki tipke skrijejo in povecajo (recimo wallpaper). Za to je potreben root, custom recovery... Pravtako se tipke ob gledanju fotografij, videov, fotografiranju, nekaterih igrah skrijejo...
Sicer razlika v zaslonu, ko so tipke in ko jih ni je opazna, vendar sem se navadil na te tipke (imam dve nexus napravi) in na njih gledam kot del zaslona (tako kot status bar) zato zame zaslon ni nic manjsi. :D

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

zaradi teh tipk se pojavi burn-in na zaslonu.
I’m out.
:3

Spremljam razlicne forume in se ni noben tega napisal... Koliko vem se burn-in pojavlja na amoled zaslonih (galaxy nexus...). Nexus 4 pa tudi Nexus 7 imata LCD zaslon

PacificBlue je izjavil:

zaradi teh tipk se pojavi burn-in na zaslonu.

kot je fast1slow napisal, se burn-in pojavlja samo na amoled zaslonih.

techn appov, ki skirjejo navbar je po mojih izkušnjah precej malo. Youtube, potem se pa zadeve hitro nehajo. V par appih namesto gumbkov kaže samo prikrite pikice (pritisk nanje prikaže gumbe in izvede akcijo gumba, ki je na mestu pritisnjene pikice), to je pa to. Sicer pa ja, Paranoid Android in PIE controls ;)

Jerry000 ::

A ni tko da te gumbe skriješ sam če rootaš mobi?

A je mar kdo rekel kaj drugače?

Aja, ker jst bi rad zaslon nekje okoli 5 inčev...zdej ap Nexus ima 4.7, kar je še vedno kul, sam zdej pa je treba še te gumbe odštet...

PrimozR je izjavil:

A je mar kdo rekel kaj drugače?

Sorry, narobe razumel tvoj post

techn je izjavil:

Aja, ker jst bi rad zaslon nekje okoli 5 inčev...zdej ap Nexus ima 4.7, kar je še vedno kul, sam zdej pa je treba še te gumbe odštet...

Zakaj pa ne nabaviš note potem? Tut sam sem bil malo razočaran da ti te gumbi zaslon vzamejo, po pravic povedan, je čist ql, dost vlk zaslon:). Men ravno 5" ni ql ker mi je že prevelk mobič to za sabo nosit

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Ce bi rad 5inch pol cekiraj galaxy s4... Meni je Nexus 4 dovolj velik, pa se tuki mi vcasih dlan ponagaja ko telefon uporabljam z eno roko... :D

Pebkac ::

Tudi s tipkami vred je ekran IMO čez glavo dovolj velik. Že tako ni najbolj udoben za enoročno uporabo, če pa bi se moral še dlje stegovati zaradi fizičnih tipk bi bil pa že prav neroden. Tako da, razen če imaš velike roke, ne priporočam večjih ekranov.

FlyingBee ::

mah, če je že toliko prostora pod zaslonom, ne vem zakaj niso dali stare dobre kapacitativne tipke

sicer pa z morebitnim optimusom G2 že nakazuje LG, da gre v pravo smer, mogoče bo Nexus 5 na njem zasnovan

G2 rumor

http://www.phonearena.com/news/Another-...

N5 rumor

http://pocketnow.com/2013/05/31/lg-nexu...

Dejmo ne okol metat govoric o novih Nexusih, ker je zadeva zdejle čist zblojena.

V trenutni obliki je telefon praktično popolnoma simetričen. Če že bi jaz prej prestavil gumbe na robovih, morda dodal še zvočnik na spodnji strani (One style) in zadevo naredil neodvisno od orientacije. Zato imaš akcelometer, da ve, kako je telefon obrnjen. Nexus 4 je zaradi svoje simetrije, ker nima brandinga in ker nima 'fizičnih' gumbov, za takšno stvar idealen.

EDIT: čak, G2 nima fizičnih gumbov, ti jamraš zakaj jih N4 nima, potem pa rečeš da gre G2 v pravo smer? A sem samo jaz tukaj zmeden?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

FlyingBee ::

popolnoma sem nezmeden, poglej koliko malo prostora ima G2, super je, meni je pač všeč, da je čim večji zaslon v čim manjšem ohišju, N4 pa ima veliko prostora pod ekranom, gumbe pa so dal v ekran... je zelo enostavno

prejšnji teden so govorili o tem, da LG ni zainteresiran za nov google phone, kar pa se mi zdi popolnoma nesmiselno, saj to za LG pomeni še večje svetovna prepoznavnost in hitrejše nadgradnje SW-ja

edino kar smo lahko zmedeni je, kaj bo za naslednji Nexus pomenilo official stock S4 in HTC One, oba napovedana v tem mesecu, ter seveda googlova motorola s svojim x phone

Zgodovina sprememb…

Men j pa ql da nima fizičnih tipk, design je res top zame:)

klinker ::

Govora je o kapacitativnih tipkah kot so jih meli prejsnji nexusi in se kar strinjam z stojanom. Ce so ze dali onscreen tipke bi ja lahko zmanjsali te robove, tako spodaj kot tudi zgoraj in bi bil fon manjsi ter lazji za hendlat. Meni lih tolko kot je spodnjega roba fali da bi ga na komot z eno roko uporabljal, tako pa, ce moram kaj na vrhu zaslona tapnit, drugo roko uporabit :|

Maš majhne roke mogoče? Ker jaz nimam tega problema in ga kamot z 1 roko uporabljam

Ma to je brezveze razpravlat... Na xda forumu je en lepo napisal: telefona ne kupiš na slepo, čekiraš razne videe, spletne strani, primerjave, po potrebi telefon še sprobaš... Tak delam jaz, in če delaš tak potem o telefonu veš 95% stvari. In večina (predvidevam) nas je ta telefon kupila zato, ker ima svoje prednosti in zato (moje mnenje) ker je telefon oblikovno lep, daje premium feel, nima nobene tipke/napisa na prvi strani in seveda tudi to, da je najcenejši android če gledaš ceno in performance.
Sicer vem da je to vedno tak, da nekaterim je nekaj všeč drugim pa pač ne, zato moj post ne spremeni ničesar, zdi pa se mi smotano, da kupiš telefon in veš, da ima tipke na ekranu, veš njegove mere, veš takorekoč vse slabosti naprave, pa jo vseeno kupiš. Isto je z sd slotom, folk kupi telefon vedoč da nima sd slota pol pa javka po forumih, da je telefon brezveze, ker ima premalo prostora... Zame je ta telefon še vedno bomba, če izvzamem nekaj hroščev,ki so mi že mal ponagajal...
Malo sem se razpisal, brez zamere... :D

fast1slow se strinjam s precej napisanega, predvsem razmerje cena/kvaliteta, cena/performans, da je oblikovno lep, ampak vseeno je bil pa glavni razlog za nakup dejstvo, da je Nexus. Updejti, enostavno odklepanje bootloader, obilica custom ROMov (ki so kvalitetni, predvsem ker je telefon glavna dev naprava zanje), itd. FTW :)

CodePsd ::

Mene pa zanima, če sta mogoče 2 različna LG E960 in sicer eden od googla z njegovo podporo in eden samo od LG-ja na katerem nimaš googlove podpore?
Razrez spletnih predlog(PSD v HTML) --> http://codepsd.si

Pa še nekaj. Eni imajo zraven še oznako black. A so te kaj drugačni ali je to samo oznaka za barvo, ker baje naj bi izdali še belega?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CodePsd ()

freesty ::

Sta dve razlicni verziji. Novejsa ima na zadnji strani taksne male nogice, da je telefon malo dvignjen.

Software je na vseh isti. Glede belega pa nvm, ce pride.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

SW je na vseh enak in se posodablja od googla, torej ni tako kot je bilo pri galaxy nexusu.
Od izida telefona je bilo nekaj malih popravkov na hw... najnovejši (takega sem dobil pred slabim mesecen pri mimovrste) imajo malo manjšo odprtino leče in majhne nogice, da se zvok ne zaduši na flat podlagi. V primerjavi z bratovim, ki je 2 meseca starejši, je tudi zaslon bolje kalibriran (ne tako modra bela, bolj živahne barve).
Pred kratkim se je začel prodajat tudi bel, samo dvomim, da se ga bo dalo dobit pri nas

Nexus 4 je že doma. Našel sem ga na sestavi.si za 365€. Dopoldne sem klical, če jih imajo in ga šel potem kar sam iskat v Mežico.

Aha še to. Pomoje so ga dobili iz Nemčije ker so navodila najprej v nemščini in potem je zadaj še angleščina. Imajo pa nov model, ker ima tiste nogice.

N4 prispel danes domov, naročil v torek pri sestavi.si. Jutri pridem domov s študenta pa da vidimo zadevo. :)

Ampak tiste nogice ti pomagajo sam če maš gol mobi ne? Mislim brez bumperju itd. Ker mene mal moti to ker zaduši zvok...moj model pa nima nogic, mam pa tut tak bumper da nima nogic -.-

Bumper nima nogic. Pa nogice so zato, da telefon ne zdrsne (postavi ga na leseno mizo, ki je nagnjena - na faksu npr. Zadeva POLETI! :D).

Tudi, če niso nogice zaradi zvočnika, je razlika na flat podlagi več kot očitna :)

Prvi vtisi..
-nogice dejansko pomagajo ker dvignejo telefon za pol milimetra. Manj drsi in še zvočnik se bolje sliši. Kako so lahko pri LG/Googlu spregledali tak očiten design flaw mi še zdaj ni jasno.. brez nogic je dejansko kot na drsalnici
-zame malo prevelik ker s palcem ne upam potegnit dol menuja ampak se bom navadil
-programski gumbi so OK, si pa lahko predstavljam da bom včasih kakega ponesreči zadel pri scrolanju ipd. Da bi pa zaradi gumbov trpel prostor na zaslonu je pa daleč od tega.

Zaenkrat odlična izkušnja. :)

Sprobaj Chrome v landscape načinu in ugotovi, kako zamenjati tab, brez da bi pritisnil onscreen gumb ;) (hint: da se :D)

Joj rebootni telefon pa bo delalo.

dr.Akula ::

Mavrik je izjavil:

Joj rebootni telefon pa bo delalo.

Pa je potem hitro nazaj. Kdor redno uporablja bluetooth, mu mora biti tole neznosen bug.
ni podatka

Hmm, a je tole dost redno? (Na mojem CM10.1 se mi je do sedaj pojavilo enkrat)?
««
20 / 41
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674563681 (185712) zk_eu
»

Najmanj slab Android do 150€

Oddelek: Mobilne tehnologije
495947 (4672) Bellzmet
»

Je proizvodnja Nexus 5 res končana? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5024228 (20685) fast1slow
»

Nexus 5 je prispel (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6531314 (24282) Assass1n

Več podobnih tem